Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,501

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Tesbitte süpersin abi, o şansı kaçırdım, bir ara makinayı çıkarıp, bacakların etrafına mastik sürerek zemin yalıtımını sağlayacağım...

Bu gün, karavanda iç izolasyon ve kaplamaya başladım...Önce tavandaki led spotların geleceği yerleri tavan kontralarında ölçülendirip deliklerini deldim, izolasyonunu yaptım sonra tavan kontralarının ilkini arkadan başlayarak tavana montajladım, sonra ön kısmın kontrasında tavan havalandırmasının deliğini ölçülendirip yerde kesip ikinci parçayıda tavana montajladım...
Bu arada tavana taktığım led spotları hemen enerji vererek, karavanın iç aydınlatmasını sağladım...
Daha sonra tavandan yan duvarlara dönüş kısmın izolasyonunu yapıp, esnek kontrapalk kullanarak tabiki köşeden çıkan tüm kablolar için esnek kontrada delikler bırakıp montajlarken, kabloları deliklerden geçirerek montajlamaya başladım...En önemli bölüm tabiki elektrik panosunun olduğu kısım bu bölümde kabloları iki tomar haline getirip deliklerden geçirip bu parçayıda yerine montajladım...Tavandan dönüş kontralarının sonradan üzerlerine kaplama yapılacak, zaten bu bölümlerin tamamı tavan dolaplarının içinde kalacak, bizim göreceğimiz kısım, dönüş kontralarından aşağıya yapılacak kaplama olacak...
Zor bir gündü ama bitti, yarın kayar kapı üsti dönüş kontrası montajlandıktan sonra, tabana kontra kaplaması yapılacak...

20141205_150345.jpg

20141205_150406.jpg

20141205_150421.jpg

20141205_153749.jpg

20141205_153754.jpg

Bu gün, dünden yarım kalan kayar kapı üstü iç kaplamasının montajı ile başladım, her nekadar esnek kontraplakta olsa daralan kapı üstünde diğer taraftan gelen eğime eşdeğer şekil vermek oldukça zor oldu, kontraların ek yerleri çelik macunla sıfırlanıp zımpara yapıldıktan sonra beyaza boyayacağım, bu bölüm tavan dolaplarının içinde kalacak, yani tavan dolapları montajlanınca kayar kapı üstü hariç hiç biri görünmeyecek...
Öğleye doğru, Enver dede, bir arkadaşı ve Argonatlar (Uğur Ergür) ziyaretime geldiler, önce pop-up II'yi sonra yeni karavanı incelediler, Argonatların yapımı devam eden karavanı ve enver dedenin karavan yapımına başlayacak arkadaşına bitmiş ve devam eden karavan dönüşümünde fikir alış verişi yaptık, malzemelerin tercihinde kriterler ve sebepler nelerdir sohbet ettik...
Misafirlerim gidince, karavanın taban kaplamasına geçtim, içerideki eşyaları önce arka tarafa taşıyıp, ön tarafın tavan kaplamasını sonrada arkadakileri öne taşıyıp arka tarafın taban kaplamasını yaparak taban kontra kaplama işini komple bitirdim...
Hafta içinde buzdolabım gelecek, buzdolabının yerine göre mobil klimaın duracağı yer kesinleşecek, klimanın egzost çıkış noltasıda belirlenmiş olacak, araç dış sacı delinerek çıkış havalandırması montajlanacak...

20141206_174801.jpg

20141206_174811.jpg

20141206_174846.jpg

20141206_174905.jpg

Atilla kardeşimizin bu gün az iş çıkardığını düşünen arkadaşlar.....Bizden ötürü :D Biri imalatına başlamış,diğeri başlayacak iki arkadaşımla birlikte Sn.Atiladi'nin tecrübe ve deneyimlerinden yararlanabilmek , fikir alışverişinde bulunmak için ,işinden alıkoymayalım düşüncesi ile kısa bir görüşme olarak planladığımız ziyaretimiz konu karavan olunca kısa olamadı tabi.Bizler için faydalı geçen bu ziyaret hali ile Atilla için biraz program aksaması olarak güne yansıdı,herşeye rağmen taban döşemesini bitirmiş olmasını takdir etmemek elde değil.Teşekkürler Atilla..

Kolay gelsin, zevkle takip ediyorum

Hepinize teşekkür ederim.....

Bu gün, günlerden pazar, ama iş beklemez havada güzel, bir kaç gündür ertelediğim kayar kapı üzerine yağmur suyu yönlendirme profilinin yapıştırma montajını hemen yaptım, bu oluk kayar kapının üst boşluğunun yarısı kadar aşağı doğru kaydırılarak monjlanıyor, kapı çarpmasın yeter, bu aralıktan yağmur suyu giremiyor, tavandan süzülen yağmur sularıda, kanalın içine düşüp, karavanın parkedildiği konumda öne veya arkaya doğru eğimine göre ön veya arka taraftan akıp gidiyor...
Sonra, tavandan yan duvarlara dönüş kontralarının boy konumundaki ek yerlerine çelik macun çekerek zımparalarını yapıp, beyaza boyadım, resimlerde göreceğiniz gibi bu yöntemle tavan köşe birleşmeleri mükemmel seviyeye geldi...

20141207_145542.jpg

20141207_145503.jpg

20141207_145512.jpg

20141207_145518.jpg

20141207_145525.jpg

Atilla bey tavanda kullandığınız malzeme nedir ? kolay gelsin.

Syn Atilla Abi...
Yaptığınız işler ve paylaşma şekliniz muhteşem.
Zaten bu konularda size yapılan övgüler üstünde diyecek bir şey bulamıyorum.
kısacası Elinize sağlık.
Belki formlarda bu konu ile ilgili bilgi var fakat yeni olmam nedeni ile ben bulmadım.
Size ve Tecubenize göre sorum şu olacak.
Zira 2014 yılındayız ve 2008 yılından önceki araçları tercih edersek ÖTV ödemek gerekegir gibi bir bilgiye ulaştım bu doğrumudur...

Saygılarımı sunarım ve işşallah Cadırdan Karavana doğru bir geçişi sizlerin sayesinde yapacağım.

Firkat' Alıntı:
Atilla bey tavanda kullandığınız malzeme nedir ? kolay gelsin.

Melamin yüzeyli mdf lam kullandım, laminat yüzeyli gibi çizilmez sağlam yüzeyli, aynı ürünün boyama yüzeylisi de var, çalışmalar sırasında tavana malzeme çarpmalarında çizilme yapıyor, beyaz boya ile nekadar rötüş yapılsada ufak tefek izler görünüyor...

KağanÖner' Alıntı:
Syn Atilla Abi...
Yaptığınız işler ve paylaşma şekliniz muhteşem.
Zaten bu konularda size yapılan övgüler üstünde diyecek bir şey bulamıyorum.
kısacası Elinize sağlık.
Belki formlarda bu konu ile ilgili bilgi var fakat yeni olmam nedeni ile ben bulmadım.
Size ve Tecubenize göre sorum şu olacak.
Zira 2014 yılındayız ve 2008 yılından önceki araçları tercih edersek ÖTV ödemek gerekegir gibi bir bilgiye ulaştım bu doğrumudur...

Saygılarımı sunarım ve işşallah Cadırdan Karavana doğru bir geçişi sizlerin sayesinde yapacağım.
Ötv 5 yaşından küçük yeni araçlar için geçerlidir...Araç 5 yaşını yıl-ay olarak bitirip 6'sından gün alması lazım...Örneğin bu gün için Aralık 2009 ve daha eski tescil tarihli araçlara ÖTV yok, ocak 2010 ve daha yakın tescil tarihli araçlarda Aracın kasko bedelinin %145'i kadar ÖTV ödemek gerekiyor...Başka bir örnek mayıs 2010 tescilli bir araç alırsınız, 2015 mayıs tarihinde ÖTV'den muaf olacaktır, bu tarihe kadar 5-6 ayda yavaş yavaş yaparsınız, haziran 2015 te ötv'den muaf olunca projesini çizdirirsiniz, böylede olabilir..

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim, makinanın önüne kapak yapmayacağım, yeni makinalar önü kapatılamayacak kadar yakışıklı çünkü ayrıca kurutmalı makina olduğu için her nekadar kendi buhar çıkışını kurutarak atan tipte olsa, extradan arka tarafına hava çıkış borusu ekleyeceğim..

İlk bu sayfayı açıp okuyunca hayrete garkoldum.

Atilla Beyde konformist olmuş normal çamaşır makinesi yetmemiş karavana kurutmalı çamaşır makinesi monte ediyor.

Bak sen şu Allahın işine dedim.

Bir önceki sayfayı okuyunca gerçek anlaşıldı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR