Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?
Selamlar,
Önce dedim yeni bir konu mu açayım ... Ama sonra düşündüm ... yok yahu işte bir arkadaşımız açmış konuyu başlığıda gayet güzel genelliyor tüm bu konuşulanları ...) Bu konunun altında toplansın herşey fazlada dağıtrmamak lazım konuyu.
Benim diyeceğim bu siteden bir bey bana ilginç bir fikir verdi, daha doğrusu iki bey, onlara güzel bir sistem hazırlamaya çalıştım bende hem ekonomik hem işlevsel, hem de tamamen Alman malı ürünler ile.
Konu şu; acaba karavanlarda enerji sağlayacak güneş panelleri bağımsız mı olmalı yoksa karavana monteli mi ?
Aslında bu konuda farklı düşünen yine bu siteden iki abimizin de karavanına montaj yaptık. Birisini daha yapmadık pazartesi yapacağız sorunsuz bir şekilde inşallah.
Yani 2 portable 2 sabit sistem ... Yani görüşler fifty fifty.
Peki doğrusu hangisi !!!
Bence doğrusu herkesin keyfine göre sistem, ikisi de mantıklı, hatta bana sorarsanız ikiside lazım. Yani bir karavanda hem sabit sistem (seyir halinde iken sistemi besleyecek) , hem de portable yani bağımsız sistem lazım. Çünkü bu kez de çıktınız geldiniz bir kamp yerine gölge biryere çektiniz karavanınızı, eeeeeeeeee güneş ne olacak. Ya aküler şarj olmayacakmı şöyle akşama soğuk soğuk biralar ne olacak .) Yani 1 hafta orada konakladık diyelim, karavanda bir de portable sistem olmalı ki (en az 10m kablolu) güneş bir yere panelinizi koyup elektrik üretmeye devam edebilesiniz.
Tabiki bu konu tartışmaya ve değerlendirmeye açık, bir de tabiki yaşamak lazım. Karavancı abilerimizin ne hissettiklerini ve ne yaşadıklarını anlamak için...
Sağlıcakla kalın...
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]