Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 M3 Ducato Efsane (goldwingerr)
Bu arada Bursa dan İzmir'e dönüşüm ile ilgili izlenimlerimi ilk yolculuğum için yazmak istiyorum.
Öncelikle karavanla seyahat inanılmaz güven verici ne olursa olsun her türlü imkanınızın elinizin altında olduğunu bilmek süper.Motorla gezilerde bu yok mesela güvenlik barınma hava şartları hep bağlayıcı etken oluyor.
Arabayı Bursa da deposunu fulledim mazotu ölçmek için ve İzmire gelmeden Manisa da yine fulledim uzun yolda ne yaktığını bilmek istiyordum.Veriler şöyle benim araç 2008 model ve 2200 motor 268 kilometrede 95 TL mazot aldım bu da 22.58 litre yani şu an kilometrede 354 kuruş yakıyor kilo da 3520 kilo Manisa da tarfıya soktular full depo mazot arkada motor ve 1/3 su deposu bir den benle (100 kilocuk)
Aracın yol performansı (ki ilk defa kullandım daha önce Bursa ya bir dostum götürmüştü aracı ben sadece şehir içinde kısa mesafede kullanmıştım) süper.Yokuş yukarı gaza bastığınızda hiç isteksiz davranmada araç hızı yükseliyor.Asla bir bayılma veya çekişte düşme yok.Sollamalarda binek araba gibi seri ve kalkışlarda da aynı binek araba gibi.Bu tür araçlar bence karavan için çok doğru bir tercih.Tabi bu benim uzun yolda gördüğüm ve fikrim.Sıkışık trafikde veya park sıkıntısı olan biryerde ne düşünürüm daha fikrim yok
Araç için ben cantları ve lastikleri değiştirdim Aydın Bey in tavsiyesi ile ve bu aracın konforunu çok etkiledi.Ve ayrıca havalı ve araçtan sertliğini ayarlayabildiğim süspansiyon sistemi taktık.Bu da yolda arkada yükün durumuna göre aracın hem yüksekliğini hem de süspansiyon sertliğini ayarlamaya yardım ediyor.Yolda değişik basınçları deneyip kendime uygun olanı yükün durumuna göre not aldım.
Ayrıca araç boşken kullandığımda yani önceden tangır tungur ses geliyordu aracın heryerinden.Ben de bu durumu hiç sevmem ama çekeceğiz ne yapalım diyordum.Ama şu anda arabada inanın tık sesi yok.Çok iyi izelasyonu olan avrupa bir araba gibi.Hiçbiryerinden ses gelmiyor.Yolda da ne bir gıcırtı ne bir mobilya sesi var.
Ön tarafı ise şöför koltuğunu döner yapmayıp o sıradaki boy dolabını da iptal edip oturma grubuna kattığım için de çok mutluyum Mustafa (Güler) ile de aynı fikirde olduk efsanenin içinde oturduğumuzda çok ferah ve geniş oldu kışın bile arabada insan zaman geçirebilir.
İçinin resimlerini de çekip yükleyeceğim.İlk etapta çarşaf yastık yorgan paspas vs şeyleri aldım.Ama acele etmeyeceğim alışverişin de ufak ufak keyfine varayım isityorum.
Bu arada duş ve WC konforunu da merak ediyorum ama daha kullanmadım hiç çok yeni olduğundan
nası kıyıcam onu da bilmiyorum.