TA2RX
Müzmin öğrenci
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası
Bence bir tek şeye ihtiyacımız var: Edep sahibi insanlara.
Bence bir tek şeye ihtiyacımız var: Edep sahibi insanlara.
supergezgin' Alıntı:Metin bey,
Bir konuyu tekrar açıklamakta yarar var. Kanunun ilgili maddeleri ve detayları üzerinde çok görüşmeler yaptım. Ancak Trafik kanunundaki araç cinsleri başlığı altında "kamp taşıdı" ibaresi yok. Bu tarif eskiden kalmış bir tanımdır. Levent beyin de belirttiği gibi eskiden açıklma olarak yazılan bir tanımdı. Bu tanım artık kullanılmıyor. Bunun yerine Motokaravan tanımı getirildi ve Özel Amaçlı Taşıtlar başlığı altında yer aldı, bilgi için söyleyeyim motokaravan tanımı burada çok önceleride vardı ama bunu kimse bilmediği için uygulanmıyordu. 2011 senesinde bir çok araca ceza ödettirilmek suretiyle devlete yeni bir kazanç kapısı açılması ile gündeme tam olarak getirilmiştir, ben dahil bir çok arkadaşımızın canı çok yanmıştır. Bu yüzden bu konu tarafımca oldukça detaylı incelenmiştir. Motokaravan tescilleri çoğalmaya ve bazı problemler çıkmaya başlayınca uygulama devam ettirilmiştir. Motokaravan tanımı buradan çıkarılmadıkça hiç bir çözüm yoktur. Bunun dışındaki tüm müracaatlar (Tüketici mahkemesi ve dava açmalar da dahil olmak üzere) geri çevrilecektir. Bakanlık nezdindeki girişimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz ama şu ana kadar bu konuyu çözümleyecek makamlara ulaşamadık.
Saygılarımla
Erdal Ötügen
TA2RX' Alıntı:Şu anda birileri üzerinde çalışıyor. Biraz sabredip bekleyelim. Güzel bir çözüm çıkacağına dair umudum var. Lütfen beklemeye devam edin.
Karavan dönüşümü ile trafik sigortamı ve kaskomu yeniletmem gerek, sigortacınız yardımcı olabilir mi ? Tşk.ederim.aslanahmet' Alıntı:Sigorta için çok fiyat araştırması yaptım. En uygun fiyatı Ali Bey (sigortacıali) vasıtası ile 750 TL olarak Ak Sigorta'da buldum ve Ali Bey' e sigortamı yaptırdım. Eskiden bana yüksek gelen bu rakamlara mecburen katlanır olduk. Sonumuz hayrola
MTV + Zorunlu Trafik Sigortası + TÜV muayenesi + Egzoz muayenesi toplam gideri olarak yıllık kafamda 1500 TL gibi psikolojik bir sınır vardı. Geçerse motor karavancılığı bırakacağım diyordum. Bu sene bu sınırı uç uca kurtardım Ne olur ne olmaz diye önümüzde ki sene için bu sınırı 2000 TL ye kadar yükselttim. Bakalım ne olacak
TA2RX' Alıntı:Umutlar fos çıktı.
Yukarıdaki mesajı yazmama sebep olan Ankara Sigorta'nın Samsun Bölge Müdürü idi. Teknik genel müdür yardımcılarının konuyla ilgilendiğini, bu konuda bir bilgisayar programı değişikliği yapılarak "özel amaçlı taşıt" ibaresinin alt kırılımlarını tanımlanması gerektiğini söyledi. Ruhsatımı, poliçemi ve zeyilimi tarayıp kendisine ilettim.
Bir hafta sonra, sözkonusu genel müdür yardımcısından doğrudan gelen cevap, kendilerine yazdığım adres yerine üniversite adresime gönderilmişti. Ruhsatımı istiyordu. Kaç tane karavan olduğuna dair bilgi bulabilecekleri kaynak soruyordu. Kısacası bu iş ne kadar karlı, onu bilmeden bir şey yapamayacağını bildiriyordu.
Oldukça keskin bir dille cevap verdiğimi tahmin edebileceğinizi sanıyorum.
Bu süreçte ilginç başka bir gelişme oldu. Şu anki sigortamı yaptırdığım Mapfre sigortadan gelen cevapta Kasım (ya da Aralık, tam hatırlamıyorum) başında bir ayarlama yapacaklarını bildirdiler. Bakalım onlardan ne çıkacak. Yoksa yine dağ fare mi doğuracak. Göreceğiz.