Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 113,905
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)


Atilla bey, uydu sistemi sevindirici haber.

Benim biraz daha uğraşmam gerekecek.

Sinyal bulucuyu değiştirmişsiniz?
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Recevier'lar zaten Türksat 2A3A için tarama yapacak şekilde ön programlaması yapılmış olarak satın alınıyor....
Başka uydular için TV üzerinden recevier'dan başka uydu seçiyorsunuz, o uydunun derecelerini internetten bulup, ayarlıyorsunuz..Tabiki Türksat harici için hassas ayar gerektiği için profesyonel uydu bulucu alet kullanmak gerekirmiş, bu bilgiyi internetten öğrendim..

Erden abi;
Uydu bulucuyu değiştirmedim, ilk verdiğim resim sistemi anlatmak içindi resmi internetten eklemiştim, benimki en iptidai anolog olan...
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)



Bilgi için teşekkür ederim...
Alpaslan
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)


Atilla bi güle güle kullan. Bu çanak anteni evde balkon demirlerine sabitleyerek kullanabiliriz değil mi ? Çok şirin bir görüntüsü var ..
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Merhabalar.
Karavanınızı güle güle kullanın.

Uydu-çanak konusu açılmışken, eklemek istedim.
Fotograftaki parçayı Karaköydeki Selanik pasajından 1 Liraya aldım, uydu cihazının arkasındaki ses çıkışına taktım, kullanmadığım bir bilgisayar hoparlörünü de bu parçaya ekledim.
Tv'yi açmadan uydunun seslerini dinliyorum. Radyoların hepsi tertemiz.

 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Gültekin' Alıntı:
Tv'yi açmadan uydunun seslerini dinliyorum. Radyoların hepsi tertemiz.

Güzel bir bilgi paylaşımı.
Enteresan bir çözüm...
Teşekkürler.
Alpaslan
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..

 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

atiladi' Alıntı:
2-3 Şubat 2013, Adapazarı, Poyrazlar gölde, tüm gezenbilir ailesi ile birlikde idik..
Allah muhabbetinizi arttırsın.kıskanmadım,biraz içim burkuldu.Birgün bizde o çayı yudumlarız sanırım.Ha kapak resmi çok ciddi görünüyor.Yan yana olmak daha hoş olacak gibi.Sevgiler bizden.
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Poyrazlar'da fotoğraflarda görünmeyen, birde boza festivali vardı, Ferhat'ın ev yapımı bozası önce dudak ucuyla tadıldı ama sonra kapışılarak bitti.....
Bende bu gün ilk boza deneyimini gerçekleştirdim, kısmet olursa 2 gün sonra, Ferhat'ın boza kalitesini yakalayabilirsek, ne ala......

 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Bozanın sonucunu vermeyi unuttum, boza mükemmel oldu, sağ olasın Ferhat, bize 80'li yılları hatırlattın...
Ferhat, mayalanma süresi için 2-3 gün demiştin, 5 gün sürdü, ben mayayımı eksik koydum, yoksa ortam sıcaklığı soğuk geldiği içinmi mayalanma uzadı acaba.?

 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Sen aslında zor bir adamsın.Herşeyi bilmek zorunda mısın?İnsan hiç değilse tarifini yazar.Bencilleşme de gari.Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)


Atilla abi eline saglik. Mayalanmanin uzamasi her iki sebeptende olabilir. Bende kendi bozami yapiyorum. Ben burada buldugum "Fast Acting" adi verilen hizli tepkimeye giren mayalardan kullaniyorum ve ayni gunun aksamina mayalanma bitmis oluryor. Hatta ogleden sonra buzdolabina kaldiriyorum ki mayalanma dursun diye. Tabii bizim evimizin isisi 23-24 derecelerde oldugu icin mayalanma icinde uygun bir isi. Eskiden evde kendi birami kendim yapiyordum. O zaman oturdugumuz ev soguk oldugu icin fermentasyon cok uzun suruyordu. Bu yuzden akvaryumcularda satilan su isiticilarindan alip fermentasyon bidonuna monte etmistim. Isiticiyi 26-27 dereceye ayarladigimda fermantasyon suresi epey kisalmisti.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Melih sende mi bozacısın? Atilla abinden ses çıkmadı.Sen bari şu tarifi ver.selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Pardon Adil abi..
Boza tarifi;
**3 su bardağı bulgur + 1 çay bardağı pirinç + 3 lt su = düdüklü tencerede 30 dak pişecek..
**Sonra, el blenderi ile iyice parçalanıp, ince süzgeç den, kaşık arkası ile geçirilerek püre gibi olacak
**Kıvamı koyu olursa boza kıvamı olacak şeklide sıcaksu eklenerek kalın mai akışkan bir kıvama gelecek
**İçine 3 kaşık toz şeker, iyice karıştırılarak eritilecek
**En son 2 çay kaşığı ılık suda eritilmiş toz hamur mayası ilave edilecek, veya maya yerine bir önceki imalattan 1 su bardağı boza..
**2-3-4 gün CAM ağzı kapaklı kavanozda oda sıcaklığında bekletilirken günde 3 defa tahta kaşık ile karıştırılacak,
**Karıştırmadan önce kavanoza bakın, göz göz küçük kabarcıklar olmaya başlayınca, zaten burnunuzada ekşi bir koku gelmeye başlayacak (bu süre ortam sıcaklığına göre +_ 1 gün olabilir), İşlem tamam demekdir
**son olarak 3 su bardağı toz şeker ilave edilip, el blenderi yardımı ile karıştırılarak eritilip, fremantasyonun durması için pet şişelere doldurulup doğruca buzdolabına kaldırılacak, imalatınızı en geç 5-6 günde tüketmeniz tavsiye edilir
**Afiyet olsun...
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Atilla abi kusuruma bakmazsan bir tarifte ben veriyim. Bu tarifi internette buldugum unlu bozacilardan Vefa bozacisi ve Akman bozacisinin roportajlarindan almistim. Simdi oncelikle belirtmelitim ki dogup buyudugum ve 22 sene yasadigim Ankara'da Akman bozayi cok severim. Vefa bozasini o kadar sevmem bana tatli geliyor. Aralarindaki fark ise su ki; Vefa bozacisi ince cekilmis irmikten boza yaparken, Akman bozacisi dari ve misirdan boza yapiyor. Ben Ingiltere'de dari bulamadigim icin irmik ve gercek misir unundan yapiyorum. Tad olarak Akman ve Vefa bozasinin arasinda birsey oluyor. Bu iki bozayida daha onceden icmis olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir.

Simdi gelelim tarife. Benim yapim seklim Atilla abininkinden biraz farkli. Akman ve Vefa bozacisi ikiside bu tarifi vermisti.

* Oncelikle misir unu ve ince irmik tencereye alinir. Ben 2 ser su bardagi koydum. ( Yukarida anlattigim gibi eger vefa bozasinin tadini daha cok seviyorsaniz sadece irmikten yada cok irmik az misir koyabilirsiniz)

* Uzerini gecerek su koyulup irmik ve misirlar iyice eriyene kadar pisirilir. Gerekirse arada sicaksu eknebilir fakat bu akiskan ama koyu bir karisim olacak sivilastirmaya calismayin.

* Hazirladigimiz maise'yi bir tepsiye yayiyoruz ve bu sekilde ertesi gun sabaha kadar dinlendiriyoruz.

* Ertesi gun maise donmus bir hamur kivaminda olmasi gerekir. (Eger arapasini biliyorsaniz arapasi hamuru kivaminda yada biraz daha koyu olacak)

* Maiseyi tepsiden tekrar tencereye alip icerisine istenilen boza kivamina genele kadar su ekliyerek rondadan geciriyoruz. Burada kiyam kisisel tercih. Ben sahsen kasikla yenecek kadar koyu severim. Bir yandan karistirirken bir yandanda maiseyi isitiyoruz. Kesinlikle kaynatmiyoruz

* Boza karisimi hazir oldugunda Atilla abinin dedigi gibi 3 kasik seker ve 2 kasik maya karistirarak bekletiyoruz. Genelde 2 gunde mayalaniyor fakat bir onceki mesajimda belirttigim gibi aktif hizli maya kullanirsaniz aksama bozaniz hazir oluyor.

* Fermentasyon bittikten sonra icerisine zevkinize gore 2-3 su bardagi seker ilave ederek dolaba kaldiriyoruz. Ben burada biraz diyet boza olmasi icin tatlandirici ekledim. Seker hastasi olanlar yada kilo problemi olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Tadi orjinalinin aynisi. Yalniz tatlandirici olarak aspartam bazli tatlandirici kullanmayin. Stevia diye bilinen bitkiden elde edilen 100% dogal ve seker tadindaki tatlandiricilari oneririm.

* Buz dolabina koyup sogutun. Soguk servis yapin.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...