Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,340
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

yaybek' Alıntı:
İşte Levent abi farkı bizde tam tersini düşünüyorduk.iyiki varsın abi.
doğal olmayan herşey insanoğluna bir şekilde zarar veriyor, hayatımızı kolaylaştırsa da
bizlerde hiç bir uyarı olmadan senelerce maruz kaldık ve sağlığımızı tehdit etmeye başlayınca mesleği bırakmak zorunda kaldık , iyiki sizler varsınız

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

orsaalabanda' Alıntı:
Gerçekten forumun gücü ortada. Özdal Bey'in o içimizdeki hevesi ateşleyen fotoğrafları, yazıları, ...

katkım olduysa ne mutlu bana...
Söyleyecek, yazacak çok şey var aslında, ama hiç birine gerek yok, mutlu fotograflarınız herşeyi özetliyor.
Güle güle kullanın. Umarım bir gün ber yerlerde karşılaşır beraber kamp yaparız...

Mdf imalatçılarına malzeme verdiğimiz için bilirim,formaldehit kullanırlar.Biz iş güvenliği eğitimi verdiğimiz yerlerde şu sözleri sarf ederiz eğer formaldehit olan bir ortamda bulunuyorsanız yanlızca şu gaz filtresi onu kesebilir ve bu çok önemlidir mutlaka bunu kullanın deriz..

buralpdi' Alıntı:
siz kimyasal koku olmasın diye boyamadığınız mdf malzeme avrupada yasaklandı kanserojen madde içerdiği için, bizde üretime devam ediliyor, ayrıca mdf nin kendi kimyasal kokusunu örtmek için verniklemelisiniz kısaca korktuğunuz şeyin daha kötüsünü yapıyorsunuz mdf kokluyorsunuz
Bu uyarı için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda vernikleyeceğim. Acaba öncesinde pinoteks uygulasam çok emer mi pinoteksi? Dalgalı olmayan düzgün bir renk elde edebilir miyim?

mayıstosböce' Alıntı:
Mdf imalatçılarına malzeme verdiğimiz için bilirim,formaldehit kullanırlar.Biz iş güvenliği eğitimi verdiğimiz yerlerde şu sözleri sarf ederiz eğer formaldehit olan bir ortamda bulunuyorsanız yanlızca şu gaz filtresi onu kesebilir ve bu çok önemlidir mutlaka bunu kullanın deriz..
Bunları bilseydim asla mdf kullanmaz, ne yapar eder ahşap ya da kontra kullanmaya çalışırdım :(

mycamper' Alıntı:
katkım olduysa ne mutlu bana...
Söyleyecek, yazacak çok şey var aslında, ama hiç birine gerek yok, mutlu fotograflarınız herşeyi özetliyor.
Güle güle kullanın. Umarım bir gün ber yerlerde karşılaşır beraber kamp yaparız...
Çok teşekkür ederim. Aynı umudu bizler de paylaşıyoruz. Bir gün..Bir yerlerde...

düz bir renkte elde etseniz mutlaka mdf'yi izole etmelisiniz

İş bu kadar ciddiyse hemen bu pazar vernikliyeyim. Marka, çeşit, renk tavsiyesi?

Cem bu konu benim de ilgimi çekti. Nette yaptığım araştırmada şunu buldum ;

"MDF;nin ham maddesi tutkal, tutkal üretimi için de Formaldehit kullanımı gerekir.
Teknik olarak Formaldehit Metil Alkolden üretilir. Sadece mobilya sanayinde değil, ayrıca gıda sektöründe ( tavukçuluk) dezenfekte malzemesi, kimya sektöründe de (boya) yarı mamul olarak kullanılır.
Avrupa birliği standartlarına göre mdf+laminat perke gibi ürünlerde max %1 formaldehit'e izin verilir. Bu oranlı reçineye de E-1 denir. Yani bugün Avrupalı üreticiler ve bizim gibi avrupaya ihracat yapan yerli üreticiler de bu standarda uyar.
Zaten bu konu ile ilgli TSE standartları da AB normlarının kopyası niteliğindedir.
Özetle varioclic laminat parkede ve birinci kalite üretim yapan! diğer üreticilerde aynı oranda formaldehit kullanır.
Bu oran için herhangi bir sağlığa zararlılık yoktur. Fakat dikkat edilmesi gereken, kalite dışı ithal edilen parkelerdir.
Yapılan incelemelerde yurtdışından ithal edilen ( Avrupa dahil) kalite dışı mallar %20-%25 formaldehit içermektedir.
İlgili üreticiler kendi ülkelerinde satamadıkları için yurtdışına ucuz fiyatlarla satmaktadırlar. "

