Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 751
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,299
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

berkcantp' Alıntı:
Nihat bey, şohbeni alırken LPG yanacağını belirtin, ayrıca 600 W'dan yukarı invertör kullanmanız gerekiyor. 1500 W Tam sinüsü söküp 600 W modifeyi takınca kuyruğuna basılmış kedi

yavrusu gibi ses çıkartıyor.

Sağlıkla kalın.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.Sıcak su akıpta rahat banyo yapılabiliniyormu?

Etiketler
creater 7.5i

zaloğlu' Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkür ederim.Sıcak su akıpta rahat banyo yapılabiliniyormu?

Tam sinüs invertör bağlı iken Didim-Akbük'te bir günde 1.200 Lt. sıcak suyla rekor kırdık, 3 sefer karavanımın deposunu doldurmak zorunda kaldım.

Abi ne diyorsun sen, 11 litre/dak hidrofor kullanarak musluğu sununa kadar açsan 1 saatte 600 litre su akar, 1200 litre akıtab,lmek için musluğun sonuna kadar açık tam 2 saat akması lazım, abi sıcak su ile araba motoru yıkama işinemi, yoksa halı yıkama işinemi başladın...

Butun aile karavanda dus almis sanirim denemek icin. :smiley:

berkcantp' Alıntı:
Tam sinüs invertör bağlı iken Didim-Akbük'te bir günde 1.200 Lt. sıcak suyla rekor kırdık, 3 sefer karavanımın deposunu doldurmak zorunda kaldım.

İlhan ağbi bunu keşke yazmasaydın ;D

buralpdi' Alıntı:
İlhan ağbi bunu keşke yazmasaydın ;D

Levent usta, o günlerde yengen karavanımıza yeni alışıyorduk, bende bolca su taşıyordum, Akbük de çareyi çeşmeye yakın park etmekte buldum, mazgalın yanına çekip duş..vs den

sonra tekrar çeşmeye müracaat, Zamanla bu alışkanlık günde 100 Lt. düştü buna da şükür diyorum.

IMG_4838.jpg

Ilhan hocam, 1200lt den 100 litreye iyi dusurmussunuz. :smiley: Gercekten yeni bir aliskanliga baslarken eski aliskanliklari birakmak zor oluyor. Evdeki gibi uzun uzun dus almak, meyve, sebze yikamak, bulasik yikamak isteyince karavandada 1200 LT su harcanmasi normal. Hele birde yazsa. Ama artik alistiginiza gore artik haftada bir su alirsiniz. ;)

2011 yılı Ramazan bayramında, 4 kişi evden depoda 20 lt su ile yola çıkıp, çanakkale geyiklide su deposunu fulledim (140 lt), sonra bodruma inip sonrada istanbul dönüş, depoda hala 35 lt su vardı, 7 günlük gezide, tam 100 lt temiz su harcamışız, durum böyle olunca 110 lt'lik atık su deposuda dolmadı tabiki, 4 kişi içme suyu olarak ise 60 lt su içmişiz, neredeyse kullanma suyuna denk...Bizim hanımlar suyu, elde yıkamaya göre bulaşık makinası tasarrufunda kullanmayı yıllar içinde öğrendiler, ben bu konuda rahatım...

berkcantp' Alıntı:

Rekor olmalı bu!.. :eek: Bizim moderatör Levent uyuyor; İlhan Beyi karavanda günlük su harcama rekoru konusunda "guinness rekorlar kitabı"na aday gösterse ya!.. :D O olmazsa, "Gezenbilir günlük karavan su harcama rekoru" olur... ;D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Rekor olmalı bu!.. :eek: Bizim moderatör Levent uyuyor; İlhan Beyi karavanda günlük su harcama rekoru konusunda "guinness rekorlar kitabı"na aday gösterse ya!.. :D O olmazsa, "Gezenbilir günlük karavan su harcama rekoru" olur... ;D

Cavid Sezen

Cavid hocam İSKİ ye haber vermek gerekir fatura göndersinler İlhan beye. :D

İstanbul'da yakalarlarsa kesin gönderirler. ;D

Şaka bir yana İSKİ kuyu suyu bile kullansanız KSUB (kullanılmış suları uzaklaştırma bedeli) diye bir para kesiyor. İlhan beyin rakamlarını görürlerse kesin bir fatura keserler ;D

TA2RX' Alıntı:
İstanbul'da yakalarlarsa kesin gönderirler. ;D

Şaka bir yana İSKİ kuyu suyu bile kullansanız KSUB (kullanılmış suları uzaklaştırma bedeli) diye bir para kesiyor. İlhan beyin rakamlarını görürlerse kesin bir fatura keserler ;D

Kuyunun çıkışına pompa yada hidrofora sayaç bağlayıp KSUB faturası gönderiyorlar. Özellikle Şile gibi yazlık bölgelerde çok yaygın uygulamadır.

atiladi' Alıntı:
Abi ne diyorsun sen, 11 litre/dak hidrofor kullanarak musluğu sununa kadar açsan 1 saatte 600 litre su akar, 1200 litre akıtab,lmek için musluğun sonuna kadar açık tam 2 saat akması lazım, abi sıcak su ile araba motoru yıkama işinemi, yoksa halı yıkama işinemi başladın...

atiladi' Alıntı:
2011 yılı Ramazan bayramında, 4 kişi evden depoda 20 lt su ile yola çıkıp, çanakkale geyiklide su deposunu fulledim (140 lt), sonra bodruma inip sonrada istanbul dönüş, depoda hala 35 lt su vardı, 7 günlük gezide, tam 100 lt temiz su harcamışız, durum böyle olunca 110 lt'lik atık su deposuda dolmadı tabiki, 4 kişi içme suyu olarak ise 60 lt su içmişiz, neredeyse kullanma suyuna denk...Bizim hanımlar suyu, elde yıkamaya göre bulaşık makinası tasarrufunda kullanmayı yıllar içinde öğrendiler, ben bu konuda rahatım...

Atilla usta, Araç karavan olmadan önce araçta 2x damacana içme suyu+ 30 lt. apre bidonlarından (bazılarına musluk takmıştım) 5 adet sürekli yanımda seyahat ediyordu ben onlardan kurtulduğuma seviniyorum.

Evde ise, Buski nin sayaçlarını okumaya gelen elamanı gibi ''Abla siz hamam mı işletiyorsunuz'' sorusuna çok maruz kaldık.

Şimdi ise 9 ay karavanlı yaşamımızda su seviyesi sulanmadan azalıyor, ilk hallerim bazı arkadaşlar iyi bilir Saka'y geçmiştim. Buna da şükür.

melihbozkurt' Alıntı:
Butun aile karavanda dus almis sanirim denemek icin. :smiley:

Evet Melih,

3 kişi duş aldı, bereket versin banyonun depo çıkışını, mazgala denk getirdim de 127 lt.yi, birde onu boşaltmak için git gel yapmadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR