Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,956
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 M3 Ducato Efsane (goldwingerr)

Karavan çok şık olmuş iyi günlerde kullanın..

Etiketler

güngör' Alıntı:
İyi günlerde kullanın Burak bey, kamplarda görüşmek dileğiyle. Selamlar
halilo11' Alıntı:
karavan çok güzel olmuş iyi günlerde kullanın

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Kamplarda görüşürüz elbette.Halil Bey Almanyaya da sık geliyorum biryerde tanışırız inşallah.

must' Alıntı:
Sevgili Burak,

Karavaninin tekerlekleri her daim mutluluga donsun...Umarin hersey hayallerindeki gibi gerceklesir.Bugun seninle yuzyuze tanisarak dostlar kervanina bir karavanci dost daha edinmis olmanin mutlulugunu duydum..

Efsane gercek bir "EFSANE" olmus bugun yakindan inceleme firsatim da oldugu icin bunu gonulden soyluyorum.

Suanda yolda oldugun, icin (az onceki telefon konusmamizdan biliyorum) sana hayirli yolculuklar diliyorum.
Salicakla kal, kamplarda gorusebilmek dilegiyle..

Mustafa GULER

Mustafa öncelikle misafirperverliğin için çok teşekkürler.Ben de karavancı bir dost kazanmanın sevcini yaşıyorum.

Valla hani şaşkınlık olur ya insanda ben de öyleydim o kadar bekleme özveri ve uğraşın sonunda istediğine kavuşmak çok güzel herkese inşallah kısmet olur böyle bir mutluluğu yaşamak.

Bu arada senden önce de Kütahya Simav dan karavan yaptırmak isteyen abimiz Abdullah Bey ile Eşi ile görüşme fırsatım oldu.İnşallah kamplarda istedikleri karavana kavuşup onlarla da birlikte oluruz.

Bu arada Bursa dan İzmir'e dönüşüm ile ilgili izlenimlerimi ilk yolculuğum için yazmak istiyorum.

Öncelikle karavanla seyahat inanılmaz güven verici ne olursa olsun her türlü imkanınızın elinizin altında olduğunu bilmek süper.Motorla gezilerde bu yok mesela güvenlik barınma hava şartları hep bağlayıcı etken oluyor.

Arabayı Bursa da deposunu fulledim mazotu ölçmek için ve İzmire gelmeden Manisa da yine fulledim uzun yolda ne yaktığını bilmek istiyordum.Veriler şöyle benim araç 2008 model ve 2200 motor 268 kilometrede 95 TL mazot aldım bu da 22.58 litre yani şu an kilometrede 354 kuruş yakıyor kilo da 3520 kilo Manisa da tarfıya soktular full depo mazot arkada motor ve 1/3 su deposu bir den benle (100 kilocuk) :smiley:

Aracın yol performansı (ki ilk defa kullandım daha önce Bursa ya bir dostum götürmüştü aracı ben sadece şehir içinde kısa mesafede kullanmıştım) süper.Yokuş yukarı gaza bastığınızda hiç isteksiz davranmada araç hızı yükseliyor.Asla bir bayılma veya çekişte düşme yok.Sollamalarda binek araba gibi seri ve kalkışlarda da aynı binek araba gibi.Bu tür araçlar bence karavan için çok doğru bir tercih.Tabi bu benim uzun yolda gördüğüm ve fikrim.Sıkışık trafikde veya park sıkıntısı olan biryerde ne düşünürüm daha fikrim yok :smiley:

Araç için ben cantları ve lastikleri değiştirdim Aydın Bey in tavsiyesi ile ve bu aracın konforunu çok etkiledi.Ve ayrıca havalı ve araçtan sertliğini ayarlayabildiğim süspansiyon sistemi taktık.Bu da yolda arkada yükün durumuna göre aracın hem yüksekliğini hem de süspansiyon sertliğini ayarlamaya yardım ediyor.Yolda değişik basınçları deneyip kendime uygun olanı yükün durumuna göre not aldım.

Ayrıca araç boşken kullandığımda yani önceden tangır tungur ses geliyordu aracın heryerinden.Ben de bu durumu hiç sevmem ama çekeceğiz ne yapalım diyordum.Ama şu anda arabada inanın tık sesi yok.Çok iyi izelasyonu olan avrupa bir araba gibi.Hiçbiryerinden ses gelmiyor.Yolda da ne bir gıcırtı ne bir mobilya sesi var.

Ön tarafı ise şöför koltuğunu döner yapmayıp o sıradaki boy dolabını da iptal edip oturma grubuna kattığım için de çok mutluyum Mustafa (Güler) ile de aynı fikirde olduk efsanenin içinde oturduğumuzda çok ferah ve geniş oldu kışın bile arabada insan zaman geçirebilir.

İçinin resimlerini de çekip yükleyeceğim.İlk etapta çarşaf yastık yorgan paspas vs şeyleri aldım.Ama acele etmeyeceğim alışverişin de ufak ufak keyfine varayım isityorum.

Bu arada duş ve WC konforunu da merak ediyorum ama daha kullanmadım hiç çok yeni olduğundan :smiley: nası kıyıcam onu da bilmiyorum.

efsane 3.JPG

Efsane 4.JPG

Selam Burak,

Aydın Bey ile görüştüm bugün. Sanırım yoldan aradığında yapmayı planladığın konaklamayı yapmadan İzmir'e devam etmişsin. Durum öyleyse, yatılı konaklama bu hafta sonu olacak demek ki... :smiley: :smiley: :smiley:

Resimlerde de süper güzel duruyor senin "Kınalı Kuzu Efsane". Motor da çok yakışmış :smiley:
Taraklı da görüşeceğiz değil mi???

Hayırlı olsun yeniden...keyifli gezilerde kullanmanızı temenni ederim.....

Sanırım, tüm karavancıların söylemek istediği sön sözleri söylemişsiniz, tekrar hayırlı olsun.

Burak bey,
Karavanınız hayırlı olsun,güzel tatiler ve gezilerde kullanmanız dileğimle...
Not:Topiğinizin takibini yapamadığım için(haberdar et seçeneği seçilmiş olmasına rağmen)henüz bilgim oldu.

Burak Bey,

karavaniniz cok guzel olmus, hayirli ugurlu olsun.
Arka yatak bolumunde ve banyoda kucukte olsa pencere taktirmamissiniz, sanirim havalandirma tavandan olacak ?
Mutlu geziler dilerim....

Mertece' Alıntı:
Burak Bey,

karavaniniz cok guzel olmus, hayirli ugurlu olsun.
Arka yatak bolumunde ve banyoda kucukte olsa pencere taktirmamissiniz, sanirim havalandirma tavandan olacak ?
Mutlu geziler dilerim....

İmaj genellikle yaptığı araçlarda banyo üstüne 20X20 tavan havalandırması koyuyor.....

Burak Bey, İç fotoları bekliyoruz.....daha çok meraklandırmazsınız umarım....:smiley:

Evet banyo havalandırması tavanda.Üç gündür koçtaş ikea baumax ı iş sonrası tavaf edip daha sonra da efsanede düzenleme işlerini yaptım gece saat 02,30 lara kadar.Küçücük araçta ama teferruat var.
Bu arada ilk izlenimim sıcak olduğu 220 ye bağlanılmazsa onu da küçük iki vantiretörle çözdüm biri 220 ile çalışıyor diğeri usb den.50 Metre kablo almıştım sarılabilen onun yanına daha kalınını 50 metre daha yaptırdım.Çünkü hafta sonu Bodrum a gittim yazlıktan efsaneye 50 metre yetmedi.Ben de dedim işimi şansa bırakmayayım.Aracın tabanına halı kestirip kenarlarını overlok yaptırdım.Yedekli yorgan yatak takımı aldım iki takım.Ufak tefek bir dolu şey aldım hevesten çoğunu kullanmadım.Şimdi resmini çekeceğim yükleyeceğim siteye.

Burak Bey ,gecikme arttıkça paylaşilacak iç foto sayısında artış bekliyoruz.......Yoksa sizde Gündoğdu dan direk işe gidenlerdenmisiniz:smiley:

Kusura bakmayın yavaş yavaş fotoları yüklüyorum gecikme için özür

092.JPG

093.JPG

094.JPG

096.JPG

097.JPG

Motorsiklet nerede??
Konu siz olunca, motorsikletsiz birşeyler eksik gibi duruyor :smiley:
Mutlu günlerde kullanın gerçekten çok iyi görünüyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.