Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,001
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

teşekkür ederiz Abdi abi, 15 gün sonra bana da gerekecek....

Etiketler

İşte gezenbilirin güzelliği karavanla ilgili her hastalığın tedavi edildiği hastane iyiki varsın GEZENBİLİR....

Arkadaşlar cuma günü kamperimin trafik sigortasını halk sigortaya 326 tl.ye yaptırdım.

Sizin araç hangi plaka, malum şehirlere görede değişiyor.

Bu gün trafik sigortamın son günüydü malum astronomik fiyatlar sonunda Halk sigortaya 372 tl yaptırdım.Bilgilerinize...

"Halk Sigorta", adı gibi halkçı öyleyse... ;)
Paylaşım için teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

Merhaba, Dostlar;
Bende 10. ayda Halk sigortaya yaptırmıştım.301 TL. Buraya bilerek yazmamıştım. Başka arkadaşlar yazınca,yazdım.
Sigorta şirketi yazışmaları görüp fiyatlarını diğer şirketler seviyesine çeker diye düşünüyordum.
41 yıllık ticari hayatımda fiyat tesbitinin rakiplere göre, piyasaya göre belirlendiğini görüyordum.
Acizane fikrim, buraya şirket ismi yazmayalım, sadece yaptırdığımız fiyatı belirtelim. Bu konuda soru soran arkadaşları özel mesajla bilgilendirelim.Çünki her şirket kar etme yarışı içerisinde, gelecek sefere aynı şirketin fiyatlarının uçmasına
gaz vermeyelim.
Özür dilerim.Tabiki bu benim düşüncemdir, kimseyi bağlamaz.Sadece fikir beyan ettim.
Selamlar,saygılar

Konu hakkında önceden yazdığım satırlar altta:
edessastelio' Alıntı:
Merhaba;
Banada 98 model aracıma ZTS için 1500 liraya kadar fiyat vermişlerdi. Bu durumda SOYUT karavan şirketince mağdur edildiğim gibi, tekrar başka mağduriyet yaşamayı istemediğimden sigorta bitimine bir ay kala araştırmaya başladım,hiç acele etmedim.Bu durum siğorta acentesinin ilgisi ile değişebiliyor. Sigortamın bitmesine zaman olduğu için acele etmedim. Heryıl yenilediğim acentanın teklifine ben size haber vereyim dedikten sonra hiç tanımadığım lalettain bir acentaya uğradım, tüm sigorta şirketlerinden fiyat istedi, en uygun olan poliçeyi yaptırtım. 301 TL.
Acentanın teklif isterken araç kaç yıldır aynı şahsın ve bu güne kadar kazaya karışmışmı? bunlar etken oluyor. Mesela benim aracım 7. derecede imiş.
Acentalar bu kriteterleri teklif isterken tam detaylı girmediği için fiyat yüksek çıkabiliyor.
Benim düşük fiyat sigorta poliçesine bu yıl sahip olmamda acenta sahibinin karavan merakı olmasının ve benimle bu konuda muhabbet etmesininde etkisi oldu, çünki bütün kriterleri teklif alacağı şirketlere noksansız bildirdi...
Tavsiyem: Çok yoğun çalışan acentalar yerine küçük şahıs acentaları ile muhatap olun.
Birdaha ne yerel nede genel seçimlerde bu yönetime oy vermiyeceğim. modeli düşük bir motokaravanımız var, bizden 4x4 gibi vergiyi zorla alıyorlar, onların gözünde zengin sayılıyoruz, yılda bir iki ay kullanabildiğimiz aracımızdan 12 aylık vergi sorgusuz sualsiz alınıyor, lüks araç olarak degerlendiriliyor. Kasko değeri için maliyeye müracaat etseniz bile, dilekçeniz motokaravan bundan yararlanamaz gerekçesi ile olumsuz yanıt alıyorsunuz.
Sigorta şirketlerine bu fiyat serbestliğini kim verdi?
Herkes bu gidişattan nasibini alıyor, ona göre davranır artık.
Selamlar, Saygılar, tüm Gezenbilir üyelerine...

edessastelio' Alıntı:
Acizane fikrim, buraya şirket ismi ve fiyat yazmayalım, bu konuda soru soran arkadaşları özel mesajla bilgilendirelim.
Özür dilerim.Tabiki bu benim düşüncemdir, kimseyi bağlamaz.Sadece fikir beyan ettim.

Bence forum ortamı tam da bu nedenle var: Açıkça bilgi paylaşımı için. Aksi takdirde hem bir çok insan konudan habersiz kalır, hem de özel mesajla cevap vermeye kalkanlar gelen mesaj sayısı altında bunalır. Bu da benim şahsi fikrim.

TA2RX' Alıntı:
Bence forum ortamı tam da bu nedenle var: Açıkça bilgi paylaşımı için. Aksi takdirde hem bir çok insan konudan habersiz kalır, hem de özel mesajla cevap vermeye kalkanlar gelen mesaj sayısı altında bunalır. Bu da benim şahsi fikrim.
Merhaba; Bekir Kemal bey,
Fikrinize saygı duyarım.
Selamlar

Bence de hangi firma uygun fiyat veriyor bilsinler derim. Rekabet iyidir. Biz hangisi uygun fiyat verirse o firmaya yaptıracağız. Eğer kendi firmalarının poliçelerini satmak istiyorlarsa, fiyatlarını gözden geçirip, rakiplerinin altında vermesi lazım. Sonuçta karavanların da riskli araçlar olmadığını göz önüne almaları lazım. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Bence de hangi firma uygun fiyat veriyor bilsinler derim. Rekabet iyidir. Biz hangisi uygun fiyat verirse o firmaya yaptıracağız. Eğer kendi firmalarının poliçelerini satmak istiyorlarsa, fiyatlarını gözden geçirip, rakiplerinin altında vermesi lazım. Sonuçta karavanların da riskli araçlar olmadığını göz önüne almaları lazım. :smiley:
Merhaba,Ferhat bey;
Size katılmıyor değilim. Ümitsizliğim sadece 1 sigorta şirketinin Uygun fiyatlı olması.
Geçtiğimiz yıl AXA, Dubai ve birkaç sigortanın fiyatı makuldü, aynı şirketler buyıl fiyatlarını 2,5 kar artırdı.
Karavanların riskli araçlar olmadığı malum fakat hiç kimse gözönüne almıyor. Kasko bile yapmıyorlar veya çok uçuk rakamlar talep ediyorlar.Özellikle maliye gözünde yolunacak kazız biz.
Sesimizi nasıl duyuracağız? Çoğumuzun 12 ay içerisinde en fazla 3 ay kullanabildiğimiz karavanımız için.
Örnek vermem gerekirse: Tartıya giren araçlara yazılan cezalar için acele bir yönerge ile (Tonaj toleransı) adıyla bu işle iştigal eden ticari araç sahiplerinin üye oldukları kuruluşların çabası sonucunda esnetildiğini düşünüyorum.
Bir dernek ilgilenmeden bizim bireysel çabalarımız sonuçsuz kalıyor.
İnşaallah sigorta şirketlerinin birkaçı daha fiyatlarını makul düzeye çeker. Ortak dileğimiz zaten bu.
Saygılar,selamlar

Sigorta şirketlerinin tarifelerini sürekli artırdıkları,risk gurubu tanımlarını sürekli revize ederek adeta zorunlu trafik sigortasını
kasko ile rekabet seviyelerine yaklaştırmaları herkesin malumu ancak;

dikkat edilirse herkes/hepimiz arayışlara girip en ucuz peşinde koşar olduk buluncada sevincimizi paylaşmak gereği hissediyoruz.
Bu davranışımız çok doğal ve bilgi paylaşımı şirketlerin tarife artırmaları kaygısını taşımaktansa gerçek sorunun acentelerden
kaynaklandığının gözden kaçtığını düşünüyorum.

Motor,şasi no aynı ruhsat sahibi aynı ancak fiyat anormal değişken,ben bu konudaki sorunu yukarıda yazdığım gibi acentelere
bağlıyorum. Tüm parametreleri şirkete doğru aktarmadıkları/aktaramadıkları karavan sigortası devamlılık arzetmediğinden
uzmanlaşmanın gerçekleşmemesi gerçek problem.

İllerde bu konuda bilgi sahibi acentelerin herkes tarafından tercih edilmesi hem bilgi paylaşımı hemde gerçek değer üzerinden
sigortalarımıza ulaşmamız için önemli diye düşünüyorum.

Arkadaşlar eğer burada daha önce Dubai sigorta en uygun fiyatı veriyor diye yazılmasaydı, hiç birimizin sigorta şirketlerinin trafik sigortasını farklı rakamlara yaptığını bilme şansımız olmayacaktı. Açıkçası ben Dubai sigorta acentesini ararken tesadüfen Halk sigortaya ulaştım. Gelecek seneye nelerin değişeceğini kimsenin tahmin edeceğini düşünemiyorum. Bu nedenle burada paylaşmanın sakıncası olduğunu sanmıyorum :smiley:
Trafik sigortamla ilgili son gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sigortamı yaptırdıktan sonra Halk sigortanın internet sitesini incelerken trafik sigortasına sunulan asistans hizmetini fark ettim. Sigortacımı arayarak bilgi istedim. Sonuçta 6 tl farkla kaza halinde çekici hizmeti satın alabileceğimi öğrendim ve satın aldım. Kötü tarafı arıza halinde bu hizmetin özel amaçlı taşıtlara sunulmamasıydı :(

drares' Alıntı:
Kötü tarafı arıza halinde bu hizmetin özel amaçlı taşıtlara sunulmamasıydı :(

Olay da bu zaten. Sigorta şirketleri türlü oyunlarla parayı ödememek için ellerinden geleni yapıyorlar. Levent bey'e de bu yüzden katılmıyorum. Bu işte acentelerden çok ana firmanın rolü olduğunu düşünüyorum. Örnek:

Diğer aracım olan çift kabin kamyonete aldığımdan itibaren sürekli olarak kasko yaptırdım. Araç 7 yaşını geçtikten sonra hasar ödemelerinde amortisman kesmeye başladılar. Sebep: Değişen parça yeniymiş. Ama sökülen parça eskiymiş. Aracım değer kazanıyormuş. Prim alırken tam tarife üzerinden alıyorlar ama iş ödemeye geldiği zaman amortisman kesiyorlar.

Dahası, binek araçta 10. yaştan sonra yaptıkları uygulama kamyonette 7. yaştan itibaren uygulanıyor. Sebep: Benim aracım ticariymiş. Ruhsatta hususi yazıyor diyorum. Kulaklarını tıkıyorlar. Aynı bahaneyle hasar giderilinceye kadar ücretsiz sağlamaları gereken kiralık araç konusunda da yan çiziyorlar.

Bu ülkede hangi konuda hakkımızı alabiliyoruz ki tüketici olarak alabilelim? İlla ki üç kuruşluk mesele için binlerce lira masrafa girip dava açacaksınız. Aylarca, ama aylarca mahkemelere gidip geleceksiniz. Temyiz yolu kapalı karar çıkacak. Parayı ödememek için yine de temyize başvuracaklar. Açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü :mad:

Benzer mamulü üreten firmaların mamül fiyatlarına bakın genelde 3-5 kuruş oynamayla aynılar, ama mamül yada hizmet gerçekten bu fiyatı edermi , etmez. örneğin GSM şirketleri, ama sözde buradada rekbet var, yada bankalar, hepsinde sözde rekabet var. sözde diyorum çünki rekabet yok gizli anlaşma var, bu ülkede kimse fiyatını aşşağıya çekip cazip hale gelmeye çalışmıyor, " bak o tavan fiyat yapmış bizde yapalım " zihniyeti geçerli. neye elinizi atsanız durum bu.

Yıllar önce ünlü bir markanın beyaz eşya bayiliğini yaptım, politika şuydu, 100 liralık mamüle her ay 3-5 lira zam gelirdi, mamılün fiyatı 120 lirayı bulduğunda pat diye gazete ve tv lerde kısa süreli kampanya başlatılır ve mamul 110 liraya satılırdı.
Ne desek boş, sigorta acentesinin adını vermeyelim, tamam buda bir fikir fakat diğer sigortacının bunu araştırıp bulması müsteri kılığında bir kaç telefona bakar sonuçta. ucuzcu acentenin o dönem farklı bir planı olabilir, abone sayısını artırmak vs. gibi, en azından adını öğrenip anı kurtaralım..

dalgıç' Alıntı:
Arkadaşlar, Özel amaçlı araç(Motor karavan) ruhsatım ile 3 Aralık'ta bitecek olan Zorunlu Trafik Sigortasını yenilemek için günlerdir sigorta acenteleri ile boğuşuyorum.
Anadolu-aksigorta-Dubai-Axsa-Sampa-Allıanz-Halk Acentalarından aldığım fiyatlar arasında korkunç fark var, rekor ise 1500 tl ye yakın rakamla Axsa!da.
En sonunda 1500 tl istenen trafik sigortamı HALK sigortadan 322.97 TL ye yaptırdım.
Motokaravan ruhsatlı arkadaşlara Halk sigortadan da fiyat almalarını hatırlatırım.
Yakınınızda Halk acentası olmayabilir. Bende ERDEK' de oturduğum halde, İnternetden bulduğum acentelere telefondan, gerekli ruhsat bilgilerimi vererek fiyat aldım ve Balıkesir acentasına yaptırdım,kargo ile poliçemi yolladılar. İllaki acentenin ayağına gitmeniz gerekmiyor. Bilgilerinize......
Sevgi ve saygılarımla

Gezenbilir karavan sever arkadaşlar merhabalar bende sizler gibi bir motorlu karavan sahibi oldum fakat trafik sigortasına tuhaf rakkamlar
istediler 1979 model 207D mercedes karavana 2200 TL trafik sigortası istediler bir sürü sigortacıyı gezdim en son 650 TL ye düştüler sonra
Abdi Uçar beyin yazısını okudum ve kendisini telefon ile aradım sağolsun bana çok yardımcı oldu Balıkesirden halk sigorta acentasının numarasını verdi bende sigorta firmasını telefon ile aradım belgeleri e-mail ile gönderdim 340 TL ye sigortayı yapdılar ve aras kargo ile ertesi günü sigorta antalyada elime geçdi Sigortayı yapan firmanın adresini isteyene verebilirim burada kartvizitini koymak isterdim ama galiba reklama giriyor hepinize saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri