http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-gunes-panelleri-3000-watt-invventor-34677335/detay/
Bu arkadaştan İnsel hocam tavanına panel aldı... (Çanta şeklinde değil, düz, 105x105 cm yaklaşık 165-170W civarı)
Çokta memnun...
Bu paneller 15x15 cm genişliğinde 0.6V, 8 A lik parçaların birleştirilmesinden oluşuyor.
Aynılarını Datça da Bahattin abide de görmüştüm.
Satıcı arkadaş, 36 adedini 4x9 yada 6x6 dizerek panel yapıyor.
Çanta tipinde dizilim nedir bilmiyorum...
Şu anda karavanımda tükettiğimden fazla enerjiyi güneşten edinebildiğim için ihtiyaç duymuyorum, ancak gerekli olduğunda ve uzun süreler kamp yaptığımda (özellikle güneş yerine ağaç altı/gölgede konakladığım zaman) bu çanta tarzından yaptıracağım.
36 adet değil de, 24 tanesi bana yetecek. Katlanacağı için 12+12 olacak. Dizilim 3x4 şeklinde olur. Her biri 4.8W kabul edersek (+- toleransı bilmiyorum) toplamda 115W oluyor ki, güneşi takip ettireceğim için bana ziyadesiyle yetecektir.
Ölçü olarakda sanıyorum 55x75 cm olur ki, bu da karavanda çok yer kaplamaz düşüncesindeyim.
Hesaplı ve oldukça verimli bir çözüm olarak görüyorum çanta tarzı. Siz gölgedeyken o akünüzü doldurmaya devam ediyor.
Handikabı ise gittiğiniz yerde aracı bırakıp çevreyi gezmeye gidecekseniz çanta paneli de toplamak zorunda kalmanız.
Gene de 4-5 gün aynı yerde konaklayacaklar için bence güzel bir seçenek.