Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)
Dün atık su depolarının şase aralarına montajlarını yapmıştım, bu gün son dokunuşlarını yapıp, karavan içi tesisatların atık depo bağlantılarını yaptım, elektrikli yatch wc'ye 50+50=100 lt aracın sol tarafında siyah atık su deposu tahsis ettim, wc atık depolarına boşaltım için iki adet çıkış taktım, biri 1inch küresel vana diğeri 3-4 inch, bu çıkışa elektrikli vana takacağım, wc atığı böylece manuel ve karavan içinden elektrikli olarak boşaltılabilme imkanı kazanmış olacak...Aracın sağ tarafındaki 50+50=100 lt gri atık su depolarına mutfak evyesi, banyo evyesi ve banyo duş teknesi atık suları bağlandı..Sonra atık depoların şamandıra kablolarını akü grup koltuğunun içinden karavan içine girerek, tavan gösterge panelinde, atık su göstergelerine kablo bağlantılarını yaptım, artık tüm depolar gösterge panelinden takip edilebiliyor..
Karavanın altındaki işler bitince, yine karavan içinde ıvır zıvır işlere devam ettim...Banyo çöp kutusunu duvara tak-çıkart yapılacak bir aparat ile bağlandı, temiz su deposunun ana kapağına conta takılarak kyolculuk sırasında çırpıntıdan suyun kapaktan atması engellendi, Tavan monitörü kasislerde orjinal kilidinden atma yapıyordu, kilit üzerindeki yükü almak, zıplamalarda açılmasını engel olmak için yine bir aparat geliştirilerek TV'ye montajlandı, mutfak tezgahının yan duvarlara dayandığı yerlere alüminyum L profil dönülerek, tezgah üzerinden aralara istenmeyen su kaçışlarına engel olunda, masa grubu koltuklara kaydırmaz bant yapıştırılarak, koltuk süngerlerinin yolculuk sırasında veya otururken parlak yüzeyli koltuk üzerinden kayması engellendi, banyo camına dış görüşü engelleyen saydamlık bozucu şeffaş çıkartma yapıştırılarak, banyo camının şeffaflığı giderildi...Ne kadar çok ıvır zıvır varmış deyilmi....