Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,564
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Bu gün 28 eylül pazar ve istanbulda sürekli yağan bir yağmur var, merak edenler için güneş panelleri bu kapalı ve yağmurlu havada bile şarza devam ediyor, maksimum şarjı 24 amp olan sistemde, panel yüzeyinde 0,8 amp görünüyor bunun 0.7 amp'ini akülere basıyor, şarza devam etmesi güzel bir şey, şu an için aküler 12.9v görünüyor..

20140928_113529.jpg

20140928_113458.jpg

20140928_113641.jpg

20140928_113519.jpg

Etiketler

Atilla bey kolay gelsin üstüne koya koya gidiyorsunuz bakalım bir sonraki araçta neler görecegiz.ben yandan dışarı çıkan bir oturma grubu sürprizi bekliyorum.Birde merak ettiğim gece klima düşük devirde çalışırsa bu aküler ne kadar idare eder

Teşekkür ederim Şadan bey...İlkleri deneme zevkinin yanında riskide var...
Bu güne kadar 3 işte çalıştım tesadüfya 3 işverenimde yeni tasarımlara açık arge ye önem veren, riski seven, takip edilen, yarışta rotayı belirleyen, şirket olma hedefleri vardı... Yeni proje için her m3 araca başlayabilirim ama yeni kasa 13m3 iyi bir araç rastlarsa yine bir sürpriz var dünyada yine bir ilk'i uygulamaya çalışacağım...
Yandan çıkma slide-up uygulamasını ben pek tutmadığım için şimdilik düşünmüyorum, götürü maliyetleri ile getiri konforu arasında bir bağ yok...
Bir kaç gün içerisinde klimayı aküler üzerinden çalıştırılma testini yapıp, sonuçları paylaşacağım, şu an için elimde buzdolabı ve klimayı birlikte çalıştırabilecek bir inverter yok, karavanın çalışma inverterini çıkarıp, gerçek inverterini takınca testi gerçekleştireceğim...

Şadan bey bir double back var ki çok kullanışlı alan yaratıyor stransporter uygulamasının fotoğraf ve videosunu eklemeye çalışacacım. dış dizayna dokunulmadığı için çok da uygulanabilir geldi bana. Ama ilk camper için riske giremedim. Ekonomik olarak da nereye varacak kestiremedim. Bu iş Atilla beylik, uzman işi.
Birkaçımızın hem maddi hem beyin hem de iş gücü olarak bir araya geldiğimizi düşünüyorum da ne ilginç tasarımlar, ne parmak ısırtacak imalatlar yapılabilir.

double back ayak servosu dış.PNG

Daha manuel başka bir proje. bunu uygulamayı bayağı düşündüm. Ancak kazanılacak alana 2 kişi için şu an çok ihtiyaç duymadık. İleriki deneyimlerimiz ne derece fikrimiz değiştirir bilmiyorum.(biraz da gözüm kesmedi desem)

double back ray kilit.PNG

Sayın arsipelege, eklediğiniz projeler 4-5 yıllık herkesin bildiği hotcuture dizayn'lar, kullanım amaçlı deyil sadece show amaçlı tasarımlar, yapılacak masrafı dengeleyecek bir avantajı getirmediği için prototipte kaldı bitti, ayrıca, Türkiyedeki istiab haddi sorunu bu tip alt yapısı ağır tasarımlara uygun deyil, amaç aracı büyütmekse, 17m3 araçlar zaten var... Böyle, ekonomik karşılığı olmayan ağır kg'lı projeler bana çok uzak...

Evet tonaj. :( yapım aşamasına geçmeden vazgeçeceğim ilk engel olarak önüme çıkacaktı. Çok fazla taşıyıcı konstrüksiyon çıkıyordu. Benzer başka hiç bir örnek bulamamaktan da şüphelenmiştim. Slide-up otobuş tarzı araçlarda çok ça örneğe rastladım. Adapazarında hangisiydi bilmiyorum Başoğluydu sanırım , birde uygulama vardı otobüs üzerinde ama atıl halde kenarda yatıyordu.

Atilla Bey, videodaki malzeme sanırım polyester. Su kontrası yerine bu tip bir imalat yapılsa ağırlıktan kazanç olur ama uzun dönem kullanımda sizce ne gibi dezavantajları olabilir?
[youtube]http://youtu.be/w-769JKMPdw[/youtube]

Bu gün karavanın kayar kapı girişinde kapı arkasında kalan kör bölgeye bir ayakabılık-puf yaptım, kutu içine 6-8 çift ayakabı-terlik sığabilecek kapasiteye sahip...
Akşam üzeri Boxer pop-up II'nin misafiri vardı, Ducato Pop-up I geldi, gerekli bakımları yapıldı, banyo duvarına anya yapıştırmaları yapıdı, yeni file eşyalıkları montajlandı...Fotoğrafta iki pop-up aynı kareye girdi....

20140930_190015.jpg

20140930_190026.jpg

20140930_185746.jpg

Bu gün, karavanın kayar kapısına montajlamak için mıknatıslı sineklik, basınçsız ve alt seviyedeki su kaynağından temiz su deposuna kolayca ve zahmetsizce dolum yapabilmek için pompa, karavan içindeki su sistemine eklenecek hidrafor basınç tüpü ve mutfak+banyo lavabosu ve duş atık sularını ana depoya sürratle yollayacak otomatik atık tahliye kutusu aldım, ürünleri montajlayınca ürün özelliklerini, sağladığı avantajları ve montaj fotoğraflarını sizler ile paylaşacağım...

20141001_163733.jpg

20141001_163820.jpg

Hirdavat_2714269.jpg

Atilla bey kolay gelsin sineklik hakkında yorumunuzu bekliyorum.ben internet üzerinden bir tane aldım çok kalitesiz geldi kullanmadım ama sanırım küçük bir operasyonla iyileştirme yapılabilir.

Bu gün hidrafor basınç tüpü ve otomatik atık su depoya tahliye kutusunun montajını bitirdim..
Hidrafor basınç tüpü, hidraforun çıkışına yakın bir yere araya "T" konularak bağlanıyor, hidrafor, sistemdeki borular ile birlikte basınç tüpününde içini komple 5 bar'a getiriyor...Bir çok arkadaşın hidraforlardan çikayeti, musluk kısık açıldığında hidrafordan çıkan sevimsiz seslerdir, bu doğaldır çünkü kısık açılımlarda hidrafor devreye girip girmeyeceği konusunda tereddüte düşüyor, garip sesler çıkarıyor, bu sırada suda dalgalı şekilde bir az bir çok akar...İşte basınç tüpü tüm bunlara engel oluyor, kısık musluk açılımında veya kısa süreli açılımlarda ilk ağız suyu basınç tüpünden geliyor, hidrafor ani olarak dervreye girmek zorunda kalmıyor, böylece, hidrafor rahatlıyor, bir nefes alıyor, sistemdeki su basıncı düşünce düzgün bir şekilde devreye girip çıkıyor, garip seslerde ortadan kalkıyor...Basınç tüpü aslında çok gerekli çünkü karavanların içindeki tesisat o kadar kısaki, tüm borulardaki su miktarı benim tahminim 2-3 tilre civarında oluyor, bu kadar az suyu sürekli 5 bar'da tutmak hidraforlar için zor iş, bu yüzden ani devreye giriş çıkışlardan ötürü zamanla vakumlarında sorunlar çıkmaya başlayıp, basınç otomatiklerinde arızalara sebebiyet veriyor...Hidrafor basın tüpü hidraforların sağlıklı çalışması ve çıkardıkları ses ile rahatsızlık vermelerine engel oluypr, hidraforun verim ve ömrünü artırıyor..Basın tüpünün 1-2-5-8-16-24 litrelik seçenekleri var, karavandaki yer imkanlarına göre ne kadar büyüğü takılırsa sisten o kadar düzgün ve sağlıklı çalıyor, ben 5 litrelik bir basınç tüpünün montajını yaptım...

Atık otomatik depo tahliyesi; bu alet bir kutudan ibaret içinde otomatik çalışan bir sintine atık pompası var....karavanların altına montajladığımız Gri atık depolraa mutfak evyesi , banyo lavabosu ve banyo duş teknesi giderini bağlıyoruz, bu kaynakların depolara olan uzaklıkları açılan musluktan akan suyun lavabo içerisinde birikip bu uzaklıklar ile orantılı olarak depoya tahliyesi oluyor, mutfak veya banyo lavabosunun birinin suyunun daha zor depoya gittiğini görmüşsünüzdür, bu yönde çok şikayetleri olanlar da var, borular karavanın altında şase girinti ve çıkıntılarının arasından depolara ulaşırken kod farklarınında nerede ise sıfır olması suyun depoya tahliyesinde sorunlar yaşatabiliyor...İşte bu kutu ortalarda merkezde biryere montajlanarak, tüm atık kaynakları ayrı ayrı girişlerden bu kutuya bağlanıyor, bu kutuyu küçük bir ara depo gibi düşünün, tüm kaynaklar bu kutuya akıyor, kutunun içindeki su seviyesi belli bir yüksekliğe gelince otomatik olarak algılayıp kutuda biriken suyu atık deposuna sintine pompası ile basıp yine otomatik olarak duruyor...Kutu kullanılmadan bu üç atık kaynağının boruları "T" ler ile tek boruya düşürülerek atık deposuna verildiğinde, boru çaplarındaki farkların bu işi zorlaştırdığı gibi baskın akıt diğer atık kaynaklarının tahliyesinede engel oluyor...Bu otomatik atık merkez toplama ve atık deposuna basma kutusu lavabo , evye ve banyo duş teknelerindeki suyun geç gittiği şikayeti yaşayanlar için ideal çözüm...

