Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,135
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Tebrik ederim Atille bey pencerenin menteşe sistemi çok orjinal oldu,dar mekanlarda ferahlık.

Etiketler

PSA araçlarda citivan diye orjinal bir araç yok, panelvana cam açtırıp cam projesi ile cityvan olarak işletiliyor, ayrıca cityvanların camlarını 4 köşeside oval olduğu için camın sökülüp üstten menteşeli yapılması cama çok uygun deyil, birde bu tip araçlarda cam aracın içindeki dikey kolonların arasına açılıyor, oysa arkada enine yatak ortada wc önde koltuk masa yerleşiminde cam aracın ön kısmındaki kolona rastlıyor, kolonun kesilerek montajlanması gerekiyor...Sonuç olarak kısmen işlem görmüş bir şeyi adam etmeye çalışmakdansa, camsız boş bir panelvandan işe başlamak en doğru seçim olur....

Atilla kolay gelsin.

Yazdıklarına ilave edeceğim bir sualim var.Belki 'cityvan'a dönüştürme niyetinde olan arkadaşlar vardır. Şimdi,yani bugün bu işlem herhangi bir proje çizdirilip yapılabiliyor mu ? Buna izin var mı ?

Tabi abi, proje ile cityvan'a dönülebilir, ama sakın aklından şu geçmesin, panelvanı önce "çift sıra koltuklu 3+1 veya 4+1 cityvan yapıp elde edilen yolcu sayısı ilede sonra karavana dönüştürelim, bunu unut karavana döndüğü anda kargo bölümündeki koltuklar yolcu bakımından iptal oluyor..

atiladi' Alıntı:
Tabi abi, proje ile cityvan'a dönülebilir,

Atilla ,senin yazdıklarından sadece alıntıladığım bölüme cevap veriyorum: Biz aracı senin deyiminle ''Çadır'' gibi kullanıyoruz. İşe başlarken de niyetimiz buydu.Ancak 2009 yılının aralık ayında panelvan araçların cityvan modeline dönüştürülemediğini (Minibüs dönüşümü hariç) anlayınca cityvana dönüştürülmüşünü ikinci el olarak aldık.O tarihte dönüşüm mümkün olsaydı sıfır km 15m3 Ducato panelvan alacaktık ; olmadı. Benim bildiğim budur. Daha sonra mevzuatta bir değişiklik olduysa veya merdiven altı proje işi oluyorsa ,yine senin deyiminle '' Şehir A'daki TUV'den güle oynaya geçen araç Şehir B'de ikmale kalıyorsa'' diyeceğim yoktur.Selamlar.

yucel59' Alıntı:
Atilla ,senin yazdıklarından sadece alıntıladığım bölüme cevap veriyorum: Biz aracı senin deyiminle ''Çadır'' gibi kullanıyoruz. İşe başlarken de niyetimiz buydu.Ancak 2009 yılının aralık ayında panelvan araçların cityvan modeline dönüştürülemediğini (Minibüs dönüşümü hariç) anlayınca cityvana dönüştürülmüşünü ikinci el olarak aldık.O tarihte dönüşüm mümkün olsaydı sıfır km 15m3 Ducato panelvan alacaktık ; olmadı. Benim bildiğim budur. Daha sonra mevzuatta bir değişiklik olduysa veya merdiven altı proje işi oluyorsa ,yine senin deyiminle '' Şehir A'daki TUV'den güle oynaya geçen araç Şehir B'de ikmale kalıyorsa'' diyeceğim yoktur.Selamlar.

Atila bey bu iddiayi her orta attiginda ben de her seferinde bikmadan usanmadan bunun yasal dayanagini soracagim. O da her seferinde somut bir dayanak göstermeden yuvarlak laflarla geçistirecek.

Siz cityvan'a dönüsümün mümkün olmadigini söylerken bunu bizzat yasayarak mi tecrübe ettiniz? Yoksa Atila beyin sözleriyle mi hareket ettiniz? Bizzat yasadiysaniz yasal gerekçe olarak ne iddia ettiler. Çünkü yasal olarak bunun önünde hiç bir engel yok. Karavan dönüsümünde oldugu gibi cityvan dönüsümünde de ÖTV farki ödemek gerekecek

Yücel abi, 5 sene kadar önce, yani 01/01/2009 tarihinden önce kia besta kamyonet aldım, cityvan'a çevirdim, ruhsatınada "çift sıra koltuklu 4+1 kamyonet" yazdılar 2009 öncesi proje masrafından başka bir masraf yoktu... Fakat tek kapılı palio, corsa gibi ÖTV'si olmadan ticari kullanımlı kamyonet sınıfında araçlar ortaya çıkınca, millet bunları aldı yanlarına cam açtırıp, arkasınada koltuk takıp tek kapılı ÖTV'den muaf binek araç olarak kullanmak gibi bir durum ortaya çıkınca, 01/01/2009 tarihinden itibaren, panelvan ve kamyonetden cityvan gibi ek yolcu koltuklu araçlara dönüşümde, Bekir beyin bahsettiği gibi, Ek ÖTV ödeme şartı getirildi, yani ÖTV ödenerek kamyonet cityvan'a çevrilebiliyor...Hatta 2010 yılında bir arkadaş 2009 model 15m3 ducatoyu cityvan'a çevirdi, ek citycan ÖTV'si olarakda 2700 TL ödedi..

Bu gün, karavanın akü grubu havalandırma fanı olarak aldığım menfeze bilgisayar fanı takarak blower haline getirdim...karavanın dışarıdan 220v şebeke besleme girişi için duş başlığını elektrik giriş fişi haline dönüştürdüm..Temiz su dolum ağzı dahil araca takılacakları deliklerinin yerlerini belirledim..
Sonra kayar kapının alt köşesinde bulunan kapıya elektrik veren yaylı aparatın bakımını yaptım, çünkü mutfak yerine montajlandıkdan sonra, bir daha buraya ulaşmak kayar kapı komple yerinden sökülmeden mümkün olmuyor..
Yarın taban kaplamasını tavan ve duvar iç kaplamalarını kestireceğim, bunlarla alakalı ölçüleri çıkarıp günü noktaladım...

20121021_162939.jpg

Bu gün karavan için bayram alış verişine çıkdım...Taban kontrası ve laminat parkesi, tavan ve yan duvarların izolasyon cam yünleri ve iç kaplama plakaları, cam iç çerçeveleri için gerekli ahşap malzemeler, tavan güneşlik tentesinin plastik koruma kutusu için gerekli malzemeler, bayram sonuna kadar çalışılacak malzeme hazır, kısmet olursa bayram sonrası iç mobilyalar var...

20121022_183248.jpg

Dün kestirdiğim parçalar, doğal olarak bu gün başıma dert oldu, havada bir yağdı bir durdu, bir ara parçaları komple dışarı çıtartıp, karavanın taban marin kontraplak (12 mm) kaplama işini bitirdim...
Sonrada tavan kaplamasına geçtim, tavan kaplaması 2 parçadan oluşuyor, aracın ön kısmındaki tavan kaplamasını tavandaki kirişlere göre kırtıklarını açtım, sonra tavanın ön kısmının izolasyonunu yaptım, araç kapı girişindeki tavan aydınlatmasının ve banyo tavan aydınlatmasının tesisatını çektim, aracın tavanına soldan sağa elektrik kablolarının geçirileceği plastik kanalıda tavana yapıştırdım, tavan plakası montajlanınca kanal kaplamanın altında kalacak....
Kısmet olursa yarın birinci tavan parçasını montajlayacağım, tabiki ikinci tavan parçasınıda, yarın tavan işini bitirmek istiyorum...

20121023_134624.jpg

20121023_151624.jpg

20121023_151637.jpg

20121023_151655.jpg

20121023_174825.jpg

Takipteyim ;)
Kolay gellsin :smiley:

Teşekkür ederim Haşmet....

Bu gün, dünden hazırladığım tavan kaplamasını montajlayarak işe başladım, hemen ardında da tavanın ikinci arka bölüm tavan kaplamasını hazırlayıp izolasyonunu yapıp yerine montajladım, sonrada, tavan havalandırmasının alt dekoratif çerçevesini montajladım..
Aracın içi yine yerebatan sarnıcı gibi oldu, zorda olsa çalışmaya devam edip, aracın sağ arka iç ( kayar kapı arkası) kaplaması için kasaya ilave yapılması gereken ahşapları ayarlayıp yerlerine alıştırıp montajladım, bu benim için çok önemli bir bölüm çünkü bu bölümde araç enine olacak yatağın boyunu 181 cm'den 191 cm'e çıkarabilmek için aracın yanlarında ayak baş hizalarında sağlı sollu çukurluklar yapıyorum, böylece enine yatağın ölçüsü 191x120 cm olacak...

Herkesin;
Mübarek Kurban Bayramını ve Cumhuriyet Bayramını kutlarım..

20121024_133811.jpg

20121024_133728.jpg

20121024_175344.jpg

20121024_175424.jpg

20121024_175358 a.jpg

atiladi' Alıntı:
bu bölümde araç enine olacak yatağın boyunu 181 cm'den 191 cm'e çıkarabilmek için aracın yanlarında ayak baş hizalarında sağlı sollu çukurluklar yapıyorum, böylece enine yatağın ölçüsü 191x120 cm olacak...

Benim düsündügüm fikrin benim aractan önce uygulamaya geçtigini görmeyi sabirsizlikla bekliyorum. Böylece olasi problemler konusunda sizin tecrübelerinizden faydalanma imkani olacak. Kamikazelik için tesekkürler. ;D

atiladi' Alıntı:
..... yatağın boyunu 181 cm'den 191 cm'e çıkarabilmek için...

;D ;D ;D

Kısa boylu olmak ilk defa işe yarayacak....

Bayramınız mübarek olsun atilla bey ve diğer katılımcılar. ;)

Atilla bey, bu başarılı imalatınızdan dolayı size fena halde haset ediyorum haberiniz olsun. ;D ;D ;D

Bu gün bayramı bitirip işe koyuldum...
Öncelikle yatak boyunu uzatmak için yaptığım çalışmalardan önce kayar kapı arkasındaki kısmı tamamladım, kayar kapı arkasında açık kalan kısım, klimanın elektrik tesisatı ve baca çıkışı tamamlanınca kapatılacak...Sonra sol arka kısımdaki çalışmaya geçtim, yatağın uzatilması için yine cam altında bir girinti oluştudum, bu gece mastikler kuruyunca yarın açık kalan kısımların izolasyonu yapılıp kaplamaları montajlanacak..Son ülçüme göre yatak ölçüsü 192 x 120 cm oldu...

20121026_140148.jpg

20121026_140132.jpg

20121026_163451.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri