Kendi Karavanını Kendin Yap (dedicated)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedicated Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 192
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,857

Etiketler
iç kaplamalar belkide işin en keyifli en az ugrastıran kısmı oluyor tozu saymıyoruz tabiki :smiley: iç mekanın kucuklugunu dusunup rengi beyaz seçtik

Resim 142.jpg

Resim 143.jpg

dedicated' Alıntı:
onure ettiniz çok teşekkürler selamlar

İsa bey küçük bir hatırlatma, kullandığınız suntalam malzeme dış ortam şartlarına dayanmaz,
içerde ise kenar sunta gözüken kısımlar kesinlikle rutubet almaması lazım, eğer rutubet alırsa çok kolay bozulma olur aynı zamanda koku yapar,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
İsa bey küçük bir hatırlatma, kullandığınız suntalam malzeme dış ortam şartlarına dayanmaz,
içerde ise kenar sunta gözüken kısımlar kesinlikle rutubet almaması lazım, eğer rutubet alırsa çok kolay bozulma olur aynı zamanda koku yapar,
selamlar

oncelikle uyarınız için çok teşekkürler

oldum olası su ahsap - su ilişkisinden hiç hazzetmiyorum :( aslında çokta bilgim yok bu konuda yalnız kullandıgımız malzeme suntalam degil mdflam suntaya gore daha mukavemetli oldugu soylendi tek yuz boyalı almaz yerine kucuk bir farkla iki yuzu boyalı aldım sizin dediginiz açık kalan kesim bolumleri için pütür -meges atmayı düşünüyorum en son dıs kaplama kapanmadan yada sizin bildiginiz daha iyi bir malzeme varsa oralar için onuda kullanabilirim
selamlar

Resim 153.jpg

Resim 156.jpg

İsa bey resim 165'de kenarlar suntalam gibi kaba yongalı (mdflam kenarlar pürüzsüz olur), bu yüzden uyardım ama uyarı mdflam içinde geçerli, üzerindeki kaplama (lamine) çok ince hafif bir çizik dahi olsa buradan nem alarak kabarmalar başlar, içeride sorun olmaz ama dış kaplamada fazla dayanmaz bilginize,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
İsa bey resim 165'de kenarlar suntalam gibi kaba yongalı (mdflam kenarlar pürüzsüz olur), bu yüzden uyardım ama uyarı mdflam içinde geçerli, üzerindeki kaplama (lamine) çok ince hafif bir çizik dahi olsa buradan nem alarak kabarmalar başlar, içeride sorun olmaz ama dış kaplamada fazla dayanmaz bilginize,
selamlar

Levent bey dikkatiniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim o kesimde olusan yongalar kesimleri dekupaj la kesmemden kaynaklı bu karavanı yaparken ayrıca bir alet almak istemedigimden eldekileri kullanıyorum o nedenle o puruzsuz kesimi yakalayamadım şimdi iç bölümü bununla kaplayıp dışı tamamen gofrajlı alimunyum kaplanıcak eger dıs kaplamada sorun olmazsa iç ahsapta sorun yasanmaz aksi taktirde bir onceki karavanımı ikinci el alıp yenilerken marin dedikleri iskele yapımında kullanılan zemin ahsabının bile suya boyun egdigini gormustum
selamlar

dedicated' Alıntı:
Levent bey dikkatiniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim o kesimde olusan yongalar kesimleri dekupaj la kesmemden kaynaklı bu karavanı yaparken ayrıca bir alet almak istemedigimden eldekileri kullanıyorum o nedenle o puruzsuz kesimi yakalayamadım şimdi iç bölümü bununla kaplayıp dışı tamamen gofrajlı alimunyum kaplanıcak eger dıs kaplamada sorun olmazsa iç ahsapta sorun yasanmaz aksi taktirde bir onceki karavanımı ikinci el alıp yenilerken marin dedikleri iskele yapımında kullanılan zemin ahsabının bile suya boyun egdigini gormustum
selamlar

Aluminyum u dış kısma nasıl monte etmeyi düşünüyorsunuz.

mayıstosböce' Alıntı:
Aluminyum u dış kısma nasıl monte etmeyi düşünüyorsunuz.

kapı ve arka kapagın alimunyum montajını tamamladım sayılır once kucuklerde deniyorumki sorun olmasın yuzeydeki profilleri oto camcıların cam yapıştırmada kullanıcagı silikondan surup sac ebatında ahsap levhayı uzerine yoyup boydan profil atıp işkencelerle baglıyorum yan duvarlar ustte 2 cm tavanın altına giricek uzerine tavan sacı gelicek birleşim yerleri içine silikon sıkılmıs 30x30 l aliminyum profille donulecek perçinler bu profil uzerinde olucak yuzeyde perçin civata dusunmuyorum çok gerekirse kusak atabilirim ama zannetmiyorum
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR