Herkese Selamlar öncelikle böyle güzel bir ortamın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.
Havensis Elektronik firması olarak 2013 yılından beri profesyonel anlamda PWM ve MPPT solar şarj kontrol cihazı ve DC-DC Akü şarj kontrol cihazları üreticisiyiz. Yerli malı belgeli ve sanayi bakanlığı desteği ile üretim yapmaktayız. Firma merkezimiz ve üretimimimiz Bursa'dadır.
Firmamız bünyesinde mühendislerden oluşan arge ekibi ve güç elektroniği uzmanları ile ürün tasarımı yapmaktayız.
DC-DC AKÜ şarj cihazımız hakkında kısa birkaç not düşerek sorularınız olursa yanıtlamak isteriz.
DC-DC ürünümüz içerisinde Güç Elektroniği devresi olan Buck-Boost dönüştürücü bulunuyor. Bu özellik sayesinde giriş voltajı ne olursa olsun çıkış voltajı yani yaşam aküsü tarafı her zaman 3 kademeli şarj yapılabiliyor. Örnek marş akünüz 13V ise çıkış 14.2Volt olarak aktarılır. Giriş 14.8Volt ise yine çıkış 14.2V olarak aktarılır. Tek başına Step Up veya Tek başına Step Down dönüştürücüler efektif çalışamazlar çünkü araç aküsü voltajı değişkendir. 12Voltta olabilir, 15voltta olabilir. Özellikle Euro5 ve Euro6 sınıfı araçlarda akıllı alternatör olması sebebiyle DC/DC akü şarj cihazları kaçınılmazdır.
Tek bir cihaz 4 farklı fonksiyon barındırır.
Giriş:12V - Çıkış:12V 30A
Giriş:24V - Çıkış:12V 30A
Giriş:12V - Çıkış:24V 15A
Giriş:24V - Çıkış:24V 30A
Bu özellikler sayesinde sisteminize hiçbir müdahalede bulunmadan doğrudan cihazı takabilirsiniz.
Bir diğer konu ise akım limitleme özelliği olarak istenilen şarj akımını ekran üzerinden limitleyerek alternatöre aşırı yüklenmeyi ve akünüze zarar vermeyi önlemiş oluyorsunuz. Cihaz 30A DC olarak gelmekte ve siz ekran üzerinden kolaylıkla isterseniz 5A 15A 20A gibi 0-30A arası limitleme yapabiliyorsunuz.
Kritik bir ayrıntı olarak PWM cihazlar anlık pik akımı limitleme yapamazlar. Akımın ortalamasını limitlerler, bu şu demek oluyor. PWM cihazda içeride anahtar her açılıp kapandığında maksimum akımı iletir ve keser. Örnek çıkış akımını 15A limitlemek istediniz ve alternatörünüzde 50A verebiliyor. İşte bu esnada PWM cihaz çıkışa 50-0-50-0-50 şeklinde akım göndererek ortalamada 15A yapmaya çalışır. Bu şekilde çalıştığı için aküleri korumak açısından bir faydası bulunmuyor. Akım limitleme işlemi güç elektroniği devreleri ile mümkündür. Konu oldukça teknik olmasına rağmen basit şekilde ifade etmeye çalıştık. Yine aklınıza takılabilecek sorular için lütfen bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz.
Yine aklınıza takılabilecek sorular için lütfen bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz.
Cihazlarımıza yepyeni özellikler kazandırmaya devam ediyoruz. Havensis Elektronik YouTube kanalımızı takip etmeyi unutmayın.
Firma web sitemiz:
www.havensis.com.tr
Reklam kurallarını ihlal ettiysek özür dileriz.
Herkese saygı ve selamlar....