Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,077
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

güngör' Alıntı:
Sigortacınızı ikaz edin aracınızın cinsi olarak '' Özel Amaçlı Taşıt '' bölümünden sorgulatsın cankurtaran,itfaiye ile aynı kategoridedir karavanlar. Axa Sigorta
poliçem 189.00 TL

Selamlar
Aracımın sigorta policesini inceledim.
Marka:Land Rover
Model:110.83 Arazi Benzin
Model Yılı:1993
Kullanım Tarzı:Özel otomobil
Ödenecek Prim:341,17 TL yazıyor.
Sigorta şirketi Özel otomobil kısmına itiraz ediyor ve ÖZEL AMAÇLI TAŞIT olması gerektiğini belirterek prim artışı istiyor.

Mümkünse telefon ile görüşebilirmiyiz.
0 542 631 75 75

Etiketler

Son zamanlarda trafik sigortası yaptıran var mı? Bir iki yerle telefonla görüştüm çok abuk rakkamlar teklif ediyorlar.

aslanahmet' Alıntı:
Son zamanlarda trafik sigortası yaptıran var mı? Bir iki yerle telefonla görüştüm çok abuk rakkamlar teklif ediyorlar.

öncelikle dubai sig fiyat al, daha doğrusu bütün sig. şirketlerinden fiyat al Hakan

Kesinlikle bütün sigorta şirketlerinden bizzat giderek yüzyüze fiat teklifi almanız menfaatiniz icabı.
Çok farklı fiatlar ile karşılaşacaksınız.
Kenan YAMA

Arkadaşlar siz siz olun motokaravanınızla kaza yapmayın :smiley: yaparsanızda , kaza ufaksa cebinizden verin. Ben motokaravanımla geçen sene Mudanya'da yanlış parketmiş bir aracın köşesini çizdim. Hemen durup baktım, sahibini aradım. Acelem vardı hemen bir sigorta hasar tutanağı yapıp yoluma devam ettim. Keşke anlaşıp 300-400TL verip yoluma devam etseydim. Geçen sene Dubai sigortadan 280 TL ye sigorta yaptırmıştım. Bu sene 840 TL teklif verdiler. Sebebi %20 sürprim almışım. Ama bu sürprimi de gerçek liste fiyatı üzerinden uyguluyorlarmış. Yani bu hesaba göre liste fiyatı 700 TL oluyor. Bir sürü acentayı aradım fiyatlar hep uçuk 2400 , 1400, 900 , 800 TL gibi fiyat söylüyorlar. Hatta 7000 TL diyen oldu :eek: Dubai Sigorta'nın genel müdürlüğünü aradım. 500TL lik bir hasarım olmuş. 4. kademeden 3. kademeye düşmüşüm. %20 sürprim almışım. Eğer kaza yapmamış olsaydım 277 TL alacaklarmış. Yani kaza parasının fazlasını benden tahsil etmiş oluyorlar. Bu sene yapacak bişey yok diyorlar. Seneye 400 TL civarına düşer diyorlar. Bir daha kaza yaparsam 1300 TL civarına çıkarmış :eek: :mad:

Uzun lafın kısası en ucuz, axa sigortadan 792 TL teklif aldım oraya yaptıracaz mecburen.

Uyarı iyi oldu, benim karavanım Dubai sigorta kaskolu ve Nisan'da bitiyor. İndirim olmazsa, cep yakar çıkacak demektir.

Sağol Levent Abi. Öyle basit bir kazaydı ki benim karavanda hiçbirşey yok. Sigorta için sormadığım acenta kalmadı. Hepsi aynı %20 sürprimi uyguluyor. Ama o %20 oluyor %200 :smiley: Yapacak bişey yok.

Acaba otomobiller için de mi aynı işlem söz konusu? Onu merak ediyorum. Deneyimi olan varsa paylaşsın.

Hakan bunu yazdığın çok iyi oldu, dikkatli olalım ;)

aslanahmet' Alıntı:
Acaba otomobiller için de mi aynı işlem söz konusu? Onu merak ediyorum. Deneyimi olan varsa paylaşsın.

Sadece tahmin benimki, acaba karavan sigortası emsal araca nispeten ucuz olduğundan kaza sonrası karavan olmayan
emsal araç sigortasımı baz alınıyor?

Hasar durumunda hem hasarsızlık indirimini iptal ediyorlar hem de pirimi %20 arttırıyorlar. Böylece ödenecek rakam 3 katına çıkıyor. Bir ufak kaza daha olursa 1300TL mi çıkıyor. Pes doğrusu.

Demek ki 500TL'nin altındaki hasarlar için sigorta söz konusu değil. :mad:

bu konuda bir üçkağıt var gibi geliyor bana, öyle ya biz niye sigorta yaptırıyoruz ki ???

Şubat'ın 16'sında otomobilin kaskosuna 580 TL, Martın 3'ünde trafik sigortasına 248 TL, bugün karavanın trafik sigortasına 792 TL verdim. Sigorta şirketlerine 3 haftada 1620 TL biraz ağır geldi :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,750
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

SON KONULAR

Geri