Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası
buralpdi' Alıntı:
bugün itibari ile dubai sigortadan 595tl en ucuz fiyat buydu
artık bütün aklıma gele.............. :-*................sayıyorum,
ne oluyor yahu, yedikleri yetmiyor artık galiba, geçen seneyle bu sene arasında 3 misli fiyat farkı ve enflasyon tek hanelerde ???
Merhaba;
Banada 98 model aracıma ZTS için 1500 liraya kadar fiyat vermişlerdi. Bu durumda SOYUT karavan şirketince mağdur edildiğim gibi, tekrar başka mağduriyet yaşamayı istemediğimden sigorta bitimine bir ay kala araştırmaya başladım,hiç acele etmedim.Bu durum siğorta acentesinin ilgisi ile değişebiliyor. Sigortamın bitmesine zaman olduğu için acele etmedim. Heryıl yenilediğim acentanın teklifine ben size haber vereyim dedikten sonra hiç tanımadığım lalettain bir acentaya uğradım, tüm sigorta şirketlerinden fiyat istedi, en uygun olan poliçeyi yaptırtım. 301 TL.
Acentanın teklif isterken araç kaç yıldır aynı şahsın ve bu güne kadar kazaya karışmışmı? bunlar etken oluyor. Mesela benim aracım 7. derecede imiş.
Acentalar bu kriteterleri teklif isterken tam detaylı girmediği için fiyat yüksek çıkabiliyor.
Benim düşük fiyat sigorta poliçesine bu yıl sahip olmamda acenta sahibinin karavan merakı olmasının ve benimle bu konuda muhabbet etmesininde etkisi oldu, çünki bütün kriterleri teklif alacağı şirketlere noksansız bildirdi...
Tavsiyem: Çok yoğun çalışan acentalar yerine küçük şahıs acentaları ile muhatap olun.
Birdaha ne yerel nede genel seçimlerde bu yönetime oy vermiyeceğim. modeli düşük bir motokaravanımız var, bizden 4x4 gibi vergiyi zorla alıyorlar, onların gözünde zengin sayılıyoruz, yılda bir iki ay kullanabildiğimiz aracımızdan 12 aylık vergi sorgusuz sualsiz alınıyor, lüks araç olarak degerlendiriliyor. Kasko değeri için maliyeye müracaat etseniz bile, dilekçeniz motokaravan bundan yararlanamaz gerekçesi ile olumsuz yanıt alıyorsunuz.
Sigorta şirketlerine bu fiyat serbestliğini kim verdi? Malum yönetim.
Bu yönetime sen oy verdinmi derseniz cevabım açık yüreklilikle: 2 defa bu gaflette bulundum, geçte olsa akıl baliğ oldum.
Bu konuda çok daha şeyler yazmak isterdim, vazgeçtim.Burası siyaset yeri değil diye.Zaten herkes bu gidişattan nasibini alıyor, ona göre davranır artık.
Selamlar, Saygılar, tüm Gezenbilir üyelerine...