Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,923
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Bu gün, sabah önce alış veriş yaptım, tv duvar aparatı, doxom şofben, banyo aksesuarları, LPG tüp , dedantör vs, sabah birde extradan lastikciye gittim, geçengün temiz su deposunun tahliye deliğini tabana açarken matkap ile istepneyi delip patlatmıştım, neyseki çok güzel bir delik açmışım, içden yanak yaması ile istepne tamir edildi, bu arada yandaki elektrikcide geri vites kamerasının elektriğini stop lambasının içinden aldı, kablosunu çıkardı, banada bağlaması kalacak, böylecepark sensörleride çiftlendi, şimdi karavanda hem sesli ve lcd ekranlı metrik mesafe ölçümlü park sensörü var, hemde benim takacağım kameralı park sensörü, çift park sensörü yeter herhalde..
Sabah alış verişinden dönünce tekrar iş başı, mutfak ve sıcak su şofbeni için büyük lpg tüpü yerine mutfak tezgah altına yerleştirdim, hesap kitap neyseki şaşmadı tombul tüp (çap 360mm) yerine sığdı, sığmasaydı uzun boylu tüpe dönecektim..
Sonra LED TV montajına geçtim, önceden programladığım şekilde montajı yapıp, kanal taramasını yapıtırdım, TV izlemneye hazır...LED TV olarak 12v Yu-ma-tu 20 inch HDMI USB multimedya tv, usb stick taşıyıcıdan ve ucb external harddick'den yüklenmiş filmler seyredilebiliyor, müzik klipleri izlenebiliyor..Seçmiş olduğum uvar bağlantı aparatı ile sağ-sol, aşağı-yukarı her bir yana tv oldukca büyük açıda dönebiliyor..

20140902_191354.jpg

20140902_191306.jpg

20140902_191342.jpg

Etiketler

Geri kamera ve ekrani nerde abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

O tip işler temiz ve en son yapılacak işler , önce karavanın içini toz talaş anlamında kirleten işleri bitirelim karavanda hayat başlasın onları takması kolay...

Bu gün, sabah önce karavanın dönüşüm proje müracatını yaptım..
Sonra sabah gelen mutfak evye ocak kombinesinin montajını bitirdim, musluğuda bağlayıp sisteme su verdim... Mutfakta çalışırken, LPG tüpünde bağlantılarını yapıp ocağa gaz verip yaktım...
Banyo lavabosunun etrafına pervaz dönüp, kağıtlık, diş fırçalık, sabunluk gibi banyo ekipmanlarının montajını bitirdim..Banyo kapısının krom kapı kilidininde montajını yaptım, kilit dıştan topuzlu, içeriden kilitlenebilir özellikli..
Geri vites kamerası montajını ve iç bağlantılarınıda bitirdim...

20140903_182004.jpg

20140903_181955.jpg

20140903_182216.jpg

20140903_181912.jpg

20140903_182114.jpg

Bu gün nihayet, gazlı hermetik şofbenim geldi, hemde orjinal fabrika çıkışı LPG memeli olarak, böylece meme değişikliği yaparak lpg'ye çevirme derdi kalmadı, son pis işlerde yarına kaldı, sonra temizlik, ve perdelerin takılıp, döşemelerin yerlerine konması...

20140904_181214.jpg

merhabalar atilla bey
karavanınızı ne kadara satmayı düşünüyorsunuz.
saygılarımla.

Teşekkür ederim metin bey, forum sayfalarında bu tür yazışmalara yer vermemeye özen gösteriyoruz, bu tür sorularda direkt temas öneriyoruz...

Bu gün, karavanın hermetik sıcak su şofbeni montajlandı, su ve gaz sistemine bağlandı, baca çıkışı yapıldı, sıcaksu tüm musluklardan akar hale geldi...
Sonra kayar kapı cam iç çerçevesi kesilip yerine montajlandı...
Kayar kapı alt pandızotu ve arka kapıların pandızotları, ayarlandı, takılacak hale geldi, yarın tavana çıkmak için kullanılacak merdivenin bağlantılar parçaları arka kapı sacına montajlandıktan sonra pandızotlar takılacak...

20140905_175406.jpg

20140905_175351.jpg

20140905_175437.jpg

Dün karavanın arka bagaj kapılarına merdiven ve zodiaç bot motoru taşıyıcısının montajları yapıldı, böylece temel olarak karavan tamamlandı, proje tüv için karavanda genel bir temizlik yapıldı pop-up tavan yatak döşemelri ve karavan koltuk döşemeleri yerlerine yerleştiridi, pop-up'a çıkış merdiveni herzaman duracağı yer ayarlandı, yolculuklar sırasında merdivenin ses yapmaması için seyehat bağlantıları yapıldı.... Büyük iç olarak içeride perdelerin montajı, dışarıda ise tente montajı kaldı, tabiki içeride detaylarda ufak tefek işler var, bunlarda ruhsat işlemleri için geçirilecek zaman sırasında bitirilecek...

20140906_181148 A.jpg

20140906_174824.jpg

20140906_154155.jpg

20140906_173204.jpg

Bu gün, sabah beyaz boya rötüşlerini yaptım, tv 12v besleme kablosunu beğenmemiştim, yenisi ile değiştirdim, karavanın sesli-metrik park sensörünün kablo kontrollerini yaptım, yeni çektiğim geri vites kamera sistem kablosunu ön göğüse kadar getirdim, gerekli ara kablolarını takıp çalışır vaziyete getirdim, karavanın ogs geçiş sistem sensörünün cama montajını yaptım...
İç temizlik sonrası aracın şöför kabini içi plastik aksamın detaylı temizliğini yapıp plastik aksam üzerindeki dumanı yok etmek için plastik aksamı komple parlatıcı süt ile güzelce sildim...
Karavanın kriko, bijon anahtarı gibi avadanlığının temizlik ve bakımını yaptım, akülerin bulunduğu koltuk altı dolaba, trafik seti ile birlikte konuçlandırdım...

20140907_134827.jpg

Atilla(bey) abi öncelikle merhaba kolay gelsin.Merak ettiğim bir iki şey var.Banyoda iç çamurluk sacı açık olarak görünüyor üzerini kapatmayacakmısın yada açık bırakmanın bir nedenimi var.Birde bu plan proje pop-up dahil olmak şartıyla T5 yüksek tavanlı modele uygulanabilirmi.Yada ölçülerde ne kadar kayıp yaşanır.

Banyo davlumbazının üzeri kapanacak, duş teknesi yerleştirilirken oval kesim yapılıp yerleştirildi, taban davlumbaz birleşim noktasının su izolasyonu için mastik tam kuruması için kat kat çekiliyor, kalın dolgu yapılırsa dışı kuruyor içi yumuşak kalıyor, tam sertleşme sağlanınca kapanacak..bu plan tabiki T5'e de uygulanabilir, ama arkadaki bagaj ve klima olmadan buzdolabıda normal büro tipi tezgah altı olursa, içerideki koltuk masa yatak grubunda gece enini artırmak için ilave parça ayarlamak gerekir, pop-up da uygulanabilir ama pop-up yatak eni tahminim 100 cm kadar çıkar buna değermi bilmem...

Karavanın içindeki gece yatak olur koltuk-masa grubu iki kişilik yatak oluyor...Karavanda ön koltukların ara boşluğuna bir puf konulursa araç enine 1 kişide burada yatabiliyor böylece 2+2+1=5 kişi yatabiliyor...Veya başka türlü düşünün 2 kişilik kışlık yatak araç içinde 2 kişilk yazlık yatak pop-up içinde...Webasto ısıtıcı bir damper ile ikiye bölünüp bir kolu pop-up içine veriliyor, sıcak hava %50 aşağı, %50 yukarı yönlendirilerek pop-up ta kışında ısıtma yapılabiliyor, veya sıcak hava farklı yüzdelerde aşağı-yukarı yönlendirilerek istenilen ortalama sıcaklık ayarlanabiliyor...

Bu gün sabah, karavanın VIP perdelerinin montajı ile işe başladım, koltuk-masa grubu panoramik cam orjinal seitzS4 kalın ve ince perdeli ama camın ihtiyacı olmasada dekoratif bütünlük adına perde taktım, şöför kabini ile karavan kısmını gece ayırmak için bir perde, kayar kapı camı perdesi mutfak camı perdesi ve arka bagaj kapı camları perdeleri takıldı...
Arka bagaj kapıları alt pandızotları ve kayar kapı alt pandızotu gri deri ile kaplandı ve yerlerine tekrar takıldı...
Arka bagaj sol kapağına takılacak olan zodiaç bot motoru taşıyıcısının motorun bağlanacağı bareketi yaptıktan sonra montajlanacak hale geldi..
Bunlar ana başlıklar aralarda bir sürü vs işleride ekleyince bugünkü mesai 00.09 - 18-00 oldu yine...Banyo wc çöp kovası montajı, klozet temizleme fırça montajı, bu gibi şeyler sabitlenmezse yollarda oradan oraya savruluyor, sadece sabitlemekte yetmiyor, aynı zamanda boşaltmak için pratik tak-çıkar yapılabilir özelliklere sahip olması gerekiyor...

20140910_173501.jpg

20140910_173507.jpg

20140910_173808.jpg

20140910_173737.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR