Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,730
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bu gün sigortam bitiyormuş. "Aksa'ya devam edelim mi ?" dediler. Geçen bana iyi bir kazık atan Aksa sigorta bundan sonra bedava verse kabul etmem dedim. Birkaç yerden sigorta teklifleri aldım bilgi olması açısından aşağıya yazıyorum. Aracım 52 plaka 1997 model yüksek tavan transporter.
Sigortacıdan aldığım bilgiye göre Işık ve Hür sigorta da uygun fiyat veren yerlermiş. Onlara bayiliği olmadığı fiyat veremedi. Araştırma yaparken bu firmaları da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Anadolu 1020
Aksa 1088
Alianz 693
Gorupama 1379
Euro 3204
Aksigorta 716
Mapfre 2062
Sompo 1608
Ankara 1250
Halk 362
HDI 1600
Genel sigorta 2010

Etiketler

Özcan bey, paylaşım için teşekkürler, bu nasıl fiyat farkı, şaşırmamak elde değil, aracınızı kasko mu trafik sigortasımı yaptırıyorsunuz. Fiyatlar arası uçurum var.

Keşke kasko yaptırsak. Bunlar zorunlu trafik sigortası fiyatları.Kasko için geçen sene görüştüğüm arkadaş 1200 lira istedi. Çekici hizmeti ve yılda 1 defa ön cam değiştirme hakkı da içindeydi. Kasko en azından hasarımızı karşılıyor. Zorunlu trafik sigortasında o da yok. Karşı tarafın sigortası yoksa durum daha da vahim.

Bu arada şimdi Ergo dan teklif geldi . O da 1200 lira

Mayıs ayında yapmıştım.
Trafik, Dubai Sig. 493TL
Kasko, Yapı Kredi 618TL

Trafik, Kasko, Vergi, Muayene ve Ekzos testini toplayınca 2050TL ediyor. :mad:

fsirin' Alıntı:
Mayıs ayında yapmıştım.
Trafik, Dubai Sig. 493TL
Kasko, Yapı Kredi 618TL

Trafik, Kasko, Vergi, Muayene ve Ekzos testini toplayınca 2050TL ediyor. :mad:
Bu sigortalardan hiç mi hiç anlamam.25 /09/2012 tarihinde 2005 model ivecomun alım satımında zorunlu trafik sigorta parası olarak 280 tl, taşıt puluna( 2013 birinci taksidi) 327 tl ödedim.Sizin bahsettiğiniz" kasko hariç "sigortaların altına üstüne bakıyorum aklım hiç almıyor.Saygılar.

Sigorta şirketlerinin "soygun" işlemi yıl başından sonra başladı, Marphe Genel sigorta benden karavan zorunlu trafik sigortasına, dikkatttttt, 2890 TL istedi...
Sizler henüz yaşamadığınız için hiç şikayet olarak duymadım ama, yeni bir soygun bombası daha var...
Sigorta şirketleri aralarında anlaşmışlar;
1) vaktinden önce sigorta isteğe bağlı olarak iptal edilemiyor, başka bir şirkete devredilemiyor, iptal için satış şart..
2) Aracı kamyonet halinde (ucuz buldunuz diye)hangi sigortada ZTS yaptırdıysanız, karavan dönüşümü sonrasında, (karavan için yüksek fiyat istedikleri için ucuz bir sigortaya geçmek isterseniz) aynı sigortada yaptırmak zorundasınız...Bu durumda yüksek ZTS'sını ödememek için ZTS'nızı yok sayarak başka bir şirketten sigorta yaptırmak, dönüşüm öncesi alacağınız varsa, vakti içinde araç satılırsa iade alınabiliyor, araç satılmazsa ,bir bardak soğuk su içiyorsunuz...
Umarım yazıdan anlaşılmıştır...

Arkadaşlar;

-Acımasız kapitalizm ile
-Örgütsüz toplum savaşıdır bu.

Biraz "sol" bir slogan gibi oldu ama, maalesef gelinen sonuç ortada.

Bu firmalar sonuçta kar etmek için varlar.
Dikkat edin, bütün sigortalar yabancı sermaye, onlar hepte acımasız.

Türk toplumu olarak biz "gemisini kurtaran kaptan" mantığı ile ,
sigorta firmalarına dayadık, olur olmaz tutanakları.
Arabanın , çamurluğumu çürüdü.Tut bir çarpma tutanağı , al paranı.
Sarhoşken kazamı yaptın, üzülme , ertesi gün tutanağı tutarsın.
Millet çarpışan arabacılık oynamaya başladı.
Devlet , vatandaşa güvendi, bu hakkı verdi ya !!!!!

eee , elin oğlu "kaz"mı, o da dayadı bize "poliçeleri"

Sonuç olarak kaskoyu yaptırabildiniz mi?Kaça yaptırdınız?Selam lar.

Adil bey

Bu yaptırdığım kasko değil normal trafik sigortası. Halk sigortaya yaptırdım. Başka da düzgün bir seçenek yok zaten.

Sanırım kasko sigortasından bahsediyorsunuz.Söylediklerin aynen yapılıyor.Onu yapanların sigortası sil yeni baştan oluyor.Bizede artan primler yansıyor.2005 model reno cıliom var.Kaskosu 405tl,ZTS 136 tl, taşıt pulu101 tl.2005 model iveco 35C11 kamyonet taşıt pulu 326.5 tl ZTS280 tl.Sigortam Güneş sigorta.Gerekirse arkadaşlara yardımcı olabilirim.Sigorta yaşam yerine göre değişebiliyor.Ben Simavdayım.
Gelelim öz eleştiriye:Aracı olanların %80 i sigara içiyor.Sigara içmek zorunluluk değil.İsteğe bağlı.Ben rakı olarak Tekirdağ içiyorum.Sigarayı 1981 yılında oğlumun okul harçlığını göndermekte zorlanınca bıraktım.2000 yılında bir ara hayattan kopma noktasına gelince tekrar başladım.Aralıklarla 2005 yılına kadar içtim. 22/09/2005 yılında ikinci baharda tamamen bıraktım.
En ucuz sigaranın, bir paket içmek kaydıyla, aylık 165 tl gideri var.Yıllık 1880 tl.İki arabamın yıllık sigortası, taşt pulu ve clionun kaskosu dahil 1534 tl.Karanlığa küfür etmem.Elimde her zaman bir mum hazırdır.TC hükümetinin yaptıklarının hepsini tasvip ediyormuyum?Hayırr.Rakı' ma kafayı takmış durumda.Parasına bir diyeceğim yok. Benden uzak yerlere göndermeye yönelik çabaları canımı acıtıyor.Bu arada yaşım gereğı, rakımı yarım yağlı süt eşliğinde içerim.Beyaz peynir,bulabilirsem kavun.(kilosu 4.5 tl)Et yanında rakı içmem.Kuru üzümle karabiber ezmesini rakı ile deneyebilirsiniz.İnsanın içini siler süpürür.sağlıklı sigortalı günlere.Hadi sevgilerde bizden olsun.Para istemez.

bkocoglu' Alıntı:
Türk toplumu olarak biz "gemisini kurtaran kaptan" mantığı ile ,
sigorta firmalarına dayadık, olur olmaz tutanakları.
Arabanın , çamurluğumu çürüdü.Tut bir çarpma tutanağı , al paranı.
Sarhoşken kazamı yaptın, üzülme , ertesi gün tutanağı tutarsın.
Millet çarpışan arabacılık oynamaya başladı.
Devlet , vatandaşa güvendi, bu hakkı verdi ya !!!!!

Kendi adıma bu konudaki düşüncem şu: Sigorta şirketlerine az bile! Daha fazlasını da hakediyorlar. Dilerim tümü yeryüzünden silinir de biz de bu dertten kurtuluruz. Neden diyeceksiniz, sebebi basit:

Senerlerdir L200 kamyonet kullanıyorum. Uzuun seneler boyunca bu araca kasko için bir servet ödedim. Karşılığında aldıklarım:
1. Hasar halinde hiç bir zaman orijinal parça parası ödenmedi. Daima yerlisine talim etmek zorunda kaldım. Ödediğim paranın karşılığında aracımı orijinal haline getirmek zorundasınız diye ısrarlar fayda etmedi. Bildiklerini okudular.
2. Hasar halinde ASLA kiralık araç temin etmediler. İddiaları: Sizin aracınız ticari. Yahu ruhsatımda çarşaf çarşaf hususi yazıyor diyorum. İşlerine gelmediği için dinleyen yine yok.
3. Hasar halinde araç yedi yaşından (bineklerde 10 yaşından sonra) her yıl için yüzde 10 amortisman kestiler. Ama prim alırken tam değer üzerinden aldılar. Yaş konusundaki iddiaları yine aracımın ticari (!) oluşu.

Sonunda lanet okuyup kasko yaptırmaktan vazgeçtim. Şimdiki politikam açık: Cehenneme kadar yolları var. Yerin dibine batsınlar. Beter olsunlar. Bu şirketlere kim ne kadar para takabiliyorsa helal olsun. Biz yapamıyoruz. Hiç değilse birileri sokağa attığımız servetin bir kısmını geri alıyor.

10 Mart 2013 bitim tarihli Euro karavan sigortam 260.47 TL

Burada sorgulanması gereken sigorta şirketleri değil.Zorunlu trafik sigorta yasasını değiştirenlerin sorgulanması gerekiyor. Çıkarttıkları yasa ile primleri belirleme yetkisini sigorta şirketlerine bıraktılar, sonrada kabahati onlara atıyorlar....Önümüzdeki yıl bu miktar ikiye katlanacak.Çünkü sigorta şirketleri zararlarından bahsediyor...Ülke bankacılık ve sigortacılık cennetine çevrildi.Bu denli karlılık olmazsa zaten bu kadar yabancı yatırımcı gelmez..Bunlar iyi günler..

racoed' Alıntı:
10 Mart 2013 bitim tarihli Euro karavan sigortam 260.47 TL

Raci Hocam, martta ummadığınız fiyatlarla karşılaşacaksınız, şaşırmayın.

..Bunlar iyi günler..
[/quote]
Hemde Bayram günleri gibi.Siyaset devletin özelleştirilmesi üzerine kurgulanmış.Ses çıkaran var mı?Sigorta konusu bizi ilgilendirdiği ve canımız acıdığı için üç kişi konuşmaya çalışıyoruz İşin maddi yönünden ziyade çok güzel vurguladığın gibi,Alt yapı hazırlanmadan " denetim " vatandaşı sermayenin eline teslim etmek.İşin başında ben varsam kendi aleyhime uygulama yapar mıyım?Herkes sarı öküz ben olmayayım diye,diğer öküzlerin arkasına kaçıyor.(örneklemede hata olmamıştır inşallah.Söz meclisten dışarı)Gelen de öndeki sarı öküzü,ardından teker teker diğerlerini.Herkes gibi ben de nasıl olur adlı reçeteyi bekliyorum.Sigorta yaptırmıyorum, diyemiyeceğimize göre!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri