Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,215
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Arkadaşlar bir sorum olacak:
Kangoo nun yumuşak amortisörleri nedeniyle arkası biraz yere oturdu. Abartılı bir durum değil. Aracın burnunu havaya kaldıracak kadar da değil. Önceden arkası hafif kalkık dururdu, şimdi dümdüz oldu.Yol tutuşu zerre kadar etkilemiyor ama boş iken arkasının o kalkık haline alıştığım için huzursuzluk yarattı. Bagajda sürekli olarak 100kg. civarı bir yük bulunacak. Uzun vadede problem yaratır mı? Amortisörleri sertleştirme ya da yükseltme gibi arayışlara girmem gerekir mi? Karar veremedim.

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

cem kardes.
sanıyorum kangonun arka dıngılıde helezon olmalı. helezon tasıyıcı yaylar makas sıstemıne gore esneklıgını daha yumusak ve daha fazla mesafelı yaylanmayı saglamaktadır . aracınız ıkı sıralı koltuklu oldugu sebebı ıle arka dıngılınde ayrıca 85X2 (en az) yuk agırlıgı hesaplanarak tasıma kapasıtesı dengelenmıs olmalı. arkada tasıdıgınız sabıt yuk olarak 100 kg sızı fazla etkılemeyecegı kanaatındeyım . tabı kı akıldan cıkartılmaması gereken fır konu vardır kı arka bolumde artan her 1kg yukun kullanım sırasında fazla olanı , eksık olanından donusler sırasında daha fazla santrfuj kuvvetı yaratacagından. arkadan kaymaların daha az suratlerde bıle zorlayıcı ve tetırgın etkılerınden kendınızı korumanız gerekmektedır. yolculuk esnasında bır kısım tasınabılır agırlıklarınızı on bolumlere kaydırabılme ımkanınız var ıse ,degerlendırmenızde yarar var . unutulmamalıdır kı arka kaymaları her zaman on kaymalardan daha rızıkoludur. yaptıgınız degısıklıkten dolayı helezon yaylarınız hasar gormeyebılır fakat amortısorler ıc yapı ıle sıyırıcı lastık orlıng ve tersıne ısleyen subabları daha erken hasarlanabılır.
sıze rahat surus ve rızıkosuz yasam dılerım. aılenız ıle bırlıkte mehmet.

Mehmet abi,
Zaten bu arabaları limitlerini zorlayarak kullanmak pek doğru değil. Şimdi bagajda tencere,tava, bardak, çanak ne ararsan var. Eskiden de sakin kullanırdım. Şimdi iyice sakinleşmek zorunda kaldım. Ama tabi bu demek değil ki hiç riziko yok. Karı var, çamuru var, ıslak, yağlı, mazotlu asfaltı var...En korktuğum şey de kuru yolda virajda aniden önüme çıkan su birikintileri, orta refüj sulamalarıdır. Arka kısımda ağırlıkta olan yükle spin atmak çok ani olur herhalde. Sürüş dinamiklerinden çok helezonların ve amortisörlerin dayanıklılığı konusunda endişelendim. Acaba helezonların üstüne get koydurmak, ya da amortisörleri veya helezonları daha sert olanıyla değiştirmek ya da her ikisini birden uygulamak faydalı olur mu?

sn cem kardesım.
helezonları ve amortısorlerı degıstırmenız sıze sadece eskıgorunumundekı hafıf yukselmeyı saglayabılır . tabı kı bunun yanında tasıma gucunu de artırabılır. fakat burada konforu eksılterek fazla yaylanmayı azaltacagından sadece saga sola yatmaları ve arkanın daha ıyı tutunmasını saglayabılırsınız . ne varkı arac kullanmakta acıkladıgınız kullanma bıcımınız bunları gerektırecek rısklerı bertaraf etmıs olacagından dolayı buhalde kullanabılırsınız . bahsettıgınız amortusor ust kısımlarına yerlestırılen alımınyum veya sert lastık get ılavesı ıle , hos gorunmeyen arka dusuklugunu bertaraf edebılırsınız.
kazasız belasız derlerdı eskıden. tasıdıgınız agırlıgı herzaman kendı sırtınızda hıssedın.
saglık ve nutluluklar dılerım mehmet.

Mehmet abi çok teşekkür ederim açıklamalarınız için. Bu konuda oldukça bilgili olduğunuz belli oluyor. Ben de açıklamadan tatmin oldum. İleride görünümden rahatsız olursam get koydururum. Ya da fazladan yolcu taşıma işleri sıklıkla olursa sert amortisör...
Yükü sırtımda taşıdığımı gerçekten hissedebiliyorum. İnanır mısınız rampalarda kalkışta karın kaslarımı sıkıyorum bazen. Oysa araçta bir zorlanma yok. Ben de rahat koltuğumda oturuyorum sonuçta :D Çok komik geldi şu an.
Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler. Bil-mukabele...

Cem bir ara bizde kango vardı yüklü iken(400-500 kg) yolda senin çektiğin ağrılarla kalkılırdı viraja girilirdi,sonra ana bayimiz bize kullanım için doblo göderdi oda aynı ama connectler öyle değil ben yeri geldi 1 ton yük attım,transporter a 800-900 kg yük attığımda araçta bu ağırlığı hissederdim connect nerede ise onunla başa baş gidecek.Tabiki taşıma sistemlerinin farklılığından,bu bilgileride senin mikro karavandan dolayı yazıyorum, bu bölüm artık herkes için done oluşturacak bu yüzden yazıyorum.Benim birinci tercihim connect yüksek yavan olanıdır.

mayıstosböce' Alıntı:
Cem bir ara bizde kango vardı yüklü iken(400-500 kg) yolda senin çektiğin ağrılarla kalkılırdı viraja girilirdi,sonra ana bayimiz bize kullanım için doblo göderdi oda aynı ama connectler öyle değil ben yeri geldi 1 ton yük attım,transporter a 800-900 kg yük attığımda araçta bu ağırlığı hissederdim connect nerede ise onunla başa baş gidecek.Tabiki taşıma sistemlerinin farklılığından,bu bilgileride senin mikro karavandan dolayı yazıyorum, bu bölüm artık herkes için done oluşturacak bu yüzden yazıyorum.Benim birinci tercihim connect yüksek yavan olanıdır.

Ford Connect'ler makaslı mı, ayrıca connect, arkadan çekişli mi?

Cavid Sezen

Sayın Gezmen makaslı ve önden çekişli.Şöyle bir bilgide aldmıştım araçla ilgili ,sanayide arka cama film kaplatırken bir usta araçla ilgili yan kapının olduğu taraftaki sacı kaplayan fitilini sökerek dış sac ile ana taşıyıcılar arasında aracın önemli olan heryerini dolaşan bir sac tabakası daha gösterdi.Bu yüzden bu aracın çok sağlam olduğunu anlattı,usta kaportacıydı eskiden ford araç servisinin işlerini yaparmış.

Cavid Sezen
mayıstosböce' Alıntı:
Sayın Gezmen makaslı ve önden çekişli.

Teşekkür ederim Bülent Bey. Bu durumda konfordan ödün veriyoruz değil mi?..

Cavid Sezen

Sayin gezmen aslinda oyle rahatsiz gelmiyor bana,makasli olmasi genel olarak sizin dusundugunuzu akillara getirsede ic ferahliginin yuksekligindenmidir nedir ist e gelirken bile hep onunla geliyorum.tabi ki amortisorlu gibi degil.

sayın (orsaalabanda) cem bey selamlar her zaman beklerim. tlf 0 5313978294 saygılarımla kemal orhan

Istemıyerekde olsa konuya ıstırak etmek ıstedım, fort connectler yapısına nazaran oldukca fazla yakıt tuketımı olan bır aracdır bunu arastırmakda fayda var, bana sorarsanız tek ıyı tarafı butun fordlarda oldugu gıbı genıs ıc hacmı,

Depo 110 a doluyor duruma gore 650-700 km yapiyor.Az yakmadigini biliyorum ama cokta fazla degil guvenlik ve ic ferahligi on plana aldigimiz bir gercek bir ara 5 tane vardi.Koltuklu olanlarin artik ticari statusunden ciktigini ogrenince 3 unu sattik.

Sayın Cem Bey mini camper çok şirin ve işlevsel olmuş, önemli olan sizin beklentilerinize hitap etmesi gerisi teferruat. Kapalı bagaj düşündüğünüzü yazmıştınız eğer almadıysanız Bauhaus'da 320 LT. hacimli max 50 Kg. yük taşıyabileceğiniz 239,00 TL gibi alternatiflerine göre daha uygun fiyatlı box var. Ben 3 yıldır kullanıyorum çok kullanışlı ve sağlam Italyan malı ve 5 yıl Bauhaus garantisi altında. Mutlu ve güzel kamplar dileğiyle.

PICT0003.jpg

SNOB' Alıntı:
Sayın Cem Bey mini camper çok şirin ve işlevsel olmuş, önemli olan sizin beklentilerinize hitap etmesi gerisi teferruat. Kapalı bagaj düşündüğünüzü yazmıştınız eğer almadıysanız Bauhaus'da 320 LT. hacimli max 50 Kg. yük taşıyabileceğiniz 239,00 TL gibi alternatiflerine göre daha uygun fiyatlı box var. Ben 3 yıldır kullanıyorum çok kullanışlı ve sağlam Italyan malı ve 5 yıl Bauhaus garantisi altında. Mutlu ve güzel kamplar dileğiyle.
Bülent bey aramıza hoş geldiniz, bilgi ve tecrübelerinizle foruma renk kattınız. Aracınızın arkasına taktığınız box çeki demirine mi monte ediliyor? trafikte problem oluyor mu? ruhsata işlemek gerekli mi? Ayrıca bagaj kapağının açılmasına imkan tanıyor mu? cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Cem bey bir süredir forumdan uzak kalmıştım, bu arada neler olmuş meğer. Mikro camperiniz gerçekten hoş ve beklenenden daha işlevsel olmuş. Kendi el emeğiniz zevkinizle birleşince "tadından yenmez" olmuştur. Ailenizle güzel geziler yaşamanız dileği ile hayırlı olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR