Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,158
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Tatanka hızlı yol alıyor, kolay gelsin Atilla Bey.
Yine çok iyi bir iş çıkaracağınız belli..

Etiketler

Teşekkür ederim Murat, havalar güzelken olabildiğince yol almak lazım...

Bu gün, sabah, şöför kabini üstü bagajın izolasyonunu yapaken, içimden bagajı komple atıp tabanını yeniden yapmak geçti, eski karavanlarda bagajı orjinal plastiği ile kullanıyordum, bu sefer birde değişiklik olsun böylesini denemek için plastik tabanı söküp attım, marin kontradan yeniden taban yaptım, böylece hacimin biraz daha büyüdüğünü gördüm...
Sonra araç tabanına döşediğim marin kontaplağı çepe çevre mastikledim, yarın kontra üstüne laminat parke döşeyeceğim...
İç kaplama bitince kaplama ile araç sacının birleştiği tüm yerleri, çepe çevre mastikleyip kurumaya bırakdım, zaten akşamda olmuştu, iş paydos...

20121031_163317.jpg

20121031_163341.jpg

20121031_163357.jpg

atiladi' Alıntı:
Özgür, cam çerçevelerinde, silinmiş (yani parlatılmış) çam ağacı kullanıyorum, karavanda renk armonisi grı-beyaz olacağı için ahşap görünen yerler beyaza boyanacak...

Teşekkürler Atilla Bey çok güzel olmuş bu arada cam çerçevesi. Birde iyi ki sürücü üstü plastiği çıkartmışsınız bayağı büyümüş alan. O alanın izolasyonunda ne kullanıyorsunuz? Mavi olan izolasyon malzemesi mi?

Özgür, mavi izolasyon köpüğü, ilk karavan da taban izolasyonunda kullanmak için bir top almıştım, çok bereketliymiş hala bitmedi, 6 mm'lik izolasyon kullanmam gerektiğinde bunu kullanıyorum...

Bu gün zemin laminat parke günüydü, döşeme tamamlandı, karavanın sadece koltuk-masa, mutfak, koridor ve kapı girişini laminat parke ile kapladım..Banyo tabanına ve bagaj içine kaplamadım, buraları gri boyayacağım, böylece 2 kutu parkeden tasarruf ederken 20 kg da ağırlıkdan tasarruf etmiş oldum...
Sonra, dün bitirdiğin şöför mahalli üstü bagajın içini beyaza boyadım, onunla birlikde, arka yatak platformunun basacağı tırnaklarıda yapıp ahşapları renk bütünlüğü adına beyaza boyadım...
Bundan sonrası biraz hesap kitap yapıp iç bölmeleri kestirmek olacak...

20121101_120721.jpg

20121101_151608.jpg

20121101_151647.jpg

20121101_151558.jpg

Teşekkürler, Yabantürk...

Karavanın iç mobilyalarının kesim çalışmaları bitirildi, yarın son bir kez daha araç içinde kontrol edilip, bilgisayarlı kesimde parçalar kestirilecek, toplam 72 parça kesilecek...

20121101_213914.jpg

20121101_214002.jpg

göstermiş olduğunuz sabır ve destekten dolayı teşekkür ederim

yaşama sanatı zor olanı başarmaktır kolay gelsin

Atilla abi özellikle senin becerilerini sürekli takip ediyorum,tebrik ederim.Allah sonunu da görmeyi nasip etsin inşallah.

Atilla Bey,
özellikle tam kutu olmayan üst dolap mobilyalarının araca montajı için ne tür bir bağlantı yöntemi kullanıyorsunuz?
Malum, her noktada sac bölüme denk gelinmeyebilir?

Serdar, doğru söylüyorsun, bu sorunu çözmek için araç boşken tavana dolapların üst ön düzlemine gelecek şekilde 3x5 cm tahtaları mastik ile iyice yapıştırıyorum, üzerine tavan kaplaması da gelince kutuları tavana bağlarken vidaları bu tahtalara isabet ettiriyorum, bunun içinde tavan kaplaması takıldıkdan sonra tahtaların nerede olduğunu bilmek gerekiyor..Tavandaki sac barlar beni pek ilgilendirmiyor....

20121010_132510.jpg

Bu gün, sabah iç ahşapların kesim öncesi son kontrollerini yaptım, 3-4 ölçüde değişiklikler çıktı, yarın sabah ahşapları bilgisayarlı kesimde kestirmeye gidiyorum...
Öğleden sonra gidip mobil klimayı aldım, sizler için akü üzerinden 1000 watt inverter ile çalıştırdım, hiç sorunsuz çalışıyor, buzdolabımı almamış olduğum için 1000 watt inverter klima+buzdolabını çalıştırırmı bilemiyorum, buzdolabını alınca deneyip sizleride bilgilendiririm, 1000 watt yetmez ise 1700 watt'ın yeteceğini şimdiden garanti ederim. karavanda toplamda 400 amp akü varsa klimanın termostatı akıllıca arada bir stop edebilir bir mantıkdaki dereceye ayarlanırsa akü üzerinden bile gecede 3-4 saat çalıştırılabilir..İlk karavanımda 200 amp akü ile mobil klimayı 1 saat kadar çalıştırıyordum...Tatankada 150 x 3 =450 amp 3 adet jel akü olacağı için ben şimdiden planlarımı klimayı akü üzerinden çalıştırabilecek şekilde yapıyorum, nası olsa kamping gibi yerlerde veya 220v şebeke ceryanı alınabilen yerlerde zaten sorun yok...

20121102_161328.jpg

20121102_150007.jpg

Atilla Bey teşekkürler. Ben de tavan altını merak ediyordum,Serdar Beyi'n sorusuyla öğrenmiş oldum.
Ayrıca plan için teşekkür gönderdim nereye gitti bilmiyorum. Bu tür gönderileri yeni öğreniyoruz.
Planı küçük bir değişiklik ile (yatak 130 cm,dolplar 40 cm)uygulamayı düşünüyoruz ve tavsiyenize uyarak acele etmiyoruz.

Ahşap destekler sayesinde montaj epeyce pratikleşiyor.
Teşekkürler bilgi için. Kolay gelsin.

atiladi' Alıntı:
Öğleden sonra gidip mobil klimayı aldım, sizler için akü üzerinden 1000 watt inverter ile çalıştırdım, hiç sorunsuz çalışıyor, buzdolabımı almamış olduğum için 1000 watt inverter klima+buzdolabını çalıştırırmı bilemiyorum, buzdolabını alınca deneyip sizleride bilgilendiririm, 1000 watt yetmez ise 1700 watt'ın yeteceğini şimdiden garanti ederim.

Önemli tecrübeler. Teşekkürler.

İç dekorasyon parçalarının kesim işlemi tamamlandı sıra montajda..Tabiki parçalar ilk kesildiğinde karma karışık durumda oluyo yerlerine göre tasnif etmek gerekiyor..

20121103_165732.jpg

20121103_165721.jpg

20121103_155005.jpg

20121103_155020.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri