Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,570
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla abi imalat işini fabrikasyon hızına eriştirmek üzeresin, maşallah :smiley:
Her zamanki gibi akıllı ve güzel bir imalat oluyor, takipteyim.
Kolay gelsin :smiley:

Etiketler

drares' Alıntı:
Atilla abi imalat işini fabrikasyon hızına eriştirmek üzeresin, maşallah :smiley:
Her zamanki gibi akıllı ve güzel bir imalat oluyor, takipteyim.
Kolay gelsin :smiley:

Benden önce davranmışsınız :smiley:

Hakikaten fabrikasyon gibi olmaya başladı.

Teşekkür ederim...
Hız tabiki önemli, benimki birazda deneyimlerin tecrübesi ile ilk kazmayı vurma cesareti, bir çok arkadaşın araç sacını delerken hata yapmamak için kırk kere düşündüğünü tahmin edebiliyorum, ben sadece bu düşünce zamanını yok ettiğim için hızlı görünüyor...

Bu gün ise işe arkada enine yatak bölümünün havalandırma ve aydınlatma penceresinin açılması ve montajının yapılması ile başladım....
Sonra kayar kapının çerçevesi için sacı kesip onunda canımın montajını yaptım...
Sonrada masa grubu panoramik camın ortasına isabet eden kirişin kesimini yapıp çerçeve için sacı kesilecek hale getirdim, bu cam kamplarda ileri doğruda açılacağı için çerçeve montajı diğer camlar gibi olmayacak gerekli tecizatı tamamlayıp, çerçeveye önce menteşeleri ve kaldırma kollarını vede kilitleri montajladıkdan sonra, çerçeveyi montajlayacağım...

20121017_112842.jpg

20121017_115939.jpg

20121017_120010.jpg

Camlar montajlanırken mastiklerin kurumasını beklerken, taban, tavan ve yan duvarların kaplamalarının ölçülerini çıkarıyorum, hız birazda vakdi hiç boşa harcamamakdan geçiyor...Kasım sonunda karavanı bitirmek istiyorum...

Yarın işe biraz ara verip, panoramik masa grubu camı için bir kaç malzeme almam gerekecek...

20121017_151953.jpg

20121017_152011.jpg

20121017_123719.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün ise işe arkada enine yatak bölümünün havalandırma ve aydınlatma penceresinin açılması ve montajının yapılması ile başladım....
Sonra kayar kapının çerçevesi için sacı kesip onunda canımın montajını yaptım...

İlk iki resimdeki işkenceler ortalıkta dolaşmaması için mi oradalar? Sabitledikleri bir şey var mı?

Tek başına çalışınca camı bırakıp yerden işkenceyi almak bile imkansız olabiliyor,her şey kolay ulaşılabilir konumda olmalı.

Atilla hocam, benim Steca'da aynı model kışın aptallasti, saçma sapan değerler gösterip beni çileden çıkardı, gerçi yolda bırakmadı son 3 aydır asli görevine geri döndü.
Acaba dağ havası yaramiyormu

İlhan abi, hata anlarında steca'nın LCD ekranında, "E 01"den "E13"e kadar hata kodları yazar "E ??" yazdığını hatırlıyorsan steca'nın sana ne demek istediğini söyliyebilirim...

Hata kodlarının karşılığını Celal abiden aldım ona göre kontrolleri yaptım baktım baş edemedim, deliyi kendi haline biraktim son aylarda normale döndü, halbuki hiç bir mudahalem olmadı.

İlhan hocam,

sebebi tam bilinmemekle birlikte steca cihazda hata kodu oluştuğunda panelden gelen + ucu ve aküye giden + uçları sökün
kısa süre sonra tekrar montajlayın sorun çözülmüş olacaktır.

Yada sık oluyorsa + uçlara araya sigorta monte edin kapat aç yaparakta resetlemiş olursunuz.

Bilgi kaynağı Konderk Önder beydir.

Selamlar.

Kolay gelsin Atilla hızlı gidiyor. :smiley:
En son gördüğümde, kapalı kutuydu. Şimdi camları açılmış. Kısa zamanda biter herhalde. :smiley:

Bayramdan önce taban ve iç duvar kaplama levhalarını kestirip, bayram dahil çalışıp, bayram sonunda iç bölme ve mobilyalara başlayacak bir plan yapıyorum ama ne kadarı tutacak bilemiyorum, hedefim 45 günde yeni ruhsatı elime almak (15 eylül- 30 kasım)...

Bu gün, masa grubu panoramik camın kaldırma kollarını, kilitlerini ve krom (krom kaplama deyil gerçek krom) menteşesini montajladım, camın montajı için araç sacının kesilmesinde gerekli planlamayı yaptım...Fitiller, ve dış yağmurların menteşe arasından sızmasını engelleyecek lastik sistemi hazır....kollar ve kilitler, çerçeveye üstten vida ile montajlanmıyor, çerçeve komple dağıtılıp camlar sökülüyor, montaj için delikler delinip çerçevenin iç kanalından civata kafaları için havşa açılıyor, civatalar cam kanallarının içinden atılıyor, minicik civatalar atılıyor, bu sebepden krom çelik civata kullanılıyor, cam kanalda çalışırken civata kafalarına çarpmıyor.....
Yapıştırma camlar bu iş çok kolay kes yapıştır, sürgülü cam kaplarda ileri doğru açılacaksa iş farklılaşıyor...
Daha sonra masa grubunun masasının montajlanacağı yere sağlamlık için boydan boya bir kayıt attım, zamanı gelince masa tam bu kayıta montajlanacak..
Sonrada, arkada enine yatağın konulacağı yerde yine yatak platformunun basacağı yeri 10 cm kadar yükseltip kayıt attım, yatağın yerden yüksekliği süngeri dahil 80 cm olacak, kayıtın üzerine basacak yatak platformu, aynı zamanda kayıt üstünde genişleyerek, 180 cm olan yatak boyu, böylece 190 cm'e çıkacak, yatakda 190 x 120 cm olacak...

20121019_094048.jpg

20121019_131559.jpg

20121019_124237.jpg

Bu gün sabah panoramik camın sac kesimi vardı, dekopajın sesinden dolayı komşular biraz daha uyusun diye işe biraz geç başladım...Vakit gelince, panoramik cam sacının kesimini yaptım, programladığım gibi kesim sonrası sac ağzına lastik fitil dönüldü, sonra montajını dün hazırlamış olduğum camı, birazda hanımın yardımı ile yerine oturtup, menteşe kısmından 16 adet krom civata ile aracın sacına bağlandı..ayrıca camın hareketli kısmında cerçevenin aracın sacına basan dış tırnağına toz ve ısı izolasyonu için sünger fitil dönülecek..
Daha sonra aracın dış duvarlarından süzülen yağmur suyunun menteşeden araç içine girmemesi için izolasyon yapıldı, menteşenin üstüne "U" alüminyum montajlanıp mastiklendi, sonra tasarımı bana ait olan bu yalıtım sisteminin lastik contası alünimyum kanala takıldı, lastik artık sürekli olarak cam çerçevesini öper hale geldi, canım su izolasyonu tamam..
Daha sonrada camın kilitlenebilmesi için geçici aparat yapıp camın kilitlenmesini sağladım..Asıl kilitler, camlara iç çerçeveler yapıldıkdan sonra montajlanacak...

20121020_133306.jpg

20121020_133402.jpg

20121020_142458.jpg

20121020_142719.jpg

20121020_142732.jpg

Atilla bey, izlemedeyiz...

Bişey sormam lazım. Kapıya ve karşısına cam yeri açtınız.... Cam çok şık oldu. Açılıyor, işlevi güzel, görünümü güzel.

Ben ducadoların city van modelini alsam (onların kapıda ve tam karşısında camları var) kesme biçme işlemine gerek kalmadan camları değiştirebilir miyim açılır-kapanır cam ile?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR