Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)
Bu gün, masa grubu panoramik camın kaldırma kollarını, kilitlerini ve krom (krom kaplama deyil gerçek krom) menteşesini montajladım, camın montajı için araç sacının kesilmesinde gerekli planlamayı yaptım...Fitiller, ve dış yağmurların menteşe arasından sızmasını engelleyecek lastik sistemi hazır....kollar ve kilitler, çerçeveye üstten vida ile montajlanmıyor, çerçeve komple dağıtılıp camlar sökülüyor, montaj için delikler delinip çerçevenin iç kanalından civata kafaları için havşa açılıyor, civatalar cam kanallarının içinden atılıyor, minicik civatalar atılıyor, bu sebepden krom çelik civata kullanılıyor, cam kanalda çalışırken civata kafalarına çarpmıyor.....
Yapıştırma camlar bu iş çok kolay kes yapıştır, sürgülü cam kaplarda ileri doğru açılacaksa iş farklılaşıyor...
Daha sonra masa grubunun masasının montajlanacağı yere sağlamlık için boydan boya bir kayıt attım, zamanı gelince masa tam bu kayıta montajlanacak..
Sonrada, arkada enine yatağın konulacağı yerde yine yatak platformunun basacağı yeri 10 cm kadar yükseltip kayıt attım, yatağın yerden yüksekliği süngeri dahil 80 cm olacak, kayıtın üzerine basacak yatak platformu, aynı zamanda kayıt üstünde genişleyerek, 180 cm olan yatak boyu, böylece 190 cm'e çıkacak, yatakda 190 x 120 cm olacak...