Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,501
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Atilla abi selam sen dış musluğu kullan, bir tanede bağlantı aparatından duş için olanı yaparsın duş yapacağın zaman değiştirerek kullanabilirmisin?Selamlar..

Etiketler

Aynen Tamer, tek çıkış ile musluk takarak el yıkama işlerinde, duş kafası takarak soğuk duş alınabilir, ama adı üstünde soğuk duş, orjinal dış duş ise sıcak-soğuk akıyor...
Özellikle yayla gezilerinde akşam üstleri tüm karavanlar gece yakmak için odun toplamaya çıkıyoruz, kampa döndüğümüzde kan ter içinde kalıyoruz, sıcak suyu olanlar sıcacık duşunu alıyor, diğerleri ya soğuk bir duş alıyor yada ıslak mendille idare ediyor...

Bu gün, buzdolabı havalandırmasının sac kesim ve montajını yaptım...
Karavan tentesinin altına açık konumda aydınlatma için dış mekan power led taktım...
Bir ara işe ara verip koşa koşa bim mağzasına gidip, geçen haftadan notlarımın arasında olan, bu günün promosyon ürünü olan çanta tipi elektrik kaynak makinası aldım (139 TL) bundan böyle ufak tefek şeyler için kaynakçılara gitmektende kurtulacağım..
Sonra tekrar karavana dönüp, karavanın tavan üst köşelerine boydan boya ahşap parçaları yapıştırdım, bu karavanda tavan köşe dönüşlerinde esnek kontrapalk kullanacağım için kontrapalakların dönüşlerinde yardımcı olacak aparat görevi görecekler...
Karavanın tavanına geçici olarak bir boy led döşedim, malum artık havalar erken kararıyor, böylece hava karardıktan sonrada çalışma imkanı bulacağım, ama bu sefer soğuk fena ısırıyor hemen onada çare radyan soba kafası takılı küçük pknik tüpü imdada yetişiyor, artık çalış çalışabildiğin kadar...
Günün sonuna doğru elektrik tesisatı geldi çattı, yavaş yavaş hiç bir hattı unutmadan 220v ve 12v tesisatı çekmeye başladım, karavanın sağ tarafının tüm elektrik tesisatının kablolarını çektim...

Buzdolabı Havalandırması.jpg

20141128_132855.jpg

20141128_132909.jpg

20141128_160940.jpg

20141128_160956.jpg

Bu gün, dün başladığım elektrik tesisatını 12v ve 220v olarak tamamen bitirdim, extra olarak kayar kapı otomatiği elektriği ve webasto için gerekecek elektrik tesisatını bile çektim, takan ustalar rahat edecek.. Geri vites kamera data kablosunuda çektim, kamerayı bu sefer geri vites bişürüne bağlamayıp, şöför kabininden istenildiği anda çalışabilir şekilde montajlayacağım, ayrıca geri vites kamerasını yine bu sefer, navigasyona bağlamayıp, ayna monitöre bağlayacağım, navigasyon tek başına çalışacak, burada amaç, geri vites görüntüsünden faydalanabilmek için navigasyonu açmak zorunda kalmadan ayna monitörden izleyebilmek...

Elektrik I.jpg

Elektir II.jpg

drares' Alıntı:
Atilla abi kolay gelsin, takipteyim ;)
Teşekkür ederim Haşmet, koca kış soba başında oturarak geçmiyor, ben çok eğleniyorum böyle...

karaali71' Alıntı:
Bir ayda bitirceksinizyine,hızlı gidiyor...
Teşekkür ederim, yok o kadar hız olmayacak, ocak sonu benim için iyi bir zamanlama olur... Önümüzdeki hafta karavana ara verip evin banyosunun bir duvarına çamaşır makinasınıda içine alacak şekilde yerden tavana komple dolap yapacağım, belki böylece ıvır zıvırım biraz toparlanır...

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim Haşmet, koca kış soba başında oturarak geçmiyor, ben çok eğleniyorum böyle...
Teşekkür ederim, yok o kadar hız olmayacak, ocak sonu benim için iyi bir zamanlama olur... Önümüzdeki hafta karavana ara verip evin banyosunun bir duvarına çamaşır makinasınıda içine alacak şekilde yerden tavana komple dolap yapacağım, belki böylece ıvır zıvırım biraz toparlanır...

Atilla bey;
Çamaşır makinasını dolap içerisine alırken havalandırmaya bırakmaya dikkat edin. Bizde makinayı dolap içerisine aldık fakat oluşan nem ve suyun buharlaşıp havalanmamasından dolayı küf yapmıştı. Makinadan kokusu duyulmaya başlamıştı.

Hasan

Teşekkür ederim, makinanın önüne kapak yapmayacağım, yeni makinalar önü kapatılamayacak kadar yakışıklı çünkü ayrıca kurutmalı makina olduğu için her nekadar kendi buhar çıkışını kurutarak atan tipte olsa, extradan arka tarafına hava çıkış borusu ekleyeceğim..

Atila ince işler,de başarılar devam ediyor ellerine sağlık kolay gelsin
Selamlar

Teşekkür ederim, Tugay...Emir büyük yerden gelince, işe ara verip hanımın işlerine dönüş yaptık...
Bu gün, tüm gün kerestecilerde kesimdeydim, yapacağım duvar banyo dolabı için kesimleri, kenar bantlamalarını yaptırdım, menteşe kulp ne gerekiyorsa aldım, yarın banyo dolabı montaj günü olacak...Bu gün banyo dolap parçalarını kestirirken, tabiki karavanıda boş bırakmadım, bu araçta taban kopntrası yoktu, iki plaka taban için kontra aldım, tavan kaplaması için beyaz lamine kontra aldım kestirdim, tavandan duvarlara dönüş için ise esnek kontraplak alıp kestirdim, banyo işi bitince, tavan ve tavandan duvarlara dönüşün izolasyonunu yapıp kaplamalarına geçeceğim, taban kontralarınıda zemine yerleştirip, yanduvar izolasyon ve kontra kaplamaları için camları bekleyeceğim...
Resimde yatay duranlar banyo malzemeleri, dikey duranlar karavan malzemeleri...

20141202_184555.jpg

20141202_184550.jpg

Kolay gelsin . Dolabın arkasından çamaşır makinasının arkasından tavana kadar havalandırma bacası gibi bırak ki arkası havalansın. Bizim dolapta da ön taraf açık fakat kafi gelmiyor.

Hasan

Teşekkür ederim, dediğin gibi, makinanın önü ve arkası açık, arkada su tahliyesi ve su girişi olacağı için böylesi zaten en doğrusu olacak....

Bu gün, karavana ara verip dün malzemelerini kestirdiğim, banyo dolaplarının imalat ve motajını yapıp bitirdim, duvarcı ustasının ördüğü yamuk duvarlardan ötürü iş 8 saat sürdü, karavanda çalışmayı bir günde özletti, hele birde başında patron dikilince.....

20141203_202302.jpg

20141203_202323.jpg

20141203_202146.jpg

Öncelikle eline sağlık ...Resimler ancak bilgisayarıma indirince açıldı ve yazında belirttiğin eğri duvarı görünce bir yuh çıktı ağzımdan,banyodur akıntı verilir ama seninki hem kapıya doğru hemde çatıya verir gibi akıntı vermiş :smiley: Yaklaşık 10 cm kot farkı var sanki...Bir de küçük eleştiri ıslak zemine oturtmuşsun suntalamı ( veya mdf )bence altına 1-2 cm yükseltecek bir şeyler çakabilirdin Hani şeffaf koltuk iskemle kaydırmaz plastiklerinden,yukarki dolapla arada o kadar boşluk var gibi ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR