Karavanınızda ya da Camperinizde Olmazsa Olmazlarınız Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karagozlers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,832
Ynt: Karavanınızda ya da Camperinizde Olmazsa Olmazlarınız Nelerdir?

enverdede' Alıntı:
Teşekkürler Tamer kardeş,bu yaz ortalarında aldığım camper'ın duyurusunu ,o dönemlerdeki bazı olumsuz gelişmeler nedeniyle paylaşma fırsatım olmamıştı.Birvesile Cavid hocamın topiği canlandırma mesajını yanıtlarken dolaylı duyurmuş olduk.
Enver bey hayırlı olsun :smiley:

Etiketler

Ynt: Karavanınızda ya da Camperinizde Olmazsa Olmazlarınız Nelerdir?

İşte bayram tatilinde ki kampta aklımıza gelen otomatik cihaz,nasıl aklıma gelmediğine çok şaşırdım ,kamp ateşinde sucuklu kaşarlı,kavurmalı ,tereyağlı,artık yapanın sütüne kalmış.Hee hemen aldım bir tane 13 tl eşime aldırdığım için farlı kalitede olanları göremedim 23 tl olan da varmış.

Screenshot_4.png

Ynt: Karavanınızda Ya Da Camperinizde Olmazsa Olmazlarınız Nelerdir?

Bu konu çok gerilerde kalmış, güncellemenin gerektiğine inandığım için bu mesajı yazıyorum :smiley:

Canlanan bir başlığa daha önce paylaşılmışmıdır diye incelemeden bir öneri...Piknik tüp ve döküm ızgara tavası ikilisi...Dumansız ,zahmetsiz ızgara keyfi....

075.JPG

10403326_875148759167381_6682652122527029108_n.jpg

orsaalabanda' Alıntı:
Bira bardağı, rakı kadehi, ince belli çay bardağı,

Karavan konusunda araştırma yaparken en çok duyduğum söz bu oldu ALKOL OLMADAN KARAVAN OLMAZ ??? Bu doğrumudur ??? Yani karavanın içinde rahat uyumak için sızmak mı lazım ? Alkol kullanmayan karavancı bir elin parmakları kadar sanırım... :smiley:

Evliyacelebi65' Alıntı:
Karavan konusunda araştırma yaparken en çok duyduğum söz bu oldu ALKOL OLMADAN KARAVAN OLMAZ ??? Bu doğrumudur ??? Yani karavanın içinde rahat uyumak için sızmak mı lazım ? Alkol kullanmayan karavancı bir elin parmakları kadar sanırım... :smiley:

Karavanlar evimizdir, kimsenin evinin içinde ne olduğuna bakılmaz. Doğada olmak, gezmek karavancıları ziyadesiyle mutlu
eden olgudur dileyen dilediği gibi karavanında/evinde yaşamını şekillendirir.

Ne karavanında ibadet edene nede içki içene sözümüz olmaz zira algıda seçicilik olarak anlaşılabilir.

güngör' Alıntı:
Karavanlar evimizdir, kimsenin evinin içinde ne olduğuna bakılmaz. Doğada olmak, gezmek karavancıları ziyadesiyle mutlu
eden olgudur dileyen dilediği gibi karavanında/evinde yaşamını şekillendirir.

Ne karavanında ibadet edene nede içki içene sözümüz olmaz zira algıda seçicilik olarak anlaşılabilir.

Güngör bey sanırım yanlış anlaşıldım... Evlerimizdeki kullanılmayan depo olarak kullandığımız odalar vardır yaklaşık 2 metreye 3-4 metre gibi olan ve hiç birimiz orayı yatak odası veya oturma odası yapmayız belkide tamamen kültürümüzle ilintili bir algı dan bu... Karavan sahibi değilim sadece araştırıyorum böyle bir mekanda nasıl yatılır nasıl yaşanır diye... Bu araştırmamdada resimlerin çoğunda alkol görünce herhalde sızmadan böyle küçük bir ortamda yaşanılamaz diye düşündü komformist tarafım. Bilmediğim bir konuda belkide ön yargılı yaklaştım yaşayıp denemek lazım... Ama sanırım ev komforunu yakalayacak bir karavan çok çok zor... En azından enerji bağlamında... Yada çok ciddi masraflı... Emekliliğime az bir zaman kaldı komforumdan ödün vermeden sanırım karavancı olmam zor...

İlk gün uyuyamasan bile ikinci gün kuzu kuzu uyursunuz Alkole gerek kalmaz.

Bu topik ana amacından oldukça sapmış. Ben tekrar ana hedefine yönelteyim:

Benim olmazsa olmazlarımdan birisi 3M tarzı çok güçlü yapıştırıcısı olan bantlardır. Acil durumlarda pek çok tamirat işinde el altında bulunmasında fayda var. Bence 2-3 tane alıp bulundurun. Ne kadar pratik bir çözüm olduğunu görünce bana hak vereceksiniz. (Alışınca, elinizi attığınızda bulamazsanız ya da tam işin ortasında bitiverirse hiç hoş olmuyor.)

Lazım olabilecek vida, somun, civata, çivi, vb. malzemeler için çok gözlü organizer'ler benim diğer olmazsa olmazlarım. Küçük bir alanda o kadar çok şeyi barındırıyor ki anlatamam. Unutmazsam bir ara benimkileri fotoğraflayıp paylaşırım. Ben özellikle takım çantalarımın içine sığacak boyutta olanları arayıp buluyorum. Böylece her şey müthiş derli toplu oluyor. (Afet haberleşmesiyle uğraşınca, acil durumlarda lazım olabilecek ama arandığında bulunamayacak her türlü malzemeyi yanında taşıma alışkanlığının bir ürünü.)

TA2RX' Alıntı:
Lazım olabilecek vida, somun, civata, çivi, vb. malzemeler için çok gözlü organizer'ler benim diğer olmazsa olmazlarım. Küçük bir alanda o kadar çok şeyi barındırıyor ki anlatamam. Unutmazsam bir ara benimkileri fotoğraflayıp paylaşırım. Ben özellikle takım çantalarımın içine sığacak boyutta olanları arayıp buluyorum. Böylece her şey müthiş derli toplu oluyor. (Afet haberleşmesiyle uğraşınca, acil durumlarda lazım olabilecek ama arandığında bulunamayacak her türlü malzemeyi yanında taşıma alışkanlığının bir ürünü.)

Malzeme kutularımı fotoğrafladım. İlk iki fotoğraf aynı kutunun iki farklı yönünü gösteriyor. Tepesinde bir taşıma kulbu var. Bunu zamanında İskoçya'daki bir "bir milyoncu" dükkandan almıştım. Sonradan bir kaç tane almadığıma pişman oldum. Tek kusuru kapatma mekanizması olarak tek noktadan tutuyor olması. Birgün açılıverecek diye ödüm kopuyor.

Kutunun arka yüzündeki bölmeler normalde daha büyükçe. Ben bunların bazılarını araya karton yapıştırarak küçülttüm.

DSC_0002.JPG

DSC_0005.JPG

DSC_0004.JPG

DSC_0003.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    71.3 KB · Görüntüleme: 124

Elektronik meraklılarının ilgisini çeker ise, buna benzer bir de elektronik malzeme kutusu yaptım.

009.jpg

006.jpg

008.jpg

Ekli dosyalar

• 007.jpg
    007.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 251

Takım çantanız çok düzenli yerleştirilmiş, Bekir bey. Bizim de biraz örnek almamız lazım galiba. Bir sürü gerekli gereksiz ıvır zıvır genellikle çantanın içinde belki işe yarayacağı bir zamanı bekliyor. Çantaya sığmayanlar da poşetlerle biryerlere tıkılmış oluyor. Zaman zaman da bazıları işe yarıyor tabiki. :smiley:

Elektronik çantanız da güzelmiş. Ben de bir küçük avometre ve gazlı havyayı araçta bulunduruyorum. :smiley:

Bekir Bey, bunların hepsini olmazsa olmazlara dahil edebilirmiyiz bilmiyorum ama benzer şeyler bende de var. Aradaki fark, aradığımı bulamayınca ilave ettiğim malzemelerle, aynı türden malzemeleri ihtiva eden üç kutuyu birden karavanda taşıdığım olmustur. Düzeninizi kıskanmamak elde değil. Kutuların bulunduğu dolap herhalde evde duruyor. Yoksa yanılıyor muyum? ;D
Böyle malzemeyi berberimizde taşımak karavanlarını kendi yapanların ortak tarafı olsa gerek.

fsirin' Alıntı:
Takım çantanız çok düzenli yerleştirilmiş, Bekir bey. Bizim de biraz örnek almamız lazım galiba. Bir sürü gerekli gereksiz ıvır zıvır genellikle çantanın içinde belki işe yarayacağı bir zamanı bekliyor. Çantaya sığmayanlar da poşetlerle biryerlere tıkılmış oluyor. Zaman zaman da bazıları işe yarıyor tabiki. :smiley:

Elektronik çantanız da güzelmiş. Ben de bir küçük avometre ve gazlı havyayı araçta bulunduruyorum. :smiley:

Ferhat karışıklığın da güzelliği mevcut az önce depoda küçük sprey kutusu ile çalışan ocağı buldum ve ben o kadar keyifle aldığım halde unutmuşum.Senin malını sana buldurup sevindiriyor.

mayıstosböce' Alıntı:
Ferhat karışıklığın da güzelliği mevcut az önce depoda küçük sprey kutusu ile çalışan ocağı buldum ve ben o kadar keyifle aldığım halde unutmuşum.Senin malını sana buldurup sevindiriyor.
Bülent, bazen de aradığımızı bulamayıp yeniden alıyor ve yenisini aldıktan sonra depodakini buluyoruz. Depodaki beklemeye devam ediyor. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR