Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Bu gün, yine zor günlerden biriydi, bütün gün karavanın altındaydım...Atık su depoları montajlandı diye yazmak çok kolay ama gerçek hayatta bu montaj oldukça zor ve tüm bağlantıları ile birlikte bitirmek 6 saat kadar sürüyor
Atık su depolarının şase aralarına montajı yapıldı, karavan içinden gelen tahliye borularının depolara bağlama işleri komple bitti, atık depolar kullanılır hale geldi..Depoların seviye göstergelerinin şamandıra bağlantıları yapıldı, kablolar kontrol paneline kadar götürülüp, göstergelere bağlandı, tüm seviye göstergeleri çalışır duruma geldi, gösterge aydınlatmaları extra olarak panelde siğerta düğmesinden geçirilerek sadece istendiği zaman veya göstergeler gece çalışacak şekilde bağlandı böylece gündüzleyin gösterge ışıklarının sürekli yanarak enerji sarfiyatının önüne geçildi, göstergeler 1 temiz su, 2 atık su 3 adet olunca sürekli yanmasına engel olmak gerekiyor..
WC Siyah pis su deposu 80 lt, boşaltım için manuel küresel vana yerine bu sefer elektrikli küresel vana montajını yaptım elektrik tesisatını kontrol paneline kadar çekip, 0-1 butonu taktım, artık wc atık deposu boşaltılırken karavandan inmeye gerek kalmayacak, içeride kontrol panelinden buton ile boşaltılabilecek, wc atık deposunu boşaltırken yarlere yatıp küresel vanayı açıp pis suya bulaşmadan kaçmak zorunda olmaktan kurtulmuş olduk. Depolar her zamanki gibi egzost seviyesinden 2-3 cm kadar yukarıda olacak şekilde montajlandı, atık depoların bir şeylere çarpabilmesi için önce egzostu koparacak bir mevzu hasıl olması gerekiyor...
Gri su deposuda 80 lt, mutfak evyesi, banyo lavabosu ve duş çıkışı bu depoya bağlı...