Kendi Karavanını Kendin Yap (dedicated)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedicated Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 192
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,857

Etiketler

Ford transit Maksi diye birşey vardı onun amatisörü ya da dodge 250 kamyonet kabut amartisörü daha çok kaldırır ;)

:smiley:

Resim 120.jpg

Resim 121.jpg

msceylan' Alıntı:
Ford transit Maksi diye birşey vardı onun amatisörü ya da dodge 250 kamyonet kabut amartisörü daha çok kaldırır ;)

Daha çok degilde daha agırı kaldırmak boş profilken kaldırıyor ama iç ve dış kaplamalar gelince kaldıramaz gibi geldi dediginiz amortisorlerede bir bakayım o asamaya gelince teşekkürler

dedicated' Alıntı:
arka kapak demek o nasa kapısına hakaret etmek olur lutfen :smiley: bunda gerçekten samimiyim sanat eseri o kapı
amortisorler dogru yeri buldu fakat agırlık geldiginde iç mdf dıs alimunyum sac muhtemelen yetmicek uzerindekiler kartal'ın bagaj amortisorleri kilitleri aldıgım yerde daha agır yukleri kaldırabilicek çeşitlerini gormuştum onlarla degiştirebilirim uzunluk aynı
agırlık konusunu birden fazla kişiden duyunca kagıtları bir kez daha karıstırdım yetmedi içi için yaptıgım dolapları yukleyip bi ara kantara gitsem iyi olucak sanırım :smiley:

Kullandığınız profiller bana çok kalın ve sık konulmuş gibi geldi,benim remorkta ki profilleri düşününce,aradım bulamadım bulunca o halini sizede gösteririm,aracınız kısa olacağı için iyi planlamak gerekir diye düşünüyorum tabi sizin karavanınız ofroad tarzı olacaksa başka,o zaman nasıl olması gerekir bilmiyorum.

mayıstosböce' Alıntı:
Kullandığınız profiller bana çok kalın ve sık konulmuş gibi geldi,benim remorkta ki profilleri düşününce,aradım bulamadım bulunca o halini sizede gösteririm,aracınız kısa olacağı için iyi planlamak gerekir diye düşünüyorum tabi sizin karavanınız ofroad tarzı olacaksa başka,o zaman nasıl olması gerekir bilmiyorum.

teşekkürler uyarılarınız için Bülent bey sizlerin yorumları benim için gerçekten onemli o nedenle yapım asamalarını burada paylasıyorum
oncelikle sunu belirteyim o kapak degil nasa kapısı derken Arif beyin karavanının kapısından bahsediyordum tekrar okuyunca bana kendi arka kapagım için soylenmiş gibi geldi bunu açıklamak istedim
profillere gelince zemini tasıyacak şase dedigimiz bolum için evet buyuk profil kullandım geri kalan kısımda 30x30 az miktarda 1.5 mm çogunlukla 1 mm kullandım

bu profillerin metre agırlıgı 1 mm için 0.909 kg
1.5mm için 1.340 kg

goze demir yıgını gibi gelsede bu hesapla aslında çokta agır olmadıgı ortada şase için evet ileride degişiklik yapabiliriz diye biraz daha kalın profil kullandım kucuk oldugu için teferruatlı bir karavandan çok hafta sonları ihtiyaclarımıza cevap vericek sekilde dusunduk
selamlar

dedicated' Alıntı:
teşekkürler uyarılarınız için Bülent bey sizlerin yorumları benim için gerçekten onemli o nedenle yapım asamalarını burada paylasıyorum
oncelikle sunu belirteyim o kapak degil nasa kapısı derken Arif beyin karavanının kapısından bahsediyordum tekrar okuyunca bana kendi arka kapagım için soylenmiş gibi geldi bunu açıklamak istedim
profillere gelince zemini tasıyacak şase dedigimiz bolum için evet buyuk profil kullandım geri kalan kısımda 30x30 az miktarda 1.5 mm çogunlukla 1 mm kullandım

bu profillerin metre agırlıgı 1 mm için 0.909 kg
1.5mm için 1.340 kg

goze demir yıgını gibi gelsede bu hesapla aslında çokta agır olmadıgı ortada şase için evet ileride degişiklik yapabiliriz diye biraz daha kalın profil kullandım kucuk oldugu için teferruatlı bir karavandan çok hafta sonları ihtiyaclarımıza cevap vericek sekilde dusunduk
selamlar

Sonuçta ful malzeme 750 kg geçmesin sizde yollarda korkulu rüya görmeyin amaç bu.

bende yazsammı yazmasammı diye düşünürken Bülent tedirgin olduğum noktaya parmak basmış, kupa şekillendi bu haliyle bir tarttırın, kupayı neyle kaplayacaksınız ona göre ağırlık hesaplayın, bunu şimdi yapınki gerekirse fazla atılmış profilleri kesip ağırlık azaltabilesiniz, selamlar

buralpdi' Alıntı:
bende yazsammı yazmasammı diye düşünürken Bülent tedirgin olduğum noktaya parmak basmış, kupa şekillendi bu haliyle bir tarttırın, kupayı neyle kaplayacaksınız ona göre ağırlık hesaplayın, bunu şimdi yapınki gerekirse fazla atılmış profilleri kesip ağırlık azaltabilesiniz, selamlar

tabikide yazın Levent bey sizler yorum yapın olumlu yada olumsuz eksik gordugunuz yerleri lutfen paylasın bilgi paylasıldıkca güzeldir ..

ve şimdi kantardan geldim içime kurt düştü agırlık uzerine yorumlar artınca ne varsa karavanın içine doldurdum on teker arka krikolar cam kapı havalandırma iç kaplama mdfleri buzdolabı kilitler civata kutusu zemin tahtası sonuç 320 kg !

olmayanlar dıs kaplama alimunyum sacı = yaklasık 15 kg
mutfak dolapları kenarları prese gittigi için henuz tartmadım
ovak lavabo yatak
on sandık aku invertor vs finalı 500 kg olarak hesaplamıstık yani halen program dahilindeyiz

bu arada kantara giderken reno 12 arkasına taktım onca işli olmasada çeki demiri var kısa mesafe ama hiç hissedilmiyor arkada

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR