Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,669

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Bu gün, karavanın döşemelikleri geldi, yatak bölümü ve ön masa koltuk grubu döşemelikleri yerlerine yerleştirildi...Karavanın far ayarları yaptırıldı, motor yıkaması, alt yıkama ve üst yıkaması yapıldı, içi gibi dışıda altıda tertemiz oldu...
Bu sabah TSE proje onayıda 1+1 olarak geldi, hemen EK1 formunu doldurtup, TUV'den cuma gününe randevusunuda aldım, yarın Tüv günü...

20150416_182543.jpg

20150416_182633.jpg

20150416_181722.jpg

Emeğinize sağlık, çok güzel oldu... İyi günlerde, sağlık sıhhat içerisinde, huzurla kullanırsınız inşallah...
Tekeriniz düz bassın... :D

Bu gün Karavanın, karavan dönüşümü TUV muayene onay günüydü, karavan sorunsuzca muayeneden geçti, şimdi sıra Trafik Tescilde...

20150417_144712.jpg

Atilla bey tebrikler.

Ilk testte TUVden gecmissiniz.
Biz de gecen sene MODA karavandan aldigimiz motokaravani bu sene ilk defa muayeneye sokacagiz. (Aldigimizda onlar muayenesini ve "ozel amacli motokaravan" olarak kaydini yaptirmislardi.
Sizden ogrenmek istedigim: Bu sene ki muayenede plan-proje, kantar sonucu vs gibi birsey istenir mi? Yoksa sadece egzos gazi olcumunu yaptirip muayeneye sokmak yeterlimi?

Vereceginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Projelerinizde basarilar.

Gurkan

Zor olan ilk dönüşüm muayenesi, ondan sonraki muayenelerde egzost ve trafik sigortasının olması yeterli...

Bu gün, hafta içinde imalatlarını yaptığım atık su depolarının, giriş çıkış aparat ları, vanaları ve üst kapaklarının montajını bitirip, montaj aparatlarını hazırlayıp, karavanın altına şase aralarına montajlarını yaptım, yarın borularının ve şamandıralarının elektrik bağlantıları var, montaj fotolarını yarın yayınlayacağım...Karavan altı atık su depoları 50+50=100 lt wc atık deposu ve 50+50=100 lt mutfak+banyo lavabo atığı deposu, toplam olarak 200 lt temiz suya karşılık 200 lt toplam atık su deposu takıldı...

20150418_115117.jpg

20150418_115048.jpg

20150418_115102.jpg

Dün atık su depolarının şase aralarına montajlarını yapmıştım, bu gün son dokunuşlarını yapıp, karavan içi tesisatların atık depo bağlantılarını yaptım, elektrikli yatch wc'ye 50+50=100 lt aracın sol tarafında siyah atık su deposu tahsis ettim, wc atık depolarına boşaltım için iki adet çıkış taktım, biri 1inch küresel vana diğeri 3-4 inch, bu çıkışa elektrikli vana takacağım, wc atığı böylece manuel ve karavan içinden elektrikli olarak boşaltılabilme imkanı kazanmış olacak...Aracın sağ tarafındaki 50+50=100 lt gri atık su depolarına mutfak evyesi, banyo evyesi ve banyo duş teknesi atık suları bağlandı..Sonra atık depoların şamandıra kablolarını akü grup koltuğunun içinden karavan içine girerek, tavan gösterge panelinde, atık su göstergelerine kablo bağlantılarını yaptım, artık tüm depolar gösterge panelinden takip edilebiliyor..
Karavanın altındaki işler bitince, yine karavan içinde ıvır zıvır işlere devam ettim...Banyo çöp kutusunu duvara tak-çıkart yapılacak bir aparat ile bağlandı, temiz su deposunun ana kapağına conta takılarak kyolculuk sırasında çırpıntıdan suyun kapaktan atması engellendi, Tavan monitörü kasislerde orjinal kilidinden atma yapıyordu, kilit üzerindeki yükü almak, zıplamalarda açılmasını engel olmak için yine bir aparat geliştirilerek TV'ye montajlandı, mutfak tezgahının yan duvarlara dayandığı yerlere alüminyum L profil dönülerek, tezgah üzerinden aralara istenmeyen su kaçışlarına engel olunda, masa grubu koltuklara kaydırmaz bant yapıştırılarak, koltuk süngerlerinin yolculuk sırasında veya otururken parlak yüzeyli koltuk üzerinden kayması engellendi, banyo camına dış görüşü engelleyen saydamlık bozucu şeffaş çıkartma yapıştırılarak, banyo camının şeffaflığı giderildi...Ne kadar çok ıvır zıvır varmış deyilmi....

20150419_141050.jpg

20150419_141129.jpg

Atilla bey tebrik ederim,hem çabuk hemde güzel iş çıkardınız.

Destan06' Alıntı:
Kolay gelsin Atilla abi. Mutfak tezgahının dolabının taban derinliğini ve tabandan yüksekliğini ne kadar yapıyorsunuz.

Tezgah tabanı 44 X 00 cm, Tezgah laminatı 46 X 00 cm... Tezgah yükseklik 85 cm+3cmm tezgah kalınlığı...

Destan06' Alıntı:
Atilla abi bir de kanepe kasa ölçüsü sorsak çok şey istemiş olurmuyuz? (Genişlik Yükseklik Uzunluk)

70-90 kg'lık 170-190 cm boyunda İki kişinin yan yana 3-5 saat sürekli otuabileceği iki kişilik bir koltuk en az 84-86 X 60 cm, yüksekliği ise 32-35 cm arasında olmalıdır....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR