Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 751
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,676
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; VW Volt LT35 Kamper - İlhan Güneş (berkcantp)

Ilhan bey tekrar tebrikler. Cok zor gunler gecirdiniz bir cok sey atlattiniz ama sonunda mukemmel bir karavan cikardiniz. Insallah hayirli ugurlu olsun, gule gule gezin.

Etiketler
creater 7.5i

Tekrar herkese iyi dileklerine teşekkür ederim.

Hava kapalı, özgürlüğün tadını çıkartarak hafta sonu kampı yapamayacağımızdan, karavanda eksik arayışına başladık. Arka kapıya perde, tentenin orta gerdirme kolu saklama yeri montajı,
Ağırlık dolayısıyla ruhsattan sonraya bıraktığımız tenteyi montajladık. Tabi bu arada çatıda havalandırmanın önünde 50x110 cm. bir yerimiz kaldı.
Haldun kardeşimizle tenteyi açıp tam faal durumunu kontrol ettik.

IMG_3791_800x600.JPG

IMG_3781_800x600.JPG

IMG_3792_800x600.JPG

IMG_3784_800x600.JPG

Aslında tente demek ne derece doğru olur bilemiyorum...
Sanıyorum , Bursa Devlet Senfoni Orkestrası bu tentenin rahatça konser verebilir... :D

İlhan Bey çok güzel olmuş. Tente gerçekten tam oturmuş Ama benim başından beri merak ettiğim yaptığınız bacanın nasıl bir performans sergilediği.

Saygılar
özgür

Harikalar yaratmışsınız. Bu kadar uğraşı sonrası, ruhsattaki ibare için, asıl görevi olana, görevini yaptırmak için uğraşması bayağı düşündürücü.

Özgür ve Çağlar beyler teşekkürler.

Tente hemde ağır oturdu, bacanın ısıyla herhangi bir sorunu yok fakat ters rüzgar ve yağmur kaçırır mı bilinmiyor. Henüz tam kullanımlı bir kamp gerçekleşmedi, ufak kaçamaklarla gidiyoruz.

Ruhsattaki ibare için, görevini yaptırmak zorluğu yurdumuzda az karavan olmasından mıdır sınıfını yazarken memur kendi bilgisini zor kullandı amir ve yetkililer bazında dosya, elde gezdi.

Yaşayarak öğrenmek buna deniyor.

Bülent usta, Rifat hoca ve ben bir araya gelerek ve ayrıca telefonla da Yusuf (yaybek), Şemseddin hoca ve Manisa da buzdolabcı firma sahibine ulaşıp fikir teatisinde bulunup 220 V buzdolabımıza en az Amper kaybıyla en ideal invertör arayışıyla geçti.

Çoğunuzun bildiği üzere; Forum yorumlarına aldanıp, 1500 Tam sinüs invertör aldım. Havanın Güneşli olmasında sorun yok enerjim sürekli, bulutlu ve kapalı hava da boşta çalışırken 4 Amper çekip, beni sıkıntıya düşürmesi yeni arayışa sürükledi.

Bugün arkadaşlarımızla, Vatan Yatırım ve Dış Ticaretten 600W 165.00TL invertör aldık ve denemeye geçtik. Deneme sonucu benim için boşta ki kayıp 1A çıkarsa 12V buzdolabından daha iyi bir netice almış olacam sebebide ne olursa olsun 220V buzdolabının 12V buzdolabından daha iyi soğuttuğu prensibi.

Sistem tutmazsa pahalıya da mal olsa Alman menşei dolaba bayılacağız.

DSCF0502_800x600.JPG

Karavanınızın içi çok güzel olmuş.Kazasız belasız nice güzel geziler dilerim .

berkcantp' Alıntı:
Yaşayarak öğrenmek buna deniyor.

Bülent usta, Rifat hoca ve ben bir araya gelerek ve ayrıca telefonla da Yusuf (yaybek), Şemseddin hoca ve Manisa da buzdolabcı firma sahibine ulaşıp fikir teatisinde bulunup 220 V buzdolabımıza en az Amper kaybıyla en ideal invertör arayışıyla geçti.

Çoğunuzun bildiği üzere; Forum yorumlarına aldanıp, 1500 Tam sinüs invertör aldım. Havanın Güneşli olmasında sorun yok enerjim sürekli, bulutlu ve kapalı hava da boşta çalışırken 4 Amper çekip, beni sıkıntıya düşürmesi yeni arayışa sürükledi.

Bugün arkadaşlarımızla, Vatan Yatırım ve Dış Ticaretten 600W 165.00TL invertör aldık ve denemeye geçtik. Deneme sonucu benim için boşta ki kayıp 1A çıkarsa 12V buzdolabından daha iyi bir netice almış olacam sebebide ne olursa olsun 220V buzdolabının 12V buzdolabından daha iyi soğuttuğu prensibi.

Sistem tutmazsa pahalıya da mal olsa Alman menşei dolaba bayılacağız.

İlhan abi,

Ben anlamadım, şimdi Danfoss dan memnun değil misin?
Hala neyin arayışındasın?

berkcantp' Alıntı:
Haldun daha sonra senle Danfoss çaresini bulduk ya, yaylada görüğün gibi şu anda bir sorun yok.

Pardon abi ya, ben mesajı yeni sandıydım, kusura kalma...

berkcantp' Alıntı:
Anlamıştım, sanırım bu hafta hava şartlarından dolayı buradasın.

İkea, Korupark falan az alışveriş yaptık abi...
Ondan kaldık bu hafta...

32 sayfalık konuyu baştan sona okuyunca artık benimde size İlhan Abi diyesim geliyor. abicim gerçekten kamperiniz şahane oldu. inşallah bu kamperi kazasız belasız şekilde can sağlığı ile uzun yıllar kullanırsınız. bu aracın yapımındaki emeğiniz kadar, aşama aşama resimleyerek geriden gelecek başka insanların da tasarım hayallerini geliştirdiğiniz için ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. inanın bu 32 sayfayı okumakla sayenizde çok şey öğrendiğime inanıyorum. Allah nazarlardan saklasın. Maşallah.

609. nolu mesajın fotoğrafında, arka kapı camları için yaptırdığınız çok şık perdeler görüyorum. Ama bunların hikayesini bulamadım. Yapım aşamalarını/hikayesini paylaşır mısınız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri