Ynt: Karavanınızda ya da Camperinizde Olmazsa Olmazlarınız Nelerdir?
Bana göre teknik malzemeler önde geliyor.
Buzdolabı, webasto, inverter, redresör gibi standart karavan malzemelerinin zaten olduğunu ve asıl konunun bu olmadığını varsayarak;
Sağlam bir ilkyardım ve ilaç çantası,
Yedek piller, sigortalar ve ampuller
Sağlam bir takım çantası
Kablo, vida, pul, ip, tel, çivi, kanca, silikon, yapıştırıcı, hortum vs. bir sürü ıvır zıvır...
Bidon,
Çekme halatı,
Akü takviye kablosu,
Patinaj zinciri (yaz-kış)
Yedek piknik tüpü,
Balta, eldiven ve off-road küreği (bu sonuncusunu henüz edinemedim
)
El feneri,
Düdük (ıslık çalabiliyorsanız buna gerek yok. Ben çalamıyorum.
)
Şarj adaptörleri ve jacklar,
Ateşli silah anlamında söylemiyorum; Caydırıcı ya da tehdit savuşturucu kişisel savunma gereçleri,
Yağmurluklar ve çizmeler,
Güneşten koruyucu losyon (yüksek irtifa için de gerekli)
Sivrisinek, böcek ve kene savar losyonlar
Kibrit (mümkünse ucu parafin kaplı olan outdoor tiplerinden) (Araçta plastik lpg çakmakları sürekli bulundurmak tehlikelidir. Kibrit yerine survival çakmak taşları da kullanılabilir)
(mümkünse) çamaşır kurutma askısı (kampinglerde sopalara, ağaç dallarına, çitlere tutturulmuş iplere asılan çamaşırlar çok kötü görünüyor)
Keyfi olanlara gelirsek;
Kitap,
Bira bardağı, rakı kadehi, ince belli çay bardağı,
Fotoğraf makinası,
Olta çantası, kamış ve makara,
Zıpkın,
Hamak (henüz bunu da edinemedim
hibe kabul edilir.)
Bol miktarda temiz yedek poşet (böğürtlen, kuşburnu, dağ çileği, çay üzümü, ahududu vs. doğal meyvalar ve yabani otları toplamak için)
Karavanınıda her daim hazır bulunacak kişisel temizlik gereçleri, pijama ve çamaşırlar (böylece geziye çıkarken her seferinde evden taşımak zorunda kalmazsınız)
Her çeşit baharat
Bol miktarda plastik ve kağıt bardak, tabak, çatal, kaşık, bıçak (sadece bulaşık yıkamanın çok zor olduğu özel durumlar için)
Kaliteli sızma zeytinyağı,
Müzik,
Ailem,
Dostlar ve sohbet...