Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 102,562
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 12m3 Ducato-Tatanka (Atiladi)

Eski karavan çalışmalarında, cırt dediğimiz malzemeyide kullandık, yumuşak kısmın tüyleri kısa zamanda sert tarafın tırnaklarını dolduruyor, tarakdan saç ayıklar gibi sürekli temizlik yapmak gerekiyor, imalatlar genelde kışın yapıldığı için o an hiç bir sorun yokmuş gibi görünüyor, oysa karavanların gerçek kullanım zamanı yaz ayları olduğu için, arkası yapışkanlı cırtlar sıcakdan eriyip açılıyor açığa çıkan yapıştırıcıları ise her tarafa bulaşıyor, sonra başka yöntemler ile sorunu çözmeye çalışıyoruz, minder kısımlarına cırtı dikiyoruz, ahşap kısımlara ise kabaralı raptiyeler ile çakıyoruz, tatil sonu mutlaka bir revizyon gerektiriyor..
Örneğin buzdolaplarının kapakları açılmasın diye yapıştırdığımız çift taraflı bantlı plastik aparatlarda, yazın sıcakdan bayılıp bırakıyor, tatilin çoğunda buzdolabı kapaklarını gergi lastikleri ile bağlıyoruz...
Yaz aylarında böyle falso veren bir çok konu var, aşırı sıcak ortamda buzdolabı soğutma problemleri (yazın tezgah altlarına çok sıkıştırılmış, havalandırmaları zayıf yapılmış buzdolapları sanki bir soba oluyor), arka kapılardan giren tozlar, soğuk zamanlarda yine arka kapılardan giren soğuk rüzgar vb. bu sorunları deneyimler ışığında yeni karavlarda çözmeye çalışıyoruz..
Bu sorunlar avrupa karavanlarda da aynı şekilde bulunuyor...
Koltuk süngerlerinde mevsim farkı gözetmeksizin tam çözümün tekne kilitli tente çıtçıtı olduğuna karar verdim...

Etiketler

Tecrübe işte... Çift taraflı bantsa konu 3M den şaşmamak lazım buda tecrübe ile sabittir.Geçen karavanın icinde yaptigim inceleme sonucu tum cift tarafli bant iceren malzemeler atmis bir tek 3M ler yerli yerinde..

Kolay gelsin Atila bey,
Koltuk minder sabitlemesi konusunda da mutlaka bir Ar-Ge niz vardır,bunu da açıklamış ve uygulamışsınız.
İyi çalışmalar.

Birilerine faydası olsun diye ne kadar çok şey yazılırsa yazılsın, her zaman eksikler ve çözüm gerektiren aksaklıklar olacakdır..Kendi karavanlarım için bile hep bir daha ki sefere daha iyi çözümlemem gerekir dediğim, bir takım şeyler bir sonraki karavana kalıyor, çünkü üretilen her çözümün bir iyisi iş bitince ortaya çıkıyor.....

Haklısınız,paylaşımlarınızdan yararlananlardanım.
Çalışmalarınız karavanını kendisi imal etmeye çalışan-yada -yaptıran arkadaşlara ışık tutuyor.

Carefour mağzalarında çift akülü, Bavaria çin malı akülü vidalama 59 TL, bilginize....

20121224_165250.jpg

Atilla abi bi harikasın valla bende nerden alayım diyordum sana çok teşekkür ederim.

Bu gün zor günlerden biriydi, karavanı komple pasta cila yaptım, ilk resimde pasta yapılan arka kısım ile henüz yapılmamış kayar kapının renk farkını belki resimde de görebilirsiniz, gerçekde inanılmaz renk farkı vardı çünkü..
Arka kapıları pasta yapabilmek için arkadaki merdiveni ve motor taşıyıcısını da sökdüm, bağlantı ve pullarınında boyalarını bitirdim, onlarda son kez elden geçmiş oldu...
Zor bir gün oldu ama gün bitince karavanda komple pasta cila olmuş oldu..

