Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası
supergezgin' Alıntı:
Dediğim gibi içeriğini bilemiyorum ama biz kendilerine her türlü bilgiyi verdik. Bu arada bazı fevri hareketler bu girişime zarar verebilir düşüncesi ile daha sakin olmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle beğensek de beğenmesek de bizi şu an için yönetenlere karşı daha dikkatli olmak zorundayız. Aksi bir gelişme bugüne kadar elde ettiklerimizin kaybına ve olum gelişmelerin ters yüz olmasına yol açabilir. Bizler politik görüşlerimizle davranamayız, arkamızda yüzlerce karavancı olduğunu, olumsuzlukların herkesi etkileyeceğini hesaba katmamız gerekir.
Erdal Ötügen
Bugün bu yazınız üzerine hemen sıcağı sıcağına yazmıştım ama herhalde kazara silindi (veya foruma ulaşmadı). Umarım bu kalıcı olur.
Bireysel hareketlenmemize "aman yapmayın" demişsiniz. Bunca zamandır "toplu" olarak derneğimiz altında alınan kararlara, çalışmalara destek olduk. Gel gelelim ki bir yıldır keyifle ve huzurla yaptırdığımız, bir türlü toplu olarak çözüm bulunamayan sigorta konusunu, "bireysel" hareketlerimizle Ankara sigortaya kabul ettirdik. Tam seviniyorduk ki, durumun değiştiğini öğrendik. Yine bir şeyler yapalım derken, siz başkanımız olarak "aman bir şey yapmayın, 4500 TL'ye sigortanızı yaptırıverin canım" diyorsunuz.
Doğrusu şahsım adına biraz üzüldüm. Sizden daha somut çözümler, hareketler beklerdim. Bugün, şu an değil, sigorta fiyatları bir yıldır düşmüşken bu düzeltmeleri yapsaydık keşke. Böylece bir arpa boyu yol alırdık. Yıllardır tek bir adım ilerleyemediğimizi varsayarak bunu söylüyorum elbette. Bildim bileli bu sigorta ve araç sınıf konusu hep problemdi, anlaşılan hala böyle kalmaya devam edecek.
Tabii ki bana "siz ne biliyorsunuz ki, biz hep çalışıyoruz" diyebilirsiniz. Kimsenin bilmediği, faydalanamadığı çalışma ne yazık ki bilinmiyor. Bence derneğimizi daha aktif hale getirmeli, daha tanıtıcı faaliyetlerde bulunmalısınız. Bu gerekirse Ankara'ya karavanlarla gitmek olur, gerekirse Samsun'a gitmek olur, basınla, medyayla hareketlenmek olur. Elbette ki bir şeyler düşünüyorsunuzdur.
Toparlamak gerekirse, "politik" görüşümüze mani olmamızı da salık vermişsiniz. Doğrusu öylece oturup beklemek, ne gelirse Allah'tan demek böyle bir durum için pek geçerli olmuyor. Başımızda bulunan sizlerin, dediğiniz gibi, yüzlerce karavancı için birşeyler yapması gerekiyor, politik görüşlerimize aldırmadan.
Lütfen yıkıcı bir eleştiri yaptığımı düşünmeyin, oldukça yapıcı olmaya çalıştım affınıza ve büyüklüğünüze sığınarak. Hepimiz aynı gemideyiz, amacımız aynı. Politikaymış, dinmiş, cinsiyetmiş, ırkmış önemsemeden bir aradayız. Sayenizde daha da büyüyeceğiz.
Saygılarımla