Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,589
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Ben ilk ocak ayında 2100 TL fiat çıkardılar. ankara sig 350 TL Yaptırdım. Önceki sahibi 700 TL kamyonet olarak kestirmiştir ama araç karavan geçiyor. Kamyonet olarak kesilse fark eder mi?

Kazaya karisirsan basin belaya girer.

bence başın belaya girmez, ama uğraşırsın neticede Altın'da imzan olmayan sistemin kabul ettiği bir poliçeyi şirket size rücu ederse sizde bunu hukuka yansıtırsınız. Trafik Sigorta'sı mevcut sistemin diğer Şahıslara karşı tedbir olarak koyduğu vede sadece onları kapsayan sigorta olduğuna göre hakim şuna karar vermeli bütün türkiye yi dolaşan bir pazarlamacının kamyonetimi yoksa yılda 1-2 ay kullanılan karavan mı riskli? İşin özü bu ama maalesef her halde bir şekilde herkez bu rakamları ödemeden yan yana gelemeyeceğiz vede bu işi çözemeyeceğiz.

kibritci' Alıntı:
bence başın belaya girmez, ama uğraşırsın neticede Altın'da imzan olmayan sistemin kabul ettiği bir poliçeyi şirket size rücu ederse sizde bunu hukuka yansıtırsınız. Trafik Sigorta'sı mevcut sistemin diğer Şahıslara karşı tedbir olarak koyduğu vede sadece onları kapsayan sigorta olduğuna göre hakim şuna karar vermeli bütün türkiye yi dolaşan bir pazarlamacının kamyonetimi yoksa yılda 1-2 ay kullanılan karavan mı riskli? İşin özü bu ama maalesef her halde bir şekilde herkez bu rakamları ödemeden yan yana gelemeyeceğiz vede bu işi çözemeyeceğiz.
Selamlar;
Hakan Abicim bir düzeltme yapayım isterim.Araç cinsinin yanlış olmasından dolayı kişinin başı belaya girebilir zira mevcut uygulamada karşı tarafın sigortası bizim aracımızı ödediği için karşı taraf ödeme yapmamak için en ufak hatayı bile değerlendirecektir.Sürücüler tarafından doldurulan kaza tespit tutanağında araç motokaravan olarak gözükecek ve eklenen kaza resimlerinde de aracın motokaravan olduğu görülebilecektir.Eksper de şayet kıl birisi çıkarsa araç cinsinin yanlış girilmesinden dolayı ödeme yapmama şansına ve her iki tarafın hasar tutarının size rücu edilmesi(yansıtılması) riskine maruz kalınabilir.
Geçtiğimiz yıl Ankara Sigorta ve Ege kampanya yapmadan önce en uygun Aksigorta,Ziraat ve Halk veriyordu ama aramızdan baz arkadaşlarımın/abilerimin araçları için kampanya bitiminden beri yaptığım araştırmada Ziraat ve Halk'ın da fiyatları yükselttiğini,Aksigorta'nın diğerlerine göre daha düşük olduğunu gözlemliyorum.
Bunun dışında farklı bir örnek olarak Hakan Abi'nin aracını verebilirim.Geçen yıl Aksigorta'dan yaptığımız poliçede bu yıl hasarı olduğu için 8270TL gibi bir rakam çıktı.Hatta Ergo 24.999TL verdi(şaka gibi)...En uygun Allianz'dan alabildik o da 2434TL olarak verdi.
Yani kısacası şunu söylemek istiyorum; mümkün olduğunca çok firmadan fiyat araştırarak bulabildiğimiz en uygun fiyattan şuan için poliçeyi kestirip kampanya yapan bir firma olduğu anda, zamanında Ankara Sigorta'dan mükerrerden poliçe kestiğimiz gibi bu kampanya yapan firmadan da aynı şekilde kesme ihtimali beklemekten başka şansımız yok gibi gözüküyor.
Yine de farklı alternatifleri araştırmaya ve sizler için en uygun fiyatı bulmaya çalışıyorum bulursam da mutlaka buradan ve facebook sayfasından sizleri bilgilendireceğim.
Saygılar&Sevgiler

Buğracım,geçen sene 1500 TL ye yaptırdığım sigortadan elde olmayan sebeblerinden 600 TL hasarı ödeyen şirket acaba zarar mı etti ki öyle olsun bunun bedeli gelişigüzel sigorta bedelimidir ? Bence bu sistem yanlış. Devlet iyi niyetle bunların oluşturduğu üst Birliğe yetki vermiş. Ve onlarda deli dumrul Köprüsü'ne çevirmişler. Bu işi rekabet kurumuna veya ilgili neresiyse oraya götürmek lazım. Kampanyada iyi fiyat sonra Tufan dersek bugün bir tekstil ürününü bile gelişi güzel indirim veya kampanya v.s. Gibi fiyatını Değiştirme sebebi ni sorgulayan toplum kampanyada fiyatı %90 indirebilecek şirketleri de sorgulamak lazım. Yani her yerden fiyat almaktan ziyade gerçek fiyatı bulalım yoksa bu gün ben fazla öderim yarın sen fazla ödersin neticede faturayı bizler öderiz.

Bir karavanın bir otomobilden,kamyonetten, minübüsden daha tehlikeli bulan aktüer,hakim savcı neyse ne varsa bunun sebebini bizede anlatırsa iyi olur zira fena ütülüyoruz.

kibritci' Alıntı:
Buğracım,geçen sene 1500 TL ye yaptırdığım sigortadan elde olmayan sebeblerinden 600 TL hasarı ödeyen şirket acaba zarar mı etti ki öyle olsun bunun bedeli gelişigüzel sigorta bedelimidir ? Bence bu sistem yanlış. Devlet iyi niyetle bunların oluşturduğu üst Birliğe yetki vermiş. Ve onlarda deli dumrul Köprüsü'ne çevirmişler. Bu işi rekabet kurumuna veya ilgili neresiyse oraya götürmek lazım. Kampanyada iyi fiyat sonra Tufan dersek bugün bir tekstil ürününü bile gelişi güzel indirim veya kampanya v.s. Gibi fiyatını Değiştirme sebebi ni sorgulayan toplum kampanyada fiyatı %90 indirebilecek şirketleri de sorgulamak lazım. Yani her yerden fiyat almaktan ziyade gerçek fiyatı bulalım yoksa bu gün ben fazla öderim yarın sen fazla ödersin neticede faturayı bizler öderiz.

Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum abi. Halizhazırda bir önceki sayfada son derece detaylı bir şekilde ne yapılması gerektiği ile ilgili fikirlerimi de paylaştım.Hatta gerekli mercilere yapılacak başvurularda da ve hazırlanacak belgelerin tramer bilgilerinin toplanmasında da bir sigortacı olarak elimden ne geliyorsa yapabilirim demiştim ama anladığım kadarıyla herkesin kafası o kadar karışmış durumdaki kimse bu fikrimin üzerine şunu da şöyle yapalım veya hayır bu yanlış bence doğru olanı budur diye bir ekleme dahi yapmadı.
Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten Hakan abi.Geçici çözümlerle bugun x firması yarın z firması arasında mekik dokumak zorunda kalıyoruz ki yukarıda sana örneğini verdiğim de yine geçici bir çözüm.Ben kendi adıma geçici de olsa size bir çözüm üretmeye çalışıyorum ama bu sadece benim veya 3-5 kişinin çabasıyla üretilebilecek çözümlerle değil organize bir çalışmayla kalıcı bir şekilde sonuçlandırılabilir diye düşünüyorum.

Su an için sigorta günü gelmeyenler burada yok. Mesela benim sigortam ocak 2016 da dolacak. Ama bu demek değil ki beni ilgilendirmiyor. Su an siyasetin en cafcaflı zamanı birlik olup yuklenmeliyiz.

Yüklenmek için de yan yana gelmeliyiz. Kendimizden kuşkumuz yoksa(haklılığımıza inanıyorsak) bunun yolunu bulmalıyız.

BGRDRC' Alıntı:
...Halizhazırda bir önceki sayfada son derece detaylı bir şekilde ne yapılması gerektiği ile ilgili fikirlerimi de paylaştım.Hatta gerekli mercilere yapılacak başvurularda da ve hazırlanacak belgelerin tramer bilgilerinin toplanmasında da bir sigortacı olarak elimden ne geliyorsa yapabilirim demiştim ama anladığım kadarıyla herkesin kafası o kadar karışmış durumdaki kimse bu fikrimin üzerine şunu da şöyle yapalım veya hayır bu yanlış bence doğru olanı budur diye bir ekleme dahi yapmadı.

Sayın Buğra,

Çok belli ki bu sorun hepimizin sorunu. Ancak ne yapılacağı konusunda şahsen fikrim yok. Bir çok arkadaşın da aynı durumda olduğuna kuşkum yok.

Ben sizin konuyu daha iyi biliyor olduğunuzu düşünsem de, fikre katılımı çoğaltmalı, kişileri bu konuya çağırmalıyız sanırım.
Ama lütfen alınmayın gücenmeyin, takip edenlerden biri olarak ne istiyorsanız yollayım. Ama nasıl temin edeceğimi örneğin "trimer" denilen evrakın, lütfen bildirin. Siz emek harcarım dedikten sonra... Hatta benim de yapacağım bir şeyler varsa elimden geleni yapmaya hazırım. Biraz organize olmamız gerekli sanırım.

BGRDRC' Alıntı:
1-Gerekli makamlara sadece Ulusal Kamp Karavan Federasyonu’nun Tüzel kişilik olarak başvuruda bulunması(ki ben dahil dernek üyesi olmayan, bireysel takılan ve sunulabilecek dataları oran anlamında etkileyebilecek kayıt dışı çok karavancı mevcut) veya tek tek bireysel başvurular yapmak yerine tek bir çatıda bileşmemiz. Erdal Bey’e bir noktada katılıyorum.
Yetkili makamlar Tüzel Kişiliklerle görüşmenin bireylerle tek tek görüşmekten daha kolay olacağını ve onlara daha az zaman kaybı yaratacağımızı düşünüyor olabilirler. Bunun için her birimiz UKKF’nin çatısı altında bizzat kendimiz tarafından doldurulan ekte örneğini gönderdiğim dilekçelerin(ki aşağıda belirteceğim bilirkişide görevli Avukat tarafından revize edilmiş hali olması çok daha uygun olur) çıktısını alıp imzaladıktan sonra Kamp-Karavan Derneğine gönderebiliriz.

2-UKKF tarafından oluşturulacak bilirkişi heyeti Erdal Bey’in de katılımıyla (ki bence bilirkişiler arasında bir Avukat, bir Sigortacı, bir İstatistikçi ve bir Eksper de olmalı) dilekçelerle birlikte hazırlanacak olan Araç Bilgi Listesini(Excel formatında hazırlanmalı, içerisinde Araç Sahibinin Adı-Soyadı, TC Kimlik Numarası, Araç Plakası, Araç Belge Seri Numarası, Marka-Model bilgileri ve Tramerden çekilecek kademe-hasarsızlık bilgileri yer almalı) ve Dernek Tarafından geçmiş süreci ve gelecekte yaşanabilecekleri anlatır detaylı bir ana dilekçeyle İç İşleri Bakanlığı ve onun nezdinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi(SBM) ve Ulaştırma Bakanlığı’na bizzat randevu alarak başvurmalıdır.

Böylece sadece Tüzel Kişi-Kurum olarak değil bilirkişi nezdinde hazırlanmış bireylerin de ıslak imzalı dilekçeleriyle başvuruda bulundukları, ekte bu kişilere ait araç bilgilerinin ve araçların kaçıncı hasarsızlık kademelerinde olduklarını gösterir liste(ki bu listeden hangi araçların hangi hasarsızlık kademesinde olduğuna dair alt bir raporlama-ki dolayısıyla riskin aslında ne kadar az hasarsızlık oranının ne kadar fazla olduğunu gösterir- da yapılıp sunulabilir) ile çok daha fazla ses getireceğimiz kanısındayım.

İşe yarayacağını düşünüyorum.
Erdal Bey, işe yaramaz mı sizce de?

Ben varım...

şenol yirmiibeş' Alıntı:
Buğra sigorta yapılmassa sonuçları ne birde gecikme cezası alınıyormu
Şenol Abicim Selam;
Sigorta yapılmazsa toplam poliçe bedelinin ilk ay için %10'u, diğer aylarda her ay için %5'i gecikme cezası(sürprim) olarak yanstılıyor. Var olan hasarsızlık kademesi de 1 kademe geri düşüyor.Kısacası poliçe yaptırmamak biriken sürprim ve düşen kademe ile yapılan ilk sigortada daha yüksek rakam olarak yansıyor.

bariscim' Alıntı:
Sayın Buğra,

Çok belli ki bu sorun hepimizin sorunu. Ancak ne yapılacağı konusunda şahsen fikrim yok. Bir çok arkadaşın da aynı durumda olduğuna kuşkum yok.

Ben sizin konuyu daha iyi biliyor olduğunuzu düşünsem de, fikre katılımı çoğaltmalı, kişileri bu konuya çağırmalıyız sanırım.
Ama lütfen alınmayın gücenmeyin, takip edenlerden biri olarak ne istiyorsanız yollayım. Ama nasıl temin edeceğimi örneğin "trimer" denilen evrakın, lütfen bildirin. Siz emek harcarım dedikten sonra... Hatta benim de yapacağım bir şeyler varsa elimden geleni yapmaya hazırım. Biraz organize olmamız gerekli sanırım.

Selamlar;
Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Ben de kesinlikle organize olunması ve bunun Federasyonun bilgi ve desteğiyle olması gerektiğini düşünüyorum.Umarım Erdal Bey'den konuyla ilgili bir yorum alabiliriz.Sizlerden gerekli bilgileri alınca tramer sisteminden araçların bilgilerini çekip excel dosyasına hazırlayabilirim ancak önemli olan herkesin bu kararda ortak bir noktada buluşmasının sağlanması.
Selamlar

Buğracım daha evvelde yazdım ben her türlü desteğe varım. İstanbul kamp ve karavancılar federasyonuna mail attım üyelik için cevap dahi gelmedi. Ulusal federasyonunda sitesinde üyelikle ilgili başvuru yeri yok.

bende ulusal federasyona atmistim, 15 gun oldu ama. banada cevap gelmedi, bekliyoruz bakalim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri