Muhammed80
Ana Kamp
Teşekkür ederimkolay gelsin
Teşekkür ederimkolay gelsin
Sanirim ben bu firmayla telefonda gorusmustum. Ama o zaman ilan veren ismi farkliydi. Baska bir firma da olabilir.sah.com 872875270 nolu ilanda konya karavan firması,fiyat çok uygun gözüküyor,ne dersiniz,bir eksiklik varmı sizce.
Teşekkür ederim.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.kolay gelsin.. Takipteyiz..
teşekkürler.Sanirim ben bu firmayla telefonda gorusmustum. Ama o zaman ilan veren ismi farkliydi. Baska bir firma da olabilir.
Ev tipi klozet kullaniyorlar. Akü sayisi, panel sayisi vs. dusununce fiyat olarak ucuza gelmiyordu. Ama yine de ugrasmaya degmeyecek bir fiyat farki vardi. Ancak gorustugum firma bu firmaysa tip proje yapiyordu. Hicbir seyi degistirmeye izin vermiyorlardi.
Yaparken harcanan zaman ve yorgunluk degerlendirilebilir aslinda.
Bir de eger o firma bu firmaysa mdf kullaniyor. Janberkaydemir 'in dedigi gibi malzemelerin listesini edinebilirseniz uzerinde calisabilirsiniz.
Bunu su andaki yorgunlugumla yaziyorum. Bittikten sonra fikrim degisebilir.
Eksik olarak da sizin ihtiyaclariniza gore degisiklik gostermekle beraber,
Panel sayisi,
Aku sayisi,
Su depolari,
Bunlarin gosterge sayilarini sorun.
Ben bu dizaynda bir de agirlik dengesizliginden korkmustum.
Banyo ölçüleriniz nedir. CTP malzemesini hangi ölçü / miktar da sipariş ettiniz? Siz kullanımını deneyimlediğiniz için benzer siparişbizim içinde uygun olur düşüncesindeyim.----Banyo Yalıtımı----
Karavanda başından beri her şeyin ahşap ve doğal renginde olmasını istiyorduk. Fakat banyo konusu kafamızı kurcalıyordu. Ustamız ne kadar da verniklesek ilerde ahşap malzemenin su alabileceğini söyledi. Ahşap banyo planımız hayata geçemeyeceği için önce mineflo kaplamaya baktık. Artık çok yorulmuştuk. Soba altı muşambası bile bulsam kullanacaktım. Son bir kez gücümüzü toplayıp biraz daha araştırma yaptık. Tesadüfen bir videoya denk geldik. Bizim gibi karavan yapan bir aile banyoda CTP ya da dekopan diye isimlendirilen bir malzeme kullanmış. Seramik görüntüsü veren beyaz bir malzeme. Videoyu hazırlayan çift malzemeyi aldığı yerin telefon numarasını da vermişti. İzmir’deki bu firmayı arayıp fiyat aldım. 500 TL malzemeye fiyat verdiler. Kargo için de 300-400 TL tutabileceğini söylediler. Çok yorgun olmama rağmen bu kargo fiyatı çok geldiği için aynı malzemeyi Ankara’da aradım. Üreten bir firmayı bulup fiyat aldım. Ankara’daki firma sadece malzemeye 1.100 TL fiyat verince çıkar çıkmaz İzmir’deki firmayı arayıp sipariş verdim. Malzeme parasını havale ettim. Sonra kargo da 100 TL tutunca biraz sevindim J
Bu malzeme sert plastik gibi bir şey. Biz Jet taşı diye bilinen alet ile banyo duvarına göre kestik. Kesim yaparken birleşim yerlerinde 1 cm’den biraz az boşluklar kaldı. Ustamız buraları silikonla doldurabileceğini söyledi. Malzemeyi keserken çıkan acayip bir koku var. Eğer kullanacak olursanız maskeyle kesim yapın ve kesimi mümkünse arabanın dışında yapın. Tozu çok fena dağılıyor.
Malzemeyi ahşap duvarlara kutsal sıvı dyson silikonla yapıştırdık. Banyoda ahşap yüzey olarak kalacak olan iki parça olacak. Birincisi lavabonun üstüne, şofbenin yanına gelecek banyo dolabı diğeri de lavabonun altında bulunan ve açıldığında tesisata müdahale etmemizi sağlayacak olan kapak. Bunlar da su alırsa değişebilecek parçalar. Bu iki parçayı monte etmeden önce iyice vernikleyeceğiz.
Banyo ölçülerimiz 80*90 cm.Banyo ölçüleriniz nedir. CTP malzemesini hangi ölçü / miktar da sipariş ettiniz? Siz kullanımını deneyimlediğiniz için benzer siparişbizim içinde uygun olur düşüncesindeyim.
Linkteki video da CTP levha, ahşap duvar kısma yapıştırıldıktan sonra kenarlarının vida benzeri sabitlendiğini düşündüm. Yapıştırma harici bir işlem yaptınız mı?Banyo ölçülerimiz 80*90 cm.
Biz 5 metre civari sipariş ettik. Malzemenin eni 2.10 m civari. Et kalinligi da galiba 1.3 mm.
Biz de basta vida atmayi dusunduk. Ama dyson silikonu bolca (her bir cepheye 2-3 kutu) kullaninca vidaya gerek kalmadigini gorduk. Kenarlari da bittikten sonra yine silikonla kapattik. Ama silikonu duzgun yapan birine yaptirsaniz iyi olur.Linkteki video da CTP levha, ahşap duvar kısma yapıştırıldıktan sonra kenarlarının vida benzeri sabitlendiğini düşündüm. Yapıştırma harici bir işlem yaptınız mı?
Ahşap ve CTPölçülere göre kesiliyor.
Ahşap duvarlar oluşturuluyor
CTP yapıştırılıyor
Köşeler için sızdırmazlık önlemi alınıyor.
+
Ahşap üzerine dışarıda yapıştırarak sonra karavan içerisine mi montaj işlemi yapıldı? Yoksa likteki gibi yapıştırma karavan içerisinde mi yapıldı?Biz de basta vida atmayi dusunduk. Ama dyson silikonu bolca (her bir cepheye 2-3 kutu) kullaninca vidaya gerek kalmadigini gorduk. Kenarlari da bittikten sonra yine silikonla kapattik. Ama silikonu duzgun yapan birine yaptirsaniz iyi olur.
Sabit olan yerleri karavanin icindeyken yapistirdik. Kapi tarafindaki parcayi disarda yapistirdik.Ahşap üzerine dışarıda yapıştırarak sonra karavan içerisine mi montaj işlemi yapıldı? Yoksa likteki gibi yapıştırma karavan içerisinde mi yapıldı?
Mesut Bey , burada sorularıbanyo sorarken link de ki videoyu seyrettim, çıkan sonuç tahmin ettiğiniz gibi ekran başında sağlık bozulmaya başladı. Eşim banyo dediği için acaba dedim ama alan kaybı ve gerekliliği hala anlamlı gelmiyor..
Janberk bey, marka karavanlarda bile çoğunlukla çember perde opsiyonu sunulmakta. Ne demek istediğimi duş sonrası temizliğini yapanların anlayışla karşılayacağını sanıyorum.
Karavanını kendi yapanların çıtayı pek yükseltmemelerinin sinir sıhhatlerinin yararına olmalı ?
Bence banyo köşelerinin su akıntılarının az çok önlemesi fazlasıyla yeterli.
Dikkat
Silikon yapışma kabiliyeti de olan bir dolgu maddesi.
Hareketli ortamlar için daha uygun yapıştırıcılar bulunmakta.
Ekli dosyayı görüntüle 635387
Örn. Banyo için MS Polimer daha uygun.. Gezenbilir logosu “Fiyat”ı örtmüş.
Üstelik bu yapıştırıcı paneller için de kullanılabilir..