Karavanım İçin Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,902

Etiketler
Ynt: Karavanım İçin Lastik Seçimi

zentoz' Alıntı:
Teşekkürler Atilla Bey.

Fakat barı psi a çevirdiğimde 870 gibi bir değer çıktı doğru mudur?
Sanırım yanlışlıkla PSI yerine BAR yazılmış doğru değer 60PSI'dir.

Lastik basıncı olarak üreticinin önerdiği değer kullanılması gerekir. Benim araçta 45PSI değerini kullanıyorum. En fazla 50PSI değerine yükseltiyorum. Bir de lastiğin dayanma basınç sınırına fazla yaklaşmamak lazım. Benim kullandığım 195R14C lastikte sınır değer 65PSI olarak verilmiş.

Doğrudur, bar yanlış ifade, doğrusu psi, ducatoların ön yolcu kapısının içindeki etikette, fabrika verisi olarak lastik basınçlarını 62psi olarak yazıyor...

Ferhat, yeni lastikleri yaklaşık altı aydır kullanıyorsun; bu arada kut'ba da gittin geldin, evet lastik izlenimlerini alabilir miyiz?

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Ferhat, yeni lastikleri yaklaşık altı aydır kullanıyorsun; bu arada kut'ba da gittin geldin, evet lastik izlenimlerini alabilir miyiz?

Cavid Sezen
Yumuşak zeminli yollarda çamurda filan daha iyi tutunduğunu hissediyorum. Herhangi bir ses olayı ve başka bir sorun da çıkartmadı. Genel olarak memnunum. Bu lastiklerle hiç batıp kalmadım. Tabii ki bu biraz da, fazla risk almadığımdan kaynaklanmıştır. ;D
Kötü bir çamurda herhalde yapacak pek bir şey yok. ;)

Daha önce burada konuşulan lastik güvenliği ile ilgili olarak bir arkadaşımdan gelen dosyayı paylaşmak istiyorum.

Ekli dosyalar

• TyreSafety.zip
    464.4 KB · Görüntüleme: 205

slayt şeklinde bilgiler gayet güzeldi birde türkçe olsa idi daha güzel di.lastik işi insanın kafasını karıştırıyor c tipi olduğu tamam şimdi de yok 7 kat yok 10 kat çelik olanı varmış ben şuan yatar vaziyette bekleme süresi ve dayanım gücü fazla olan lastik karavan için en uygun olacağını düşünüyorum.Goodyear 750 16 c lastik ortadan karpuz gibi yolda giderken yarıldı hemde korkunç bir patlama ile ,siz siz olun lastik işini ihmal etmeyin.İyi yolculuklar .

Hazır bu konu tekrar önüme geldiğine göre bir şey paylaşmak istedim. benim aracım da ferhat beyin ölçüleri ile aynı lastikler kullanıyor. Continental marka lastiklerden çok memnun kaldım tavsiye ediyorum. Özellikle Rain Max modelinin isminde de anlaşılacağı gibi kaygan zemin performansı çok iyi.

Sevgiler
Özgür

Özgür Bey, benim de önlere iki lastik almam lazım. Aldığınız lastiğin internet sayfasi varmı, özelliklerini incelemek isterim. :smiley: Gugıl amcaya sordum bulamadı.

Çok özür dileyerek yanlış yazdığım ismi düzeltmek istiyorum. İki marka arasında çok gidip geldiğim için karıştı. Uniroyal Rain MAX olacak. Köklü bir firma tarihçesini buradan görebilirsiniz http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Rubber_Company Şu anda sahibi ünlü Fransız lastik üreticisi Michelin. Türkiye'ye ithalatı var mı bilemiyorum .

Aşağıdaki linkte kullandığım lastiği gönderiyorum. Fransızca ama isterseniz google translate kullanarak çevirebilirsiniz.

http://www.allopneus.com/UNIROYAL-RAIN-MAX-175r14-99-q-18171.html

Uniroyal malesef Türkiyede satılmıyor, belki bazı modelde özel sipariş ile gelen vardır. Özellikle ağır hizmet araçlarında
rastlıyorum bu markaya.

Ferhat, önler için, Bridgestone'u incele derim (10 yıla yakındır kullanıyorum); incelemiş olman yüksek olasılık ama... :smiley: ;)

Cavid Sezen

Bendeki de Bridgestone imiş, şimdi baktım. R623 modeli. Evet olabilir. ben de 2006 yılında almışım ve 110 bin kilometreden fazla yol yaptılar, halen dişleri var ama artık değişme zamanı geldi de geçiyor. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri