Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 303,184
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Ben olmadığını mı iddia etmişim anlayamadım. Sadece merak edenler baksın demişiz. Lafları koyup koyup sonuna da gülen surat koyunca herşey mübah mı oluveriyor ...

Etiketler

Kusura bakmayin ama "merak eden arkadaslar vardi ya." yazan, "laflari koyup koyup" yazan sizsiniz. Laf atan ben mi oluyorum. Kusura bakmayin hitaplarinizi kaba buluyorum. Ben orda belirttim biz bunu gordugumuz icin zaten daha pratiginin aramasina giristik. Atilla abi gecmis sayfalarda biyatinida belirten bir link vermisti. Bu sitede o ucuk fiyatlari kimse veremez. Bu yuzden bende daha pratik olarak bu isin cozulebilecegini soyledim. Arastirdim, ama benden baska kimse ilgilenmedi ve pesini biraktim. Bu isle birtek ben ilgilendigim icin "merak eden vardi ya" lafinida dogal olarak ustume alindim.

Melih bey gıbı duşunenkerdenım. Daha uygun bır enerjıyı nasıl elde edebılırım dıye sureklı araştırmakta soruşturmakda ve okumakta ıdım.
Çok fazla bılgım olmadıgı ıçın yorum yazamıyorum ama okuyup bılgılenmeye de çalışıyordum.
Melıh bey yanlış anlamazsa (benım yerıne sen ugraş gıbı) ben daha da araştırılıp daha fazla bılgılenırsem en azından sıstemın özünü kavrayabılıp çıkar yollar bulmaya çalışabilirim dıye düşünüyorum.
Bilgı veren herkese saygılıyız Yeter ki " sen ne anlarsın" muamelesı yapılmasın
Saygılarımızla

Evet haklısınız Mehmet bey, bilgiyi paylaşalım ve alıngan olmayalım lütfen. Hepimiz doğruyu bulmaya çalışıyoruz burada. Ama bu güzel konuların altını gereksiz alınganlık mesajları ile doldurmayalım derim.

Melih bey kardeşim tabiki öyle yazdım, ama siz kendi üzerinize alındınız ve niye anlayamıyorum, siz burada benden eskisin sanırım, şöyle izah edeyim burada bu mesajları yüzlerce kişinin okuduğuna inanıyorum, burada hiç yazmayıp bana ulaşan 30'dan fazla kişi oldu ve yardımcı olmaya çalıştım. Burada insanlar yazmıyor diye okumadıklarını sanmayalım, burada o videodaki ürünü merak eden sizden başka insanlar var tabiki. Ve bana e-mail atan ve özel mesajla ulaşan kişiler. Sizin verdiğiniz o zamanki değerli bilgiler ışığında bu iş tabiki yapılabilir ve o videodaki ürünü bilmeyipte o bilgileri vermeniz zaten imkansızdır dolayısı ile o cümlenin sizin için sarfedilemeyeceğini anlamanız gerekirdi. Bu arada bu mesajları okuyamayıp karavanı ile tatilde olan şuan 100'lerce abimiz var bunu da unutmayalım. Yarın gelip bunları okuyup bizi pataklamasınlar :smiley:

Neyse, Mehmet bey, tabiki verimli enerji kullanmak çok önemli, ve biz bunun için harıl harıl uğraşıyoruz, bu ağustos içinde muhtemelen burada çok çok farklı muhteşem ürünler tanıtacağım, hem bahsettiğim MPPT hem normal şarj cihazları hem çift ama bağımsız iki aküyü aynı anda ayrı ayrı şarj eden ve kontrol edebilen uzaktan izleme ekranı olan, şarj cihazları v.s.

MPPT'yi kendimiz üretiyoruz ve 10-20 ve 30 Amperlik yeni şarj cihazlarımızın üretimleri de bitecek (Steca gibi ama sadece ekranı olmayacak), ve buradaki insanların inanamayacağı güzel fiyatlara bu ürünlerin sahibi olacak sevgili arkadaşlar. Çünkü kendi üretimimiz olacak bu ürünler ve çok kaliteli olacaklar.
İsteyene bataryaya ihtiyaç göstermeyen mavi ekranlı led volt göstergesi ekleyeceğim v.s. Bunlar göresel olarak kullanıcıyı cezbedici ürünler de olacak tabiki.

Bu arada tabiki güzeş izleme sistemine de eğilmek istiyorum, ve çok ta merakımı cezbediyor, bunda Melih beyin çabalarını da kimse yatsıyamaz tabiki.

Herkese sevgiler saygılar - Senide üzdüysek kusura bakma Melih Kardeş ...
Merak edenlere... resimleri ile yeni ürünleri size bildireceğim. :smiley:) Görüşmek üzere sağlıcakla kalınız.

Asil siz kusura bakmayin boyle net ortaminda olabiliyor bazen. Sonundaki "ya" sozcugu ilk okudugumda biraz kinayeli geldi o yuzden. Konu anlasilmistir ve uzlasma saglanmistir. Paylasima devam. :smiley:

Sn.Konderk
Foruma ılk geldıgınız gunde profesyonel oldugunuzu anlamış ve "İşte bızden bırı ,Çok seyler ogrenebılecegız" dıye heyecan duymuştum . Belkıde ,duymuştuk. Bunun yanında tıcarı nıyetınıın oldugunu zaten gorebılıyorum ve saygı ıle karşılıyorum. Madem ki emek verıyorsunuz sonuna kadar haklılıgınızıda önceden kabullenıyorum. Lakın bız karavancıların emsal nıteliktekı alet edevat ve techızata ulaşabılmemızdekı en önemlı sorunların başında parasal sorunlar ıle başa çıkabılmenın çarelerını aramaktan oldukça yorgun duştüklreri ortada. Bahsettıgım heyecanın oldukca yuklu kısmıda işte bu sorunukapsamaktadır. Bakın yıne bır heyecana surukledınız benı. Diyorsunuz ya , " nanamayacagımız guzel fıatlar" . Bir çogumuzun takılıp kaldıgı onemlı engel. Katkı ve emegınızı takdır etmekle bırlıkte bıt dolu teşekkurum var sıze. Takıp etmekteyım.
selamlarımla .

Herkese merhabalar, selamlar
Güneş Enerjisi ile karavanlarını halen enerjilendirmek isteyen arkadaşlar için yeni ve hesaplı ve teknolojik olarak hep önde ürünleri çok yakında bu sitede söz verdiğim gibi özellikleri ve resimleri ile tanıtacağım. Sadece bu ürünlerin testleri imalatı ve -hatta ithalatı uzadı. Kendim deneyip görmeden de kesinlikle sizlere bu ürünleri kullandırmıyorum. Bu konuda şimdiye kadar sistem alan abilerimin ve dostların memnuniyetini de daha da artırarak sürdürebileceğimi tahmin ediyorum. Her zaman sorulara ve destek vermeye açığım benden ürün alınması gerekmiyor daha ucuzunu bulmanız konusunda da yardımcı oluyorum zaten.

En doğruyu yakalamak için bu siteyi sıklıkla izleyiniz lütfen. Sevgiyle kalın
Önder Köse
B-HET Mühendislik - CEPA AVM Arkası - Mustafa Kemal Mahallesi 2126. Sokak No:6/1 ANKARA
Tel: 530 5130819 / 312 4809073

ARKADAŞLAR,HERKESE SAĞLIK DİLERİM...
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILDI,BU SİSTEMLER UCUZLAMADIMI,BEN ANKARADA YAŞIYORUM BU KONUDA EN UYGUN FİRMA BİLEN VARMI AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRM TEŞEKKÜRLER...

Merhabalar Aydem bey, ben varım ya Ankarada... tam yeterli olamasada ucuzladı tabiki buyrun büroma gelin bir kahvemizi için show roomumuzdaki sistemleri tanıtayım ve canlı canlı herşeyi görün. Yerim CEPA AVM arkasında Mustafa Kemal Mahallesi 2126. Sokak No: 6/1 Söğütözü Ankara
Telim : 0 312 4809073 veya 0 530 5130819 gelirseniz sizi daha iyi bilgilendirebilir tam ihtiyacınızı belirler ve ilk olarak da size son en en iskontolu fiyatlarımızı ve yeni ürünlerimizi bildirebilirim. Yada bu sitede yakında hepsini tanıtacağım ve çok çok iskontolu fiyatlarımızı bildireceğim .
Hoşçakalın sağlıcakla kalın.

hem kendi isteğim hemde sağolsun geçen hafta Yusuf abi ile yaptığımız telefon görüşmesinde Yusuf abinin isteği doğrultusunda motokaravanla ilgili tüm forumu baştan sona okumamın faydalı olacağını söylemesi üzerine fırsat bulduğum her akşam forumu durmadan okuyordum. kafamda planladığım kamperin yapımında en sıkıntılı konulardan biri enerji olduğu için forumun bu konusunu özellikle sona bırakmıştım. çünkü hadi ahşap vs. işlerini bir şekilde Levent abiden sorarak öğrenme yada forumdaki onca uygulamadan kopya çekme şansım vardı ama bu enerji konusu kendi adıma biraz daha geliştirilmesi gereken bir konu olarak karşımda duruyordu.

bu enerji başlığını baştan sona okuyunca inanın beklediğimden daha fazla bilgiye ulaşmış oldum. okudukça aslında ne kadar az bilgiyle karavan imalatı konusunda hayallere daldığımı düşünüp kendi cesaretime bir anlığına neredeyse hayran olacaktım. ancak bu başlığın son kısımlarına doğru (gelde şimdi Bekir Bey'e imrenme. O olsa şu numaralı mesajdan itibaren diye hemen belirtirdi sağolsun) Önder Bey'in foruma katılımları ve konuya getirdikleri paylaşımları ile içim rahatladı. benim için karavan imalatında enerjiyle ilgili sorunun en pratik çözümünün; vakti zamanı geldiğinde Önder Bey'in yanına kadar gidip "Önder Bey ben geldim. işte araç işte düşündüğüm cihazlar deyip" teslim olmak olduğunu anlamış bulunuyorum.

bu 29 sayfada mesajı bulunan tüm herkese çok teşekkür ederim. hem soru soranlara hem cevap sunanlara. çünkü bazı sayfaları okurken not almıştım bu niçin veya nasıl olur diye? bir de baktım ki fazla değil bir sayfa sonra hemen o soru sorulmuş ve aynı hız ile cevaplanmış bile.

Herkese teşekkürler.

Mahmut kardeş telefonda konuştuğumuz gibi burası bir ansiklopedi, aradığımız her soruya cevap bulabiliriz yeterki biraz gayret edip yazılanları okuyalım tamam biraz dağınık konular var ama inan bunun sebebide okumayı sevmeyen bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor çünki bu heyecana başlayan bir arkadaş geri dönüp yazılanları okumak yerine hemen kendi kafasına takılanları ard arda yazıp cevap almak istiyor bizlerde mecburen cevap vermek zorunda kalıyoruz o sebepledirki aynı sorudan çokca yerde var ve tabi cevaplarıyle birlikte.
Kardeş umarım en kısa zamanda arzu ettiğin karavana kavuşursun.

yaybek' Alıntı:
Mahmut kardeş telefonda konuştuğumuz gibi burası bir ansiklopedi, aradığımız her soruya cevap bulabiliriz yeterki biraz gayret edip yazılanları okuyalım tamam biraz dağınık konular var ama inan bunun sebebide okumayı sevmeyen bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor çünki bu heyecana başlayan bir arkadaş geri dönüp yazılanları okumak yerine hemen kendi kafasına takılanları ard arda yazıp cevap almak istiyor bizlerde mecburen cevap vermek zorunda kalıyoruz o sebepledirki aynı sorudan çokca yerde var ve tabi cevaplarıyle birlikte.
Kardeş umarım en kısa zamanda arzu ettiğin karavana kavuşursun.
çok teşekkür ederim abi. elbetteki ansiklopediler baştan sona kadar okunmak için olmasa da ben bu ansiklopediyi hatmettim. ama ileride çok faydasını göreceğimden eminim. bir kez daha herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Merhaba arkadaşlar henüz şarj kontrol cihazlarımızın üretimi devam ediyor, bu nedenle kendi ürünlerimizi size daha tanıtamıyorum dış kasaları hazırlanıyor ama şunu söylemeliyim inanılmaz verimli bir şarj teknolojisi geliştirdik. Yakında bu ürünleri bu sitede inşallah tanıtacağım. Tabi birçok özelliği sizleri pek ilgilendirmiyor ama verimli şarj herkesin hayalidir.
Steca PR1010 modeli ile bizim 10A lik modelimizi yarıştırdık, ve gerçekten açık fark ile öndeyiz.
Yani size kendi ürünlerimizi henüz gösteremiyorum ama....
Şuanda LCD ekranlı Steca PR3030 modeli yani 30A modeli ile tamamen aynı muadil Amerikadan Net Solar firmasının orjinal ile aynı ürününü getiriyorum, KDV dahil 175$. Stecanın KDV dahil fiyatını bilenler bunun ne kadar hesaplı olduğunu görecekler. Noname bir ürün kesinlikle değildir.
Ayrıca yeni bir 20A lik MPPT şarj kontrolcümüz var ve bu ürünün bir LCD paneli var, panelinizden kaç watt geldiğinden akü seviye göstergesine kadar, akülere gönderilen amper ve akü voltajınızı gösteren akü durumunuzu sesli uyaran ve güneş gidince kendi kapanıp güneş gelince otomatik kendini çalıştıran inanılmaz bir ürün daha getirdik, bu ürün de 155$+KDV dir.
Yine çift akü şarjına izin veren yani aracınızın kendi aküsünü de güvenle bağlayabileceğiniz ve kamp halinde beklerken araç akünüzü de şarj edebilen, hatta opsiyonel ekranı ile (bu ekran uzatma kablosu ile verilir-arka aydınlatmalıdır). her iki akünüzün de durumunu izlemenize olanak verebilmektedir. Bu ürün 20A dir, yani en fazla 12Volt 300W panel bağlayabilirsiniz. Ürünün kendisi : KDV dahil 135$ dır. Ekranı ile ise, kdv DAHİL 185$ dır.
EN ÖNEMLİ MESELEYE GELİNCE ALMAN HÜCRELERİMİZİN KULLANILDIĞI AMA TAIWAN'DA ÜRETİLEN KOMPAKT 80(POLY)-90(POLY)-100W(MONO) PANELLERİMİZDE VE 120W-130W PANELLERİMİZDE İSE GELECEK HAFTA ELİMİZDE OLACAK OLAN İTHALAT İÇİN SİZLERE WATT BAŞINA 2.5$+kdv GİBİ BİR FİYAT SUNUYORUM. KOMPLE PAKET SİSTEM ALANLARA TABİKİ DAHA FAZLA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM.
FİYATLARIMIZ HER GERİLEDİKÇE SİZLERİ BİLGİLENDİRİP SİZLERE BU FİYATLARI YANSITACAĞIM.

HOŞÇAKALIN - BU BİR REKLAM DEĞİLDİR ;D ;D ;D
[attachment=1] [attachment=2] [attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Capture_07 12-Oct-11.jpg

Capture_06 12-Oct-11.jpg

Capture_04 26-Sep-11.jpg

Capture_08 12-Oct-11.jpg

Capture_03 12-Oct-11.jpg

BU ARADA SİZLERLE AKÜNÜZDE PROBLEM OLUP OLMADIĞINI ANLAMANIZA YARDIMCI OLACAK ŞU ÇİZELGEYİ DE PAYLAŞIYORUM
GÖRÜŞMEK ÜZERE[attachment=1]

Determine Battery Fault.jpg

Önder Beyin sayesinde bence karavanda elektrik işi artık tamam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR