Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Öncelikle projenizi hayata geçirmenizde kolaylıklar diliyorum...
Sizin projenizde dikkatimi çeken banyoya ayırdığınız alanın 70x80 cm olması, benim banyo-wc anlayışıma göre bu ölçü pişman olunacak bir ölçü, ben banyoyu 75-80 X 100-110-120-130-140 gibi ölçüleri seviyorum, çünkü yaylalarda yürüyüş ve akşam üzeri odun toplama sonrası terlendiği için sıcak banyo yapmayı çok seviyorum, bunun için karavanın içinde ve dışında sıcak duş alabilecek şekilde imal ediyorum..
Karavanın iç mobilyalarının pırıl pırıl olması benim için çokta önemli deyil herşey doğru yerde doğru ölçüde olsun ihtiyaçları karşılasın yeter, beni karavanın sahip olduğu teknolojik ve ergonomik lüx ilgilendiriyor, özellikle buna dikkat etmeye çalışıyorum..Karavanda kullanılacak ekipmanlar istiab hadlerinden dolayı özenle seçilmeli, herşeyin hafif olanı seçilmeli, seramik ürünlerden, demir profillerden mümkün olduğunca kaçınılmalı, örneğin pop-up II boxer'ın imalatı 2950 KG olarak bitti, tatil yükü için 725 kg taşıma hakkı yarattım, bunun 300kg'ı 2 yolcu+temizsu+mazot olsa bile diğer yükler için 400-450 gk hakkı kalıyor...Anladığım kadarı ile sizde herkes ve benim gibi tekneden karavan geçenlerdensiniz, zaten bu işin sırası böyle oluyor, sırasıyla, motorsiklet, 4x4, tekne ve son durak sosyal karavan, genelde karavancılar bu yolu izlemişlerdir, geçmiş deniz zevkini zodiaç ile devam ettirmeye çalışıyorum, 2-3 saat balığa çıkıp, 2-3 kişiyi doyurabilecek veya yan komşu karavan ile tuttuğum balığı süt eşliğinde paylaşmanın zevkinden vaz geçemem... Zodiaç ve motoru 80 kg tutuyor bunu düşseniz bile yine kılık kıyafet ve gıda yüküne 300 kg ayırabiliyorum...
Depolar ile ilgili sorunuza gelince, Depoların üst boşluklarının hepsinde dolum ve boşaltmada basıncı alan hava tahliye delikleri mevcut, bu suret ile depoların tüm hacmini kullanabiliyorum...Depoları paslanmazdan tabiki yapabilirsiniz, ben yapmıyorum çünkü paslanmaz da kullansanız, kaynak yerleri yandığı için paslanma ve korozyon devam ediyor, sağlam ama biraz ağır oluyor, benim için en önemlisi, istanbul gibi büyük şehirlerde yapacak ustalar ile anlaşamamam, bu yüzden kendi işimi tamamen kendim çözebileceğim yöntemler ile imalat yapıyorum...Elektrikli küresel vanaları internet ortamında rahatlıkla bulabilirsiniz, sadece dikkat edin selenoit vanalar partiküllü atıklarda çalışmıyor mutlaka küresel olmalı, 220v ve ,24v ileçalışanı var 300 TL gibi, 12v ile çalışanları 1000 TL civarında, ben 220v olanını montajladım..Farların kararması ister orjinal olsun isterse yan sanayi kaçınılmaz olduğu için 2x115 TL'ye pırıl pırıl oluyor...
Projenizde tekrar başarılar dilerim...