20141002_172411.jpg

20141002_172510.jpg

şado' Alıntı:
Atilla bey kolay gelsin sineklik hakkında yorumunuzu bekliyorum.ben internet üzerinden bir tane aldım çok kalitesiz geldi kullanmadım ama sanırım küçük bir operasyonla iyileştirme yapılabilir.

Sinekliğin boyu 210 cm, eni 80-90-100 cm olanları var, ama 150 cm olanı malesef yoktu, bende 100 X 210 cm olanından aldım, görsel duruşu ve kalitesinde bir aksaklık görmedim, evde balkon kapısına bant ile geçici montaj yaptım, mıknatısları geyet güzel çalıyor, şöyle söyliyeyim, sineklik kapalı iken koşarak içinden geçin, filmi ağır çekim izleyin, geçtiğiniz yerlerdeki mıknatıslar anında kapanıyor, sistem güzel çalışıyor...
Gelelim kayar kapılara montajına, eni 100 cm, ama kayar kapıya montaj payları dahil 135-140 cm gerekiyor, bir yanına 40 cm siyah tül ekleyerek kapıya montajlanabilir...Ama bazı sorunlarımız var, benim gibi otomatik kayar kapı kullananlar için iş daha zor, kapı otomatiği kutusunun kapı kapanırken içeri doğru girmesi sinekliğe baskı yapmasına sebep olacak, bu bence işi bozuyor...Kayar kapı önünde mutfak tezgahı olan arkadaşlar sadce kapı açık kısmına sinekliği montajlayıp, mutfak tezgah karşılığınada sabit ayrı bir sinekliği cırt bantlar ile tutturmaları işi çözebilir...Benim kayar kapı önünde mutfağım olmadığı için ben kayar kapının açılmayan kör kısmını 40 cm kadar yukarıdan aşağıya boy olarak 6 mm bir kontraplak ile kapatmayı düşünmeye başladım..Tülü kapı çerçevesine kesinlikle tam sabit montajlamayı düşünmüyorum, kapıya çepe çevre cırt bant dönüp, sineklik çevresinede çepeçevre cırtın karşılığını dikip, gerektiği zamanlar tak çıkar yaparak kullanmayı düşünüyorum...Sıra sineklik montajına geldiğinde uygulamaya başlayınca belki yeni sorunlar çıkar, bizde ona göre yeni stratejiler geliştiririz, şimdilik montaj hayali var ama montaj uygulaması sonucunda farklı yöntemler ortaya çıkarsa onlarıda paylaşırız...

Atilla bey;

Teknolojilik yeniliklerde getirmişsiniz.

Kolay gelsin.

Hasan

Bu gün artık bayram rehaveti bitti ve karavana tekrar döndük...
Karavanın tavanında 55x100 cm'lik bir boşluk kalmıştı, hem bu tavan boşluğunu değerlendirmek hemde az kullanılacak malzemeleri bagaj içinde muhafaza etmek yerine tavanda muhafaza etmek için tavandaki bu boşluğa bir kutu yerleştirerek, içinde zodiaç botun taban tahtalarını, küreklerini, can yeleklerini vs sığabilecek başka malzemelerin konulabileceği bir kutu yapmaya karar vermiştim...
51x90 cm'lik ahşaptan hazır bir kutu elime geçti, kutunun işten dıştan tüm birleşim yerlerine güzelce mastik çekerek, sağlamlaştırma ve suya karşı izolasyon yaptım, sonra içten dıştan kat kat boyayarak izolasyonu sağlamlaştırdım, kutunun kilidi vardı ama anahtarı yoktu birde anahtar uydurdum, kutu karavanın tavanına montajlanıp kullanılabilecek hale geldi...
Karavanın tavanına kutuyu montajlamak için iki adet kat kat boyanarak su izolasyonu yapılmış ahşap çubuğu yapıştırdım, ahşaplar iyice kuruyunca kutuyu tavana montajlayacağım..

20141004_114059 Bagaj.jpg

20141007_151839.jpg

20141007_152058.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR