Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 828
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 303,190
Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

dalgıç' Alıntı:
Arkadaşlar,Önder beyin bu forumdan 2 kişiye kurduğu sistemin birisi benim oldu. Beni tanıyan arkadaşlarımızın bildiği gibi ben uzun gezilerimde kamplara hiç girmeyen,sakin koylarda ve tenha yerlerde uzun zaman konaklayan biriyim.

Abdi abi, hayırlı olsun, güle güle kullan
Bende düşünüyorum ben ve karavan gölgeye, çanta güneşe...

Etiketler

Merhabalar İlhan abi, şarj kontrol cihazınızı monte ettiğiniz zemin ile kullanım veriminin yada kayıbın bir ilgisi yoktur, sadece güvenlik açısından bazen önemlidir. Mesela siz şarj cihazınızı üst sınırına yakın kullanıyor iseniz, örneğin 10A'lik bir cihazı 9 hatta 10 Amper gibi bir akım ile şarja zorlarsanız ısınacaktır. Yani bağlı panel gücünüz bu Amperajda ise...

Şuna dikkat etmekte fayda vardır; Cihazın montajı üst-alt-sağ ve sol yanında en az 10-15 cm boşluk bırakılarak, kapalı olmayan ventilasyonu mevcut bir yere(direk kesinlikle güneş almamalı) ve hatta metal bir zemin üzerine olursa oda ekstra bir soğutucu görevi göreceğinden iyi olur. Ben bile toparlayamadım çok uzun bir cümle oldu inşallah anlaşılır :smiley:)))

Durum budur sizin cihazınız üst sınırına çok yakın çalışmıyor ise bunlardan endişe etmenize pek gerek yok ..... (bunu nasıl anlarsınız öğle güneşinde 12:00 gibi cihazınızın arkasına doğru dokunun aşırı ısınmıyor ise yani elinizi çektirecek kadar bir reflekse neden olmuyor ise, sorun yoktur. Ama aşırı ısınıyor ise benim dediğim şekilde bir soğutucu plaka üzerine o plakayı da tam ahşap zemine temas etmeyecek yani arkasında yine hava dolaşımına izin verecek şekilde bir yöntem ile montajı sağlanmalıdır.)

Aşırı ısınmasada burada herkesin dikkat edeceği cihazımızın yeterince hava sirkülasyonu olan bir ortamda ve direk güneş ışığı altında olmaması sağlanmalıdır.
Cihazımızın selameti ( uzun ömürlü olması ve tehlikesiz çalışması) için en azından....

Hoşçakalın

konderk' Alıntı:
arkasında yine hava dolaşımına izin verecek şekilde bir yöntem ile montajı sağlanmalıdır.)

Aşırı ısınmasada burada herkesin dikkat edeceği cihazımızın yeterince hava sirkülasyonu olan bir ortamda ve direk güneş ışığı altında olmaması sağlanmalıdır.

Önder bey, tavsiyelerinizi kontrol edecem, gerekirse cihazın oturduğu yeri traşlıya bilirim elime yapışmaz.

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar burası karavan bölümü biliyorum ama bunu vermeden geçemedim. Prof İlyas hocamın Ankara İncekteki Villasındaki kurduğumuz şebeke bağlantılı Hiibrit enerji sistemi resimlerini yayınlıyorum. Örnek olsun diye verdim. Belki düşünenler olabilir. Resimleri inceleyiniz lütfen.
Hoşçakalın Sağlıklı kalın.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Resim-1.jpg

2.jpg

c.jpg

d.jpg

e.jpg

Önder bey, Hocanıza sevgi ve saygılarımızla hayırlı olsun.
Bizlerin çoğu, ''Hiibrit'' enerji sisteminin gezgin olanını sevmişizdir.

Hoşçakalın.

Abi teşekkrüler, hoca süper hoca bizlerden doğa dostu çılgın militarist bir adam Nükleerciler ve HES'çiler ile savaşmak için sistem kurdurdu zaten Ankara gibi yerde bile bakın böylede oluyor demek için :smiley:)) Bu konu başlığına tam olmasa da sitemize yakışır yani....

konderk' Alıntı:
Abi teşekkrüler, hoca süper hoca bizlerden doğa dostu çılgın militarist bir adam Nükleerciler ve HES'çiler ile savaşmak için sistem kurdurdu zaten Ankara gibi yerde bile bakın böylede oluyor demek için :smiley:)) Bu konu başlığına tam olmasa da sitemize yakışır yani....
''HES'çiler ile savaşmak'' bana uyar.
Hocama hürmetler.

taiga' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-gunes-panelleri-3000-watt-invventor-34677335/detay/

Bu arkadaştan İnsel hocam tavanına panel aldı... (Çanta şeklinde değil, düz, 105x105 cm yaklaşık 165-170W civarı)

Çokta memnun...

Bu paneller 15x15 cm genişliğinde 0.6V, 8 A lik parçaların birleştirilmesinden oluşuyor.

Aynılarını Datça da Bahattin abide de görmüştüm.

Satıcı arkadaş, 36 adedini 4x9 yada 6x6 dizerek panel yapıyor.

Çanta tipinde dizilim nedir bilmiyorum...

Şu anda karavanımda tükettiğimden fazla enerjiyi güneşten edinebildiğim için ihtiyaç duymuyorum, ancak gerekli olduğunda ve uzun süreler kamp yaptığımda (özellikle güneş yerine ağaç altı/gölgede konakladığım zaman) bu çanta tarzından yaptıracağım.

36 adet değil de, 24 tanesi bana yetecek. Katlanacağı için 12+12 olacak. Dizilim 3x4 şeklinde olur. Her biri 4.8W kabul edersek (+- toleransı bilmiyorum) toplamda 115W oluyor ki, güneşi takip ettireceğim için bana ziyadesiyle yetecektir.

Ölçü olarakda sanıyorum 55x75 cm olur ki, bu da karavanda çok yer kaplamaz düşüncesindeyim.

Hesaplı ve oldukça verimli bir çözüm olarak görüyorum çanta tarzı. Siz gölgedeyken o akünüzü doldurmaya devam ediyor.

Handikabı ise gittiğiniz yerde aracı bırakıp çevreyi gezmeye gidecekseniz çanta paneli de toplamak zorunda kalmanız.

Gene de 4-5 gün aynı yerde konaklayacaklar için bence güzel bir seçenek.

Bu paneli geri verdim. 1 haftadir sarji kesti. Yine yeniden arayis basladi. Bir rivayete gore elle yapilan montajlarda sonrasinda sıkıntı yasanabiliyormus. Benimkisi galiba o sıkıntıdan. Bu urunu olcusu uygun oldugu icin tercih etmistim. Ama simdi 103x103 cm tavanimdaki yere Taiganin aldigi urun veya benzerlerinin olmasi beni rahatlatiyor.

Merhabalar, size önerim 100W Alman malı panellerimiz veya 2x40 W katlanır paneller ile yapılacak portabl sistem ikisinin de resimleri sitede var. Ve alan arkadaşlar ile görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Şikayetleri olduğunu düşünmüyorum çünkü olamaz. Benim sattığım ürünler bir kere 1. sınıf olacaktır ve işçilikte öyle.

Yeri dar olanların neden kendini zorladığını anlamıyorum, el yapımı panel alınmaz kesinlikle ucuz mucuz diye. Bu güneş hücreleri çok kırılgandır ve lehim çatlamaları olabilir. yani kopukluklar, eeeee şimdi kar mı ettik.

Yada 103x103 cm kare alanınıza 4x20W = 80W panel takılabilir. Bunlara paralel bir de 40Wx2 portabl sistem yani yine 80W panel bağladınız mı tüm sorunlarınız yok olur :smiley:
Hoşçakalın

Onder bey tesekkurler. 120 watta ihtiyacim var. Portable ile ugrasmak istemiyorum. Maalesef ben bu paneli alirken bu arkadasta uygun olculeri bulmustum. Ucuz degildi. Neyseki arkadas cok iyi niyetli param yanmadi. Sizin urunlerinizle de ilgileniyorum. inselinal@gmail.com dan bana ulasabilir fiyatli teklifinizi yapabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR