Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,100
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Anladığım kadarıyla İstanbul plakalı olunca fiyatlar fırlıyor :smiley: nedir bu İstanbulluların çektiği ??? :(

Etiketler

8+1 minübüs olarak AXA sigortada 236 TL.ye sigortamı yeniledim.

aslanahmet' Alıntı:
Anladığım kadarıyla İstanbul plakalı olunca fiyatlar fırlıyor :smiley: nedir bu İstanbulluların çektiği ??? :(

Çare basit muhtar...
Kaç kurtul İstanbuldan... :D

salih çal' Alıntı:
8+1 minübüs olarak AXA sigortada 236 TL.ye sigortamı yeniledim.

Salih Abi, minibüs ruhsatlı senin aracın aynısını, İstanbul'da firmasına göre 750 TL ile 900 TL arasında değişen fiyatlarla sigorta yapıyorlar. Senin T3'ünün İstanbul harici bir plakalı olmasının avantajı bu işte. Benim aldığım T3'ün geçici ruhsatı bir hata sonucu cinsi kısmı; "minibüs" ruhsatlı çıkmıştı. O geçici ruhsatla Axa sigortadan yaklaşık 900 TL gibi fiyat teklifi almıştım. Tipi kısmında "Kombi C Karavan" yazmasını dikkate bile almadılar. Zaten elindeki evrağa da fazla bakmıyorlar. Plakayı ve sahibinin TC kimlik numarasını bilgisayara girip ekrandan direk fiyatı çıkarıyorlar. TRAMER'in kayıtlarına girdiğinde direk trafik tescil bilgisayarlarında kayıtlarında aracın Cinsi kısmı ne yazıyorsa ekrana çıkıyor. Tek baktıkları yer aracın CİNSİ kısmı. Cinsi kısmına göre değerlendiriyorlar. Önceki hatada cinsi kısmında panelvan-kamyonet yazıyordu. Sahibi güya düzeltmeye gitti minibus yaptı. Keşke panelvan kalsaydı da demiştim. Panelvan olsaydı sigortası 450 TL idi. Ben de sigorta yaptırmadan kayıtları düzelttirmek için doğru aracın kayıtlı olduğu trafik tescil bürosuna gittim. Ruhsat kayıtlarını ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan) olarak düzelttikten sonra axa sigortadan 440 TL teklif aldım. Dubai sigorta daha uygun teklif verdi. Onlara 285 TL ye sigortamı yaptırdım. Ondan sonra da ruhsatımı çıkarttırdım. Zaten zorunlu trafik sigortanı yaptırmadan asıl ruhsatını vermiyorlar.

Konuyla igili daha detaylı bilgileri İlhan Bey’in topiğinde yazmıştım. Direk oradan alıntı olarak yapıyorum.
aslanahmet' Alıntı:
Ruhsatda Aracın Cinsi kısmında “ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan)” ibaresini görmek ne güzel. Bu konuda başımdan geçenleri kısaca paylaşayım.

Artık karışıklıklara sebep vermemek için Aracın Cinsi kısmına sadece ve sadece Tescil Bürolaranın Bilgisayarlarındaki mevcut seçenekler seçilebiliyormuş. Eskiden ruhsatlarda Cinsi kısmında"kamp taşıtı","kamping karavan", "motokaravan", "karavan(römork)" gibi ibareler vardı. Motokaravanlar için artık tek seçenek var o da; "ÖZEL AMAÇLI (Motor Karavan)" . Benim aracın önceki ruhsatında Cinsi kısmında karavan (römork) yazıyor du. İki önceki ruhsatında "çeki demiri ilaveli karavan kamping taşıtı" yazıyordu. Satış yaparken notere gittiğimiz de bilgisayar kayıdında Cinsi kısmı ; "panelvan-kamyonet" çıktı. Noter bu tutarsızlıktan dolayı satış yapamayacağını söyledi. Eski sahibi düzelttirmek için tescil bürosuna gitti. Oradaki memur seçenekler arasında bu olmadığı için panelvan kamyoneti işaretlemiş. Düzelttik diye eski sahibi geldi. Tekrar notere gittik. Bu kez karşımıza "minibüs" çıktı, tipi kısmına “kombi C karavan” yazmışlar ;D . Satışı bişekilde yaptık ve üzerinde cinsi kısmı "minibüs" yazan geçici ruhsatı noterden aldım. Ertesi gün asıl ruhsatı almadan bilgisayar kayıtlarındaki hatayı düzelttirmek için aracın kayıtlı olduğu Trafik Tescil bürosuna gittim. Memur beye eski ruhsatın, projelerin ve EK-1 lerin fotokopisini gösterdim. Memur Bey artık aracın cinsi kısmı için sadece bilgisayardaki seçenekleri seçebildiğini seçenekler arasında “motokaravan” olmadığını ve klavyeden farklı bir yazı giremediğini o yüzden cinsini ilk ruhsatta yazan “minibus”' olarak düzelttiğini karavanı ise tipi kısmına ilave ettiğini söyledi. Cinsi kısmının da motokaravan olması gerektiğini söyledim ve aşağı yukarı yarım saat hafiften tartıştık. Yasak olduğu için bilgisayar ekranını da göstermiyor du. Bir ara yanına yaklaşıp göz ucuyla seçenekleri gördüm. Otomobil, otobüs, minibus, kamyon, kamyonet, panelvan, arazi taşıtı, traktör, motorsiklet, özel amaçlı gibi seçenekler var ama “motokaravan” seçeneği gerçekten yoktu. Birden özel amaçlıdan uyandım. Memur beye Özel amaçlı olması gerektiğini söyledim. Olmaz öyle şey dedi ama, ısrarlarıma dayanamayıp seçeneği kurcalayınca özel amaçlının altında bir alt menü çıktığını gördü. Ve orada “Motor Karavan” seçeneği olduğunu söyledi. Memur bey böyle bir alt seçenek olduğunu bilmiyormuş. Eski kara düzen ruhsatları bilgisayar kayıdına geçirirken, özel amaçlının altında olması gereken araçları, panelvan olarak işlemiş. Kendi hatası olduğunu ve hemen düzelttiğini söyledi ama elime herhangi bir belge vermediğinden içimde hala bir huzursuzluk vardı. Ertesi gün ruhsatımı almak için aracın satış işlemini yaptığımız noterin ilçesindeki trafik tescil bürosuna gittim. Bilgisayardan çıkan ruhsatta “Özel Amaçlı (Motor Karavan)” yazıyordu. Dünyalar benim olmuştu :D

Burada İlhan Bey’in affına sığınarak sayfasına uzun bir mesaj yazdım ama “Özel Amaçlı (Motor Karavan)” ibaresini İlhan Bey’in ruhsatında görünce dayanamadım ;D Belki bu bilgi aynı sorunu yaşayabilecek başkalarının da işine yarar.

Oradaki Polis memuru başta kibar davranmasına rağmen konu uzayınca resmen bana kovar gibi davrandı. Alttan alır, ısrarcı, inatçı ve haklı olduğumdan dolayı kendimden emin tavrım olmasaydı belki şimdi minibus ruhsatlı karavan ile geziyor olacaktım :D Trafik sigortamı 900 TL den yaptıracaktım. Yollardaki trafik denetiminden belki tipi kısmında “kombi C karavan” yazıyor diye kurtulurdum ama TUV muayenelerinden nasıl geçerdim bilemiyorum.

Ankara Sigorta fiyatı da diğerlerine göre makul. Geçen ay 242 TL.'na yaptırdım.

"Zorunlu mali sorumluluk sigortası" fiyatları artık standart binek otomobiller için de eskisi gibi sabit fiyatlar değil. Firmaların fiyat politikaları değişken olabiliyor. Bu konuda rekabet çok yoğun olduğu için arada büyük farklar olacağını sanmıyorum. Ama yine de araştırmakta fayda var.

ben de anlamadım bu işe adam sıfır carevella 80 milyarlık ticari minübüse 500 kusür ödüyor 89 model karavana 440 tl fiyat istiyorlar.

Bu yıl (1 kasım 2011 de) karavana zorunlu trafik sigortası bedeli 216 TL ödedim. (4 taksit-Dubai sigorta, geçen yıl 240 TL idi sanırım)

Zorunlu trafik sigortası bedeli, herşeyi aynı ikiz iki karavan için ayrı illerde, illerin risk oranlarına göre ayrı rakamlar çıkar, bunu göz önünde bulundurun...

İstanbul için, 2005 12m3 2.8 JTD Fiat-Ducato zorunmlu trafik sigortası 315 TL, yeni yaptırıldı, AXA sigorta, daha ucuzu bulunamadı...

bu hafta karavanın sigortasını yaptırdım, dubai sigorta 265tl,
bir gün geçtiği için%5 geçikme faizi ile beraber
2004 ducato 2.8jtd maxi

Benim aracımın trafik sigortası bugün 170 tl.ye yenilendi :smiley:

Selamlar
1993 model 4x4 defender aracıma trafik sigortası, motorlu karavan ruhsatlı olduğu halde 34 plaka için 840 TL isteniyor. Sigortacım indirim için uğraşıyor.

Kenan YAMA

kenanyama' Alıntı:
Selamlar
1993 model 4x4 defender aracıma trafik sigortası, motorlu karavan ruhsatlı olduğu halde 34 plaka için 840 TL isteniyor. Sigortacım indirim için uğraşıyor.

Kenan YAMA
Çözemezseniz en yakın Dubai Sigorta acentasına uğrayın. Özel amaçlı taşıtlar için yapılabilecek en fazla indirimi yapıyorlar.

kenanyama' Alıntı:
Selamlar

Kenan YAMA

Sigortacınızı ikaz edin aracınızın cinsi olarak '' Özel Amaçlı Taşıt '' bölümünden sorgulatsın cankurtaran,itfaiye ile aynı kategoridedir karavanlar. Axa Sigorta
poliçem 189.00 TL

Selamlar
Güngör Bey
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği internet sayfasındaki listeye göre bazı illerin tavsiye edilen fiatları aşağıdaki gibi.

İL ADI OTOMOBİL T.TAKSİ MİNİBÜS KAMYONET RÖMORK MOTOSİKLET ÇEKİCİ ÖZEL AMAÇLI TAŞIT DİĞER ARAÇLAR
ANKARA 316 1.221 833 467 110 83 1.328 512 468
İSTANBUL 347 1.963 1.213 616 142 125 1.330 826 500
İZMİR 260 1.62 1622 465 110 62 1.328 779 468
KOCAELİ 320 882 622 511 110 59 1.328 623 468
KONYA 190 486 622 286 110 52 1.325 736 468
NEVŞEHİR 186 438 411 267 110 36 1.328 467 468
SAKARYA 261 705 396 436 110 36 1.328 608 468
SAMSUN 265 705 396 344 110 37 1.328 1.446 468
TEKİRDAĞ 206 453 411 318 110 59 1.328 540 468

Bu liste tavsiye edilen fiat olduğu için sigorta şirketleri artı veya eksi ynde fiyatlandırma yapabiliyorlar.
Trafik policem ilk satış işleminden sonra yenilendiği için Sigortacım düzenlemeyi yaptı ve 350 TL civarında bir rakam tuttu. Ben itiraz etmedim ama ruhsatımı düzenleyen memur sigorta şirketim ile irtibata gecerek özel amaçlı taşıt üzerinden trafik sigortasının kesilmesi gerektiğini bildirmiş. Sigorta Şirketide Benim sigorta işlemini yaptırdığım acenteyi arayarak ya fark olarak 500 TL vermemi yada poliçenin iptal edilmesini istemiş. Şimdi sigortacım diğer firmalardan fiat çıkarmaya çalışıyor.

Kenan YAMA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,755
Kayıtlı Üye Sayımız
166,567
Kaydolan Son Üyemiz
ozcandervis

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri