Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 303,184

Etiketler
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

konderk' Alıntı:
Vallahi bravo yaprığınız gerçekten müthiş ve çok riskli bir şey. Ama başarmışsınız görünen. :smiley:)
Tebrik ederim ve sorununuzun çözülmüş olmasına da çok sevindim.

Birlikte doğruyu paylaşmaya çalışalım ve böyle riskli işlemlere gerek kalmasın diyorum ;D

Bu arada seri bağlı hücreleri kırmadan nasıl kestiniz ve eva tabakası ile camı nasıl birbirinden ayırdınız yada lehimlere ulaşmayı nasıl başardınız abi ... merak ettim. ::smiley: son halinin bir resmi var mı ? :eek:

valla stresten resim çekmeyi unuttuk, paneli taktıktan sonra aklımıza geldi ama geçmiş olsun,
ustamız alt eva tabakasını dremel ile kesti, fakat çok hassas çalışmak zorunda az bir şey dalsa panel heba olacaktı, böyle mikron mikron kesiklerle taşlamalarla hedefe ulaştı, bu eva denilen malzeme çok berbat bir şey insanı çok zorluyor, lehimlerde yaprak gibi ince, yapışık ikizleri ayırma ameliyatıydı, yanlış damar veya sinir kesmek gibi

konderk' Alıntı:
Paylaşımlarımızla doğruyu bulalım .... paneller kesilmesin :smiley:) ;D ;D
Katılmamak eldemi:smiley:
Bu arada formu takip ettikçe Levent beyin el mahareti konusunda oldukça fazla biligye sahip oluyoruz....
Elinize sağlık

Bravo vallahi yalnız bunu dünyada ilk yapan sizsizin bence ve Guiness Rekorlar kitabına başvurun derim :smiley:)) :p ;D

Elinize sağlık tekrar .... Görüşmek dilekleri ile....

marlon' Alıntı:
Katılmamak eldemi:smiley:
Bu arada formu takip ettikçe Levent beyin el mahareti konusunda oldukça fazla biligye sahip oluyoruz....
Elinize sağlık

Rıza bey operasyonu Ferhat hocam yaptı ben seyrettim, başarı tamamen Ferhat hocamındır :smiley:

bir güneş panelini iki parçaya ayırıp sağlıklı olarak kullanmaya devam ettiniz yani, vay anasını derim ancak hocam cerrah inceliğinde çalışırsan olur olmasına ama kimse denemesin bence %95 ihtimal paneli elinize alırsınız.

Levent usta, sonunda panelle yatıp kalkmaktan kurtuldun, bu merete haddini bildiren Ferhat'a burdan bravo der, seninden gözün aydın olsun.

berkcantp' Alıntı:
Levent usta, sonunda panelle yatıp kalkmaktan kurtuldun, bu merete haddini bildiren Ferhat'a burdan bravo der, seninden gözün aydın olsun.
Bende böyle diyorum.Tebrikler Ferhat,çöpe gitme ihtimalini göze aldığın için sana da tebrikler.

Cerrah Ferhat...
Panele anestezi verdi mi acaba... ;D

gezenbilir forumuna güneş paneli bile ancak bu kadar dayanabiliyormuş demekki. daha 30. sayfada panelin anatomisi, fizyolojisi, patolojisi bütünüyle keşfedildi. mutant panellere hazır olun.

berkcantp' Alıntı:

sağolasın İlhan ağbi :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Bende böyle diyorum.Tebrikler Ferhat,çöpe gitme ihtimalini göze aldığın için sana da tebrikler.

yok Bülent ben işimi sağlama aldım Ferhat'ın kafasına silah dayadım ya panel ya sen diyince çaresiz işi tamamladı

taiga' Alıntı:
Cerrah Ferhat...
Panele anestezi verdi mi acaba... ;D

paneli teselli bile etmedi , bir rontgen filmi ile direk operasyonu başlattı ;D

gezmen' Alıntı:
Konu kayacak ama Melih'e de sormadan edemeyeceğim. Bir hafif ticari aracın vardı, hala onu mu kullanıyorsun bilmiyorum; onu kullanıyorsan, satıver gitsin onu, İngiltere'de kamper ederleri uygun olmalı, alırsın bir kamper (Örn. bir t3 Westfalia) ooooh!.. :D ;D

Cavid Sezen

Kusura bakmayin konunu arasina bir mesaj olacak ama Cavid abinin sorusuna yanit vermeden gecmek istemedim. Abi gercekten burada fiyatlar cok uygunda burada iscilik pahali oldugundan arabalar bakimsiz. Yani kimse aracina bakim yaptirmiyor gibi birsey. 3-4 yasindan buyuk araba aldiniz mi surekli kendinizi sanayide buluyorsunuz. Ayrica yillik sigorta maliyeti cok yuksek ve bu sene sigortalara %40 zam yaptilar. Benim Opel combo icin yillik 1000 pound yaklasik sigorta odemem gerekiyordu ayrica ikide birde arzalanmasi ve tamirleri ile ugrasmam. Iscilikde pahali oldugu icin kendim ugrasip zaman harcamam gerekiyordu. Baktim astari yuzunden pahaliya geliyor, icini ufak capta kampera donusturmeme ragmen sattim. Gezmeye giderken panelvan yada araba kiralamak su anda benim icin araba masraflarindan daha ucuza geliyor.

Levent abi gercekten riskli bir is olmus ama senin icin yarayisli olmusa benziyor. Sanirim buda bazi yerlerde tartisilan 36V panellerin 12V sistemlerde dusuk verimli olup olmayacagi tartismasina son noktayi koymus oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR