Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PIKE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,268
Ynt: Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

.

DSCN2975.jpg

DSCN2976.jpg

DSCN2977.jpg

DSCN2978.jpg

DSCN2979.jpg

Etiketler
Ynt: Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

olayın en önemli detayları bundan sonra olmaya başladı.
aracı benim vincimle yavaş yavaş karşı çekmeye başlamıştık. Murat benim arabımın vincini kaputun üstünde oturarrak kontrol ediyordu.
Ömerin toyatanın vinci benim arabaya arkadan baglıydı ve ömerde kendisini bir agaca sabitledi.

tam suyun orta kısmında aracın snorkeline ipler dolandı ve aracın şnorkeli koptu.
vinç önden çekiyordu ama karşı tarafa vinç halatını uzatmak için attıgımız pencereden sarkan ipler bu olaya sebep oldu.

tabi araç su alarak istop etti.
bu durumda akıntının hızı ve aracın agırlıgı benim vincin durmasına sepeb oldu...
araç tam ortada mahsur kaldı
su hızla yükseliyordu......

DSCN2980.jpg

DSCN2981.jpg

DSCN2983.jpg

DSCN2984.jpg

hem viçnle hemde 2 araba asılarak okanı çekmeye çalışıyorduk.
fakat durum çok ciddi bir hal almıştı. araç su almaya başlamıştı ve okanın ailesi arabının içindeydi..
Bundan sonra en sıkıntıılı anlar başlamıştı...

DSCN2985.jpg

DSCN2986.jpg

DSCN2987.jpg

DSCN2988.jpg

DSCN2989.jpg

akıntı arabayı sürüklüyordu ve arabaları sabitledikten sonra önce aile bireylerini kurtarmaya başladık.
suda insan bile zor ayakta duruyordu..

DSCN2990.jpg

DSCN2991.jpg

DSCN2992.jpg

DSCN2993.jpg

DSCN2994.jpg

büyük geçmiş olsun

çok şükür artık herkesi kurtarmıştık ve sıra arabalarımızı kurtarmaya gelmişti ama su hala yükseliyordu bu sefer hepimiz suda kalmıştık

DSCN2995.jpg

DSCN2996.jpg

DSCN2997.jpg

DSCN2998.jpg

DSCN2999.jpg

arkadaşlar tekrar çok geçmiş olsun
olay beni çok üzdü.Allah kimsenin başına vermesin.herkesi ve ailesini korusun.
ailece offroad a zaten gitmiyorum ama piknik tatil vb. yerlere giderken bile insan korkuyor.
babalık içgüdüsü herhalde insan sadece ailesini çocuklarını düşünüyor.
ne zaman bir kaza,bir afet görsem helede olayın içinde bayanları ve çocukları görünce insanın içi birşekil oluyor
herzaman gördüğüm bu olaylarda ben olsam ne yapardım diye düşünürüm,ders almaya çalışırım.
bu olayda da kimseyi eleştirmiyorum veya akıl vermiyorum
sadece bu olayda ben olsam ne yapardım
bir defa su 30-40 cm olsa bile nehir yatağına,kumların arasına ve suya girmezdim
o kenarda birikmiş olan kumun altı balçık,bataklık olabileceğini düşünürdüm.
suyun içinden kum alınmış olabilir ve bir anda derinleşiyor olabilir diye düşünürdüm.
eğer bu hataları yapmış olsam
su yükseldikten sonra karşı kıyıda olabilecek en yüksek noktada beklemek ve tehlikesiz bir kurtarma yapılmasını sağlamak,beklemek en iyisiydi,suya girdikleri anda birden su seviyesi yükselse felaket olurdu.bir anda su arabayı tavanına kadar kaplayabilir,sürükleyip yan veya ters yatırabilirdi.kimsede can yeleği olmadığından olay çok daha tehlikeli bir hal alabilirdi.sadece kazaya uğrayanlar değil kurtarmaya çalışanlarda canından olabilirdi.

bu ucuz atlatilan üzücü durum ve yaşanılanlardan eminim hepimiz gerekli dersleri çıkaracağız...
şu an bulunduğumuz ortamda bu olayı irdelemekle, o anda.. orada nereye kadar çıkacağını bilemediğiniz su seviyesi yükselmeye devam ederken..içinde çocuklarda dahil aile olan bir aracı kurtarmaya çalışan arkadaşların durumu doğal olarak çok farklıdır.
Birincisi kimseye bir zarar gelmeden kurtarma operasyonunu tamamlayan arkadaşları kutluyorum... ikinciside ilk satırda belirttiğim gibi hepimizin bundan gerekli gerekli dersleri çıkarmamız olduğunu düşünüyorum.

arkadaşlar tüm dileklerini için teşekkrüler. resimleri tamalayınca bende elimden geldiğince yarumlara cevap yazmaya çalışacagım.
böyle bir durumda insan hayatı söz konusu oldugu için gereken kazazedeler , gerekse kurtaruclar canı pahasına kurtarmaya çalışıyor.
önemli olan serin kanlılıkla hareket etmek.
ilk etapda bizde teleşlandık ama sonradan olayları kotrol altına altık.
en önemli şey heyecanı bastırıp , saglıklı düşünmek. çünkü zaten olan olmuş

Benimle birlikte can pazarı yaşayan ve beni ve ailemi kurtaran bütün ekip arkadaşlarıma minnet borçluyum.Başta murat yahşi ömer ve bütün kurtarma operasyonuna katılan arkadaşlarıma allah hepinizden razı olsun diyorum.Yaşamadan bilinmez herşey bir anda oldu bu kadar tecrübeme rağmen bunu daha önce yaşamamıştım.Su bir anda yükselince ölümü yaşadım.Allah hiçkimseye göstermesin hepinize can borçluyum.Allah hepinizden tekrar razı olsun.Geçmiş olsun dilekleri gönderen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ederim.Allah hepinizi kazadan beladan nazardan korusun.

sarilarin_sulo' Alıntı:
Benimle birlikte can pazarı yaşayan ve beni ve ailemi kurtaran bütün ekip arkadaşlarıma minnet borçluyum.Başta murat yahşi ömer ve bütün kurtarma operasyonuna katılan arkadaşlarıma allah hepinizden razı olsun diyorum.Yaşamadan bilinmez herşey bir anda oldu bu kadar tecrübeme rağmen bunu daha önce yaşamamıştım.Su bir anda yükselince ölümü yaşadım.Allah hiçkimseye göstermesin hepinize can borçluyum.Allah hepinizden tekrar razı olsun.Geçmiş olsun dilekleri gönderen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ederim.Allah hepinizi kazadan beladan nazardan korusun.

Okan başkanım sana , ailene ve hepmize geçmiş olsun.
Biz KAYSERI OFF ROAD KLÜBÜ olarak büyük bir aileyiz ve her zaman birbirimizin yanındayız.
Allah bir daha kimseye göstermesin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR