Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)
Bu gün hidrafor basınç tüpü ve otomatik atık su depoya tahliye kutusunun montajını bitirdim..
Hidrafor basınç tüpü, hidraforun çıkışına yakın bir yere araya "T" konularak bağlanıyor, hidrafor, sistemdeki borular ile birlikte basınç tüpününde içini komple 5 bar'a getiriyor...Bir çok arkadaşın hidraforlardan çikayeti, musluk kısık açıldığında hidrafordan çıkan sevimsiz seslerdir, bu doğaldır çünkü kısık açılımlarda hidrafor devreye girip girmeyeceği konusunda tereddüte düşüyor, garip sesler çıkarıyor, bu sırada suda dalgalı şekilde bir az bir çok akar...İşte basınç tüpü tüm bunlara engel oluyor, kısık musluk açılımında veya kısa süreli açılımlarda ilk ağız suyu basınç tüpünden geliyor, hidrafor ani olarak dervreye girmek zorunda kalmıyor, böylece, hidrafor rahatlıyor, bir nefes alıyor, sistemdeki su basıncı düşünce düzgün bir şekilde devreye girip çıkıyor, garip seslerde ortadan kalkıyor...Basınç tüpü aslında çok gerekli çünkü karavanların içindeki tesisat o kadar kısaki, tüm borulardaki su miktarı benim tahminim 2-3 tilre civarında oluyor, bu kadar az suyu sürekli 5 bar'da tutmak hidraforlar için zor iş, bu yüzden ani devreye giriş çıkışlardan ötürü zamanla vakumlarında sorunlar çıkmaya başlayıp, basınç otomatiklerinde arızalara sebebiyet veriyor...Hidrafor basın tüpü hidraforların sağlıklı çalışması ve çıkardıkları ses ile rahatsızlık vermelerine engel oluypr, hidraforun verim ve ömrünü artırıyor..Basın tüpünün 1-2-5-8-16-24 litrelik seçenekleri var, karavandaki yer imkanlarına göre ne kadar büyüğü takılırsa sisten o kadar düzgün ve sağlıklı çalıyor, ben 5 litrelik bir basınç tüpünün montajını yaptım...
Atık otomatik depo tahliyesi; bu alet bir kutudan ibaret içinde otomatik çalışan bir sintine atık pompası var....karavanların altına montajladığımız Gri atık depolraa mutfak evyesi , banyo lavabosu ve banyo duş teknesi giderini bağlıyoruz, bu kaynakların depolara olan uzaklıkları açılan musluktan akan suyun lavabo içerisinde birikip bu uzaklıklar ile orantılı olarak depoya tahliyesi oluyor, mutfak veya banyo lavabosunun birinin suyunun daha zor depoya gittiğini görmüşsünüzdür, bu yönde çok şikayetleri olanlar da var, borular karavanın altında şase girinti ve çıkıntılarının arasından depolara ulaşırken kod farklarınında nerede ise sıfır olması suyun depoya tahliyesinde sorunlar yaşatabiliyor...İşte bu kutu ortalarda merkezde biryere montajlanarak, tüm atık kaynakları ayrı ayrı girişlerden bu kutuya bağlanıyor, bu kutuyu küçük bir ara depo gibi düşünün, tüm kaynaklar bu kutuya akıyor, kutunun içindeki su seviyesi belli bir yüksekliğe gelince otomatik olarak algılayıp kutuda biriken suyu atık deposuna sintine pompası ile basıp yine otomatik olarak duruyor...Kutu kullanılmadan bu üç atık kaynağının boruları "T" ler ile tek boruya düşürülerek atık deposuna verildiğinde, boru çaplarındaki farkların bu işi zorlaştırdığı gibi baskın akıt diğer atık kaynaklarının tahliyesinede engel oluyor...Bu otomatik atık merkez toplama ve atık deposuna basma kutusu lavabo , evye ve banyo duş teknelerindeki suyun geç gittiği şikayeti yaşayanlar için ideal çözüm...