Karavan Yaşamında Öncelikli İhtiyaçlar Sıralaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,035
Bu hikayeler doğru olabilir,
1.Hikayede Polonya da 8 dolarla sürekli mercimek, makarna vs, karın doyabilir
2.Hikayedekilerin ne kadar harcadığı belli değil, ama çok para gider

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
.
Güzel ama sizin yapmak istediğinize "Erken emeklilik" değil, "Sistemden ayrılmak" denir.
Hatta ondan bile şüphem var, sakın "Sisteme entegre olmaktan kaçma" olmasın ? Emekli demek için çalışmış olmak ön koşul çünkü !
Herneyse yazdıklarım tenkit değil sadece tesbit. Lütfen öyle kabul edin.

Hatta benden küçük bir tüyo; eski sistem dizel bir araçla, kızartma yağlarını yakıt olarak kullanma şansınız var. Bu işin eksperti @ince999 a sorun !

Başkalarının yaşam tarzlarına da, kendinize beklediğiz gibi, hoşgörü ve çekince ile yaklaşmak yanlış olmamalı ? Kimi sizin gibi düşünse de çoçuklarının öğrenimi v.b. çeşitli sorumluluklar yüzünden, sizler gibi harekete geçmeyi düşünmüyor olamaz mı ?
Özgürlük teorik ve kolay bir kavram değil. Gerçekle harmanlandıkça değer kazanıyor kanımca.

Bizim içinse son cümlenize cevaben, aşağıda imzamdaki " Hangi çanta" belki fikir verebilir ?

" Başkalarının da haklı olabileceği şüphesine, hoşgörü denir "
Leo Tucholsky
Sistemden kaçma aynen öyle, çünkü sistem köle ediyor. günde 8-9 saatin işte geçiyor. tabi çocuk belli bi yyaşa gelince mecbur okula göndericez. sistemin kuralı bu.

Bu hikayeler doğru olabilir,
1.Hikayede Polonya da 8 dolarla sürekli mercimek, makarna vs, karın doyabilir
2.Hikayedekilerin ne kadar harcadığı belli değil, ama çok para gider

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"İsviçre'nin gelir düzeyi ve araç fiyatları (karavanda dahil)gayet uygun olduğu için bizim memleket gibi düşünmemen lazım oraları 3-4 senede para kasıp rahatça karavanını alır çokça vakit seni idare edecek paraları cebine atabilirsin bizim gibi 35 sene çalışıp emekli maaşın 20-30bin tl gibi rakamları adamlar 1-2 senede cebe atabilir ayrıca amerika'da burning man festivaline gitmek bizim açımızdan inanılmaz derecede zor(masraflar,özellikle vize ve pasaport masrafları ki o da abd vize verirse geçici verir turist vizesi gibi) avrupaya girmen için şengen vizesi gerekli o da öğrenci olmadan sadece belirli süre alırsın sonra aynen ülkene geri dönersin buda demek oluyorki Türk vatandaşı olunca bunlar sadece onedio sayfasında okunan haberler olmaktan öteye geçemiyor "
paylaşımın altında görüdğüm bu yorum herşeyi açıklar nitelikte :D
yabancıların geliride bizden yüksek bildiğim kadarıyla, adamların harcamalarıda az birikim yapabiliyorlardır.
Ama maselef türkiyede birikmi yapmak zor, aldığın paranın yarısından çoğu devlete gidiyor. kira,fatura vs.
zor ama imkansız değil....

karavana yurt dışına çıkmak için Yeşil sigorta yaptırmanız gerekir,bedeli 550 avrupa lirası yani yaklaşık 600 dolarcık sene hesabına vurunca her gün üst üste 2 dolarcık gün yapar hayda gitti iki dolar kaldı 6 dolar.

yurtdışına gitmeden önce kendi yaşadığım iln ilçelerini gezicem ve türkiyemdeki güzel yerleri :smiley:=
ömür yeterse yurt dışı artık :p ayrıca yeni çıkan kimlik kartlarıyla yurtdıışına çıkılabilecek bildiğim kadarıyla :smiley:

bence çok güzel bir konu derya hanımın düşündüğü. fakat ama çok ütopik varsayımlar üzerine dayanıyor.diğer arkadaşların bahsettiği gibi 25 yaşında türkiyede böyle karavanla falan gezmek imkansız. yurt dışında örnekleri çok youtubede be sürekli takip ediyorum.ama tabi ülke farkı var .onlar basit eski bir transpoter ile geziyorlar.dağcılık ve resim hobileri.yaptıkları resimleri gerek internetten takipçilerine gerekse gittikleri yerlerdeki karavancılara satıyorlar.bu şekilde bir nebzde olsa giderlerinin bir kısmını karşılyorlar.bunun gibi bir çok örnek var mesela brezilyalı bir çift yine karavanla 15-20 yıl önce yola çıkmışlar ozamandan beri geziyorlar insanlar biraz acıyıp yardım ediyor.biraz kendileri internetten bilgisayar programı ile ilgili bir şeyler yapıyorlar.

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim :D bunları okumak beni çok mutlu etti.
söylediklerinizi dikkate alacağım. Şiimdi eşimle başka bi plan yaptık, karavan yine olacak ama karavanı almayı hızlandıracak bir yöntem :smiley: minik bir ip ucu verirsem;
yine sistemde çalışıp bu sefer para alan değil veren tarafta olmak :smiley: yani ticaret yapmak.
Peygamber Efendimiz(s.a.v) da demiş paranın 4/3 ü ticarettedir diye.
Yani birilerinin yanında çalışmaktansa kendi işimizi yapıp satıp ordan kazanmak. saatleride kendimiz belirleyeceğiz :D

" yurtdışına gitmeden önce kendi yaşadığım iln ilçelerini gezicem ve türkiyemdeki güzel yerleri
ömür yeterse yurt dışı artık"
çalışmadan çok az para ile karavanda yaşanır deyip örnek olarak yurt dışından link verip 8 dolar gibi rakam yazıyorsunuz,bende buna göre mecburi masrafların listesini yapınca ben yurt dışına çıkmıyacağım ki diyerek yan çiziyorsunuz.Tamam çıkmayın ama o zamanda 8 dolardan bahsetmeyin yurt içi masraf değerlerinden bahsedin.
Aracınızı kendiniz tamir etmeyi öğreneceksiniz ne güzel hiç itirazım yok.Tamir için gerekli avadanlığı bedavaya nereden alacaksınız? Motor yağını nasıl değiştireceksiniz? yeni yağı parasız nasıl bulacaksınız?
Ehliyetiniz var mı?
Üye olarak gözüken kişi gerçek mi?
Böyle absürd yazı yazmanızın sebebini henüz anlayamadım ama hoş bir amacınızın olmadığını düşünüyorum

" yurtdışına gitmeden önce kendi yaşadığım iln ilçelerini gezicem ve türkiyemdeki güzel yerleri
ömür yeterse yurt dışı artık"

çalışmadan çok az para ile karavanda yaşanır deyip örnek olarak yurt dışından link verip 8 dolar gibi rakam yazıyorsunuz,bende buna göre mecburi masrafların listesini yapınca ben yurt dışına çıkmıyacağım ki diyerek yan çiziyorsunuz.Tamam çıkmayın ama o zamanda 8 dolardan bahsetmeyin yurt içi masraf değerlerinden bahsedin.
Aracınızı kendiniz tamir etmeyi öğreneceksiniz ne güzel hiç itirazım yok.Tamir için gerekli avadanlığı bedavaya nereden alacaksınız? Motor yağını nasıl değiştireceksiniz? yeni yağı parasız nasıl bulacaksınız?
Ehliyetiniz var mı?
Üye olarak gözüken kişi gerçek mi?
Böyle absürd yazı yazmanızın sebebini henüz anlayamadım ama hoş bir amacınızın olmadığını düşünüyorum
hakkımda yanlış düşünüyorsunuz bayım, ben sistemin kölesi olduğumu farkedip uyanıp bir an evel sistemden kurtulmaya ve özgür olmaya çalışan bir bayanım!
eşimde benimle aynı fikirde, şükürler olsun ki işimiz var. emekli olmayı beklemek istemiyoruz, çünkü insanların en güzel zamanları işte geçiyor sonra ise iş işten geçiyor. artık senden birşey alamayacağı zaman sistem seni salıyor ve birde para veriyor okadar çalıştın artık senden bişey olmaz buda yaşaman için.
biz bunun dışında olmak istiyoruz. yurt dışına elbetteki çıkacağız. ama önce kendi ülkemizin gezmek istediğimiz yerleri var sonra elbetteki çıkarız.forumdan bi arkadaşın tavsiyesi ile öncelikle aracı almakla başlıyacağız. sonra işe devam ederken izinlerimizde minik gezilerle alışmaya çalışaağız. istifayı vereceği ve gelen kira ilede harcamalarımız yoluna kıyacağıız plan bu şekilde.

