Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,010
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Arkadaşlar, bu sigorta konusu tam anlamıyla "kör-tutma" ile ilgili darb-ı mesel de özetlenmiş.
Aramızda sigortacı olan üye yokmu acaba, bizler bukadar çelişkili poliçeler ile uğraşıyoruz.
İşin iki boyutu-sorusu var;
1. Pahalı yaptıran acaba fuzuli, fazladan para mı ödüyor?
2. Ucuz yaptıran eksik, hatalı sigorta mı yaptırıyor?
Gezenbilirde de sigortacı yokmu? bizi aydınlatsa...

Etiketler

Bugün kavga dövüş sigorta yapıldı. Şirketin işlerini yapan sigortacı ile görüştüm. Primlerin bu kadar yüksek çıkmasının sebebi, sigortacıların gözünü kâr hırsı bürümesinden kaynaklanıyor dedi. Özel amaçlı taşıt ibaresinin altında, yüksek risk taşıyan araçlar var diyor. Bu araçlar itfaiye araçları ve ambulanslar. Aynı kategorinin alt seçeneklerinde düşük risk grubuna giren karavanlar var ancak sigortacı primi yüksek almak için üst risk grubundan poliçeyi kesiyor dedi. Ben de Axa sigorta ile bu kavgayı yaptım ancak zeyl yaptığınızda haksız duruma düşüyorsunuz. Axa , sigorta poliçemin devamını sağlamasına rağmen benden ek ücret aldı üstelik hasarsızlık oranımı sıfırladı. Poliçeyi devam ettirmek zorundasınız çünkü eskiyi iptal ettireyim yenisini kestireyim diyemiyorsunuz. Başka bir poliçe kestirirseniz bir önceki poliçenizin devamından başlatıyorlar ve her ay için %5 gecikme cezası alıyorlar.
Salı günü tüketici mahkemesine başvuracağım. Bakalım neler yapabileceğiz?

Sigorta şirketlerinde sürekli aynı şirketi kullanıyorsanız, kişiye özel fiyatlar çıkıyor..ben yıllardır AXA'yı kullanıyorum, yeni aldığım ducato için acentadan fiyat istedim, bir fiyat verdiler, sonra sisteme ad soyad ile girince, sistem iskonto yaptı....

Ben de yıllardır Acente kullanıyorum. Geçen yıla kadar acentem Anadolu sigorta ile çalışıyordu sonra Axa ya geçtiler. Bana gelen poliçelerde axa oldu mecburen. Ben bana gelen poliçelere bu zamana kadar bakmadım bile, ancak sadece sınıfı değişen bir araca 500 lira gibi bir para istediklerinde insanın dikkatini çekiyor. Sadece sigorta şirketi değil acentemi bile değiştireceğim bundan sonra.

Arkadaşlar, 2 gün önce yaşadığım bir olay ile sizi bilgilendirmek isterim.
Bir arkadaşım geçen yaz, lastik patlaması sonucu yoldan çıkıp, yol kenarındaki aydınlatma direğine vurmuştu. Kendilerine bir şey olmadı. Kaza sonrası gelen polisler tutanak tutup,ifade aldıktan sonra salmışlardı. Arkadaşımda, direğe verdiği zarardan dolayı karayollarından bir ödeme geleceğini bekliyordu.
Gelelim olayın sigorta ile ilgisine. 2 gün önce trafik sigortası bitmek üzere olduğundan Anadolu sigortası acentası olan arkadaşıma gittik. Geçen yıl 230 TL olan poliçe için bize 875 TL deyince arkadaşla beraber zıpladık. Ne oluyor deyince acente arkadaş, kaza yapmışınız,sigorta ödeme yapmış,o nedenlede 4. basamaktan 3. basamağa inmişiniz, dedi.
Böylece bir şey daha öğrenmiş olduk. Yaptığınız kazada verdiğiniz zararlar ile ilgi size hiç bildirimde bulunmadan, direk olarak kişi ve kurumlar tarafından sizin trafik sigortanızdan tahsil ediyorlarmışşşşşşşş.
Gelelim sigorta primine, acente arkadaşım '' başka sigortalardan da fiyat alalım'' dedi. AXA yı aradı aldığı fiyat 2085 TL, ALLIANZ sigortayı aradı, 497 TL.
Yani ayni araç için 3 şirketten verilen fiyatlar arası uçurum.
1--Anadolu sigorta 875 TL
2- AXA sigorta 2085 TL
3- ALLIANZ 497 TL
Yani sözün kısası, araç sigortası ile ilgili, KESİN OLARAK, BİRKAÇ ŞİRKETTEN FİYAT ALMAK GEREK.. Bilgilerinize...
Sevgi ve saygılarımla...

Peki sonuç olarak bu üç şirketten hangisi tercih edilmelidir? Bu fiyatlara göre mi değerlendirilmeli?

Bu sene sigorta sisteminde bir gariplik oldu. Tahminimizce cankurtaranlar riskli araç katagorisinde değerlendirilmeye başlanılmış. Biz de aynı katagoride olduğumuz için sorun yaşamaya başladık.

Geçen sene trafik sigortası 216TL idi.

Bu sene ise en iyisi en az 3 kat fiyat istiyor. Sigortacımız da birkaç gündür nedenini araştırıyor. Değişiklik sanırım bu aralar olmuş. Geçen ay böyle bir sorun yokmuş. Böyle devam ederse uygun fiyattan sigortalayamayacağız.
Gelen son fiyatlar aşağıdaki gibi gerçekleşiyor. Trafik sigortasında 634TL'den 2000TL'ye kadar çıkıyor. Benimki AXA'dandı aynı şirkette 3 katından fazla artış var. Üstelik hasarsızlık filan da dahil. :mad:
TRAFİK
ALLİANZ : 781
ANADOLU : 634
AXA : 689
AK : 680
YKS : 1,654
ERGO : 1,973

Ferhat Bey, Dubai sigortadan da fiyat alın derim.

Bu gün yeni ruhsatımı aldım (motokaravan M1).Trafik sigortasına sıra geldiğinde (Hürsigorta) acenta işin içinden çıkamayınca merkezi araması gerektiğini söyledi.Daha sonra geri döndüğünde 114 tl. eski poliçeye artı bir fiyat istediler.
Genel merkezlerini bende aradım ısrarlılar.

tango' Alıntı:
Bu gün yeni ruhsatımı aldım (motokaravan M1).Trafik sigortasına sıra geldiğinde (Hürsigorta) acenta işin içinden çıkamayınca merkezi araması gerektiğini söyledi.Daha sonra geri döndüğünde 114 tl. eski poliçeye artı bir fiyat istediler.
Genel merkezlerini bende aradım ısrarlılar.
Hayırlı olsun,
Bende ilk seferde aynı şoku yaşamıştım, bütün itirazlarıma rağmen ekstradan 385 TL farkı verdim.

Geçen sene bir sigorta şirketine (Dubai Sigortadan 240 L) ya yaptırdım. Bu sene yine aynı şirket AXA Sigortanın daha avantajlı olduğunu söyleyip (AXa sigortadan 205 Liraya yaptı.)
Bu fiyatlandırmada sigorta yapan şirketlerin satatüsünda ÖZEL AMAÇLI diye bir bölüm olmalı ve ruhsatlarımızda da Cinsi: ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan) , ARAÇ SINIFI :M1 , KULLANIM AMACI: Yolcu Nakli-HUSUSİ yazması etken oluyor. Bilhassa bu yönde sigorta şirketi uyarılmalı.
Yapamıyorsa yapan şirket bulunmalı. Çünki serbest piyasa ekonomisi doğrultusunda,aralarında rekabet var
Tabii her sigorta şirketindeki fiyatlandırma bölümlerinde ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan) diye bir fiyatlandırma sınıfı olmadığı için fiyatlar yüksek çıkıyor sanırım.
Bir de her sene aynı şirkete yaptırmakta fayda var.

Erden Bey, problem zaten "özel amaçlı" araçlarda çıkmaya başladı. Geçen seneye göbe bu ayadan itibaren 200-250TL den 600-2000TL fiyatlara çıkarttılar. Umarım geçici birşeydir ama ben önümüzdeki hafta yaptırmak durumundayım. :'(

En iyi fiyatı Toffy'nin önerdiği Dubai sigorta verdi. 495TL. Artık bir Dubai gezisi yaparız artık. :-\

Arkadaşlar Büyük sigorta şirketlerinden birinin bünyesinde çalışan Avukat kuzenime durumu araştırttım.
Şirketler arasındaki fiyat farkı hakkında şu sonuca ulaştık;

Olay tamamen şirketlerin kazanç beklentisi, bu branşta ne kadar poliçe satmak istemeleri ile ilgiliymiş.
Fiyat farkının verilen teminatla hiç bir alakası yokmuş. Yani alınacak hizmet ve hasar tazminatı her şirkette aynı imiş.
Bazı şirketler trafik sigortasında çalışmak istiyorlarmış bu nedenle fiyatları aşağı çekiyorlarmış, bazı şirketlerse tam tersi bu branşa girmek istemediklerinden yüksek fiyat veriyorlarmış.
Ben çeşitli firmalardan fiyat aldıktan sonra en uygun olan Axa sigortadan poliçe aldım.

fsirin' Alıntı:
En iyi fiyatı Toffy'nin önerdiği Dubai sigorta verdi. 495TL. Artık bir Dubai gezisi yaparız artık. :-\

Benim sigortacım bu yıl su koyverdi Syncro'nun sigortası pahalı çıktı. Gökhan'ın yönlendirmesiyle Dubai Sig. 268 TL
ile poliçemi aldım yarın TÜV günüm.

Levent, kolay gelsin diyoruz.

Hakan, kusura bakma soruyu farketmemiştim.
Ben bu sigorta işini anlamadım. Benimki de en son Dubai sigortadan 492.80TL oldu. :-\

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR