Karavan Yaşamında Öncelikli İhtiyaçlar Sıralaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,036
Ynt: Karavan Yaşamında Öncelikli İhtiyaçlar Sıralaması

karavan sahibi değilim ancak benim için öncelik sıralaması yapmaya kalksam banyo-wc ve mutfak öncelikli olurdu nasıl olsa gerisi bir sekilde halledilir.gerci mutfak olmasada bir tek mangalımız olsa o bile kafi gelir ;D

Etiketler

70x70 duşda rahatlıkla duşumu aldım hiçte sıkıntı olmadı kendimi karavanda şartlandırdığım için ona göre davranıyorum ;) ;D benim içinde karavanda duş ve tuvalet olmazsa olmazlardan.

Gereksinim ve beklenti ayrılılıkları, nasıl da kendini belli ediyor. Tümümüz bunları belirtelim ki bu değişik bakış açıları sayesinde çevrenimiz genişlesin....

Cavid Sezen

Cavid abi,
Gereksinim ve beklentilerin ötesinde yaşanan tecrübeler de önemli... Konu duş/wc kabinin gerkli olup olmadığı noktasında kilitlendi. Ben gereksizdir demiyorum. Bugün koşullarım uygun olsa elbette ben de ayrı bir duş/wc kabini olan araç tercih ederdim. Şimdiye kadar genel kullanım şeklimize göre gezi tecrübelerimiz şunu gösterdi:

Zamanımızın %35' ini yatakta,
%10' unu yolculukta,
%10'unu mutfakta,
%10' unu oturma grubunda,
geri kalan %35' ini de araç dışında geçiriyoruz...

Hal böyle olunca ister istemez öncelikler de bu duruma göre şekilleniyor. Konuyu başlatırken zaten bu önem sırasının ''kişisel tercihlerim'' olduğunu belirtmiştim. İşin gerçeği henüz uzun soluklu gezilere girişmedik. Uzun soluklu gezilerde durum ne olur, duş/wc kabini önem sırasında yukarılara tırmanır mı bilmiyorum?

Deneyimleri eklemeyi unutmuşum, tamamladığın için sağol. Eğer alan yetiyorsa ya da koşullar zorlanarak bir duş&wc kabini oluşturmak önemli ve gerekli. Bu konuda değişik seçenekler de araştırılabilir... Dış duş seçeneği zaten var, içerde de portatif olanları görüyorum nette...

Cavid Sezen

Cem'in hesabına kısmen uyarak, Benim zamanım,
% 25 yatakda (6 saat uyku bize artık yetiyor, heryerde uyuyabilirim)
% 10 sabah oturma grubunda(uzun keyifli sabah kahvaltıları)
% 20 akşam oturma grubunda(rakı, ezine koyun peyniri ve soğuk kırkağaç kavunu ile)(hava soğuksa veya yağışlıysa)
% 10 mutfakda (sabah kahvaltılarında, sivri biber ve domates kavurması ile taze soğanlı yumurta tavasına bayılırım, ve kendim yaparım, masa düzeni en büyük hobimdir)
% 10 yolculukda( genelde aracı kullanmam, kayınbiraderime, tabiri caizze çakarım)
% 25 araç dışında (ama yine çoğunluğu masada votkalı vişne suyu ile keyif yaparak)

Kendimiz için değil ama çocuk için en küçük boy şişme havuzlardan almayı düşünüyorum. Bunu şişirip koyacak yeterli genişlikte alanımız var. Yağmur dökme suyla bunun içinde rahatça yıkanır. Kendimiz de zorlu durumlarda eğilip saçımızı yıkayabiliriz. İşi bittikten sonra söndürüp katlanır. Tuvalet için ayrı kapalı alan sorununa çözüm değil ama bu şimdilik en son sorunumuz.
Aracın ön camlarına folyolu yalıtım malzemesi yaptım. Dolayısıyla tuvaletin olduğu yeri ayırmak için de sürücü kabinini ayıran perdeyi kullanabilirim.

Benim için öncelikli olarak yatak, oturma grubu ve masa geliyor. Hanım için ise öncelik mutfak ve duş.

karavan sahibi olmayan bir karavan sever olarak özellikle sıcak havalarda vaktimizin coğunun karavan dısında gececeğini düşünüyorum soguk kış aylarında muhakkak karavan içi önemli olacaktır ama o zamanda tum şartlara haiz bir karavancı dostumuz yanımızda olacaksa şayet ;D karavanımızı daha cok yaz gezilerine uygun halde tutmamız yetecektir zannedersem

Nasıl olursa olsun,mutlaka ama mutlaka bir tane tente gerekiyor,benim için şu 3-4 kamptan sonra olmazsa olmaz oldu,hadi şimdilik Levent hocamın,arkadaşların tentesinin altına giriyoruz ama hep böyle olmaz.Gerçi Topuk yaylasında kendime yaptırdığım ilkel tentem duruyor en kötü onu kullanırım ama daha kolay kurulumlu bir tente olmalı.

Öncelikler kişiden kişiye ne kadar değişebiliyor... Biz güneşten neredeyse hiç rahatsız olmuyoruz. Gölge anlamında tente son ihtiyaçlarımız arasında. Güneşin pozisyonuna göre aracın kendi gölgesi bile yetebiliyor. Ama yağmur yağdı mı işler değişir. Mikro kamperimizde en çok bu durumun sıkıntısını çektik. Aracınız küçükse ve yağmurda içinde oturmaya, yemek pişirmeye ve yemeye olanak sağlamıyorsa yağmurlu havalarda su geçirmez tente en önemli ihtiyaç. Böyle yazıyorum ama özellikle sıcak güneşli günlerde hele bir de yüksek rakımlara çıkacaksam 40 koruma faktörlü güneş kremini yanımdan ve hatta el çantamdan ayırmam. Çocukla yola çıkıyorsanız zaten bu durum kaçınılmaz. Ama tabi aracında küçük bir paket tuz bile bulundurmayan adam için koruyucu güneş kremi taşımasını beklemek fazla iyimserlik olur ;D

Güneşten korunmak için aldığım otomatik açılır tentemi Sapanca'da 3. Bus buluşmasında kullandım. Kurduktan 2-3 saat sonra ve şiddetli sağanak yağmur başladı. Yağmurluğumu da giyip tentenin altında rahat rahat oturdum. Bazı yerlerinden damlatmıyor değil. Ama üzerimde yağmurluk da olunca arada damlayan damlalar sıkıntı oluşturmuyor. Yağmuru seyredip, yağmurla oluşan toprak kokusunun keyfini yaşadım. Çadırımın giriş kapısı tarafını da çadırın altına den getirdim. Böylece çadıra giriş çıkışlarda ıslanma ve çadırın içine su girmesi gibi sorunlarla karşılaşmadım. Benim de kamp hayatında önceliğim tente. Hem güneş hem de yağmur için. Karavanım olduğumda önceliğim ne olur bilemem. Belki değişir.

tente.jpg

Açık kalplilikle bu görüntünün çok hoşuma gittiğini belirtmeliyim.Elbette koşulların elverdiği ölçüde en iyisi, en güzeli olsun diye düşünülebilir. Ama şu görüntü, baktığımda gözüme çok farklı, çok güzel göründü. Ben de olduğu gibi paylaştım.
Yağmur yağdığında o ''toprak kokusu'' ne yazıkki çoğu şehirde yaşayan insan için çok büyük ve önemli bir eksiklik.Günlük yaşam koşuşturmacasında,önceliğin hep başka şeylerde olduğu bir şehir yaşamında ne yazıkki bu tür şeyler hep pas geçiliyor. Ama fırsat yakaladığınızda da inanılmaz güzel, bambaşka bir şey oluyor. Selamlar.

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Öncelikle herkese iyi haftalar diliyorum :D
Burdan özgür köle olarak size sesleniyorum :smiley:

Eşimle karavan almak istiyoruz.
Bununloa ilgili olarak en son salyde karar kıldık.
karavanın içini saly e yaptırmayı düşünüyorum.
lakin öncelik olan bi çok konu var;
bu hayata geçmeden önce mevcut işlerimizden ayrılmayı düşünüyoruz.
sonra 2 yerden en azından tek bi yerden gelecek olan bi kiramız olacak.
Bu şekilde benzin parasını karşılamayı umuyoruz.
yakacak olan benzini az çok hesapladık.
öncelikle araç için para biriktirmemiz lazım
ve sonra içini yaptırmak geliyor tabi :smiley:
karavan hayatı tücrübeleri olan varsa paylaşabilir mi :smiley:
eşimle ben 25 yaşındayız ve erken emekli olmak istiyoruz.
yapabileceklerimiz konusunda görüş ve önerilerinizi bekliyorum :smiley:)))

Bilmem 7 sene sonra bu başlığı hortlatığınızın farkında mısınız ? :eek: :smiley:

Ama asıl sözün bittiği yer, 25 yaşında erken emekli olmak istemeniz...
Umarım kimseyle dalga geçmek gibi gizli bir amacınız yok ? ;)

Eğer öyle ise, bırakın peşimizi, biz sizin bildiğiniz forumlardan değiliz... :yum:

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR