makara60
Zirve
Bazıları forumdan uzak kalamadı galiba@Doğrucu Davut
Tespitleriniz tam isabet , sanki sizi bir yerlerden tanıyorum gibi , tekrardan hoşgeldiniz diyeyim mi ki , şahsım adına siz çok özledim
Bazıları forumdan uzak kalamadı galiba@Doğrucu Davut
Tespitleriniz tam isabet , sanki sizi bir yerlerden tanıyorum gibi , tekrardan hoşgeldiniz diyeyim mi ki , şahsım adına siz çok özledim
Birikimli olan üstadları kaybetmemek lazım , zaman zaman gerginlikler olabiliyor .Bazıları forumdan uzak kalamadı galiba
@Doğrucu Davut
Bazıları forumdan uzak kalamadı galiba
Bize İstanbul dışı yasak , içine de efrat razı olmuyor , yaş da 2 ay sonra 65 zaten , e bakam inşaallah tez zamanda kurtuluruz , siz de 65 yaş kısıtlaması yok , ama @Akdeniz45 Hüseyin abi eve kapandık diye yazmış , bence aslında açık alan temiz hava gelir ama
Vallahi geçen gün Sunny (benim karavan), ben ve bir de tanırsınız SARS-CoV-2 oturduk muhabbet ediyorduk, sonunda şimdilik beraber olmamızın pek doğru olmayacağına karar verdik. Mahsun mahsun oturduğumu görünce de bana “böyle günlerde millete kırılmanın bir anlamı yok, git muhabbet et açılırsın” falan dediler. Hani yalan da değil.
Eh sonunda ben de onları dinledim. Tabi bu arada dışarıya çıkmadan kılık kıyafeti de değiştirdim.
Aslında Sunny öyle hüzünlü bakıyordu ki arkamdan sormayın. Ben de laf aramızda duygularımı pek belli etmedim..
SARS’da bu arada “ben daha bir sene kadar etrafta dolaşacağım” falan dedi. Bekliyeceğiz artık, bakalım sonu n’olacak...
Belki o duymadan Sunny ile küçük de olsa bir kaçamak yapabiliriz ?
Bilmem sizler ne dersiniz ?
Janberk bey, şahsınızda, ilgisini çekenler için de sorunuzu sahadan cevaplayayım..
Gezilerimizi devamlı olmasa da Nisan ortası - Eylül sonu arası yapmaktayız. 40 litre kompresör soğutucu ile size benzer tüketimimi, 90 Wp solar panel ve 9. senesindeki tek 140 Ah Exide jel akü karşılamakta . Yaşam aküsü ayrıca VSR ayırıcıyla şarj aküsünden destek alıyor. Şebeke desteğinin azaldığı durumlar için sadece panel değerini yükseltmek yeterli olmalı.
Bence sizin ihtiyacınıza 165 Wp panel ve ~150 Ah AGM veya Jel akü kolaylıkla cevap vermeli. (İki akü arasındaki teorik farka, mono veya polikristal panel farkında olduğu gibi takılmanın biz karavancılar için pratikte karşılığı yok)
Alternatör akımının boşa akmaması için gerekli VSR ayırıcının bağlantısını da diğerleri gibi kendiniz yapabilirsiniz.
Janberk bey, şahsınızda, ilgisini çekenler için de sorunuzu sahadan cevaplayayım..
Gezilerimizi devamlı olmasa da Nisan ortası - Eylül sonu arası yapmaktayız. 40 litre kompresör soğutucu ile size benzer tüketimimi, 90 Wp solar panel ve 9. senesindeki tek 140 Ah Exide jel akü karşılamakta . Yaşam aküsü ayrıca VSR ayırıcıyla şarj aküsünden destek alıyor. Şebeke desteğinin azaldığı durumlar için sadece panel değerini yükseltmek yeterli olmalı.
Bence sizin ihtiyacınıza 165 Wp panel ve ~150 Ah AGM veya Jel akü kolaylıkla cevap vermeli. (İki akü arasındaki teorik farka, mono veya polikristal panel farkında olduğu gibi takılmanın biz karavancılar için pratikte karşılığı yok)
Alternatör akımının boşa akmaması için gerekli VSR ayırıcının bağlantısını da diğerleri gibi kendiniz yapabilirsiniz.
Janberk bey, Caravelle, bence karavanı kavramayı kolaylaştıran en uygun günlük taşıma aracı. Aracınızı sanırım karavan düşünceniz için almamış olsanız da zaman içinde karavana uygunluğunu fark edip, ufak değişikliklerle yollara çıktığınızı ve sonuçta da yaptığınız gezilerden gayet memnun kaldığınızı hatırlıyorum. Hem de 5 kişi olarak..
Eğer şimdi başka bir araca geçmeyi planlıyorsanız durumunuz, karavancılığa sizin gibi panelvanla başlamak isteyenlerden çok daha avantajlı. Çoğu kimsenin karavanını satın alırken veya kendi yaparken oryente olabileceği bir çıkış noktası yok. Onu ev düşüncesiyle kavramak da maalesef her zaman çalışmıyor.
Artık karavana koyacağınız her eşya veya donanımın getireceği faydayı, onların olmadıkları zamandaki durumuyla karşılaştırmakta, sizden daha isabetli sonuca varabilecek bir kimse olduğunu sanmıyorum.
Kısaca durumunuz sizi, anlamı şüpheli uğraş ve masraflardan korumalı.
Nedense forumda kendi yaptıklarına eleştiri gözüyle yaklaşanlara pek rastlanmıyor. Hatırladığım kadarıyla @makara60 ‘ın bu yönde samimi itirafları vardı..
Sanırım okumuşsunuzdur ? Web’de bu konuya yardımcı olabilecek şöyle bir sayfa var.
Dediğiniz üzere hele yeriniz varsa solar paneller artık üzerlerinde konuşulmaya değmeyecek kadar ucuzladı.
Ben hala 200Ah aküyü karavanda taşınabilecek en yüksek fonksiyonel akü olarak görüyorum.
Inverterin ise faydasının mı yoksa sorunlarının mı daha ağır bastığını isterseniz size bırakayım.
Aygaz mini’nin piknik tüpünün ocaklı versiyonuna göre depoda araç sarsıntılarına daha güvenli cevap verebildiğini sanıyorum ama yine de,
*alevin sönme durumunda gaz akımının hala devam etmesi,
*sabit olmayışının devrilebilme risikosu taşıdığı ve
*gaz haznesi ile ateşin yakınlığı açısından sonuçta sadece dışarıda kullanmayı anlamlı kıldığını düşünüyorum.
Almanya’daki karavan yönetmeliği de zaten bu anlayışta.
Canberk bey uzun boylu , artık ihtiyar grubuna girmeye yakın , ona "hiç olmazsa" motoru temiz içinde ayakta durabileceği ve içi en az demonte olabilen bir korsan karavan türü araç ihtiyaç olduğunu düşünüyor ve dua ediyorum inşallahNe Kadar Karavan yazısının, birkaç farklı konu ile birlikte yazılı çıktısı özellikle bu Covid 19 Evde Kal günlerinde hep yanımda. Çalışma masma oturduğumda bu notları tekrardan bir okuyarak ısınma turları ile çalışmaya başlıyorum. @makara60 Düzce de bizim köyümüzün olduğu ikinci adresimizde yaşıyor. Eski aracını park ettiği yerde gördüm ama birkaç kere çevredekilere sorsam da kimseden bilgi alamadığım için tanışamadım. Kendisinin yazılarını takip ediyorum.
Aygaz piknik tüpü herhalde tam anlatamadım. Oyle üstünde ocak olan modelden bahsetmiyorum. Yeni çıkan modeller başlığı ile istersek dediğiniz şekli ilede kullanılıyor. Ama normal ev tipi ocaklara güvenle bağlanabilme özelliği olduğu için araçlarda şu an çok avantajlı. Yurtdışındaki 11lt uzun tüplerden farkı yok.
https://www.aygaz.com.tr/tupgaz/aygaz-mini-tup
LPG gaz alarmı bulundursak yeterlimidirÜrünün inovatif yapısı için sözüm yok. Ben de piknik tüpümü onunla değiştireceğim. Yalnız karavan içi kullanımı için çekincelerim hala geçerli.
LPG gaz alarmı bulundursak yeterlimidir
Mesut Bey sizin ocak kullanımınız ne şekilde?Ürünün inovatif yapısı için sözüm yok. Ben de piknik tüpümü onunla değiştireceğim. Yalnız karavan içi kullanımı için çekincelerim hala geçerli.
Süleyman bey, daha evvel resmini gönderdiğiniz piknik tüpünü yüksek yapılı rüzgar koruyucuya kullandığınızı gördüm diye hatırlıyorum. Geniş tabanlı tencerelerin meme bölümünde erimeye sebep olabileceği yüzünden ayni durum koruyucumuz için söz konusu oluyor mu ? Kullanım sonrası elinizle ısısını kontrol etmişliğiniz oldu mu ?
Hep dışarıda.Mesut Bey sizin ocak kullanımınız ne şekilde?