20121228_095356.jpg

20121228_095405.jpg

20121228_163253.jpg

20121228_163210.jpg

20121228_163220.jpg

Atilla abi araç gercekten çok güzel olmuş pasta cila olunca resmen rengi açılmış.Sağlıkla kullanın.

Atilla Bey,

Karavan yapım çalışmanızı ve paylaşımlarınızı bir solukta okudum.
Siteye geç katılanlardan olduğum için başladığınız günlerde hayırlı olsun diyememiş biri olarak, tamamlandığı sayılabilecek gelinen aşamısında ortaya çıkarttığınız güzel karavanınız ve gerçekten değerli paylaşımlarınızdan dolayı sizi kutluyorum.

Tuv şimdiye dek istemediklerini isteyerek, biraz zorluk çıkartmıştı, umarım aşmışsınızdır.

Yeni senede yeni başarılara imza atmanız dileğiyle...

Alpaslan Yarar

Bu gün, yeni yıla ve işe demircime giderek başladım...Karavanın kayar kapı önüne kızaklı basamağının imalatını yaptırdım, boyasını yaptım, kısmet olur hava yağmurlu olmaz ise, montajınıda yarın yapacağım...

20130102_124511.jpg

20130102_134125.jpg

20130102_164827.jpg

20130102_164859.jpg

20130102_164908.jpg

Artık ayrıntılar da bitiyor sanırım.Atilla Bey giderken bu nasıl sabitleniyor açılmaması için nasıl bir düzenek var acaba merak ettim.
Kolay gelsin
.İzmir den selamlar

Ayrıntıyı atlamadığınız için teşekküler...Basamak ilk etepda belli bir yere kadar açılıyor, bir noktada stoper ile sabitleniyor....Kapalı konumda sabitleme ise, çelik yay çubuk ucundaki bilye tanesi ile olacak, bazı ofis kapılarında da buna benzer bir silindir kullanılır, şu anda çelik çubuk yay montajlı deyil, yaptırınca takacağım...Şimdilik geçici olarak, alyen anahtar takarak kilitlenecek..

20130102_165328.jpg

20130102_165338.jpg

Akşam üzeri karavanın TSE proje onayı geldi, projede ilk defa, tavana takılan güneş panelleri ve tenteden dolayı karavana virajlarda devrilme yönünde binecek yük için "düşey ağırlık merkezi hesabı" ve "tavan barları civata bağlantıları" ek projesi diye 2 yeni ek ile tanıştık"...
Bu iki yeni istek hiç bir yerde yazmıyor ama tse mühendisi istiyor, "neye istinaden" diye soramıyorsunuz, çünkü bazı şeyleri mühendisin insiyatifine bırakmışlar, mühendisde, tavandaki yükden şüpelenmiş istedi, bizde çizdirip, isteğe cevap verdik....
Artık karavanın çatısındaki güneş panelleri, tente ve arkadaki tavana çıkış merdiveni resmi olarak projeye işlendi, eksiksiz tam kanunlara uygun oldu yani....

Cuma gününe TUV için muayene randevusu aldım, ardından, trafik tescil, vergi dairesi dönüşüm işletmesi ve zorunlu trafik sigortası karavan değişikliği geliyor...

20130102_193423.jpg

20130102_193448.jpg

Bu gün sabah, sürgülü kapı basamağının montajını yaptım, öğleden sonra yarınki TUV için EK1 belgesini doldurtmaya gideceğim...

20130103_104233.jpg

20130103_104246.jpg

20130103_104342.jpg

20130103_104409.jpg

20130103_121437.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün sabah, sürgülü kapı basamağının montajını yaptım, öğleden sonra yarınki TUV için EK1 belgesini doldurtmaya gideceğim...
Yeniyılda iyilikler dilerken,merdiven basamağı güzel ve sağlam olmuş.Faydalanacağım için şimdiden teşekkürler.Selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri