Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 319,660
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

melihbozkurt' Alıntı:
Levent abi gercekten riskli bir is olmus ama senin icin yarayisli olmusa benziyor. Sanirim buda bazi yerlerde tartisilan 36V panellerin 12V sistemlerde dusuk verimli olup olmayacagi tartismasina son noktayi koymus oluyor.

evet Melih şans bu sefer yüzümüze güldü, verilerde zaten tartışmanın önünü kapattı

mhmtabi' Alıntı:
işte budur elinize sağlık, güle güle kullanın.

çok teşekkürler

Etiketler

BİR SÜRE UZAK KALDIM ŞİMDİ HABERİM OLDU YAZINIZDAN,TEŞEKKÜRLER İLK FIRSATTA UĞRARIM SAĞLIK DİLERİM...

Beklerim tabiki herkese iyi bayramlar dilerim bu arada görüşemez isek

Değerli paylaşımlar için teşekkürler.
Bülentin paneline yapılan ameliyat ve alınan başarılı sonuç hepimizi memnut etti. Eline sağlık Ferhet, güle güle kullan Bülent.

Burayı daha yeni okudum. Levent, geçmiş olsun ve gözünaydın. Bir sorundan kurtulmuşsun. Ferhat'ı da tebrik ederim.

arı' Alıntı:
Değerli paylaşımlar için teşekkürler.
Bülentin paneline yapılan ameliyat ve alınan başarılı sonuç hepimizi memnut etti. Eline sağlık Ferhet, güle güle kullan Bülent.

çok teşekkürler

aslanahmet' Alıntı:
Burayı daha yeni okudum. Levent, geçmiş olsun ve gözünaydın. Bir sorundan kurtulmuşsun. Ferhat'ı da tebrik ederim.

sağolasın Hakan

Teşekkürler arkadaşlar.

Çok da zor bir operasyon değildi arkadaşlar. Önemli olan doğru yerden kesmek, panele zarar vermemek ve gereken bağlantıları yeniden lehimleyip düzenlemekti. Sonuç başarılı. :

Vallahi helal olsun size... ayrıca hiç üşememişsinizde abicim... çok çok zor operasyon olduğunu tahmin edebiliyorum ;D

konderk' Alıntı:
Vallahi helal olsun size... ayrıca hiç üşememişsinizde abicim... çok çok zor operasyon olduğunu tahmin edebiliyorum ;D
Teşekkürler.
İşin en zor yanı panelin analizini doğru olarak yapabilmekti. Bunun için operasyona başlamadan uzun bir inceleme yaptım. Sonrasında şerit bağlantı hattı dikkatlice kesilip, kesilen yerden bağlantı 12V panel sistemine göre yeniden düzenlendi. İlave kablolar filan lehimlendi.

TA2RX Bekir Bey;
Daha önceki mesajlarınızda cevabını aradığınız soru ile ilgili net bir yanıt alabildiniz mi?
"- En önemli soru: Araç tavanına eklenecek solar panel için araj projesi çizdirmek gerekir mi? (Aracın toplam yüksekliği artacak. Ben karavan yapımına başlamazdan önce alt yapıyı hazırlamayı düşünüyorum. Temel olarak da 5 yaşından genç bir araç bulma ümidiyle imalat sürecini bir kaç yıla yayma fikrim var.)"
Saygılar.

Konuyla ilgili olarak Emniyet'e yazıp bilgi istedim. Onlar yazıyı TSE'ye yönlendirmişler. TSE'den gelen cevapta araç tavanına yapılacak port bagaj için proje çizilmesi gerektiği söyleniyor.

Sanırım port bagaj deyince yüksek bir yapı düşündüler. Ben çözümü tavan çıtası yüksekliğinde bir yapı ile çözdüm. Panelleri de buna bağladım. Bir sonraki muayenede sorun çıkar ise söker, proje çizilince tekrar takarım.

Bekir Bey,
Belki çok ince bir ayrıntı olacak ama, kabloyu nereden ve ne şekilde içeriye aldınız ?
(Aracınız kaç m³ lük, model yılı nedir ?)
Saygılar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73948.0