Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,531
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

mayıstosböce' Alıntı:
Cem kızmazsa :smiley: benim tavsiyem connect yüksek tavandır.Kango kadar az yakmaz ama içinde daha rahat oturabilirsiniz.

Neden kızayım :smiley: Tabi ki kızmam. Kangoo, doblo, caddy vb. hafif ticari araçlar için tartışma her zaman olmuştur. Bu tür tartışmalar gereklidir.

Konuyla ilgili benim tavsiyeme gelince:

Biz en büyük sıkıntıyı yükseklik değil, alan konusunda yaşıyoruz. Şöyle ki:

Aracın konumunu değiştirmek ya da hızlı bir şekilde yola çıkmak gerektiğinde yatağı katlayıp sürücü koltuğunu normal pozisyonuna getirmek gerekiyor. Bu da zaman alıcı ve yorucu bir iş.
Yüksek tavan olmasından ziyade uzun şase olması daha güzel olurdu. Ön koltukları ileri itmeden arkaya sığdırılabilecek yatak, yatağı bozmadan sürücü koltuğuna geçerek istenildiğinde hareket edebilmeyi sağlar. Bence hayati öneme sahiptir. Bunu iyi düşünün. Sonradan bezdirici olabilir. Bu durumda uzun şase doblo ya da partnerler iş görür gibi geliyor. Ancak boyutları itibarı ile bu araçlar neredeyse Hyundai H100, Mitsubishi L300 vb. araçların boyutunda. Fiyatı gözönüne alındığında da H100 türü araçlar daha makul.
Yükseklik sorunu hiç yaşamadık. Boyum 178 ve yatağın üzerinde rahatça oturabiliyorum. Sorun ayakta durabilmek ise zaten yüksek tavan connect'in içinde de ayakta duramazsınız.
Uzun şase doblo, partner ya da H100 türü araçlar düşünmeyecekseniz ve aracı aynı zamanda 4+1 normal otomobil olarak kullanacaksanız önünüzde yalnızca iki alternatif var.
1. Doblo VIP JTD
2. Kangoo
Makaslı araçlarda arkadan gelen tangırtıları gözardı edebilirseniz ön koltuklar pek o kadar da rahatsız edici değil. Arka kotukta oturanlar ise 100. km. de böbrek taşlarının tamamını düşürebilir.
Kangoo ile 9 saatlik kesintisiz bir yolculuk yaptık. Eşim ve kızım neredeyse yolculuk boyunca arkada uyudu. Portatif tuvaletimizi de koltukların arasına yerleştirdik ve mola ihtiyacı bile hissetmedik.
Kangoo düşünüyorsanız 1.4 benzinli modelleri gözardı etmeyin. Çekişi dizellerden çok daha güzel. Kliması iki dakikada içerisini beton ediyor. Şehir dışı 17 krş., şehir içi 21 krş. benzin yakıyor. Rampalarda bir çok hafif ticariyi deli edersiniz. Fiyatları daha makul, dizelin problemleriyle uğraşmazsınız.
Fikir olsun diye yazıyorum:
Ön koltuklar öne itildiğinde yapacağınız yatağın yüksekliğine bağlı olarak 210 ile 190 cm arası uzunlukta, 135 cm. genişlikte yatak elde etmek mümkün.
Kangoo dışarıdan bakıldığında diğerlerinden daha küçük gibi duruyor ancak diğerlerinin içindeki girinti-çıkıntılar nedeniyle bu ölçüleri yakalamak zor gibi.

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Cem yüksek tavan derken genel ismi o diye söyledim ama yanlış hatırlamıyorsam connect in yüksek tavanın boyu da büyük 180cm civarında diye hatırlıyorum ben sitesine baktım göremedim.

Yüksekliğinin 180 cm. olması imkansız. Bir tanesi şu an evimin önünde duruyor. Normal tavanlardan bir karış fazlası var. Tercih meselesi tabi ki ama içinde konaklama konusunda epeyce tecrübemiz oldu. Uzunluk yükseklikten çok daha önemli. Mazı koyunda hava öldürücü derecede sıcaktı. Gecenin ikisinde toparlanıp ayrılmak zorunda kaldık. Kızım uykusunun en tatlı yerindeydi uyandırmak istemedim. Yatağın ön kısmını 45 derece kaldırarak sürücü koltuğunun sırtını olabilecek en dik pozisyona getirdim. koltuk en ön pozisyonda, gaz pedalının ucuna ayak parmaklarımla dokunarak ön camdan dışarı fırlayacak pozisyonda iki saat araç kullandım. Sürücü koltuğu normal pozisyonunda olup arkada yatağa müsaade etse çok pratik olacaktı. Benzer pozisyona daha acil durumlarda düşülürse epeyce sıkıntı yaratır.

:smiley: cem yükseklik,boy yerine ben arka panelvan kısmın, ön koltuğa kadar olan kısmı yani uzunluğu 180 cm civarında diye hatırlıyorum.

Özür dilerim. Ben yanlış anlamışım. İşte onlar bahsettiğim uzun şase araçlar. Doblo ve partner görmüştüm ama connectin uzun şasesi olduğunu bilmiyordum.

ya aslında aynı araçtan yani hep gözümüzün önünde olan connect in yüksek şasesi ve okadar baktım iç mesefesinin uzunluğunu bulamadım tabi yüksekliğininde

Connect gibi makaslı araçları tercih etmeme sebebim aracı bozuk yollarda da rahatca kullanabilmek için aslında. Makaslı araçlarda taban yüksekliği ne kadar fazla görünse de makastan dolayı alçak kalıyor.

Ayrıca, henüz elimdeki arabayı satamadığımdan, ne alacağımla ilgili aşamaya geçemedim :smiley: Ama dün akşam, ne kadar küçük de olsa, altı yere yakın da olsa getz'in koltuklarını yatırıp "nano camper" olup olmayacağı fikrini düşünmeye başladım :smiley:

Sevgili Cem yazdıklarına bakınca benim aklıma senin için en iyi çözümün tavan üstü portatif çadır olduğu geliyor, hem aracın içi boş kalacak ani hareket etmek gerektiği zaman ufaklığı arka koltuğa yatırıp en fazla 10 dakika içinde harekete hazır hale gelirsiniz, hafta içi çok gerekli değilse çadırı sökmedende aracı rahatlıkla şehir içi kullanabilirsin

Levent abi,
Çadırın zorluklarını daha önce yaşamış biri olarak konuya çok sıcak yaklaşamıyorum. Zaten büyük olasılıkla İstanbul'luların Karyat'ı gibi bizim de ikinci adresimiz Uludağ olacak. Çadır o soğukta hiç hoş olmuyor. Aslında bahsettiğim yatak problemine çözüm de buldum. Ön bölümü iki ayrı parça olarak açıldığında sorun ortadan kalkacak. Böylece içerideyken bile yatağın yarısını katlayarak sürücü koltuğuna geçebileceğim. Diğer yarısında yatanlar yatsın..
Toplasan 1 saatlik işi var ama elim işe gitmiyor bu aralar :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Levent abi,
Çadırın zorluklarını daha önce yaşamış biri olarak konuya çok sıcak yaklaşamıyorum. Zaten büyük olasılıkla İstanbul'luların Karyat'ı gibi bizim de ikinci adresimiz Uludağ olacak. Çadır o soğukta hiç hoş olmuyor. Aslında bahsettiğim yatak problemine çözüm de buldum. Ön bölümü iki ayrı parça olarak açıldığında sorun ortadan kalkacak. Böylece içerideyken bile yatağın yarısını katlayarak sürücü koltuğuna geçebileceğim. Diğer yarısında yatanlar yatsın..
Toplasan 1 saatlik işi var ama elim işe gitmiyor bu aralar :smiley:
uzun zamandan berı foruma uğramıyordum bugün işlerimde yoğun değil eski yazıları okudum baştan aşşağıya ama en dikkat çekici sizin bu çalışmanız olmuş bendede 2008 kango var dizel(bu aracı almadan önce 2 ay boyunca benzınlı kango araştırdım makul temız bı araç bulamadım) sızın uyguladıgınız bu sıstemı uygulayabılırım ama port bagaj yerıne aracın arkasına takılan kucuk kapalı romork çok fazla işinizi görecektir eşyalarınızı masayı tüpü rahatlıkla koyabılırsınız tebrikler çok güzel bir uygulama olmuş.... resımlerı tekrardan ınceledım yatak yapmak ıcın mdf lerı neyın ustune koyuyorsunuz onu anlayamadım

Beğeniniz için teşekkür ederim. Mdf temel olarak katlanan arka koltuğun üzerinde duruyor. Ancak yükün tamamı arka koltuk üzerinde değil.
Yatak tamamen açıldığında yük, arka koltuk, ön koltuk sırtlıkları, ön kapı kolçakları ve erzak dolabı olarak yaptırdığım kutular üzerine eşit olarak dağılıyor.
Kapalı tavan bagajı ya da römork artık düşünmüyorum. Çünkü aracın uzun soluklu gezilere pek uygun olmadığını artık iyice anladık. Asla bir karavan konforu beklemeyin. Ancak çok pratik ve mükemmel bir kamp aracı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kampçılık geçmişiniz varsa, aracın içinde yatabilmenin ne büyük nimet olduğunu tahmin edebilirsiniz.

siteye yeni katılmış biri olarak önce herkese selamlar,cem bey kango süper olmuş elinize sağlık,benimde böyle birşey yapma düşüncem var.arabayı alınca size danışabilirim. şimdiden teşekkürler.

hoşbuldum, çok teşkkürler.

Salih bey hoşgeldiniz.
Beğeniniz için teşekkürler.
Tam olarak ne yapmak istediğinizi netleştirin, bu sitedeki herkes yardımcı olacaktır.

Sevgili orsaalabanda:
Butun diger arkadaslarimin temennilerine bende aynen katiliyorum.Cunku baska taktir edici kelime bulamiyorum.Ellerine saglik kardesim cok guzel olmus ,eminimki sonradan calisma yapacak arkadaslara cok yardimci olacak bir deneyim... Guzel gunlerde saglik ve mutlulukla kullanin .saygilar.......
Zeki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR