edessastelio' Alıntı:Merhaba;
Banada 98 model aracıma ZTS için 1500 liraya kadar fiyat vermişlerdi. Bu durumda SOYUT karavan şirketince mağdur edildiğim gibi, tekrar başka mağduriyet yaşamayı istemediğimden sigorta bitimine bir ay kala araştırmaya başladım,hiç acele etmedim.Bu durum siğorta acentesinin ilgisi ile değişebiliyor. Sigortamın bitmesine zaman olduğu için acele etmedim. Heryıl yenilediğim acentanın teklifine ben size haber vereyim dedikten sonra hiç tanımadığım lalettain bir acentaya uğradım, tüm sigorta şirketlerinden fiyat istedi, en uygun olan poliçeyi yaptırtım. 301 TL.
Acentanın teklif isterken araç kaç yıldır aynı şahsın ve bu güne kadar kazaya karışmışmı? bunlar etken oluyor. Mesela benim aracım 7. derecede imiş.
Acentalar bu kriteterleri teklif isterken tam detaylı girmediği için fiyat yüksek çıkabiliyor.
Benim düşük fiyat sigorta poliçesine bu yıl sahip olmamda acenta sahibinin karavan merakı olmasının ve benimle bu konuda muhabbet etmesininde etkisi oldu, çünki bütün kriterleri teklif alacağı şirketlere noksansız bildirdi...
Tavsiyem: Çok yoğun çalışan acentalar yerine küçük şahıs acentaları ile muhatap olun.
Birdaha ne yerel nede genel seçimlerde bu yönetime oy vermiyeceğim. modeli düşük bir motokaravanımız var, bizden 4x4 gibi vergiyi zorla alıyorlar, onların gözünde zengin sayılıyoruz, yılda bir iki ay kullanabildiğimiz aracımızdan 12 aylık vergi sorgusuz sualsiz alınıyor, lüks araç olarak degerlendiriliyor. Kasko değeri için maliyeye müracaat etseniz bile, dilekçeniz motokaravan bundan yararlanamaz gerekçesi ile olumsuz yanıt alıyorsunuz.
Sigorta şirketlerine bu fiyat serbestliğini kim verdi?
Herkes bu gidişattan nasibini alıyor, ona göre davranır artık.
Selamlar, Saygılar, tüm Gezenbilir üyelerine...
edessastelio' Alıntı:Acizane fikrim, buraya şirket ismi ve fiyat yazmayalım, bu konuda soru soran arkadaşları özel mesajla bilgilendirelim.
Özür dilerim.Tabiki bu benim düşüncemdir, kimseyi bağlamaz.Sadece fikir beyan ettim.
Merhaba; Bekir Kemal bey,TA2RX' Alıntı:Bence forum ortamı tam da bu nedenle var: Açıkça bilgi paylaşımı için. Aksi takdirde hem bir çok insan konudan habersiz kalır, hem de özel mesajla cevap vermeye kalkanlar gelen mesaj sayısı altında bunalır. Bu da benim şahsi fikrim.
Merhaba,Ferhat bey;fsirin' Alıntı:Bence de hangi firma uygun fiyat veriyor bilsinler derim. Rekabet iyidir. Biz hangisi uygun fiyat verirse o firmaya yaptıracağız. Eğer kendi firmalarının poliçelerini satmak istiyorlarsa, fiyatlarını gözden geçirip, rakiplerinin altında vermesi lazım. Sonuçta karavanların da riskli araçlar olmadığını göz önüne almaları lazım.
drares' Alıntı:Kötü tarafı arıza halinde bu hizmetin özel amaçlı taşıtlara sunulmamasıydı
dalgıç' Alıntı:Arkadaşlar, Özel amaçlı araç(Motor karavan) ruhsatım ile 3 Aralık'ta bitecek olan Zorunlu Trafik Sigortasını yenilemek için günlerdir sigorta acenteleri ile boğuşuyorum.
Anadolu-aksigorta-Dubai-Axsa-Sampa-Allıanz-Halk Acentalarından aldığım fiyatlar arasında korkunç fark var, rekor ise 1500 tl ye yakın rakamla Axsa!da.
En sonunda 1500 tl istenen trafik sigortamı HALK sigortadan 322.97 TL ye yaptırdım.
Motokaravan ruhsatlı arkadaşlara Halk sigortadan da fiyat almalarını hatırlatırım.
Yakınınızda Halk acentası olmayabilir. Bende ERDEK' de oturduğum halde, İnternetden bulduğum acentelere telefondan, gerekli ruhsat bilgilerimi vererek fiyat aldım ve Balıkesir acentasına yaptırdım,kargo ile poliçemi yolladılar. İllaki acentenin ayağına gitmeniz gerekmiyor. Bilgilerinize......
Sevgi ve saygılarımla
Gezenbilir karavan sever arkadaşlar merhabalar bende sizler gibi bir motorlu karavan sahibi oldum fakat trafik sigortasına tuhaf rakkamlar
istediler 1979 model 207D mercedes karavana 2200 TL trafik sigortası istediler bir sürü sigortacıyı gezdim en son 650 TL ye düştüler sonra
Abdi Uçar beyin yazısını okudum ve kendisini telefon ile aradım sağolsun bana çok yardımcı oldu Balıkesirden halk sigorta acentasının numarasını verdi bende sigorta firmasını telefon ile aradım belgeleri e-mail ile gönderdim 340 TL ye sigortayı yapdılar ve aras kargo ile ertesi günü sigorta antalyada elime geçdi Sigortayı yapan firmanın adresini isteyene verebilirim burada kartvizitini koymak isterdim ama galiba reklama giriyor hepinize saygılar.