Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,929
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Atilla Abi, şu nokta çok bacak çürütür :smiley: hafif yuvarlatsaydın iyiydi.

20140917_163338.jpg

Etiketler

Kendim sorun yaşamayınca sorunu yok sayıyorum galiba, doğru söylüyorsun, tonton aileleri unutmuşum, o noktayı yuvarlayacağım, bahsettiğin noktada koridor eni 65 cm...

atiladi' Alıntı:
Enver abi, depo montajlarını kaçırdığın gibi dünde çiğ börek günüymüş onuda kaçırdın bu sefer, dün hanım karavanda çalışırken bir tencere çiğ börekle geldi, bu bana çok abartmışsın dedim, olsun arkadaşlarından gelen olur belki dedi, kimseye kısmet deyilmiş, sağlıcakla kal...
Ben doğru günü bulmuşumda ,sen depoyu erken monte etmişsin. :smiley: :smiley: :smiley:

Bu gün, hala hastayım, havada yağışlı, herşey olabildiğince uygunsuz, ama canım sıkılıyor, yine karavana çıkıyorum, ufak tefek işlerle devam ediyorum, karavanın orasında burasında beyaz ve gri mastik çekilecek yerlerin mastiklerini yavaş yavaş dikkatlice çektim, zaten aceleye hiç gerek olmayacak kadar vakit çok...
Oturma grubunun arka yaslanma kısımları karavan hareket halindeyken devrilip oraya buraya savrulmasına engel olmak için teknelerde tente sabitlemesinde kullanılan kilitli çıt çıtlar almıştım, bunları arka yaslanmalıkların üst köşelerine diktim, artık herşey yerli yerinde duracak...

20140918_143043.jpg

20140918_143118.jpg

20140918_144420.jpg

Atilla bey, bu son plan tek araç kullanıp hafta sonu yakın yerlere kısa geziler yapacaklar için bunun bir küçük versiyonu olan 10,8 m3 ten de çok güzel yapılır gibi duruyor.
Buzdolabı 40 lt'lik waeco şeklinde olanlardan ve klimayı iptal ettikten sonra bir yerleşim düşünülemez mi?
Daha kompakt bir araç olur şehir içi kullanımda , haftasonu kaçamaklarında gerekirse üstte ki yatakta konaklanabilinir.

Bu arada geçmiş olsun. Birde çiğ börek günü ayın kaçıncı günleri oluyor; kaçırmışım ilan etseniz ;D ;D

Hasan

Bu planı 3 sene önce 10m3'e uygulamıştım, gayet güzel olmuştu, 25 günlük bir gezide de kullanarak sonucu görmüştüm...
Üste pop-up yapmayı kg-TL olarak düşünmek lazım Karavan 2 kişilik oluyor unutmamak lazım, ayrıca 10m3'ler 2000cc motorludur ve istiap hadleri 3300kg dır..

Serpa Plan.jpg

Bu gün, yine yarım yamalakta olsa çalışmaya devam ettim...Arka bagaj tarafında katlanır masa, şezlonglar ve zodiac'ın konulacağı yerlerde bağlama sistemlerinin kurdum...
Katlanır masayı mutfak tezgahı arkasında duracağı şekilde bağlama sistemini kurdum, 2 adet şezlongu katlanır masanın içine koydum, böylece katlanır masa ve 2 adet şezlong tek parça olarak bağlanabilecek..
Zodiac sol bagaj kapağı tarafına konulacak, sol tarafın alt kapalı dolap kısmına mangal vs gibi nesneler konulacak, sol tarafın üst kısmına ise tamamen zodiac ve ekipmanları konulacak, zodiac havaleli bir ürün olduğu ve indirip bindirmesi çokta kolay olmadığı için bu bölüme kapak yapmadım, zodiac'ın kendisi, taban tahtaları, oturma tahtası ve minderi, kürekleri, can yelekleri, pompası vs üst bölüme sırası ile yerleştirilerek perlon bantlar ile gerdirilip, lastik bantlarlada ttakviyeli olarak bağlanacak...

20140919_113836.jpg

20140919_120448.jpg

20140919_120459.jpg

Hah ! nihayet yaptıklarında bir hata buldum Atilla...
Her nekadar hasta olsamda bu gün işe devam dedim...
Gırip denen bu meret virus hastalığı olduğundan, antibiyotik tesir etmez. Zaten ilaç alınsa bile bir haftada, alınmazsa 7 günde geçer. Sen yine de bol su ve C vitamini almayı ihmal etme. İstirahat yada en azından vücudu yormamak için karavana ara vermek en akılıcası bence, biliyorsun bir yere kaçtığı yok işlerin. Üzerine alınma ama, gırip belli bir yaştan sonra zannetiğimizden daha tehlikeli bir meret. Bir haftada geçmezse bil ki bir şeyleri yanlış yapıyorsun demektir. Korkutmak istemiyorum ama işin içinde kalp kapakçıklarının iltihaplanması bile var.
Geçmiş olsun. :smiley:

Hocam, günde 1-2 saat fiziki çalışıp rahatlayıp bırakıyorum, yoksa yattığım yerde beynim bütün gün çalışıyor daha çok yoruluyorum...

Atilla abi kafam birşeye takıldı "kamyonet karavan" tabiriyle ne anlamalıyım.Aşağıda fotoğrafı bulunan tarzdaki araçlar,dışında bir değişiklik yapmadan arka bölüme geçecek ara kapı yapmadan yasal olarak karavan yapılabilirmi

uploadfromtaptalk1411167172744.jpg

Bu gün, karavanın 2 ön farını yenileri ile değiştirdim, pırıl pırıl oldular, 2 X 115 =230 TL
Bu gün ayrıca karavanın akülerinde değişiklik yaptım, ilk taktığım aküler 3 X 90 =270 amp'di, akü kapasitesini klimayı akü üzerinden çalıştırabilmek için artırmak istedim, ama ilk taktığım akülerin devamını bulamayınca 270 amp'lik ilk aküleri yedeğe çekip, yerine 6 X 80 =480 amp akü taktım, şu anda 1000 watt olan inverteride buzdolabı ve klimayı aynı anda çalıştırabilecek 2500 watt olanı ile değiştireceğim...

20140925_183110.jpg

20140925_182712.jpg

20140925_182721.jpg

Atilla bey merhaba sizi epeydir takip etmekteyim, Benim projede her yaptığnızı değerlendirdikten sonra bir kez daha düşünmeye, bana göre olumlu olumsuz tarafları değerlendirmeye, ince bir süzgeçten geçirdikten sonra karar vermeme neden oldunuz.
Henüz araca bakım onarım dışında müdahalem olmadı. bayram sonrası fatiyeti başlatmış olacağım inşallah.
İlk spirali vurmadan, bir göz atarmısınız projeme? Son anda hay Allah demeyeyim.
İlk birkaç sorum örneğin.
su Depolarınızı yaparken üst boşluklar için bir paralelleme yapıyormusunuz? çalkantıyla dengeleniyorlarmı?yada nasıl oluyor? depoları atölye olarak paslanmazdan yapma imkanım mevsut dolayısıyla artısı eksisi ne olur?
doldur boşalt aşamasında vakuma düşme sorunu oluyormu. sifonlardan yeterince hava alabiliyormu?Aklimdan hep araç üzerine doğru çıkan bir hava tahliye olmalı gibi geliyor.Tabi bu tahliye de koku kaynağı, teknede deve boynuyla su kesiminin altına vererek çözüyordum Karada?
Tahliye için elektrikli aktüatör mükammel fikir nereden temin ettiniz? fiyat bilgisi verebilirmisiniz?
Farlarınız çok iyi oldu, aynı sorunu bende değiştirerek çözeceğim ama ya sonra? bu kararmayı geciktirmek yada durdurmak için ne yapılabilir? inceleme fırsatım olmadı ama yeni kasanın farı bunu yapmıyor yanılıyormuyum?
Değerli fikir ve deneyimlerinizi merakla bekliyorum. Saygılar

Öncelikle projenizi hayata geçirmenizde kolaylıklar diliyorum...
Sizin projenizde dikkatimi çeken banyoya ayırdığınız alanın 70x80 cm olması, benim banyo-wc anlayışıma göre bu ölçü pişman olunacak bir ölçü, ben banyoyu 75-80 X 100-110-120-130-140 gibi ölçüleri seviyorum, çünkü yaylalarda yürüyüş ve akşam üzeri odun toplama sonrası terlendiği için sıcak banyo yapmayı çok seviyorum, bunun için karavanın içinde ve dışında sıcak duş alabilecek şekilde imal ediyorum..
Karavanın iç mobilyalarının pırıl pırıl olması benim için çokta önemli deyil herşey doğru yerde doğru ölçüde olsun ihtiyaçları karşılasın yeter, beni karavanın sahip olduğu teknolojik ve ergonomik lüx ilgilendiriyor, özellikle buna dikkat etmeye çalışıyorum..Karavanda kullanılacak ekipmanlar istiab hadlerinden dolayı özenle seçilmeli, herşeyin hafif olanı seçilmeli, seramik ürünlerden, demir profillerden mümkün olduğunca kaçınılmalı, örneğin pop-up II boxer'ın imalatı 2950 KG olarak bitti, tatil yükü için 725 kg taşıma hakkı yarattım, bunun 300kg'ı 2 yolcu+temizsu+mazot olsa bile diğer yükler için 400-450 gk hakkı kalıyor...Anladığım kadarı ile sizde herkes ve benim gibi tekneden karavan geçenlerdensiniz, zaten bu işin sırası böyle oluyor, sırasıyla, motorsiklet, 4x4, tekne ve son durak sosyal karavan, genelde karavancılar bu yolu izlemişlerdir, geçmiş deniz zevkini zodiaç ile devam ettirmeye çalışıyorum, 2-3 saat balığa çıkıp, 2-3 kişiyi doyurabilecek veya yan komşu karavan ile tuttuğum balığı süt eşliğinde paylaşmanın zevkinden vaz geçemem... Zodiaç ve motoru 80 kg tutuyor bunu düşseniz bile yine kılık kıyafet ve gıda yüküne 300 kg ayırabiliyorum...
Depolar ile ilgili sorunuza gelince, Depoların üst boşluklarının hepsinde dolum ve boşaltmada basıncı alan hava tahliye delikleri mevcut, bu suret ile depoların tüm hacmini kullanabiliyorum...Depoları paslanmazdan tabiki yapabilirsiniz, ben yapmıyorum çünkü paslanmaz da kullansanız, kaynak yerleri yandığı için paslanma ve korozyon devam ediyor, sağlam ama biraz ağır oluyor, benim için en önemlisi, istanbul gibi büyük şehirlerde yapacak ustalar ile anlaşamamam, bu yüzden kendi işimi tamamen kendim çözebileceğim yöntemler ile imalat yapıyorum...Elektrikli küresel vanaları internet ortamında rahatlıkla bulabilirsiniz, sadece dikkat edin selenoit vanalar partiküllü atıklarda çalışmıyor mutlaka küresel olmalı, 220v ve ,24v ileçalışanı var 300 TL gibi, 12v ile çalışanları 1000 TL civarında, ben 220v olanını montajladım..Farların kararması ister orjinal olsun isterse yan sanayi kaçınılmaz olduğu için 2x115 TL'ye pırıl pırıl oluyor...
Projenizde tekrar başarılar dilerim...

İyi akşamlar, Actuator olmalı evet, Kıpçak70 Hocamda selonoid olmazmı diye sormuştu. selenoid min 1 bar basınçtan aşağıda çalışmaz pilot valf yardımıyla diyaframı sürüyor. Actuatör için Karakoy'de bir pnomatikçide 65€+kdv, İmesTork tan 75 € geldi. dün bir yandan onlara e.mailatmıştım.fiyat olarak aklınızda bulunsun 1 '' den yukarısı da yok.
Hava tahliye deliklerini anlayamadım. bildiğimiz boş delik mi? bir süpab, çekvalf türü bir parçamı takıyorsunuz. fazla dolsa yada çalkalanmada taşacaktir boş delik. koku yapmıyormu?
Botun hantallığı da ayrıca düşündürüyor. ideal boy kaç mt olmalı bot kullandığınız için yorumunuz olacaktır.Sizin bot için 80 kg dediğinizde 40kg. motor 9,9 4 zamanlı ,40 kg bot sanki 3,5- 4mt gibi . Tek kisiyle bayağı ağır iş. iki zaman 6 HP motor geçiyor aklımdan yaklaşık 25kg 3,30 - 3,50 mt alüminyum taban bot 30-35 kg civarı? Nordric 21den sonra çok mu amatör kaldı ne dersiniz Atilla bey :smiley:
Ağırlık konusunda söyledikleriniz hiç aklımdan çıkmıyor. Bismillah demeden kantara sokup öyle başlayacağım. Her parçayı da imalat aşamasında tartarak devam edeceğim. wc konusunda 12,6 m3 için sınırda kalıyor haklısınız. 75 ende oynamam zor da boyu uzunlamasına biraz zorlayacağım. Saygılar

Atık depo havalandırmaları, anlamış olduğunuz gibi boş delik (8mm çap), çalkalanmada su atmaması için delikte hortum takılı içe doğru 10mm sarkıyor, 4-5 karavanda bu prensibi denedim, sorun çıkmıyor, depoların hepsinin göstergesi olduğu için sürekli takip halinde, zaten dolu depolarla dolaşmak yanlış olduğu için uygun her fırsatta depolar boşaltılıyor..
Banim şişme botum 320 cm ahşap tabanlı, 49 kg, motorum 6 HP 26 kg, kısmet olursa bu sene sezon sonu motorumu yeni model 6 HP hafif 17-19 kg yeni teknoloji bir motor ile değiştirerek önümüzdeki yaza sıfır motor ile girmeyi tasarlıyorum..
Benimde biri master katamaran olmak üzere bir kaç değişik teknem oldu, karavana en uygun araç şişme bot, bot konusunda tek başıma olmaktan sıkıntı yaşamadım, biraz gezmek birazda balığa çıkmak başka amacımız yok...

20120709_083908.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR