1-Gerekli makamlara sadece Ulusal Kamp Karavan Federasyonu’nun Tüzel kişilik olarak başvuruda bulunması(ki ben dahil dernek üyesi olmayan, bireysel takılan ve sunulabilecek dataları oran anlamında etkileyebilecek kayıt dışı çok karavancı mevcut) veya tek tek bireysel başvurular yapmak yerine tek bir çatıda bileşmemiz. Erdal Bey’e bir noktada katılıyorum.
Yetkili makamlar Tüzel Kişiliklerle görüşmenin bireylerle tek tek görüşmekten daha kolay olacağını ve onlara daha az zaman kaybı yaratacağımızı düşünüyor olabilirler. Bunun için her birimiz UKKF’nin çatısı altında bizzat kendimiz tarafından doldurulan ekte örneğini gönderdiğim dilekçelerin(ki aşağıda belirteceğim bilirkişide görevli Avukat tarafından revize edilmiş hali olması çok daha uygun olur) çıktısını alıp imzaladıktan sonra Kamp-Karavan Derneğine gönderebiliriz.
2-UKKF tarafından oluşturulacak bilirkişi heyeti Erdal Bey’in de katılımıyla (ki bence bilirkişiler arasında bir Avukat, bir Sigortacı, bir İstatistikçi ve bir Eksper de olmalı) dilekçelerle birlikte hazırlanacak olan Araç Bilgi Listesini(Excel formatında hazırlanmalı, içerisinde Araç Sahibinin Adı-Soyadı, TC Kimlik Numarası, Araç Plakası, Araç Belge Seri Numarası, Marka-Model bilgileri ve Tramerden çekilecek kademe-hasarsızlık bilgileri yer almalı) ve Dernek Tarafından geçmiş süreci ve gelecekte yaşanabilecekleri anlatır detaylı bir ana dilekçeyle İç İşleri Bakanlığı ve onun nezdinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi(SBM) ve Ulaştırma Bakanlığı’na bizzat randevu alarak başvurmalıdır.
Böylece sadece Tüzel Kişi-Kurum olarak değil bilirkişi nezdinde hazırlanmış bireylerin de ıslak imzalı dilekçeleriyle başvuruda bulundukları, ekte bu kişilere ait araç bilgilerinin ve araçların kaçıncı hasarsızlık kademelerinde olduklarını gösterir liste(ki bu listeden hangi araçların hangi hasarsızlık kademesinde olduğuna dair alt bir raporlama-ki dolayısıyla riskin aslında ne kadar az hasarsızlık oranının ne kadar fazla olduğunu gösterir- da yapılıp sunulabilir) ile çok daha fazla ses getireceğimiz kanısındayım.