Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Bu gün, aşırı sıcaklardan dolayı biraz tembellik edip, kısa çalıştım..
Bu gün karavanın iç klimasının montajını yaptım, sıcak egzost çıkışını nereden dışarı verebileceğimin çalışmasını yaptım, orjinal çıkış boru spirali büyük kavis özelliğinden dolayı istediğim gibi kısa yoldan dışarı çıkmıyor, klimanın arkasındaki kısmı mutfak tezgahının bir uzantısı gibi kullanmak istediğim için, bu alanı çıkış borusu ile zaptetmek istemiyorum... Benim yeni bir çıkış borusu imal etmem gerekecek, bunun için gerekli çalışmaları yaptım...
Klimanın altına, arka bagaj kapağına kadar klima eninde, içinden davlumbaz çıkartılmış olarak özel bir temiz su deposu yapacağım, 130x60x28 cm gibi bir ölçüde 160 lt..
Klimayı montajlayınca borusunu banyo camından dışarı çıkartıp çalıştırdım, karavan içindeki sıcak ortam bir anda buz kesti, işte o an klimanın ne nimet bir şey olduğunu bir kez daha anladım, bir kaç gün içinde karavanın orjinal aküleri ile klimanın sürekli kaç saat çalışabileceği testini yapacağım günü iple çekiyorum, bu test sonucunu bekleyen çok kişi olacağını sanıyorum, gündüz güneş panelleri desteği ile daha çok imkan var ama şimdilik hedefim gece modunda 450 amp akü grubu ile 4-5 saat çalıştırmak, test günü bakalım ne sonuç çıkacak...
Karavan böylece çift klimalı hale geldi, yolculuklarda göğüs kliması kamplarda mobil klimanın aşırı sıcaklarda iyi bir konfor sunacağını düşünüyorum..Üfleme yönünü araç boyuna doğru verince koltuk grubunda oturma pozisyonunda kimse klimanın rüzgarı etkisinde kalmayacak...