Her yazdığınız açıklama hem kendi içinde kendine zıt düşüyor hemde daha evvel yazdıklarınızı inkar ediyor.
Kira ile yaşıyacağız diyorsunuz ama daha kiraya verecek evi almadık diyorsunuz.Çalışma sistemini kötülüyorsunuz çalışmayacağız diyorsunuz ama izinlerde gezeceğiz diyorsunuz,Birisinin yanında sizin deyiminizle köle iken nasıl olacakta kısa sürede kiraya verecek iki adet ev sahibi olacaksınız hangi kölelik maaşı ile?
Bu yetmiyormuş gibi bir de karavan alacaksınız; güldürmeyin insanı.
Kölelik sisteminden çıkınca hangi gelirinizle yaşayacaksınız?
Derdinizin ne olduğunu tam anlayamadım ama en başta ısmarlama karavan yaptırmak lafı ile ortaya bir marka adı salıp bir sonda yaptınız ama o konuya girilmeyince bir karavancı için çok önemli olan bu konu başlığını terk ettiniz gitti. Şimdi tutturmuş iş hayatı çalışma düzeni üstüne durmadan olumsuzluklar yazıp ağzımızı aramaya başladınız,amacınız bizlerden siyasi renğide olan yazılar yazmamız gibi görünüyor.
İşinize gelmeyen soruları yazılmamış sayıyorsunuz.
Eşim diyorsunuz demek ki evlisinizsosyal medyada kayıtlı olduğunuz linkleri verebilirmisiniz?
Ne iş yaparak para kazanıyorsunuz aynısı eşiniz içinde merak ediyorum.
Eğitiminiz nedir?
Evvelki cevaplara bakarak cevap vermiyeceğinizi yada suya sabuna dokunmayacağınızı tahmin ediyorum
Bekliyorum

çoğu insan yorumlarımı beğenirken neden birtek siz ve bi kişi daha var eleştiri yağmuruna tutuyorsunuz?
bakın amacım bu değil, yanlış anlamışsınız beni. Benim amacım fikir almaktı ve paylaşmaktı. söylediklerimde çarğıtma yok sadece çoğu şey düşünce olarak olduğu için karışıyor özde anlatmak stediğim şey aynı sadece somutlaşmadığı için böyle oluyor. daha doğmamış çocuğa mektup yazıyorum karmaşıklıktan bunu anlayabilirsiniz.
hayatım hakkında özel şeyleri anlatamam. link veremem sizi tanımıyorum üzgünüm.

ayrıca yorumların hepsini okuyorum bazılarını yazmıyorum beğeniyorum. bu sizi ilgilendirmez, burası özgür bi forum. düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm. kimsenin de fikrini dğeitirmeye çalışmam, kimsede fikirlerimi değiştiremez!

Burasının özgür bir forum olduğu doğru,bundan dolayı size sizin hakkınızda olumsuz eleştiriler yazabiliyorum,yine burası özgür olduğu için sorulara gerçek cevaplar vermeyip durmadan boş cümleler kullanıyorsunuz.Bazı sorularıma cevap vermemek adına hem beni tanımıyorum diyorsunuz hemde kimseyi tanımadığınız bir ortama giriyorsunuz fikir edinmek akıl almak istiyorum diyorsunuz bu nasıl bir tutarsızlıktır.Öte yandan da kölelik sisteminden kaçın diye beyin yıkamaya çalışıyorsunuz.
Kendiniz hakkında hiç bir bilgi vermediğiniz, eğitiminizi mesleğinizi bile yazmadığınıza göre kesinlikle görünen kişi değilsiniz.
Toplamda 21 mesaja 21 beğeni. Kıskanmadım dersem yalan olur vallahide kıskandım billahide kıskandım.

nedense bi kaç kişinin dışında olumsuz yorum yapan yok , siz özellikle çok olumsuz yorum yapıyorsunuz. düşüncedlerimi beğenenlerde var demek ki yanlış birşey söylemiyorum.
yaşınıza hürmeten birşey demeyeceğim.

Yaşımı filan boş verin.Hakkımda ve yazdıklarım hakkında düşüncelerinizi yazıya dökün derim.İnsan insanı böyle tanırmış.
Hala soruların yan tarafından dolaşıyorsunuz sizin gerçek kimliğiniz buradaki beyan ettiğiniz kimlik değil diyorum buna bile bir şey yazmıyorsunuz neden acaba? Henüz içine saklanacağınız bir kimlik açıklaması bulamadınız mı? Eh tabiki bu biraz zaman alacak,buluncada ısrarınıza dayanamadım işte bu benim diyeceksiniz ama dikkatli olun nette her zaman her şey olabilir.
Bana yabancısınız bilgi vermem diyorsunuz ama tanıtım resmi olarak fotoğraf bile olmayan ve bir gezi sitesi genel havasına uymayan bir resim koyuyorsunuz bu nasıl bir mantıktır?

BU LİNKE NE DERSİN!!!!
чёрный, кот, рисунок, девушка, волосы - картинка [HASHTAG]#3744342[/HASHTAG] от marine21 на Favim.ru

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR