Karavan Yaşamında Öncelikli İhtiyaçlar Sıralaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,048
:D tabikide dalga geçmek gibi bir amacım yok :smiley: karavan hakkında bilgi alırken bu foruma ulaştım ve burda olduğum için çok mutluyum :smiley: ilginiz için teşekkür ederim. Ama malesef erken emekli olma konusunda ciddiyim,
bu fikir aklımıza geldiğinden beri araştırma yapıyorum, ve yaşı genç olupta karavan ile hayatı seçen bir çok insan var. Çoğu yabancı çünkü biz kendi ülkemizde özgür değiliz sistemin kölesiyiz. beni rahtsız eden şey bu ve bundan kurtulmak istiyorum. Herkes korkuyor parasız kalmaya, oysa o çiftlerin hikayelerini okudukça gördüm ki bi insan herşeyi yapaiblir. Parasız kaldığında bile para kazanmanın çeşitli eğlenceli yolları var. Dediğim şu oldu;
"Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim" ..

Bu düşüncemin bir çok kişiye örnek olmasını istiyorum. Soruyorum size kaçınız bulunduğu ilin hertarafını kartış karış gezdi . Bakın tükiyeyi demiyorum . Türkiyeden bir kaç il rahatlıkla sayabilirsiniz. Peki kendi ilçelerinize gittiniz mi ? Bir düşünsenize çoğu insan aynı fikirde olsa, kölelikten çıkıpo özgür olsa daha mutlu olmazymıydı :D Bir düşünün derim :smiley:)) iyi forumlar :D

Etiketler
2 kişi çalismadan surekli karavanla gezmek için karavan alma veya yaptirma ücreti dışında
Yakıt, yeme-içme,kamp yeri ücretleri, kıyafet, aracın bakımı, vergisi, sigortası vb derken, aylık kişiden kişiye değişir 7 bin ila 15 bin arasında bir kira vb geliriniz olması gerekiyor
Böyle bir imkanınız varsa ne güzel, çoğu forum üyesinin böyle bir lüksü yok

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

......... Herkes korkuyor parasız kalmaya, oysa o çiftlerin hikayelerini okudukça gördüm ki bi insan herşeyi yapabilir. Parasız kaldığında bile para kazanmanın çeşitli eğlenceli yolları var. ...........
Şu bahsettiğiniz eğlenceli para kazanma yollarını biraz açıklarmısınız,yaşım 66 oldu ama ben henüz ne bu tür yolu bulabildim nede duydum.

2 kişi çalismadan surekli karavanla gezmek için karavan alma veya yaptirma ücreti dışında
Yakıt, yeme-içme,kamp yeri ücretleri, kıyafet, aracın bakımı, vergisi, sigortası vb derken, aylık kişiden kişiye değişir 7 bin ila 15 bin arasında bir kira vb geliriniz olması gerekiyor
Böyle bir imkanınız varsa ne güzel, çoğu forum üyesinin böyle bir lüksü yok

o lüks bizde de yok ne yazik ki :smiley: bizimkisi eldeki imkanlarla bişeyler başarmak :D

Şu bahsettiğiniz eğlenceli para kazanma yollarını biraz açıklarmısınız,yaşım 66 oldu ama ben henüz ne bu tür yolu bulabildim nede duydum.

İşe gitmeden uzaktan yapılabilecek işler var, internet üzerinden veyahut restorantta yada başka bi yerde
1günlük çalışarak ücret alınabilir. eğlenceli olna kısım sokak sanatı herhangi bi enstroman çalabiliyorsanız bu değerlendirebilir bir fırsat, oda yok ise iki dalı bezle birbirine bağlayın insanların çok gezdiği yerlerde oturun köpük balon yapın yada uzun balonlar satın alın onlarla şekil yapıp para kazanın :D bunun gibi şeyler :smiley:

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Öncelikle herkese iyi haftalar diliyorum :D
Burdan özgür köle olarak size sesleniyorum :smiley:

Eşimle karavan almak istiyoruz.
Bununloa ilgili olarak en son salyde karar kıldık.
karavanın içini saly e yaptırmayı düşünüyorum.
lakin öncelik olan bi çok konu var;
bu hayata geçmeden önce mevcut işlerimizden ayrılmayı düşünüyoruz.
sonra 2 yerden en azından tek bi yerden gelecek olan bi kiramız olacak.
Bu şekilde benzin parasını karşılamayı umuyoruz.
yakacak olan benzini az çok hesapladık.
öncelikle araç için para biriktirmemiz lazım
ve sonra içini yaptırmak geliyor tabi :smiley:
karavan hayatı tücrübeleri olan varsa paylaşabilir mi :smiley:
eşimle ben 25 yaşındayız ve erken emekli olmak istiyoruz.
yapabileceklerimiz konusunda görüş ve önerilerinizi bekliyorum :smiley:)))
En az bir veya iki yerden

Söyledikleriniz birbiriyle biraz çelişiyor, eğer gerçekten fikir almak istiyorsanız biraz daha net olmalısınız, bize bir fikir vermek istiyorsanız yine biraz daha net olmalısınız

Siz ya bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz yada bizimle eğleşiyorsunuz.
O hayal dünyasından ayrılın da gerçek dünyaya dönün.hem olmayacak duaya amin deme örneği tek günlük çalışma ile para kazanılacağını söylüyorsunuz hemde erken emeklilikten bahsediyorsunuz yahu bırakın erkenini çalışmadan nasıl emekli olacaksınız?
Kira geliri diyorsunuz tekrar soruyoruz "Mesela dedik ya diyorsunuz"
Siz hayatınızda çalışarak para kazandınız mı?
Amacınızı bilmiyorum ama bizi yaşam tarzımızdan para kazanma usullerimizden dolayı hafife aldığınız belli.
Buraya yine başka bir bayan üye olup tek başıma dolaşacağım ama korkuyorum diyerek konu açmıştı,dolaylı yoldan da olsa topluma ve onun bir parçası olan erkeklere dolaylı yoldan da olsa dokundurmalar aşağılamalar yazmıştı,tam o yazıların ateşi azaldı ilgi bitti,şimdi yeni bir bayan siz geldiniz hemen başladınız aykırı yazmaya dokundurmaya acaba tesadüfmü? hiç sanmıyorum....

Söyledikleriniz birbiriyle biraz çelişiyor, eğer gerçekten fikir almak istiyorsanız biraz daha net olmalısınız, bize bir fikir vermek istiyorsanız yine biraz daha net olmalısınız

Bunu daha önce açıklamıştım, 2 yerden derken 2 ev demek istedim.. evde olmayacağımız için oradan gelecek kiraları kastettim. bi ev olmaz ise en azından diğer evden gelecek olan kira.
masraflarımızı bu şekilde karşılamayı düşündüm.

:D tabikide dalga geçmek gibi bir amacım yok :smiley: karavan hakkında bilgi alırken bu foruma ulaştım ve burda olduğum için çok mutluyum :smiley: ilginiz için teşekkür ederim. Ama malesef erken emekli olma konusunda ciddiyim,
bu fikir aklımıza geldiğinden beri araştırma yapıyorum, ve yaşı genç olupta karavan ile hayatı seçen bir çok insan var. Çoğu yabancı çünkü biz kendi ülkemizde özgür değiliz sistemin kölesiyiz. beni rahtsız eden şey bu ve bundan kurtulmak istiyorum. Herkes korkuyor parasız kalmaya, oysa o çiftlerin hikayelerini okudukça gördüm ki bi insan herşeyi yapaiblir. Parasız kaldığında bile para kazanmanın çeşitli eğlenceli yolları var. Dediğim şu oldu;
"Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim" ..

Bu düşüncemin bir çok kişiye örnek olmasını istiyorum. Soruyorum size kaçınız bulunduğu ilin hertarafını kartış karış gezdi . Bakın tükiyeyi demiyorum . Türkiyeden bir kaç il rahatlıkla sayabilirsiniz. Peki kendi ilçelerinize gittiniz mi ? Bir düşünsenize çoğu insan aynı fikirde olsa, kölelikten çıkıpo özgür olsa daha mutlu olmazymıydı :D Bir düşünün derim :smiley:)) iyi forumlar :D

.
Güzel ama sizin yapmak istediğinize "Erken emeklilik" değil, "Sistemden ayrılmak" denir.
Hatta ondan bile şüphem var, sakın "Sisteme entegre olmaktan kaçma" olmasın ? Emekli ya da ayrıldı demek için çalışmış olmak ön koşul çünkü !
Herneyse yazdıklarım tenkit değil sadece tesbit. Lütfen öyle kabul edin.

Hatta benden küçük bir tüyo; eski sistem dizel bir araçla, kızartma yağlarını yakıt olarak kullanma şansınız var. Bu işin eksperti @ince999 a sorun !

Başkalarının yaşam tarzlarına da, kendinize beklediğiz gibi, hoşgörü ve çekince ile yaklaşmak yanlış olmamalı ? Kimi sizin gibi düşünse de çoçuklarının öğrenimi v.b. çeşitli sorumluluklar yüzünden, sizler gibi harekete geçmeyi düşünmüyor olamaz mı ?
Özgürlük teorik ve kolay bir kavram değil. Gerçekle harmanlandıkça değer kazanıyor kanımca.

Bizim içinse son cümlenize cevaben, aşağıda imzamdaki " Hangi çanta" belki fikir verebilir ?

" Başkalarının da haklı olabileceği şüphesine, hoşgörü denir "
Leo Tucholsky

Son düzenleme:

Siz ya bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz yada bizimle eğleşiyorsunuz.
O hayal dünyasından ayrılın da gerçek dünyaya dönün.hem olmayacak duaya amin deme örneği tek günlük çalışma ile para kazanılacağını söylüyorsunuz hemde erken emeklilikten bahsediyorsunuz yahu bırakın erkenini çalışmadan nasıl emekli olacaksınız?
Kira geliri diyorsunuz tekrar soruyoruz "Mesela dedik ya diyorsunuz"
Siz hayatınızda çalışarak para kazandınız mı?
Amacınızı bilmiyorum ama bizi yaşam tarzımızdan para kazanma usullerimizden dolayı hafife aldığınız belli.
Buraya yine başka bir bayan üye olup tek başıma dolaşacağım ama korkuyorum diyerek konu açmıştı,dolaylı yoldan da olsa topluma ve onun bir parçası olan erkeklere dolaylı yoldan da olsa dokundurmalar aşağılamalar yazmıştı,tam o yazıların ateşi azaldı ilgi bitti,şimdi yeni bir bayan siz geldiniz hemen başladınız aykırı yazmaya dokundurmaya acaba tesadüfmü? hiç sanmıyorum....
bey efendi, yorumunuz hiç hoşuma gitmedi herkes üdşüncelerini ifade etmekte özgür. burası özgür bir dünya ama ne yazkki insanlar özgür değiller.
bana ilham olan bir örnek size,
http://www.polonyadayiz.com/karavanla-gunde-8-dolar-harcayarak-dunyayi-gezen-polonyali-cift/

ve bunlar;
Çalış Çalış Nereye Kadar! İşlerinden İstifa Edip 8 Aydır Karavan ile Dünya Turunda Olan Tatlı Çift

ve dahafazlası var araştırırsanız bulursunuz.
onlar insan ve yapmışlar bende insanım ve yapabilirim.
burda ben, aşağılayarak yada karşı çıkarak kısıtlama hakkınız yok!

Bu hayaliniz çok güzel ve bu konuda sizi sonuna kadar destekliyorum,çocukların eğitim süreci olmasa ve sürekli para kazanmak zorunda olmasaydım,bende çok isterdim
Hayaller güzeldir
Ancak sabit bir gelir olmadan bunu yapmak imkansız,
Bu konuda daha somut olabilirmisiniz

Referans diye verdiğin iki linkte hiç bir gerçekliği olmayan palavralar.
8 dolar ile şu an en fazla 6-7 litre yakıt alınır.O 600 dolarlık araba ile de ancak 50-60 km yol gidilir.EEE günlük sermaye bitti.
Sigara kullanıyorlarmı bilmiyorum ama 8 dolar yaklaşık 30 lira yapar yani kişi başı 15 lira.Bu kadar para ile hangi yemeği yiyecekler?
O araba ile ABD lerine gitmişler yani araçlarını eski dünya kıtasından yeni dünya kıtasına okyanus ötesine taşımışlar.Yahu zaten sırf aracın taşınması dünya para tutar !!! hangi günlük 8 dolar harcaması imiş.O züğürt halleri ile nasıl vize alabilmişler,aracı nasıl sokabilmişler hiç mi hiç inandırıcı değil.
karavana yurt dışına çıkmak için Yeşil sigorta yaptırmanız gerekir,bedeli 550 avrupa lirası yani yaklaşık 600 dolarcık sene hesabına vurunca her gün üst üste 2 dolarcık gün yapar hayda gitti iki dolar kaldı 6 dolar.
Girdiğin ülke değişik adlarda olan otoban parasını peşin alır.Bulgar devleti bir senelik için 50 avrupa lirasını trink diye alır,eh sadece bulgarda duracak değilsin ya al sana başka bir 50 avrupa lirası masraf daha ettimi yol haracı en azından 100 avro cevir dolara yaklaşık 150 dolar yani gün başına yarım dolar .eyvah gittimi günlük harcamalardan yarım dolar daha kaldımı 5.5 dolar amanın daha en ufak bir şey almadan iki kişiye günde 5.5 dolar harcayıp gezeceksin pardon hayatta kalacaksın.Park yeri ücretlerinden hiç bahsetmiyorum.Yemek pişirmek için kullanılan ocağın yakıt parasından hiç bahsetmiyorum.
Bakın ben karavan taklidi Panelvan aracımla Yurt içi ve dışında 10 yıl süresince sadece yazın yıllık izin gezilerimde toplamda 120.000 km yol gezdim (yüzyirmibin kilometre)Bana karavanda yaşıyarak gezmenin maliyetini,zorluklarını,güzel taraflarını anlatmayın.
O verdiğiniz linklerdeki saçma sapanlıklarıda gerçek zannetmeyin.Öyle zannederseniz işin içine girince GERÇEKLER size çok acı ve pahalı gelir

Son düzenleme:

Marmaris, Bodrum Antalya vb
8 dolarla yani 30 TL ile 2 kişi karnını bile doyuramaz ,belki Polonya, Ukrayna, Moldova buralarda olabilir, Amerika'da 8 dolarla bir öğün bile zor,birde yakıt parası var
Gerçekçi olalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR