Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,992
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Hocam işin içine maddiyat girince edep çıkıp gidiyor ikisi bir arada olmuyor galiba.

Muhtelif müracaatlarımdan bir tanesi birilerini harekete geçirmiş görünüyor. Ne zaman, nasıl sonuçlanır şu an için bilemiyorum. Sonuçlanınca (inşallah) somut haberlerle size tekrar bilgi vereceğim. Beklemede kalın.

Tüketici Mahkemesine başvurup oradan alınacak sonuçla sorunun daha kolay çözülmesi mümkün mü aceba ?

Metin bey,

Bir konuyu tekrar açıklamakta yarar var. Kanunun ilgili maddeleri ve detayları üzerinde çok görüşmeler yaptım. Ancak Trafik kanunundaki araç cinsleri başlığı altında "kamp taşıdı" ibaresi yok. Bu tarif eskiden kalmış bir tanımdır. Levent beyin de belirttiği gibi eskiden açıklma olarak yazılan bir tanımdı. Bu tanım artık kullanılmıyor. Bunun yerine Motokaravan tanımı getirildi ve Özel Amaçlı Taşıtlar başlığı altında yer aldı, bilgi için söyleyeyim motokaravan tanımı burada çok önceleride vardı ama bunu kimse bilmediği için uygulanmıyordu. 2011 senesinde bir çok araca ceza ödettirilmek suretiyle devlete yeni bir kazanç kapısı açılması ile gündeme tam olarak getirilmiştir, ben dahil bir çok arkadaşımızın canı çok yanmıştır. Bu yüzden bu konu tarafımca oldukça detaylı incelenmiştir. Motokaravan tescilleri çoğalmaya ve bazı problemler çıkmaya başlayınca uygulama devam ettirilmiştir. Motokaravan tanımı buradan çıkarılmadıkça hiç bir çözüm yoktur. Bunun dışındaki tüm müracaatlar (Tüketici mahkemesi ve dava açmalar da dahil olmak üzere) geri çevrilecektir. Bakanlık nezdindeki girişimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz ama şu ana kadar bu konuyu çözümleyecek makamlara ulaşamadık.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Çözüm üretebilecek makam mensuplarının çok daha önemli işleri varken, bizimle ilgilenilirse şaşarım zaten.

Hususi otomobillle yılda yirmibeşbin km. yol yapanlar var, nerdeyse araç sürekli trafikte. Karavanla yapılacak toplam km.en

fazla olsa olsa bu rakamın üçte biri olur. Hangi araç tehlikeli araçlar gurubuna girer.

Benzer ifadeleri şimdiye kadar birçok

arkadaşımız kullanmış olsa da, ben de aynı ifadeleri kullanmaktan kendimi alamadım.

Şu anda birileri üzerinde çalışıyor. Biraz sabredip bekleyelim. Güzel bir çözüm çıkacağına dair umudum var. Lütfen beklemeye devam edin.

TSE'ye 27.09.2014 tarihinde yaptığım başvuru ve verilen yanıt ilişiktedir...
Tatil amaçlı kullanılan motokaravanların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3. maddesinde tanımlanan "Kamp
taşıtı" kavramı içerinde değerlendirilmesi gerekirken, TSE'nin hazırladığı 22.02.2011 tarihli "Araç Proje Uygulama Usul veEsasları"(ÜBM 2011/2)hakkındaki Tamimde "Kamp taşıtı" kavramına yer verilmediğinden "Özel amaçlı taşıt" kavramı
içinde değerlendirilmesi ve bu tür araçların proje/uygunluk belgelerinde ve dolayısı ile tescil belgelerinde araç cinsi olarak
"özel amaçlı taşıt" ibaresinin yer alması nedeniyle, trafikte en az seyreden araçlardan olan motokaravan sahipleri haksız
bir şekilde çok yüksek sigorta primleri ödemek durumunda kalmaktadırlar. Anılan Tamimin 2918 sayılı Kanuna uygun
olarak yeniden gözden geçirilmesi ve motokaravanların özel amaçlı taşıt kapsamından çıkarılarak "Kamp taşıtı" kavramı
içinde değerlendirilmesi ve bu haksızlığın önlenmesi gerekmektedir. Saygılarımla. "

Sayın metin META,
Konuyla ilgili olarak görüş ve önerileriniz Tamim Revize çalışmaları kapsamında değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.

ANKARA ARAÇ PROJE MÜDÜRLÜĞÜ "

"

supergezgin' Alıntı:
Metin bey,

Bir konuyu tekrar açıklamakta yarar var. Kanunun ilgili maddeleri ve detayları üzerinde çok görüşmeler yaptım. Ancak Trafik kanunundaki araç cinsleri başlığı altında "kamp taşıdı" ibaresi yok. Bu tarif eskiden kalmış bir tanımdır. Levent beyin de belirttiği gibi eskiden açıklma olarak yazılan bir tanımdı. Bu tanım artık kullanılmıyor. Bunun yerine Motokaravan tanımı getirildi ve Özel Amaçlı Taşıtlar başlığı altında yer aldı, bilgi için söyleyeyim motokaravan tanımı burada çok önceleride vardı ama bunu kimse bilmediği için uygulanmıyordu. 2011 senesinde bir çok araca ceza ödettirilmek suretiyle devlete yeni bir kazanç kapısı açılması ile gündeme tam olarak getirilmiştir, ben dahil bir çok arkadaşımızın canı çok yanmıştır. Bu yüzden bu konu tarafımca oldukça detaylı incelenmiştir. Motokaravan tescilleri çoğalmaya ve bazı problemler çıkmaya başlayınca uygulama devam ettirilmiştir. Motokaravan tanımı buradan çıkarılmadıkça hiç bir çözüm yoktur. Bunun dışındaki tüm müracaatlar (Tüketici mahkemesi ve dava açmalar da dahil olmak üzere) geri çevrilecektir. Bakanlık nezdindeki girişimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz ama şu ana kadar bu konuyu çözümleyecek makamlara ulaşamadık.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Erdal bey,
Ben 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda "Araç Cinsleri" başlığı ile ilgili bir düzenleme göremedim. Kanımca herhangi bir kanun değişikliğine ihtiyaç yok mevcut kanuni düzenleme içinde mesele çözümlenebilir diye düşünüyorum. TSE'ye konu ile ilgili olarak yaptığım başvuruya bugün verilen cevapta başvurumun "Tamim" revize çalışmalarında dikkate alanacağını belirtiyorlar. Bence de problemin kaynağı TSE'nin hazırladığı "Araç Proje Uygulama Usul ve Esasları" hakkındaki tamim dir. Saygılarımla

Arkadaşlar
Konu kirliliği olmasın diye buraya yazdım
Karavana ruhsat dönüşümünden sonra, Vergi dairesi ile ilgili bir işlem varmı?

Bazı arkadaşlar, Karavanı için " vergi dairesine işli" açıklaması yapıyorlar

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yanıt verirlerse memnun olurum

Dönüşüm sonrası, tüv muayenesi için doldurulup tüv tarafından onaylanan 2 nushalı EK1 belgesi, sonra trafik tescile veriliyor, 1 nüshası trafik tescilde kalıyor, diğer nüshasını trafik tescil damgalayıp size veriyor işte bu nüsha ve yeni ruhsat fotokopileri ile birlikte vergi dairesine gidilip teslim ediliyor, işletiliyor...Bir ara bazı trafik tescillerde bu belgeyi trafik tescil posta ile vergi dairesine yolluyordu, bu bazen 2-3 ay gecikebiliyordu, trafik tescil pul parası vermemek için bu belgelerin yollanmasını trafik müşavirlik firmalarının üzerine atmışlar, onlarda enayimi pul parası versinler, doğruca ÇÖP'e atıyorlardı, siz işinizi takip etmeziseniz, sizin işinizi kimse takip etmez, trafikden vergi dairesine gidecek EK1 nüshasını mutlaka elden alıp kendiniz vakit ayırıp vergi dairelerine teslim edin...Burada sorun başka ile ait plaka taşıyan karavanlar için bu belgenin mutlaka bağlı olduğu ilin vergi dairesine götürülmesi zorunluluğu, size uzak bir il ise, bir ahbabınız varsa ona yollayın elden götürsün, veya üşenmeyin gidin, yada keyfinize bakın sonuçlarına katlanın..

Atiila Bey,

Bu değerli bilgi için teşekkür ederim

TA2RX' Alıntı:
Şu anda birileri üzerinde çalışıyor. Biraz sabredip bekleyelim. Güzel bir çözüm çıkacağına dair umudum var. Lütfen beklemeye devam edin.

Umutlar fos çıktı.

Yukarıdaki mesajı yazmama sebep olan Ankara Sigorta'nın Samsun Bölge Müdürü idi. Teknik genel müdür yardımcılarının konuyla ilgilendiğini, bu konuda bir bilgisayar programı değişikliği yapılarak "özel amaçlı taşıt" ibaresinin alt kırılımlarını tanımlanması gerektiğini söyledi. Ruhsatımı, poliçemi ve zeyilimi tarayıp kendisine ilettim.

Bir hafta sonra, sözkonusu genel müdür yardımcısından doğrudan gelen cevap, kendilerine yazdığım adres yerine üniversite adresime gönderilmişti. Ruhsatımı istiyordu. Kaç tane karavan olduğuna dair bilgi bulabilecekleri kaynak soruyordu. Kısacası bu iş ne kadar karlı, onu bilmeden bir şey yapamayacağını bildiriyordu.

Oldukça keskin bir dille cevap verdiğimi tahmin edebileceğinizi sanıyorum. :mad:

Bu süreçte ilginç başka bir gelişme oldu. Şu anki sigortamı yaptırdığım Mapfre sigortadan gelen cevapta Kasım (ya da Aralık, tam hatırlamıyorum) başında bir ayarlama yapacaklarını bildirdiler. Bakalım onlardan ne çıkacak. Yoksa yine dağ fare mi doğuracak. Göreceğiz.

aslanahmet' Alıntı:
Sigorta için çok fiyat araştırması yaptım. En uygun fiyatı Ali Bey (sigortacıali) vasıtası ile 750 TL olarak Ak Sigorta'da buldum ve Ali Bey' e sigortamı yaptırdım. Eskiden bana yüksek gelen bu rakamlara mecburen katlanır olduk. Sonumuz hayrola :smiley:

MTV + Zorunlu Trafik Sigortası + TÜV muayenesi + Egzoz muayenesi toplam gideri olarak yıllık kafamda 1500 TL gibi psikolojik bir sınır vardı. Geçerse motor karavancılığı bırakacağım diyordum. Bu sene bu sınırı uç uca kurtardım :smiley: Ne olur ne olmaz diye önümüzde ki sene için bu sınırı 2000 TL ye kadar yükselttim. Bakalım ne olacak :smiley:
Karavan dönüşümü ile trafik sigortamı ve kaskomu yeniletmem gerek, sigortacınız yardımcı olabilir mi ? Tşk.ederim.

TA2RX' Alıntı:
Umutlar fos çıktı.

Yukarıdaki mesajı yazmama sebep olan Ankara Sigorta'nın Samsun Bölge Müdürü idi. Teknik genel müdür yardımcılarının konuyla ilgilendiğini, bu konuda bir bilgisayar programı değişikliği yapılarak "özel amaçlı taşıt" ibaresinin alt kırılımlarını tanımlanması gerektiğini söyledi. Ruhsatımı, poliçemi ve zeyilimi tarayıp kendisine ilettim.

Bir hafta sonra, sözkonusu genel müdür yardımcısından doğrudan gelen cevap, kendilerine yazdığım adres yerine üniversite adresime gönderilmişti. Ruhsatımı istiyordu. Kaç tane karavan olduğuna dair bilgi bulabilecekleri kaynak soruyordu. Kısacası bu iş ne kadar karlı, onu bilmeden bir şey yapamayacağını bildiriyordu.

Oldukça keskin bir dille cevap verdiğimi tahmin edebileceğinizi sanıyorum. :mad:

Bu süreçte ilginç başka bir gelişme oldu. Şu anki sigortamı yaptırdığım Mapfre sigortadan gelen cevapta Kasım (ya da Aralık, tam hatırlamıyorum) başında bir ayarlama yapacaklarını bildirdiler. Bakalım onlardan ne çıkacak. Yoksa yine dağ fare mi doğuracak. Göreceğiz.

Bekir bey burada en çok dikkatimi çeken konu farklı bir e-posta adresinden dönüş yapmaları oldu. Yanlış mı anladım acaba. Siz abc@hotmail.com gibi bir adresten yazdınız ve cevabı onlara hiç iletmediğiniz xyz@giresun.edu.tr gibi bir adresten mi geldi? Böyle özel bir adrese nasıl ulaşabilirler ki? Üzerinde durulması gereken bir konu.

Bu arada yollarımızda ne kadar karavan olduğunu bir başka deyişle sigorta edilecek karavan pazarının boyutunu, size sormak yerine en azından ilan sitesindeki karavan sayısına bakıp tahmin edebilirlerdi. Bunu düşünemeyen insanların yönettiği sigorta şirketleri araçlarımızın ambulans, itfaiye aracı vb. yüksek riskli araçlardan olmadığını zaten idrak edemez.

Edit : e-posta adresleriniz zaten isminizle birlikte yayınlandığı için ulaşımı kolaymış :smiley: Anlaşıldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR