Yukarıdaki yazılarını koyulaştırdığım fikirlwrinizi neye dayanarak beyan ettiniz acaba?
Bilgi kaynağınız nedir? Benim aksini savunacagım bilgi kaynağım işe İLLERBANKASINDA ATIK SU ÇALIŞTIRILMASI KONTROLLÜĞÜ YAPMIŞ OLMAM
gülümseme sebebim, 40 yıllık hayatımın 40 yılının da iller bankası çalışanları ile geçmesi..
Bu konunun burda tartışılmasını doğru bulmasam da, Bilgi kaynaklarım şöyle,
1) kendim.
40 yaş. İnşaat mühendisi.
1.1)1978 de maltepe iller bankasında doğdum
1.2) Ankaranın 2. en büyük, bünyesinde ortalama 120 mühendis/mimar çalışan proje ve yapı denetim firmasının çok küçük ortağıyım.. (Yılda yaklaşık 300.000 m2 üst yapı (konut, avm, otel, ofis) kontrol ediyoruz.)
1.3) uzun süre(5 yıl), aile dostumuz olan iller bankası şube müdürünün ata arsasında kat karşılığı inşaat yaptım.
1.4) babamın iski inşaatlarında ve arkadaşlarının inşaatlarında çalıştım. (3 yıl)
1.5) hem mühendis, hem eski altyapı müteahhiti, hem güncel üst yapı müteahhiti olmam sebebiyle, arkadaş ve meslektaşlarımla katıldığım sayısız toplantı/seminer var. (17 yıl)
2) sevgili annem. 70 yaş. Yüksek mimar/şehir plancısı.
2.1) bana hamileyken iller bankası personeliydi. Ben 14 yaşındayken istifa edip özel sektöre geçti. Sanırım 18 yıl görev yapmış bankada.
2.2) özele geçtikten sonra da çeşitli belediyelerde başkan danışmanlığı, imar müdürlüğü, başkan yardımcılığı yaptı.
3) sevgili babam. 72 yaş. Yük. İnş. Müh.
3.1) Babam da yakl. 18 yıl iller bankası personeliydi. O, annemden önce istifa edip özele geçti.
3.2) çeşitli arıtma tesislerinde (izmir-aksaray) şantife şefliği yaptı. (3-4 yıl)
3.3) iski’ye 80-100 km. kanal inşa etti. (7-8 yıl)
3.4) kanalizasyon boru fabrikası vardı. (8-10 yıl)
3.5) imardan sorumlu belediye başkan yardımcılığı yaptı.. (5 yıl)
Uzun lafın kısası, hayatım iller bankası ve belediyelerde geçti. Halen geçiyor.
.
.
.
Ama bütün bunlar bir yana, sarp-samsun arasında bir tekne turu yaparsanız, sıfır kotundan denize akan binlerce lağımı kendiniz görebilirsiniz..
Ya da yoğun yağışlarda taşan/fışkıran yağmur kanallarını incelerseniz, yağmur kanalında olmaması gerekenleri kendiniz görebilirsiniz..
Ya da en kolayı, bir çok deremizin özellikle yazın, niye lağım koktuğunu ve taşıdığını araştırabilirsiniz..
Aksi argümanlarınızı çok merak ediyorum. Ama başta da dediğim gibi, isterseniz başka başlıkta, isterseniz özelde konuşalım..
İşin aslı 3 yıl kadardır yukarıda bahsettiğim hayattan azcık da olsa uzaklaştım.. artık seminerlere katılmıyorum.. tv izlemiyorum.. ülkenin sorunlarından gına geldi, 10-20 kişi dışında pek kimseyle görüşmüyorum..
Tekne gezilerimde gördüğüm kadarıyla, hiç zannetmiyorum ama eğer son 3-5 yılda müthiş bir atıksu atılımı yapmışsak ülke olarak, gerçekten bilmek isterim.