Karavanda Solar Ağırlıklı Enerji Sistemi Tasarlanırken Bilinmesi Gerekli Faktörler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,344
Bence tüp devrilince sesinden de duyarsınız..
Yangını da zaten fark edeceğinizi sanıyorum..:p
Tabi şaka. :yum:

Almanya’da hatırladığım kadar marka karavan üreticilerden alarm koyanını bilmiyorum. Fakat onlar yönetmeliklere kesinlikle uymaktalar.
Tabi konabilir bence. Çift dikiş pahalıya çıkmayacaksa neden olmasın ? Söz konusu yaşamımız.

Süleyman bey, daha evvel resmini gönderdiğiniz piknik tüpünü yüksek yapılı rüzgar koruyucu ile kullandığınızı gördüm diye hatırlıyorum. Geniş tabanlı tencerelerin meme bölümünde erimeye sebep olabileceği yüzünden ayni durum koruyucunuz için de söz konusu oluyor mu acaba ? Kullanım sonrası elinizle ısısını kontrol etmişliğiniz oldu mu ?
Mini tüpü tezgah altında orjinal detantörü ile ve hortum ile ocağa bağlıyoruz , 12 kg tüp ne derece tehlikeliyse bu mini aygaz da öyledir .

Kendi imalatım 40x40 cm 4 parça metal levha dan yaptığım piknik tüp rüzgarlık , geniş taban tava da aşırı ısınmaya sebebiyet vermedi , ancak 40x40 baya geniş bir alan , mesela 18 kg yağ tenekesini bu şekilde rüzgarlık olarak kullansanız aşırı ısınır .

Etiketler
Karavanda elektrik tesisatında sakınılması gereken bence, kaliteli aküleri șarj iҫin düșük kaliteli șarj cihazı kullanmak. Bu durum hem solar șarj regülatörü hemde 230 volt șarj cihazları iҫin geҫerli.

Bu durumu kavrayıncaya kadar ҫok akü eskittim.:sob:
Her üründe olduğu gibi o kadar farklı çeşit ve maliyette ürün var ki seçim ve yanlışlık yapmamak oldukça zor. Adı ve güvenirliliği öne çıkmış aldığımız birçok farklı ürünler de; birçok zaman gösterdiği performans, ummadık zamandaki problemleri ve fiyat/performans oranı ile bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Türkiye de tedarikçilere güvenmek zor çünkü birçoğu için elindeki ürün piyasanın en iyisi. Karşısında bütçenizi anlayabileceği bir kaç söz söylediğinizde , size elinde olan en uygun karı elde edebileceği malı satmaya çalışıyor. Bir problem çıksa da sonuçta bunlar teknik eşyalar her zaman böyle şeyler olabilir. Güvenilebilecek, arkanızda durabilecek satıcı bulmamız dileği ile .

Hep dışarıda.
Tabi içeride normal ocağım var. Benim piknik tüp kullanımım aslında destek açılı. Almanya’da benim araç içine bağlı olarak kapalı sistemde kullandığım küçük tüpler çok pahalı çünkü.
Normal ocak tüplü ise, kullanım şeklimiz aynı olacak. Bu küçük tüp sabitleyiciler ile tezgah altında 1,5mt hortum uzunluğunu geçmeyen şekilde bağlı olacak, Altında hareket etmesini önleyen bir kısım ve alt menfez oluşturulacak. Dış ortamda kullanma imkanı veren üzerindeki ocak kısmı takılı olmadan normal ocak detantörü ile bağlanacak.

Eğer içerde sisteme bağlı küçük tüp bende olduğu gibi dışarıya menfezi olan gaz sızdırmaz kapalı bir ortamda sabitlenmiş olarak kullanılıyorsa sorun olmamalı. Ha küçük, ha büyük tüp fark etmez yani. Fakat ocağın da sabit ve ateşi sönünce, gazı otomatikman kesecek mekanizmasının olması gerekli. Yoksa mazallah Murfy ne var ne yok diye kontrole gelebilir..;)

Janberk bey yukarıda bahsettiğimiz Web sayfası arada bir güncellenmekte. Bilgilerinize..

Son düzenleme:

92573F786B694835_1.jpg
Ben bu adaptörden kullanıyorum.Bütün piknik tüplerini normal ocağa bağlamak için mükemmel bir ürün.Ayrıca 12 voltla çalışan gaz alarmı taktım.
upload_2020-4-14_16-37-46.jpeg

Eğer içerde sisteme bağlı küçük tüp bende olduğu gibi dışarıya menfezi olan gaz sızdırmaz kapalı bir ortamda sabitlenmiş olarak kullanılıyorsa sorun olmamalı. Ha küçük, ha büyük tüp fark etmez yani. Fakat ocağın da sabit ve ateşi sönünce, gazı otomatikman kesecek mekanizmasının olması gerekli. Yoksa mazallah Murfy ne var ne yok diye kontrole gelebilir..;)

Janberk bey yukarıda bahsettiğimiz Web sayfası arada bir güncellenmekte. Bilgilerinize..

Bu düşünceler ile esasında yurt dışı karavan üretimleri gibi bir dolap düşüncesindeydim. Fakat ısrarla tüm LPG firmalarının uyarısı hortumun 1,5 metreden daha uzun olması yönünde. Bu sebeple aynı özelliklere sahip mutfak altı yer kaplamayan çözümü düşünmeye başladık. Esasında arkada 12kg lık iki uzun tüp daha uygun yerleştiriliyor.

PÖSSL D LİNE 2014 EŞYA TÜP DOLABININ DURUMU.jpg

TÜP KOYMA BÖLÜMÜ İÇ SIZDIRMAZLIK VE MENFEZ .jpg

resize.php
Ben bu adaptörden kullanıyorum.Bütün piknik tüplerini normal ocağa bağlamak için mükemmel bir ürün.Ayrıca 12 voltla çalışan gaz alarmı taktım. Ekli dosyayı görüntüle 518529

İrtibat adresinizi öğrenelim , Düzce'ye geldiğimizde tecrübe ve bilgilerinizden faydalanalım. Yapım sürecine başlarsak Düzce de düşünüyoruz... Selamlar

resize.php
Ben bu adaptörden kullanıyorum.Bütün piknik tüplerini normal ocağa bağlamak için mükemmel bir ürün.Ayrıca 12 voltla çalışan gaz alarmı taktım. Ekli dosyayı görüntüle 518529

İrtibat adresinizi öğrenelim , Düzce'ye geldiğimizde tecrübe ve bilgilerinizden faydalanalım. Yapım sürecine başlarsak Düzce de düşünüyoruz... Selamlar

Alman karavan gaz yönetmeliğinde kauçuk boru 150 cm dem uzun olmamalı, her 10 senede bir değiştirilmeli ve sadece tüp deposu içinde kullanılmalı denmekte. Ayrıca tüpün uzak konum durumunda bölüm geçişlerinde kaportaya sabitlendirilmiş sadece metal boru kullanma zorunluluğu var.

Sanırım bizde böyle zorunluluklar yok ?
Biz sanırım Murfy’nin Türkçe bilmediğine güveniyoruz.. :p

Son düzenleme:

resize.php
Ben aygaz mini detantörlü ocak kullanıyorum , sizin aldığınız detantör piknik tüpüne anahtarla takılıyor , aygaz mini detantörü aygaz büyük tüp detantörlerinin aynısı ve kolayca sökülüp takılıyor üzerindeki anahtar ile gaz çıkışı kolayca kapatılabiliyor , hem güvenlik hem aç kapa hem sök tak yönünden , aygaz mini ye geçiş yapmanızı tavsiye ederim , elinizdeki pilnik tüpünü verince , dolu tüp ve aparatları 90 TL idi .

Aygaz reklamı gibi oldu ama

resize.php
Ben aygaz mini detantörlü ocak kullanıyorum , sizin aldığınız detantör piknik tüpüne anahtarla takılıyor , aygaz mini detantörü aygaz büyük tüp detantörlerinin aynısı ve kolayca sökülüp takılıyor üzerindeki anahtar ile gaz çıkışı kolayca kapatılabiliyor , hem güvenlik hem aç kapa hem sök tak yönünden , aygaz mini ye geçiş yapmanızı tavsiye ederim , elinizdeki pilnik tüpünü verince , dolu tüp ve aparatları 90 TL idi .

Aygaz reklamı gibi oldu ama
Her yerde bulunmuyor diye siz yazmıştınız süleyman abi,ben gayet memnunum.Vidalı dedantörler takmatiklerden her zaman daha güvenilirdir bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.