Türkiye'de herşey mümkün, araştırmaya devam.
Oğuz

Oğuz abi sağolun biraz olsun rahatlattınız beni. Beim kullandığım ürün yerli ÇAMSA/Ordu mamülü.
Formaldehit dezenfektan olarak da düşük dozlarda kullanılıyor. Doğrudur. Sanırım burada dikkat edilecek en önemli husus yüksek dozlarda formaldehiti uzun süreli soluma neticesinde oluşabilecek kanserojen etki. Biliyorsunuz bizim araçta hacim çok küçük. 3 kişi birden gece boyunca bu kimyasalı soluyacak olma düşüncesi rahatsızlık yarattı. Ben yine de vernikleyeceğim.
Buradan şu netice ortaya çıkıyor: Biz şehirlerden kaçalım, egzos dumanından, kimyasallardan korunalım, sağlıklı beslenelim, temiz hava alalım desek bile kanser olmaktan kurtulamayacağız :( Bir yerlerden bir şekilde yakalıyor. Gıda katkı maddeleri, giysilerimizdeki, kozmetiklerdeki, deterjanlardaki kimyasallar, ilaçlar vs...Hatta şu anda aklıma geldi. Haydi mdf deki formaldehitten bir şekilde kurtulduk diyelim. Araçların iç aksamında kullanılan plastikler ne derece güvenli acaba? Saymakla bitmez. Modern zamanların rahatlığına, konforuna nazire olarak modern hastalıklar...Modern yaşa, modern öl! Cesedin yakışıkllı olmasa da olur :D

Cem bey çok titiz düşünürsek bizim yaşamamız bile mucize, o yüzden herdefasında söylüyorum mutlaka veya elimizden geldiği kadar doğal malzeme kullanalım, yapay malzemeler hernekadar yaşamımızı kolaylaştırsada sağlığımızdan da birşeyler alıp götürüyor
elinizdeki mdf'de hertürlü boya ve vernik kullanabilirsiniz

Kullandığım Getz model arabamı satıp 4X4 veya karavan alma niyetindeyken, eldeki imkansızlıklar nedeniyle; hem yakıttan tasarruf edip daha fazla gezebilmek, hem gittiğim yerde araç içinde rahatca sabahlayabilmek, hem de büyük bir bagaja sahip olmak istediğim için kangoo almaya karar verdiğim günün akşamında, kangooyla neler yapılabilir diye internette gezerken yapmış olduğunuz bu dahiane çözümü gördüm ve yaptıklarınızı, anlattıklarınızı gözlerimi dört açarak hiçbir ayrıntısını kaçırmadan okudum.

Elimdeki aracı bir an önce satmak istiyorum artık, yoksa Getz'le "nano kamper" üretimine başlamak zorunda kalacağım :smiley:

Ellerinize sağlık Cem bey, süpersiniz...

Cem bey reimo'nun kataloğunu incelerken bu resmi görünce aklıma hemen siz geldiniz tam size uygun bir sistem gözüküyor, hazır bir çadır bile uydurulur diye düşünüyorum, ne dersiniz
Scan10165.JPG

rahhat' Alıntı:
Kullandığım Getz model arabamı satıp 4X4 veya karavan alma niyetindeyken, eldeki imkansızlıklar nedeniyle; hem yakıttan tasarruf edip daha fazla gezebilmek, hem gittiğim yerde araç içinde rahatca sabahlayabilmek, hem de büyük bir bagaja sahip olmak istediğim için kangoo almaya karar verdiğim günün akşamında, kangooyla neler yapılabilir diye internette gezerken yapmış olduğunuz bu dahiane çözümü gördüm ve yaptıklarınızı, anlattıklarınızı gözlerimi dört açarak hiçbir ayrıntısını kaçırmadan okudum.

Elimdeki aracı bir an önce satmak istiyorum artık, yoksa Getz'le "nano kamper" üretimine başlamak zorunda kalacağım :smiley:

Ellerinize sağlık Cem bey, süpersiniz...

Cem kızmazsa :smiley: benim tavsiyem connect yüksek tavandır.Kango kadar az yakmaz ama içinde daha rahat oturabilirsiniz.

öneriniz için teşekkür ederim bülent bey. connect yüksek tavan olabilir ama makası nedeniyle yüksek taban değil maalesef. o yüzden connect düşünmüyorum :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Cem bey reimo'nun kataloğunu incelerken bu resmi görünce aklıma hemen siz geldiniz tam size uygun bir sistem gözüküyor, hazır bir çadır bile uydurulur diye düşünüyorum, ne dersiniz
Scan10165.JPG
Levent abi,
Çadır çok güzelmiş ama şimdilik bu tarz bir şey düşünmüyorum. Malum araç çok ufak. Tecrübelerimiz, gece yatamayacağımıza kanaat getirdiğimiz durumlarda (aşırı sıcak-soğuk-güvenlik sorunu vb. durumlarda) kolayca toparlanıp yola çıkabilmemiz gerektiğini öğretti. Çadır işi çok zorlaştırır. Ama yine de ilginize teşekkürler. Benzer araç ya da uzun süreli kamping hayatı düşünenler için faydalı olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR