Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,923
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

devam..

20140910_173705.jpg

20140910_173649.jpg

20140910_173536.jpg

20140910_173546.jpg

20140910_180631.jpg

Etiketler

Atık su depolarını kendim yapmaya karar verdim, depoların karkas yapısı için 12mm kavak kontralarını kestirdim, depoların giriş çıkış ekipmanlarını aldım, araç tabanına bağlantı ekipmanlarını aldım, şamandıraları zaten hazırdı, depoların imalatına başladım, atık su depoları 80 litre wc atığı 80 litre mutfak+banyo lavabo atığı olarak toplamda 160 litre atık su kapasitesinde olacak...
Bu gün atık depo kontra ve ekipmanlarını aldıktan sonra kantara girdim, kantara girerken araçta 20 lt mazot, tam dolu LPG tüp ve tamiz su full 140 litre idi, kantarda karavan 3060 kg geldi, 140 litre suyu saymazsak demekki karavanın ağırlığı 2920 kg, buradan ortaya çıkan sonuç, karavanın 500-600 kg (temiz su deposunun doluluk kg'ına göre) tatil yükü hakkının olduğu ortaya çıkmış oluyor...Karavanın istihap haddi 3500+165=3650 kg...

20140911_170829.jpg

20140911_174942.jpg

Çok iyi değer. Kumanya eşya vs için bayağı yer kalmış.

Bu gün karavana atık su deposu yapacağız, bakalım 10-12 parça kontraplak nasıl atık su deposu olacak...İki adet 80 litrelik atık su deposu yapıyoruz, önce şaselere isabet eden kırtıklı parçaları çatıyoruz, sonra alt kısım, işte bu safhada önce beyaz mastiği spatula ile macun gibi tüm yüzeye çekiyoruz, iki deponun parçaları bu şekilde işlenirken ilk macunladığımız kuruyor, bu sefer gri mastik çekiyoruz ki renk farkını takip edelim sürmediğimiz yer kalmasın...Sonunda işlem tamam atık su depoları hazır, şimdi sırada giriş boruları, boşaltma çıkışları, şamandıra montajları ve çift hücreli olduğu için iki adet havalandırma, bu işlerde tamam, şamandıraların tepesi çıkıntı yapmasın diye depo içinden yapıştırılarak montajlandı, şamandıralar kuruyunca son yan kapaklarda yapıştırılıp depolar tamamlanacak, sonra koruma açamlı dıştan hammerton sanayi boyası ile boyanıp karavana montajlanacak..

20140912_094332.jpg

20140912_131427.jpg

20140912_163217.jpg

20140912_163227.jpg

Dün imalatı biten atık su depolarının, bu gün son kapaklarını da mastikleyip kapattım, sonra depoların araç altında sudan korunması için 2 kat hammerton sanati boyası ile boyadım, depoların şase arasına montajı için kalın alüminyum profilden bir alt çerçeve yaptım ve bu çerçeveyi şaselere bağlayacak gergi aparatlarınında imalatını bitirince 80+80 lt'lik atık su depoları karavanın altına montajlanacak hale geldi...
Atık su depolarının boşaltılması için, bu sefer mutfak, banyo lavabo GRİ atık su için küresel vana kullandım, gerektiğinde hafif açık bırakılarak karavanda en fazla üretilen bu mutfak suyunun azar azar tahliyesi sağlanabilecek..WC atık deposunun boşaltılması için ise bu sefer elektrikli küresel vana kullancağım, böylece karavanın içinden elektrik kumanda panelinden bir düğme vasıtası ile WC atık deposunun boşaltılmasını sağlamış olacağım, bu şekilde en kirli bu suyun boşaltılmasında karavan altına yatarak küresel vananın açılması ve açıldığı anda kaçma telaşından da kurtulunmuş olacak...
Sonra makaslı tentenin montajı için gerekli aparatların imalatını hafta içinde cakacıda yaptırmıştım, bu gün önce tesfiyelerini yaptım, sonra bağlantı için gerekli deliklerini deldim, bağlantı için civatalarınıda ayarladım, tente de karavana montajlanabilir hale geldi...

20140913_145618.jpg

20140913_145628.jpg

20140913_145646.jpg

20140913_123246.jpg

20140913_145953.jpg

Teşekkür ederim Ferhat, evet bitti, atık depolarının ve tentenin montajı kaldı, proje TSE'ye gitti, onay gelip TUV, Trafik Tescil derken ufak tefek eksiklerde bu arada biter, resmi işlemler bitince karavanda tam olarak bitmiş olur..

Bu gün, yine zor günlerden biriydi, bütün gün karavanın altındaydım...Atık su depoları montajlandı diye yazmak çok kolay ama gerçek hayatta bu montaj oldukça zor ve tüm bağlantıları ile birlikte bitirmek 6 saat kadar sürüyor
Atık su depolarının şase aralarına montajı yapıldı, karavan içinden gelen tahliye borularının depolara bağlama işleri komple bitti, atık depolar kullanılır hale geldi..Depoların seviye göstergelerinin şamandıra bağlantıları yapıldı, kablolar kontrol paneline kadar götürülüp, göstergelere bağlandı, tüm seviye göstergeleri çalışır duruma geldi, gösterge aydınlatmaları extra olarak panelde siğerta düğmesinden geçirilerek sadece istendiği zaman veya göstergeler gece çalışacak şekilde bağlandı böylece gündüzleyin gösterge ışıklarının sürekli yanarak enerji sarfiyatının önüne geçildi, göstergeler 1 temiz su, 2 atık su 3 adet olunca sürekli yanmasına engel olmak gerekiyor..
WC Siyah pis su deposu 80 lt, boşaltım için manuel küresel vana yerine bu sefer elektrikli küresel vana montajını yaptım elektrik tesisatını kontrol paneline kadar çekip, 0-1 butonu taktım, artık wc atık deposu boşaltılırken karavandan inmeye gerek kalmayacak, içeride kontrol panelinden buton ile boşaltılabilecek, wc atık deposunu boşaltırken yarlere yatıp küresel vanayı açıp pis suya bulaşmadan kaçmak zorunda olmaktan kurtulmuş olduk. Depolar her zamanki gibi egzost seviyesinden 2-3 cm kadar yukarıda olacak şekilde montajlandı, atık depoların bir şeylere çarpabilmesi için önce egzostu koparacak bir mevzu hasıl olması gerekiyor...
Gri su deposuda 80 lt, mutfak evyesi, banyo lavabosu ve duş çıkışı bu depoya bağlı...

20140914_173856.jpg

20140914_173915.jpg

20140914_173952.jpg

Bir kaç güdür, oldukça ağır grip geçiriyorum, bu gün montajını yapmayı planladığım tente bağlantı parçalarının karavana ön montaj işinden cayıp, yorucu olmayan basit işler yaptım, banyo için aldığım aynalı dolap montajını yaptım...
Yollarda oraya buraya savrulan sıvı el sabunu kutusundan kurtulmak için sıvı sabunluk taktım, daha öncede sıvı sabunluk kullanmıştım basma mekanizmalarının kalitesizliğinden sabunun sürekli damlayarak kendini bitirmesi ve sürekli lavaboda sabunun damlama lekesi rahatsız ediyordu, bu sefer basma butonu çift kilitli tavsiyesi ile aldım bakalım kullanınca göreceğiz...

20140914_174204.jpg

Atilla bey gecmis olsun, salgin gibi bisi var. Ben depolarin malzemesini anlayamadim. Kontraplakla disini yaptiniz icine ozel birsey mi surdunuz? Bir de bosaltma icin asagi dogru bir hortum gibi birsey olcak mi?

Teşekkür ederim, eskiden hastalınca hemen antibiyotik alırdık son yıllarda gripten antibiyotik almadan doğal metotlarla kurtulmaya çalışınca biraz uzuyor...
Depolar 12 mm kavak kontradan imal edilip içlerine Dayson mastik spatula ile macun çeker gibi iki kat çekildi, her yerin iki kat aldığı garanti olsun diye çekilen her mastik katı için farklı renkte mastik kullanıldı, böylece unutulan zayıf olan yerler kendini belli ediyor, bu farklı renk çitf kat mastik işi iyi çözüm..
Tabiki depo boşaltmaları için vanaların ağzına gırtlak hortum dediğimiz hortum takılarak ta tahliye yapılacağı için sarı malzemeden yapılmış vana hortum dünüştürücüleri takılacak...

Her nekadar hasta olsamda bu gün işe devam dedim...
Bu gün, tentenin montajlanacağı aparat ayakların imalatını daha önce yapmıştım şimdi aparatları pop-up yanına tavana montajını bitirdim, şimdi tenteyi kucaklayıp üç yuvanın içine atmak kaldı..
Arka kapıda asılı yolculuk edecek zodiaç bot motorunun takılacağı bareketin kapıya montajını bitirdim...
Banyo kapısına yapıştırma ayna almıştım, bu arada aynalarıda yapıştırdım, alt alta dizilince boy aynası oldu...

20140917_153920.jpg

20140917_153930.jpg

20140917_153839.jpg

20140917_153906.jpg

20140917_163338.jpg

Tam benim uzmanlık yardım bölümüm gelmiş ben foruma girmemişim,kaçırdık bu kez karavanın altını (ilk karavanın depo montajına gelmiş ,börekleri götürmüştük).Şaka bir yana öncesinde okumuş olmadığıma üzüldüm,yardıma gelmek isterdim tek başına epey zorlanmışsındır,güzel şeyler yapıyor olmanın verdiği mutluluk yorgunluğunuda hafifletiyordur umarım.tekrar kolay gelsin.

Enver abi, depo montajlarını kaçırdığın gibi dünde çiğ börek günüymüş onuda kaçırdın bu sefer, dün hanım karavanda çalışırken bir tencere çiğ börekle geldi, bu bana çok abartmışsın dedim, olsun arkadaşlarından gelen olur belki dedi, kimseye kısmet deyilmiş, sağlıcakla kal...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR