Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,282
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

UfukU' Alıntı:
Edit : e-posta adresleriniz zaten isminizle birlikte yayınlandığı için ulaşımı kolaymış :smiley: Anlaşıldı.

Sırf e-posta adreslerimiz olsa yine iyi. Artık bütün hayatımız internette :D

Etiketler

Ankara Sigorta nihayet lütfedip bir adım attı. Yeni tarifeleri şöyle:

Basamak kodu Brüt prim
4.basamak 306,00 TL
5.basamak 275,00 TL
6.basamak 260,00 TL
7.basamak 244,00 TL

Bu sene ödemiş bulunduğumuz primlerin ne olacağını sordum. Cevap bekliyorum.

Mapfre sigorta da Kasım (ya da Aralık tam hatırlamıyorum) başına yeni tarife duyuracağını yazmıştı. Haber alınca ileteceğim.

Suresi dolan policeler yenilenmediginde her ay icin% 5 ceza primi ekleniyor bu durumda yeni policenin baslangic tarihi yenilendigi tarihmi yoksa biten policenin tarihimi olur? Paylasimda bulunacak olanlara tesekkurler

Daha 2 hafta önce gecikmeye girdim, iyi biliyorum ;) Yenilendiği tarih oluyor. 1 gün gecikmekle 30 gün gecikmek aynı bedele yani %5 artışa sebep olduğundan, araç güvenli bir yerde duruyorsa 30. günde sigortalayarak 1 ay süre kazandığınızdan kara bile geçebilirsiniz. 1 ayın sigortası 100/12 den yıllık ücretin %8.3'ü kadar yerine %5 ödemiş oluyorsunuz :smiley: Ben beklemedim yaptırdım, yanlış anlaşılma olmasın, öneri değildir :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Ankara Sigorta nihayet lütfedip bir adım attı. Yeni tarifeleri şöyle:

Basamak kodu Brüt prim
4.basamak 306,00 TL
5.basamak 275,00 TL
6.basamak 260,00 TL
7.basamak 244,00 TL

Bu sene ödemiş bulunduğumuz primlerin ne olacağını sordum. Cevap bekliyorum.

Mapfre sigorta da Kasım (ya da Aralık tam hatırlamıyorum) başına yeni tarife duyuracağını yazmıştı. Haber alınca ileteceğim.

Bekir bey bu fitatlarin karavanlar icin verilen fiyatlar olduguna eminmisiniz. Piyasada ucusan fiyatlatdan sonra cok cuzi kaliyor bunlar. Eger fiyatlar boyle ise daha merkezi bir sekilde duyurup, sigortasi dolan arkadaslari bu firmaya yonlendirmek iyi olabilir. Hem tum karavancilarin yararina olur, hemde bu gecisi goren diger firmalarda rekabet icin fiyatlarini asagiya cekebilir.

Sent from my iPad using Tapatalk

Haldun (taiga) bu gün karavanına 582 TL ye Ziraat Sigorta'dan sigortasını yaptırmış. Araştırdığı diğer yerler 1200 TL den daha düşüğüne teklif vermemiş.

melihbozkurt' Alıntı:
Bekir bey bu fitatlarin karavanlar icin verilen fiyatlar olduguna eminmisiniz. Piyasada ucusan fiyatlatdan sonra cok cuzi kaliyor bunlar. Eger fiyatlar boyle ise daha merkezi bir sekilde duyurup, sigortasi dolan arkadaslari bu firmaya yonlendirmek iyi olabilir. Hem tum karavancilarin yararina olur, hemde bu gecisi goren diger firmalarda rekabet icin fiyatlarini asagiya cekebilir.

Doğrudur. Bunlar karavan için Ankara Sigorta'nın yeni belirlediği prim miktarları.

1.5 aylık mücadelenin sonunda elde ettiğim ilk başarı. Umulur ki diğerleri de takip etsin.

TA2RX' Alıntı:
Umutlar fos çıktı.

Yukarıdaki mesajı yazmama sebep olan Ankara Sigorta'nın Samsun Bölge Müdürü idi. Teknik genel müdür yardımcılarının konuyla ilgilendiğini, bu konuda bir bilgisayar programı değişikliği yapılarak "özel amaçlı taşıt" ibaresinin alt kırılımlarını tanımlanması gerektiğini söyledi. Ruhsatımı, poliçemi ve zeyilimi tarayıp kendisine ilettim.

Bir hafta sonra, sözkonusu genel müdür yardımcısından doğrudan gelen cevap, kendilerine yazdığım adres yerine üniversite adresime gönderilmişti. Ruhsatımı istiyordu. Kaç tane karavan olduğuna dair bilgi bulabilecekleri kaynak soruyordu. Kısacası bu iş ne kadar karlı, onu bilmeden bir şey yapamayacağını bildiriyordu.

Oldukça keskin bir dille cevap verdiğimi tahmin edebileceğinizi sanıyorum. :mad:

Bu süreçte ilginç başka bir gelişme oldu. Şu anki sigortamı yaptırdığım Mapfre sigortadan gelen cevapta Kasım (ya da Aralık, tam hatırlamıyorum) başında bir ayarlama yapacaklarını bildirdiler. Bakalım onlardan ne çıkacak. Yoksa yine dağ fare mi doğuracak. Göreceğiz.

Bu konuda bir düzeltme ve özür:

Yukarıdaki saçmalıkları yapan firma Anadolu Sigorta imiş, Ankara Sigorta değil. Ben karıştırmışım.

Ankara Sigorta söz verdiği gibi özel amaçlı taşıt tanımının alt kırılımlarını tanımlayıp bilgisayar programlarını değiştirdi ve yeni primleri belirledi.

Şimdi Ankara Sigorta'dan mükerrer poliçe kestirip, mevcut sigortamı iptal ettirebilir miyim, onu araştırıyorum. Bu arada da Mapfre'deki mevcut sigortamın 1 Kasım'dan sonraki primlerinin ne olacağını öğrenmeye çalışıyorum.

Bekir Bey size selamlarımı gönderiyorum. Nasıl güzel bir iş yaptığınızı tahmin edemezsiniz. İyi ki varsınız. :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Doğrudur. Bunlar karavan için Ankara Sigorta'nın yeni belirlediği prim miktarları.

1.5 aylık mücadelenin sonunda elde ettiğim ilk başarı. Umulur ki diğerleri de takip etsin.
Teşekkürler. :smiley:
Hepsi yapmasa da biri bile makul fiyatlar vermeye başlamış olması bile çok iyi haber. Bütün karavancıları kendine çekecektir.

çabalarınız için teşekkürler. Sigortacımla gorustum. 3 ay once 1700 TL ye yaptırdığım sigortam anca araç satışında iptal olabilirmiş. kaçan kaçtı artık...

TA2RX' Alıntı:

Dün Haldun Ziraat Bankası'ndan önce Ankara Sigorta acentasına gitmiş. Merkezden fiyat sordurmuş. 1300 küsür TL teklif vermişler.
Size verilen fiyatlar genel değilmi acaba? Sadece acentanıza özel mi? Bir araştırmak lazım.

tayfunvw' Alıntı:
çabalarınız için teşekkürler. Sigortacımla gorustum. 3 ay once 1700 TL ye yaptırdığım sigortam anca araç satışında iptal olabilirmiş. kaçan kaçtı artık...

Araci esinize yara bir yakiniza satin. Sonucta alim-satim vergisi sizin verdiginiz sigortadan cok daha ucuza geliyor. :smiley:

2 Ekim 2014 tarihinde Ziraat Bankasından 728 tl. ye sigortayı yaptırdım. Çok araştırmama rağmen en uygun fiattır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR