msceylan' Alıntı:Ford transit Maksi diye birşey vardı onun amatisörü ya da dodge 250 kamyonet kabut amartisörü daha çok kaldırır
dedicated' Alıntı:arka kapak demek o nasa kapısına hakaret etmek olur lutfen bunda gerçekten samimiyim sanat eseri o kapı
amortisorler dogru yeri buldu fakat agırlık geldiginde iç mdf dıs alimunyum sac muhtemelen yetmicek uzerindekiler kartal'ın bagaj amortisorleri kilitleri aldıgım yerde daha agır yukleri kaldırabilicek çeşitlerini gormuştum onlarla degiştirebilirim uzunluk aynı
agırlık konusunu birden fazla kişiden duyunca kagıtları bir kez daha karıstırdım yetmedi içi için yaptıgım dolapları yukleyip bi ara kantara gitsem iyi olucak sanırım
mayıstosböce' Alıntı:Kullandığınız profiller bana çok kalın ve sık konulmuş gibi geldi,benim remorkta ki profilleri düşününce,aradım bulamadım bulunca o halini sizede gösteririm,aracınız kısa olacağı için iyi planlamak gerekir diye düşünüyorum tabi sizin karavanınız ofroad tarzı olacaksa başka,o zaman nasıl olması gerekir bilmiyorum.
dedicated' Alıntı:teşekkürler uyarılarınız için Bülent bey sizlerin yorumları benim için gerçekten onemli o nedenle yapım asamalarını burada paylasıyorum
oncelikle sunu belirteyim o kapak degil nasa kapısı derken Arif beyin karavanının kapısından bahsediyordum tekrar okuyunca bana kendi arka kapagım için soylenmiş gibi geldi bunu açıklamak istedim
profillere gelince zemini tasıyacak şase dedigimiz bolum için evet buyuk profil kullandım geri kalan kısımda 30x30 az miktarda 1.5 mm çogunlukla 1 mm kullandım
bu profillerin metre agırlıgı 1 mm için 0.909 kg
1.5mm için 1.340 kg
goze demir yıgını gibi gelsede bu hesapla aslında çokta agır olmadıgı ortada şase için evet ileride degişiklik yapabiliriz diye biraz daha kalın profil kullandım kucuk oldugu için teferruatlı bir karavandan çok hafta sonları ihtiyaclarımıza cevap vericek sekilde dusunduk
selamlar
buralpdi' Alıntı:bende yazsammı yazmasammı diye düşünürken Bülent tedirgin olduğum noktaya parmak basmış, kupa şekillendi bu haliyle bir tarttırın, kupayı neyle kaplayacaksınız ona göre ağırlık hesaplayın, bunu şimdi yapınki gerekirse fazla atılmış profilleri kesip ağırlık azaltabilesiniz, selamlar