Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,595
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Teşekkür ederim...Kaba inşaat hızlı gidiyor ama tesisatlar ve detay çalışmalar dikkat istiyor daha çok zaman alıyor...
Küçücük mekanlar ama ne kadar çok farklı çalışmalar yapılabiliyor bunu görüyoruz, yapılmış olanlar zaten yapılmış olduğu için yapılmamış olanların peşindeyim..Yedekte ilk olacak tasarım ve detay çalışmaları var her projede biraz biraz devam...

Etiketler

hayırlı olsun... prosedürü çok iyi bilmiyorum ama karavanınızı tamamladığınızda tescil belgesine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3. maddesinde tarif edilen "kamp taşıtı" şeklinde yazılmasını sağlarsanız diğer karavan sahiplerinin tescil belgelerinde "özel amaçlı taşıt" yazması nedeniyle ödemek durumunda kaldıkları yüksek sigorta primlerini ödemezsiniz diye düşünürüm...kolaylıklar dilerim...

Hepsini denedik;
özel amaçlı taşıt ( motor karavan )
özel amaçlı taşıt ( tatil amaçlı kamp taşıtı )
özel amaçlı taşıt ( kamp taşıtı ) da yazdırdık değişen bir şey olmadı...
Trafik tescilde Özel teçizatla donatılarak tadilat yapılan bütün araçlar, "özel amaçlı taşıt (...............) " olarak tanımlanıyor, parantez içinde onlarca çeşit tadilatlı özel amaçlı taşıt var...
Sigorta şirketleri alt açılımı dikkate almadığı için sorun çıkıyor, alt açılımdaki her araç için bilirkişi oluşturularak risk raporu düzenlemesi gerektiği ve bu çalışmaya bir bütce ayrılması gerektiği için, bu çalışmayı yapmayıp, riski en yüksek olana göre prim hesaplaması yapılıyor..
Bu haksız kazanca devlet ses çıkartmaz ise, ki kisenin umurlarında bile deyil, durumda bir değişiklik olamaz...

Problem trafik tescil görevlilerinden kaynaklanmıyor, araçların cinsleri/kullanım amaçları uygunluk belgelerinde/faturalarda/teknik belgelerde nasıl yazılmış ise ruhsatlarada aynı ibareleri yazıyorlar. Oysa, 2918 Sayılı Kanunun 3. maddesinde; "Özel amaçlı taşıt: Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan ve itfaiye, Cankurtaran, cenaze, radyo, sinema, televizyon, kütüphane, araştırma araçları ile bozuk veya hasara uğramış taşıt ve araçları çekmek veya taşımak, kaldırmak gibi özel işlerde kullanılan motorlu araçtır." şeklinde tanımlanmasına karşın kamp taşıtı ise; aynen Kamp taşıtı:(Ek: 17/10/1996 - 4199/1 md.) Yük taşımasında kullanılmayan; iç dizaynı tatil yapmaya uygun teçhizatlarla donatılmış, hizmet edebileceği kadar yolcu taşıyabilen motorlu taşıttır." şeklinde tarif edilmiştir.Buna göre motokaravanlar "kamp taşıtı" tarifine girmektedir, Kanun kamp taşıtını özel amaçlı taşıt tanımı içerisine almayıp ayrı bir tarif yapmıştır, bana göre hatalı uygulama Kanunun bu açık tarifine rağmen bu tür araçların uygunluk/tadilat belgelerinde "özel amaçlı taşıt" ibaresine yer verilmesi nedeniyle ortaya çıkıyor, "kamp taşıtı" özel amaçlı taşıtın alt kategorisi olmayıp başlı başına ayrı bir kategoridir. Bu nedenlerle bu tür araçların imalat yada dönüşümleri yapılırken teknik belgelerine Kanundaki tarife uygun olarak araç cinsinin sadece "kamp taşıtı" olarak yazdırılması gerekmektedir. Eğer sadece bu ibareye yer verilirse, ruhsatta da aynı ibare yer alacak ve sigorta şirketleride mecburen bu kategorideki araçlar için ayrı bir risk analizi yaparak sigorta primlerini belirlemek durumunda kalacaklardır...
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25659.350#ixzz3AuSXDdd6

Atilla Bey, size bir rakip var. Kampta görünce dayanamayıp çektim .

IMG_20140808_081754.jpg

IMG_20140808_081819.jpg

Yangın olur biz yangına gideriz, ıskartaya çıkmış itfaiye aracını güzel değerlendirmişler, karavan kısmıda aracın su deposu...

Bu gün, tüm tavan dolaplarının iç çerçevelerine alüminyum U profil dönerek görsel temizlik yaptım, profiller oynama ve ses yapmaması için yapıştırıldı, dolap kapakları tasnif edilip, menteşeleri kapak kısmına montajlandı...
Sonra koltukların kesin montajını bitirip, zemine sabitlemelerini yaptım, koltuk araları masaya göre belirlendi, şöför arkası koltuğun şöför koltuğu arkalığına değerek hareket kısıtlaması yapmaması için koltuk arkaya doğru içe alındı, önden arkaya geçişte kolaylık için koltuğun arkalığına verev kesim yapıldı, döşemeleride bu verevliğe göre sipariş edilmişti zaten..

20140820_194520.jpg

20140820_194627.jpg

20140820_194543.jpg

20140820_194551.jpg

Dün alış veriş günü idi, wc, su tesisatları, gaz tesisatları, elektrik pano teçizatları, göstergeler, şamandıralar, hidraforlar, atık su boruları vs, vs malzemeler alındı...
Bu gün, önce, mas tablasının duvar aparatının montajını yaptım, masa yatağa dönerken koltukların arasına gireceği için koltuk araları hesaplandı, masanın takılacağı koltuk tırnakları yapıldı, masanın altına katlanır bacağı montajlandı, masanın işi bitti...
Banyo kapısının menteşeleri dün alınmıştı bu gün menteşeler montajlandı, banyo kapısı çalışır hale geldi..
Tavan dolaplarının kapaklarının montajları yapıldı, amartisörleri takıldı, bas-aç kilitleri montajlanıp, kapaklar çalışır hale geldi...
Mutfak tezgah altı dolabın kapaları montajlanıp, bas-aç kilitleride montajlandı...

20140822_192715.jpg

20140822_192704.jpg

20140822_192644.jpg

20140822_192626.jpg

20140822_192739.jpg

Bu gün sabah işe, banyodan başladım, duş teknesinin çevresini komple mastikleyip zemin su izolasyonunu bitirdim, sırada wc montajı var...
Aracın arka kısmına geçmeden önce temiz su depo çıkışlarının montajını yapıp , 17 litre/dak hidraforu temiz su deposunun üstündeki boşluğa gerleştirdim, hidrafora içeriden ve dışarıdan müdehale edebilme imkan dahilinde...
Sonra aracın arka bagaj kapak kısmını toparladım, mutfak tezgah arkası açıktı, burayı kontra ile kapattım, kapatmayı biraz içeri doğru yaptım, bu girintiyi katlanır masa ve şezlonglerın saklanmasında kullanacağım, bağlantı ataçmanları sonra yapılacak..Karavanın bagajı banyo arka duvarında, ben kişisel kullanım olarak, tavana kadar bu ince uzun bagajın üstten 2/3 ünü zodiaç için rezerv ediyorum, zodiaç'ın konulduğu kısma kapak yapmayacağım, zodiaç'ı bindirip indirmek zor oluyor, enine iki adet gergi montajlayıp, zodiaç çantasını gergiler ile bagaja tutturacağım..Mangal vs gibi şeyler için bagajın alt kısmında kapaklı bir hırdavat bagajı oluşturdum..
Bagaj kısmında çalışırken, aracın arkasında bolca güneşi yiyip, ter içinde kaldım, sonra biraz serinlemek için tekrar içeri geçip, klimayı çalıştırıp, tavan dolaplarının bazılarının içine ara bölme raflarını montajladım, en pis işlerden biri bu işte...
Gün sonunda karavanın içi tekrar temizlendi, artık gereksiz olan kontra parçaları depoya taşındı, yarından itibaren, genel ağırlık, wc tesisatı, sıcak-soğuk su tesisatı, gaz tesisatı ve elektrik tesisatı işleri başlayacak...

20140823_161220.jpg

20140823_190213.jpg

20140823_190244.jpg

20140823_190219.jpg

20140823_165419.jpg

Atilla abim şunu sormak istiyorum.son resimde dolap kapaklarının bağlanacağı yerlere profil dönmüşsün dört köşesinede.amaç sadece kontraların içi gözükmesin diyemi? Pvc kenar bant yaparakta ağırlıktan kurtulmuş olabilirsiin diye düşünüyorum.şöyle birde sesli düşüneyim;iç kısımlarda kavis var tekrar gidip bir firmada nasıl kenar bant yaptırayım?buda artı bir masraf değilmi? Ama şöylede bir durum var bu kenar bantların evde kullandığımız ütü ile yapışanları varki bu eski bir sistem.istanbulda bulunurmu bilmiyorum ama inegölde bir çok seçeneği var.hatta ve hatta çokta ucuz.yanlış hatırlamıyorsam 50 mtsi 15-20 tl gibi bir rakam.hatta 100 mtsi bile bu paralarda olabilir.

Tabiki deliklere kenar bantlamada yapılabilir ama bunun için kenarları çok iyi tesfiye etmek lazım, laminat dekopaj kesiminde çapak atan bir malzeme birde elimde bol miktarda profil olduğundan tüketmek için alüminyum U profil döndüm, bazen plastik U profilde döndüğüm oluyor.... Kapak deliği kesimi için auto cad çizimleri yapılarak cnc'de de kestirilebilir, tabiki extra fire ve extra ücret farkı ile ve cnc kesim sırasını beklemek şartıyla, ama cnc'de köşeler 10 mm oval çıkar tam köşe olmaz, kenar batlamada yapılamaz, kenarların açık kalması gerekir, bu sefer acelem vardı kendim kesip profil döndüm...

Bu gün pazar, çevreyi rahatsız etmemek için sessiz işleri tercih ettim...Önce temiz su deposunun karavan içinde kalan kısmına görsel dekorasyon uyguladık, depoyu pvc ile kaplayarak gizledik, deponun üst kısmına klima önüne gazetelik nevi bir kutu yapıp, su deposu dekorasyonunuda bitireceğiz..
Banyo ve mutfak pencerelerinin iç çerçevelerine önce pvc dönüp sonrada dışlarına pvc L profil dönerek pencerelerinde işi bitti..
Sonra birazda elektrik deyip, banyo, mutfak tavan dolabı altı ve masa koltuk grubu tavan dolabı altının power led armatürlerinin montaj, açma kapamaları ve elektrik bağlantılarını tamamladık..
Günün sonunda, kayar kapı otomatiğinin içeriden açma kapama düğmesini kolay ulaşılır vede çocukların ulaşabileceği bir noktaya montajını yaptık, yine araç dışından extra düğme ile kayar kapı açma-kapama işini yapacak dış düğmenin montajı, ve bu düğmeye içeriden kısıtlama kontrolünü yapan ikinci bir oto kontrol düğmesi montajladık..

20140824_182858.jpg

20140824_182841.jpg

20140824_182824.jpg

20140824_182951.jpg

Bu gün sabah işe yeni aküleri karavana taşıyarak başladım, aküleri bağladım, 220v şebekeden aküleri şarzedecek şarz cihazını ve geçici inverteri bağlayıp, sistemi yeni akülere geçirdim..Dış şebeke 220v girişini ve sigortasını bağladım...Aküler şu an için 279 amp...
Sonra, masa grubu camın iç çerçeve alüminyumunu dönüp pencerenin işini bitirdim..
Ardından elektrik pano kapağının düzenlemesine başladım, sigortaları, panel şarz regülatörünü, temiz su ve atık su göstergegelerini vede şebeke-inverter 220v seçici pako şalterin montajını yaptım..Panoya ilave edilecek daha başka düğmeler olacak...
Dün montajını yapmış olduğum tavan dolabı alt aydınlatma led'lerine 12v enerji verip ilk ışıkları yaktım...

20140826_155319.jpg

20140826_195038.jpg

20140826_182230.jpg

20140826_182218.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR